Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Kita perlu kebangkitan dan reformasi dalam kehidupan kita, bukan sekadar kata-kata!

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

528_oziveni_a_reformace.jpg

Kita perlu kebangkitan dan reformasi dalam kehidupan kita, bukan sekadar kata-kata!

Ditambah: 04.01.2012
Display: 227018x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk

Rakyat setia bersungguh-sungguh berdoa untuk mencurah-curah daripada Roh Kudus yang dijanjikan kepada kerja-kerja telah siap, dan Yesus Kristus boleh datang untuk menamatkan sejarah yang buruk. Kita semua mahu Pentakosta tidak lama lagi berulang, tetapi bertanya apa. Apabila Roh Kudus diturunkan, saya akan dapat memenuhi? Saya tinggal jadi saya merayu kepada Tuhan? Saya bersedia untuk menghapuskan dosa, mementingkan diri, bangga, dan ketagihan dalam kehidupan anda?

Saya melihat bahawa tidak ada seorang pun boleh mempunyai penyertaan dalam "menyegarkan" sehingga memenangi lebih setiap kelemahan, kebanggaan, mementingkan diri, cinta dunia dan lebih setiap perkataan dan perbuatan yang palsu. Oleh itu, kami mempunyai lebih dan lebih dekat kepada Tuhan serius dan berusaha untuk penyediaan yang diperlukan untuk berjaya dalam usaha kami memberi hak hari Tuhan. Marilah kita semua ingat bahawa Allah adalah kudus, dan bahawa tiada makhluk satu tetapi suci yang pernah ada di sisiNya. (71 EW)

Saya melihat bahawa pengabaian banyak persediaan masa yang amat diperlukan dan melihat "menyegarkan" dan "Hujan semester akhir" untuk sesuatu yang akan memberi hak yang boleh memegang mereka sendiri di hari Tuhan dan hidup sebelum mukanya. Oh, berapa banyak yang saya lihat dalam masa masalah tanpa tempat perlindungan! Terabai latihan yang perlu dan tidak dapat menerima yang menyegarkan, yang semua mesti mempunyai hidup memberi hak wajah Allah yang suci. (Maranatha 2,2)

Saya juga melihat bahawa ramai yang tidak menyedari apa yang mereka perlu berada dalam masa kesusahan mereka boleh hidup tanpa Tuhan di muka imam besar di Mihrab. Mereka yang menerima meterai Allah yang hidup dan dilindungi semasa kesusahan, imej cermin Isa sepenuhnya.

Mesti ada pemulihan dan reformasi di bawah pimpinan Roh Kudus. Kebangkitan dan reformasi adalah dua konsep yang berbeza. Pemulihan bermakna memulihkan kehidupan rohani, keupayaan pemulihan minda dan hati, kebangkitan dari kematian rohani. Reformasi bermaksud penyusunan semula, perubahan dalam berfikir dalam konsep adat dan amalan. Reformasi tidak akan membawa buah yang baik keadilan, kecuali disertai dengan kebangkitan Roh. Kebangkitan dan reformasi ditentukan untuk melakukan kerja dan prestasi mesti membawa kepada gabungan mereka. (1SM 128)

Kisah 3,19 - Oleh itu, kamu bertaubat, dan hendak ditukar, bahawa dosa-dosa kamu boleh hapuskan, apabila masa yang memberi segar itu datang dari sisi Tuhan;

Wahyu 3,19-21 - Saya melakukan semua yang saya suka saya menegur dan mendidik. Kebakaran itu dan bertaubat. Ketika saya berdiri di pintu dan ketukan.

Wahyu 3.3 - Ingat apa yang kamu dengar dan diterima, melekat dan bertaubat. Jika anda bangun, saya akan datang seperti seorang pencuri! Nor tidak akan tahu apa jam, saya akan datang kepada kamu.

