Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Sodom dan Gomora - abu berlapis unik dan belerang

Alkitab Arkeologi

231_sodoma_gomora_budova.jpg

Sodom dan Gomora - abu berlapis unik dan belerang

Ditambah: 05.11.2010
Display: 390199x
Topik: Alkitab Arkeologi
PrintTisk
202_sira_test.jpg203_sira_lzicka.jpg204_sira_lzicka2.jpg205_sodom_and-gomorrah.jpg206_4016121850_c04bf8f21e.jpg214_2_sodom_and-gomorrah.jpg208_15_sodom_and-gomorrah.jpg209_dscf0023.jpg210_sg-brim-ball-burn-ring-2.jpg211_sg-still-brimopenlid.jpg212_7_sodom_and-gomorrah.jpg213_1_sodom_and-gomorrah.jpg215_3_sodom_and-gomorrah.jpg217_12_sodom_and-gomorrah.jpg218_analysis.jpg219_ash.jpg220_brimstone01.jpg221_gomora_masada.jpg222_popel.jpg223_sodoma_a_gomora.jpg224_sodoma_a_gomora_1.jpg225_sodoma_a_gomora_2.jpg226_sodoma_a_gomora_3.jpg227_sodoma_a_gomora_sira.jpg229_sodoma_a_gomora_vrstevny_popel.jpg230_sodoma_gomora.jpg231_sodoma_gomora_budova.jpg232_sodoma_gomora_budova2.jpg233_sodoma_gomora_budova3.jpg234_sodoma_sirne_koule.jpg

Banyak cuba berdebat, membantah, mencabar penemuan-penemuan Alkitab indah. Ia mendakwa bahawa di alam di banyak tempat adalah belerang murni. Ya, saya setuju di alam sekitar dunia banyak halaman di mana ada belerang murni. Seperti di Jawa, di mana ia ditambang potongan besar belerang kristal tempatan dari gunung berapi. Tetapi penting untuk menyemak bagaimana belerang ditemui di alam, apa komposisi dan kemurnian. Dan kemudian ini benar-benar berbanding dengan sampel dari bandar-bandar yang ditemui belerang.

Di alam, belerang murni dalam gunung berapi, tetapi tidak dalam bentuk debu belerang halus ditekan. Gunung berapi terletak, belerang kristal ketulenan tinggi, tenang dan 99%.

Belerang, yang ditemui di tempat-tempat semua lima bandar Sodom, Gomora, Cebojim, Adma, Zoar, dalam serbuk halus disalut menjadi sebuah bola dalam sebuah kapsul terbakar. Sulfur ditemui dengan kemurnian hingga 98%. Ada banyak analisis sulfur sampel di seluruh dunia. Semua ahli yang mampu menguji belerang menyatakan bahawa sampel benar-benar unik. Ujian dapat dilihat di galeri.

Ketika ia diuji kandungan sulfur Sodom di makmal ujian negara di Republik Czech, pensyarah wanita mengatakan bahawa sulfur murni melihat tip ini disebut ferrosulphur, yang merupakan gabungan dari dua elemen, dan ada kemurnian hanya 46% dari belerang dan bahawa paling jitu.

Di alam, debu belerang terjadi pada 40-60% dari kualiti yang maksimum kemurnian. Tidak ada tempat di dunia ini tidak ada belerang debu seperti high deposit di lima kota.

Adakah ini benar-benar diperlukan untuk membezakan belerang gunung berapi = belerang kristal, di dunia banyak dan dalam ketulenan tinggi. Sulfur dalam bentuk serbuk di alam sebenarnya adalah kemurnian tertinggi 40-60%. Fakta ini akan menyatakan setiap buku teks baik geologi.

Deposit daripada semua lima bandar dijumpai belerang dalam bentuk belerang debu halus ditekan menjadi bola, dibungkus dan dibakar di sekitar ring dan tertanam dalam abu.

Found ditekan serbuk belerang di Sodom dan Gomora adalah high untuk 98% dari dunia tidak akan pernah jadi serbuk belerang murni tidak.

Di daerah gunung berapi di seluruh dunia sudah disebutkan belerang kristal. Biarkan belerang murni di Pompeii, Filipina, dll kerana ada letusan gunung berapi terbesar ... dan kau tahu apa yang ada di luar sana ..? Tidak ada! Di Sodom, tidak sedikit pun letusan gunung berapi, dan belum ada abu dan serbuk sulfur ketulenan tinggi.