1 Peter 2,9 - "Tetapi kamu adalah generasi yang dipilih, keimamatan diraja, bangsa yang kudus, orang-orang pelik (istimewa orang-KJB), anda boleh mengisytiharkan memuji beliau yang telah memanggil kamu keluar dari kegelapan kepada cahaya cemerlang. "

Mari memperkenalkan diri sebagai kereta yang bagus. Di luar adalah berkilat, bersih, untuk kelihatan cantik dan menunggu sehingga pemandu tiba. Pemandu yang datang mencari kereta yang cantik, berkilat dan bersih. Memintas untuk mendapatkan wajah yang lebih baik pada dia, dan kemudian mahu mengambil bahagian dalam. Pemandu membuka pintu tetapi pintu melancarkan satu longgokan besar sampah, sampah dan serpihan. Zesmutní pemandu yang amat kecewa dan menutup pintu dan pergi ke tempat lain. Ini adalah tepat apa yang boleh berlaku kepada kami! Saya berdoa untuk pencurahan Roh Kudus, tetapi apabila ia datang, ia mendapati kita bersihkan bahagian dalam? Atau dilaksanakan mesyuarat kami tiada dosa agama melonggokkan tabiat, kelemahan, yang kita tidak boleh berputus asa mementingkan diri dan tabiat buruk makan, hiburan dan pakaian?

Bayangkan lagi kereta sport yang cantik, ia eksotik kelihatan kereta yang berharga beribu-ribu dan beribu-ribu dolar. Pemandu mula kereta, enjin dengan segera bermula dengan lancar. Pemandu laju, perlahan-lahan menambah gas dan meletakkan ke hadapan. Sekarang pergi dengan cepat. Pemulangan untuk bertindak dengan penuh kasih sayang dan permulaan dengan kain lembut mengelap kot yang indah. Sekarang angkat tangki dengan petrol premium dan berhati-hati dituang ke dalam tangki.

Apakah varian ini?

Pemandu datang ke kereta yang cantik dan Campakkan dia ke petrol murah. Kemudian tuangkan ke dalam botol minuman ringan, minuman berkafein dan teh dan periuk besar kopi. Ram ke dalam tangki banyak gula-gula, burger dari kedai makanan segera, kerepek kentang, roti yang dihias dengan daging ayam dan ayam belanda (penuh antibiotik dan toksin) dan anjing panas. Kemudian ia mula hujan dalam beg sepuluh paun gula. Kini pemandu mengambil sebotol aditif bahan api yang kelihatan seperti vitamin, dan meletakkan mereka ke dalam tangki. Kemudiannya memintas kereta dan melekat. Cuba untuk memulakan keretanya dan mula bergerak-gerak, batuk dan memuntahkan asap. Akhirnya, kebakaran enjin dan meninggalkan kereta, menembak dan merokok.

"Pemandu Pencipta kereta ini kerana ia membina sebuah mesin yang sempurna berfungsi. Memutuskan untuk dimasukkan ke dalam tangki bahan api terbaik yang terburuk." Kereta menuju ke kedai pembaikan untuk bekerja kepada seorang mekanik. Tetapi sebagai pembaikan mekanik kereta, pemandu sekali lagi untuk memberi kepadanya hal yang lebih buruk.

Kami tidak membuat badan kita secara mutlak yang sama? Tuhan kami telah mewujudkan sebuah badan yang menakjubkan dan cara yang sempurna. Sendiri sentiasa diperbaharui kepada dirinya untuk membersihkan, dengan diri menyembuhkan, tetapi bentuk apa? Daripada apa yang memberi diri badan. Sebagai contoh, jika kita makan makanan yang digoreng campur banyak gula-gula, kafein, membentuk setiap sel makanan yang buruk. Maka bagaimana dengan kerja? Dan Roh Kudus boleh kekal di dalam diri kita dan mempengaruhi kita dengan betul apabila badan itu dibanjiri dengan toksin daripada penghadaman dan toksin miskin?

1 Korintus 10,31 - Well - sama ada anda makan atau minum, apa sahaja yang anda lakukan, lakukan semua untuk kemuliaan Tuhan.

1 Kor 6,19 - Tahukah anda bahawa badan anda adalah bait Roh Kudus yang ada di dalam kamu, yang anda perlu daripada Tuhan? Kami tidak sendiri, anda telah ditebus dgn pengorbanan yg besar! Oleh itu, badan-badan mereka yang kamu menghormati Allah.

Filipi 3,19 - akhir mereka ialah kebinasaan, Tuhan mereka perut dan kemuliaan mereka di ketidaksenonohan mereka. Pemikiran itu hanya tentang perkara-perkara duniawi

Amsal 23,3 - Jangan menginginkan hidangan - adalah bahawa makanan adalah menipu!