Sulfur di Sodom, adalah unik kerana debu, dikurung, pakej adalah abu dan Ring disebut pembakaran, sebuah fenomena bahawa dunia tidak akan pernah menemukannya. Ini sisa pencairan slab, tetapi bukan dari luar ke dalam, seperti yang diharapkan untuk hal-hal seperti itu, tapi itu dari dalam ke luar. Hal ini menunjukkan bahawa belerang dilebur menjadi sesuatu dan mula hujung tombak suhu yang tinggi

Saya menekankan bahawa penemuan-penemuan yang unik di dunia ini dan meyakinkan membuktikan bahawa Sodom dan Gomora telah dijumpai!

Tak ada tempat di dunia ini tidak mencari bola debu belerang halus ditekan dalam kapsul, sekitar lingkaran dan Spaleny tertanam dalam abu. Hanya di sini dalam hal Jordan di Laut Mati, di mana, menurut Alkitab, peristiwa ini terjadi.

Bolehkah tempat asal gunung berapi?

Mari kita lihat di Pompeii, sebuah bandar di wilayah Napoli yang dihancurkan oleh kemarahan gunung berapi dari gunung berapi Vesuvius. Ketika abu jatuh di bandar, semuanya tertutup abu. Tetapi bandar itu sendiri tetap dipertahankan. Setelah dijumpai, padam dinding abu dan batu telah mosaik bahkan berwarna dan gambar. Ini adalah hasil dari aktiviti gunung berapi.

Ini adalah Sodom dan Gomora berlaku. Alih-alih bandar lapisan abu dan semua wajah dalam abu. Ini adalah sesuatu yang sama sekali berbeza daripada aktiviti gunung berapi. Itu tidak ditemui dalam runtuhan lain di dunia. Para arkeolog telah menemukan kehilangan banyak bandar di dunia, tapi tidak ada yang terbalik dalam abu.

Ujian sampel dan hasil sampling.

Banyak ujian pada sampel menunjukkan bahawa memang serbuk belerang. Belerang iaitu sampai dengan kemurnian 98%.

Ron Wyatt harus melakukan uji sampel di Laboratorium Galbraith di Tennessee. Didapati bahawa sampel benar-benar belerang dan benar-benar unik komposisi dan kualiti.

Universiti Stetson Gillespie Museum Mineral di Florida, yang mempunyai koleksi mineral swasta yang terbesar di dunia. Ditanyakan sampel sulfur, seperti sampel sulfur dalam koleksi anda tidak pernah.

Ahli geologi utama untuk Virginia State University menyatakan bahawa belerang belum pernah melihat granularity begitu halus.

Jadi kita mempunyai bukti yang jelas dan boleh disahkan, sehingga komposisi belerang dan kualiti tidak ditemui di tempat lain dari pada di tempat lima bandar hilang dalam abu.

Mari kita lihat fakta lain menjadi abu, dari mana semua laman web yang tenang. Ketika sebuah laman dan hati-hati membaca lanskap tempatan kita mendapati bahawa seluruh negara diperbuat dari bahan yang berbeza dari lima bandar. Sekitar kota gelap dan bandar-bandar yang ringan kerana mereka berasal dari abu. Pemandangan sekitarnya adalah berbatu, berbatu.

deposit As di daerah terdiri daripada kalsium karbonat dan kalsium sulfat. Di daerah yang didominasi oleh mendapan batu kapur. Komposisi adalah apa yang kita harapkan, ketika kalsium dibakar dengan belerang.

hangus bangunan dibuat dari abu laminasi, anda boleh menyemak media. Untuk menghasilkan abu berlapis, material harus melalui panas yang tinggi. Proses yang menghasilkan abu berlapis disebut pengionan terma. Molekul zat yang berbeza terion, terpisah antara satu sama lain dalam muatan positif atau negatif. Ion pelbagai jenis bahan selama kontrak insinerasi, dan memperluaskan, sehingga memutarbelitkan api. Suhu dalam proses, 2000-5000 ° C liputan. Ini adalah suhu yang berupaya dengan bahan yang di bandar-bandar. Batu kapur, emas, besi, dll Semuanya begitu benar-benar dibakar.

Penyelidikan oleh R. Wyatt membawa penemuan menakjubkan. Ia mendapati bahawa zat yang membakar belerang, abu yang dihasilkan sebagai sisa. abu ini lebih berat daripada bahan asli dibakar. Fakta ini menjelaskan bagaimana bandar ini boleh menjaga seluruh 3960 tahun!

Check out media apa yang boleh dilakukan dengan sesendok belerang, bercanda dengan cadangan dan dibakar.

Akhirnya, saya ingin memberikan beberapa soalan itu baik untuk berfikir untuk anda.

Bagaimana mungkin bahawa laman web yang ditemui di serbuk halus ditekan dengan kemurnian belerang hingga 98% saat ditemui di alam ini tip untuk kemurnian maksimum keju hanya 40-60%?

Cara mendapatkan ke tempat-tempat sejumlah besar bola belerang yang ditekan dari serbuk belerang halus dalam kapsul, hangus sekitar cincin dan tertanam dalam abu?

Bagaimana mungkin bahawa dunia hanya lima lokasi begitu melihat, dilaminasi abu dan kotor dengan jumlah yang tak terhitung jumlahnya bola belerang?

Bagaimana mungkin bahawa di sekitar langsung dari lima kawasan bandar tidak As-Belerang bola? Hanya batu, batu dan padang pasir?

Bagaimana mungkin bahawa semua lima dari laman web ini adalah abu laminasi, yang muncul hanya untuk pengionan terma, disertai dengan suhu 2000-5000 ° C?

Alkitab memberitahu kita tentang lima bandar dihancurkan oleh belerang, mahkamah Tuhan. Belerang menurut Alkitab kehujanan bandar dan berubah semuanya menjadi abu. Alkitab mengatakan bahawa bandar itu pada Sidi Valley, Laut Mati saat ini. Kerana Alkitab mengatakan itu ditemui hanya lima halaman di terbalik dihiasi dengan segudang bola sulfur abu dengan ukuran yang berbeza.

Ilmiah, tidak ada penjelasan geologi untuk fenomena ini, walaupun banyak yang melakukannya. Oleh kerana itu, berusaha menyembunyikan kebenaran dari kisah Bibel, saya tidak boleh menerima bahawa Alkitab adalah buku yang diilhami oleh Allah, pencipta kita.

Kau tahu konsep sains? Semua orang dia sangat baik di saat ini tahu. Sains adalah perniagaan, perlu menyemak keaslian Alkitab akan musim gugur ini ilmu pengetahuan dan banyak saintis akan kehilangan pekerjaan yang sangat menguntungkan. Semua teori evolusi, eksplorasi ruang dan kemarahan akan menjadi seluruh dunia bererti. Kerana Alkitab dengan jelas mengatakan kepada kita asal usul kita, siapa kita, mana kita pergi setelah kematian, apa tujuan hidup kita. Alkitab tidak perlu ilmu roket hati yang jujur hanya murni.

Ingat Alkitab adalah sumber kebenaran dan kasih, kekuatan dan harapan hidup yang kekal. Iman kepada Yesus Kristus dan ia menghormati undang-undang kasih hanya memberikan kita hidup yang kekal secara percuma.


Berkaitan artikel dari media - Alkitab Arkeologi

Penemuan bandar-bandar dalam Bibel Sodom dan Gomora

29_1_sodom_and-gomorrah.jpg Sodom dan Gomora, bandar-bandar Alkitab dihancurkan oleh belerang.Semua orang tahu pepatah itu tentu Sodom Gomora, ketika berbicara tentang sesuatu yang sangat memalukan. Di mana firman ini berasal, berasal secara kebetulan atau ...
Ditambah: 20.09.2010
Display: 566711x

Sodom dan Gomora - Flavius Josephus, Perang Yahudi

176_flavius_josephus.jpg Siapa Flavius Josephus?Iosephus atau Josephus lahir sekitar 37/38 tahun di Yerusalem, meninggal sekitar tahun 100 di Rom. Nama aslinya Joseph Ben Matitjahu. Dia adalah seorang sarjana dan sejarawan yang telah menulis ...
Ditambah: 13.10.2010
Display: 283637x

Keluaran - melintasi Laut Merah

98_saudi_chariot_wheel.jpg Keluaran - Alkitab menyeberangi Laut Merah orang Israel.Dalam Alkitab kitab Keluaran, kita menemukan salah satu kisah yang paling menarik. Cerita ini menceritakan pengembaraan Bani Israel dari Mesir ke Tanah Perjanjian. Pada ...
Ditambah: 16.09.2010
Display: 424316x

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

169_pichirot_tarabeen.jpg PiHahiroth dan BaalZephonNuweiba adalah singkatan Nuwayba'al Muzayyinah dalam Bahasa Arab, yang bererti "Musa air terbuka. Anda boleh melihat galeri di atas peta, yang menunjukkan nama lengkap daerah ini Di wilayah ini ...
Ditambah: 08.10.2010
Display: 269596x

Mezbah korban keluarga Nabi Nuh

23_noah.jpg Dekat desa itu dijumpai Erzap mezbah keluarga Nabi Nuh. altar ini dibina oleh keluarga Nabi Nuh selepas air bah itu, yang dikorbankan untuk Allah.Kejadian 08:20 - ketika Nabi Nuh membina sebuah ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 222659x

Ms.AmazingHope.net - Sodom dan Gomora - abu berlapis unik dan belerang