Syaitan tidak takut apa-apa kerana ia akan melepaskan umat Tuhan dengan cara dan membuang semua halangan kepada Tuhan untuk mencurahkan Roh-Nya apabila Gereja dan swooning Perhimpunan mengeras. (1SM 124)

Mengaku dosa-dosa kamu kepada Allah

Berdoa di dalam solat merendah diri kepada Tuhan itu Pengasih untuk mengingatkan anda semua salah dalam hidup anda dan anda boleh meminta pengampunan. Anda akan melihat bahawa kenangan lama datang hidup dan anda sedar banyak dosa-dosa yang kamu mengaku kepada Tuhan. Jika anda menyakiti seseorang, anda perlu untuk meminta keampunan dan manusia. Mungkin anda akan kelihatan aneh, tetapi mungkin ia bergerak hatinya dan mula berfikir tentang kuasa yang anda supaya berubah. Jika anda melakukan dosa awam, yang mempengaruhi pemikiran orang ramai ialah keperluan untuk memohon maaf dan mengakui kesilapan. Anda perlu pernah lupa bahawa kelakuan kita memberi kesan kepada pandangan Yesus Kristus, dan dengan itu nasib orang lain. Maka kita bertanggungjawab terhadap mereka.

Reformasi dalam makanan dan diet

Saya telah menunjukkan bahawa prinsip-prinsip yang kami telah diberikan dalam beberapa hari sebelum hari ini begitu penting bahawa kita harus melihat mereka benar-benar seperti sebelum. Terdapat beberapa yang tidak pernah didorong cahaya oleh lembaga yang berkenaan. Sekarang adalah masa kita ditarik keluar dari bawah bersinar cahaya kbelce dan biarkan sinar menembusi jelas beliau. (23 CD)

Allah bagi orang-orang yang dalam pelan penciptaan dunia. - "Tuhan memberi kita makan bijirin, buah-buahan, kacang, biji benih dan sayur-sayuran menyediakan mereka hanya sebagai mungkin, terutamanya yang sihat dan berkhasiat." (E.G.White - Hidup Kebahagiaan ms 69-70).

1 Makan makanan dalam keadaan semula jadi mereka yang mungkin. Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran mentah, warna terutamanya gelap. Produk gelap yang sihat dan yang paling berkhasiat. Produk haiwan boleh menggantikan tepung gandum dan kacang. Berhenti makan sebelum anda berasa kenyang. Umumnya kurang disyorkan, tunggu sekurang-kurangnya 5-6 jam sebelum makan berikutnya, makan pada masa yang tetap setiap hari dan tidak makan apa-apa antara waktu makan. Elakkan makan selepas pukul 18:00.

Kadang-kadang ia adalah lebih baik untuk makan hanya dua kali sehari. Pada awal Zaman Pertengahan orang makan dua kali sehari, dari 11 abad, biasanya tiga kali sehari. Tabiat makan antara kedua-dua waktu makan utama (makanan ringan) muncul hanya dalam abad yang lalu dan menjadi perkara biasa. Pada masa yang sama amat mengembangkan penyakit tamadun. Pengalaman di klinik menunjukkan bahawa mengurangkan bilangan makanan untuk dua hari telah terbukti bermanfaat dalam merawat penyakit-penyakit tamadun. (Ahli falsafah Yunani menganggap orang-orang yang makan lebih daripada dua kali sehari bahawa Barbara.)

Makanan yang kurang siap dan melemahkan organ-organ di mana darah terbentuk. Badan maka huru-hara, yang membawa kepada loya. Manusia adalah Edgy dan mempunyai sabar buruk. Elakkan minum minuman yang mengandungi kafein, elakkan coklat, rempah, sawi, cuka, sangat diproses dan diperhalusi makanan seperti tepung putih dan gula, dan produk ternakan.

Gunakan anti-virus herba dan makanan: thyme, sage, rosemary, bawang putih, halia, bawang, strawberi, dan tunas. Produk semulajadi yang bermanfaat yang juga menyokong sistem imun.

2 Semua proses dalam badan kita memerlukan air. Air juga telah berjaya digunakan sebagai agen terapeutik. Pada siang hari, kita harus minum 2-3 liter air bersih.

3 Jangan merokok atau minum berkafein dibuat atau minuman beralkohol. Kajian baru-baru ini telah menunjukkan bahawa sudah ringan kepada penggunaan alkohol yang sederhana menyebabkan mengurangkan otak. Kafein adalah satu lagi bahan yang menghalang pemikiran yang jelas. Satu kajian mendapati bahawa walaupun peserta dapat kepada lebih dos kafein untuk menulis dengan lebih cepat, lagi dibuat lima hingga sepuluh kali lebih banyak kesilapan. Kafein merangsang, tetapi tidak menyumbang kepada pantulan yang sihat dan tenang.

4 Senaman sekurang-kurangnya 20-30 minit sehari, sebaik-baiknya di udara segar dan cahaya matahari. Jika ia tidak Ahd cukup, gunakan tambahan kualiti vitamin D.

5 Tidur sekurang-kurangnya 6-8 jam setiap malam. Masa terbaik adalah sebelum tengah malam. Kesan berfaedah besar boleh dicapai apabila anda pergi tidur sekitar 9. Jika anda menyimpan tidur kira-kira sembilan jam dan apabila tidur dalam gelap, badan anda akan dapat menikmati sebelum tengah malam, paras melatonin meningkat pesat. Pada pagi hari anda boleh bangun awal dan mampu untuk menangkap banyak kerja.

6 Relax, gembira dan berserah kepada Tuhan. Cara-Nya adalah yang terbaik! Sama ada anda mengalami apa-apa dalam kehidupan, kepercayaan bahawa Tuhan akan membawa anda bahawa anda tidak akan membiarkan apa-apa jua yang kamu tidak akan berbuat dan segala-galanya kelihatan buruk untuk kegunaan baik akhirnya. Menyanyi dan memuji Tuhan, kerana lagu itu boleh bekerja keajaiban dengan minda manusia dan menggalakkan jantung anda.

Apabila orang-orang yang mengetahui dosa-dosa mereka, mereka akan mempunyai keberanian untuk mengubah tabiat mereka, mereka akan tahu bahawa pembetulan itu memerlukan perjuangan yang besar dan ketekunan. Sekali orang yang mewujudkan persekitaran yang sesuai dalam tabiat makan, menyedari bahawa pengambilan makanan yang sebelum ini dianggap sebagai tidak berbahaya, berkembang secara perlahan, tetapi pasti, asas penghadaman yang lemah dan penyakit lain. (9T 158-160)

Reformasi pakaian

1.Timoteova 2,9 - Bagi wanita, sama ada diubahsuai menghiasi pakaian, sopan dan sederhana, tidak ketara dan rambut emas atau mutiara atau gaun mahal, tetapi dengan perbuatan baik, sebagai secocok dengan wanita yang menganut kepada ketuhanan.

Bagaimana sesiapa sahaja boleh berpuas hati dengan tidak berguna dan kedangkalan fesyen apabila pernah merasai cinta Kristus? Apa yang menyakitkan hati saya untuk melihat kehidupan orang-orang yang mendakwa mengikuti seorang Penyelamat yang tenang dan merendah diri, dan lagi begitu berminat untuk menyimpan dengan tahap pakaian sekular. Walaupun takwa agama mereka adalah hampir mustahil untuk membezakan mereka dari orang-orang kafir. Bergembira dalam kehidupan yang suci. Nyawa dan wang mereka ditumpukan kepada pakaian sipi.

Reformasi mengenai hiburan

Kita hidup dalam masa yang keinginan tidak pernah berlaku sebelum ini untuk hiburan. Hawa nafsu dan berlebih-lebihan yang berlebihan di mana-mana kekal. Penonton bersemangat untuk hiburan. Pemikiran melemahkan dan atrophies kerana ia tidak biasa renungkan, kajian atau disiplin. Akibatnya, mereka adalah keinginan bodoh. Tuhan menghendaki bahawa setiap manusia berpendidikan, bersih, murni dan baran. Mereka sering dikorbankan sasaran berharga untuk persembahan fesyen dan penggunaan kasual. (MYP 357)

Menyeronokkan setiap apabila anda boleh berdoa dengan niat untuk berkat, ia adalah selamat. Walau bagaimanapun, apa-apa hiburan yang akan menghalang doa swasta, menafikan hak anda pengabdian, atau menjaga anda daripada mesyuarat doa, adalah berbahaya. (CT 337)

Pencinta masih memainkan menghiburkan teater, kuda lumba dan kasino. Di mana-mana memerintah dan keceriaan kepada yang melampau, tetapi jam perbicaraan akan berakhir dan segala-galanya akan diputuskan tidak lama lagi selama-lamanya. Syaitan tahu masanya sudah dekat. Dia meletakkan semua sumber-sumber mereka demi untuk menipu manusia dan canggih bahawa ia mengambil sesuatu dan terpesona, sementara menunggu hari ujian rahmat dan pintu tertutup selama-lamanya. "DA 636, Chs 51 (Lihat juga FE 335).

Sekarang, anda perlu untuk menunjukkan penentangan kejahatan yang berterusan. Seluruh langit berminat pada lelaki dan wanita, yang dia bernilai Tuhan supaya Dia memberikan Anak yang dikasihi-Nya untuk mati dan menebus mereka. (IHP 195)

"Tiap-tiap yang lemah, orang yang berjuang dan meragui yang sepenuhnya menyerahkan kepada Tuhan, masukkan ke dalam hubungan secara langsung dengan kuasa-kuasa yang membolehkan beliau mendapat kemenangan. Ia akan menjadi lebih dekat ke syurga, dan dalam setiap ujian dan mendapatkan sokongan kecemasan dan bantuan dari Malaikat rahmat "(AA 298-9)

"Malah yang serius yang akan diingati hanya orang-orang dunia, tetapi juga jemaah kita sendiri, pada hari itu Tuhan akan datang secara tiba-tiba tanpa disangka." FE 336

"Apabila tempoh tangguh akan berakhir, ia datang dengan tiba-tiba, tanpa disangka - pada satu masa apabila sekurang-kurangnya semua orang dijangka Tetapi hari ini kami boleh mempunyai rekod bersih di syurga dan ketahuilah bahawa Allah telah menerima pakai kita ...." 7BC 989

Bagi setiap ahli Gereja dunia masih memancarkan cahaya supaya orang ramai tidak perlu bertanya: Apakah orang-orang ini memang berbeza daripada yang lain Sekiranya dan mesti mengakibatkan penamatan asimilasi kepada dunia dan juga berlaku untuk mengelakkan segala kejahatan, tidak diberikan kepada pencaci alasan tidak. (1SM 121)

Kebangkitan semula kesalihan benar adalah keperluan kita yang paling mendesak. Usaha ini adalah kerja utama kami. Kita benar-benar berusaha untuk menerima berkat Allah, bukan kerana Tuhan tidak akan bersedia untuk memberikan kita restu anda, tetapi kerana kita tidak bersedia untuk menerima mereka. Bapa syurgawi kita lebih bersedia untuk memberi Roh Kudus kepada orang-orang yang meminta-Nya kerana ia daripada jika ibu bapa duniawi memberikan hadiah yang baik kepada anak-anak anda. Tetapi tugas kita adalah melalui doa iman, merendah diri, bertaubat dan ikhlas bahawa keadaan di mana Allah berjanji untuk memberikan kita restu beliau. Pemulihan boleh dijangkakan hanya jawapan sembahyang. (1SM 121)


Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

Alasan untuk Kedatangan Kedua Kristus kepada dunia

247_duvody_prichodu_jezise_krista.jpg Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa kita, kemenangan atas kejahatan - syaitan dan mengalahkan dia. Dia menunjukkan seluruh alam semesta, bahawa Allah adalah kasih, namun kita telah berdosa kepada hukum Allah, sedemikian ...
Ditambah: 08.11.2010
Display: 173993x

Maitreya - simulasi klik Yesus Kristus

67_maitreya.jpg Syaitan, sudah cuba untuk meniru dan semakin akan meniru klik Yesus Kristus.Yesus jelas mengatakan detail tentang kedatangan-Nya yang kedua, dan berulang kali memberi amaran bahawa musuh akan cuba untuk meniru klik ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 217560x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 228141x

Video - Wilson Ted - GYC-2010 - No Turning Back

425_ted_wilson.jpg Lihatlah khotbah mendorong Presiden Persidangan Umum palsu Ted Wilson, 2010 - No Turning Back. ...
Ditambah: 08.05.2011
Display: 142775x

China penginjilan seluruh dunia - gerakan (kembali ke Baitulmuqaddis)

284_china_globus_vlajka.jpg Untuk visi Jerusalem Kembali ke ribu orang China yang bersedia untuk mati. Setidaknya kita harus mencari tahu mengapa. Napoleon pernah berkata: "Ketika China bergerak, itu mengubah wajah dunia." Saat ini, kata-kata ...
Ditambah: 06.12.2010
Display: 190261x

Ms.AmazingHope.net - Kita perlu kebangkitan dan reformasi dalam kehidupan kita, bukan sekadar kata-kata!