Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Persiapan akhir

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

514_egw-country_living.jpg

Persiapan akhir

Ditambah: 23.11.2011
Display: 204822x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

"Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim sejuk berlaku, pokok-pokok malar hijau akan kekal tidak berubah, daripada mereka yang lain dedaun datang. Baik hari ini rasmi Kristian untuk mengiktiraf hak, tetapi menghampiri masa apabila menunjukkan perbezaan hanya apa yang permusuhan yang nyata, fanatik dan pemerintahan sikap tidak bertoleransi, penganiayaan bermula iman Zakolísají sedikit dan orang-orang munafik dan memberi kepercayaan mereka. Kristian Benar, Walau bagaimanapun, menentang dan kekal kukuh seperti batu, iman mereka akan menjadi lebih kuat dan harapan yang lebih cerah berbanding pada masa itu. "(drama Great pernah = Kontroversi Great, halaman 378) (terjemahan kami" Kontroversi Besar "mempunyai nombor pd halaman buku yang berbeza)

Pada masa yang kesusahan akan membawa kita ke hadapan, hanya kuasa Allah, tetapi kini kita boleh menyediakan nasihat bahawa Tuhan telah memberikan kita.

Kajian Firman Allah

Kitab Injil mengandungi banyak janji-janji yang kita harus mengapit, jejak mereka dalam ingatan dan dalam mana-mana orang untuk mengajar. Paling popular adalah di Zabur, dalam Yesaya, Injil dan Surat itu Filipi. Juga 37. drama Great bab zaman (kepastian sahaja) menawarkan kita nasihat yang baik. Dua petikan-petikan pendek, banyak mencadangkan. "Hanya orang-orang yang fortifies fikirannya kebenaran Alkitab, berdiri dalam pertempuran besar yang lalu." (Muka surat 373) "Kewajipan yang pertama dan terbesar umat yang munasabah untuk belajar daripada kitab-kitab, apa yang benar, maka menurut hidup dan menggalakkan orang lain untuk melakukannya juga." (Muka surat 376)

Membelanjakan masa sembahyang dengan Tuhan

Perhubungan yang kerap dengan Tuhan untuk mengekalkan hubungan intim dengan dia. Bab mengenai sembahyang di Journey buku kepada Kristus, kami boleh membantu banyak. "Apa kuasa yang telah mereka pada masa lalu telah dianiaya kerana Kristus? Perpaduan dengan Tuhan, perpaduan dengan Roh Kudus, kesatuan dengan Kristus ini hubungan intim dengan Penyelamat kepada orang-orang Tuhan untuk bersungguh-sungguh dalam masa akhir (Iman yang saya Live Pada halaman 330)

Mesra kepada orang lain

Kita tahu jiran-jiran anda dan orang-orang yang berpengaruh dalam masyarakat. Mereka sedar bahawa kita jujur ​​dan sopan orang-orang yang kita tidak ahli mana-mana mazhab atau mengangkat tema pelampau. Ia juga sangat baik untuk memberitahu mereka semua terus. Nasihat yang baik: "Begitu juga, sekiranya pengikut Kristus sekarang, apabila menghampiri masa masalah, membuat segala usaha untuk memperkenalkan orang dalam cahaya yang tepat dan menghilangkan prasangka dan mengelakkan bahaya yang mengancam kebebasan suara hati." (Zaman Drama Big halaman 387)

Membantu untuk menyebarkan kerja-kerja Tuhan

Kita tahu bahawa apa yang siap dalam masa keamanan relatif, kami akan siap dalam masa yang amat sukar. Kita tidak harus sia-sia, seperti malam datang.

Ilmu garis panduan kesihatan bagi membantu orang sakit

"Pencerobohan Seperti agama melemahkan kebebasan negara kita, orang-orang yang kempen untuk kebebasan suara hati, akan membawa kepada situasi yang tidak menguntungkan. Jika anda mempunyai pilihan, mereka perlu mempunyai antara satu sama lain untuk menimba ilmu pengetahuan mengenai penyakit, sebab-sebab, pencegahan dan rawatan. Siapa yang akan berjaya, cari kerja bagi skop yang luas mereka. Ia akan banyak pesakit yang akan memerlukan bantuan, bukan sahaja di kalangan ahli-ahli gereja-gereja kita, tetapi terutamanya di kalangan orang-orang yang tidak diketahui kebenaran. "(Perubatan Kementerian halaman 321)

Pembangunan perpaduan dan persahabatan dengan rakan-rakan

Ibrani 10,25 menasihati kita untuk lebih dan lebih kerap ditemui dalam mesyuarat bersama dan menggalakkan satu sama lain, lebih banyak kita lihat bahawa hari Kristus menghampiri. Masih, kita diingatkan bahawa kita "bangkit." Setelah kenaikan Kristus kepada murid-murid-Nya untuk melihat bahawa mereka mencintai antara satu sama lain.

Ketahui mampu diri

The Washington Post baru-baru ini melaporkan bahawa 95% rakyat Amerika adalah betul-betul bergantung kepada diet yang dibeli di kedai. Nasihat kami adalah untuk menjadi lebih berdikari. "Kemiskinan boleh memberi kesan kepada sesiapa sahaja yang kini percaya dan bertindak mengikut kepada kebenaran. Kristus memberitahu kita bahawa mereka memburuk-burukkan. Apabila terdapat mengejar kebenaran, ia akan penting untuk kita menguasai setiap aktiviti manusia dan keluarga mereka menderita kerana kekurangan pengetahuan. Kita harus mengaku dalam perdagangan, penanaman, pembinaan dan menyemai Mengetahui bagaimana untuk memupuk tanah, kita akan bekerja dalam keadaan yang sukar ini lebih mudah. ​​Pengetahuan seperti itu akan menjadi satu rahmat yang besar, walaupun musuh-musuh kita (Akhbar Manuskrip, jilid 19, muka surat 26)

Dapatkannya bandar

Lembaga ini dikenali selama bertahun-tahun. Terdapat misteri tidak kepada kami kenapa kami mendapat nasihat ini. Kami belajar jenayah, lebihan penduduk, keganasan, penyakit, kemiskinan, bunyi bising dan tekanan kehidupan di bandar. Mengenai perkara ini, kita akan belajar lebih dalam Hidup Negara risalah (Kehidupan di negara ini)

Source: buku "Ahad akan datang" G. Edward Reid

EG White menyatakan: "Ia tidak banyak masa di mana kita terpaksa melarikan diri ke tempat yang jauh dan kesepian, seperti yang pernah dilakukan oleh murid-murid Seperti pengepungan Jerusalem oleh tentera Rom adalah isyarat untuk orang-orang Kristian Yahudi, serta rampasan kuasa ke atas bahagian-bahagian negara kita (Amerika Syarikat) dengan mengeluarkan yang dekri, yang akan menguatkuasakan yang Sabat paus Ahad, memberi amaran kepada kita untuk menjadi. Kemudian ia merupakan masa untuk meninggalkan di bandar besar dan akan menyediakan untuk meninggalkan di bandar-bandar dan pekan-pekan rumah jauh dalam kawasan-kawasan terpencil di kaki gunung "(5T 464 465)

Dalam erti kata lain, apabila Amerika Syarikat undang-undang yang terikat di sisi undang-undang untuk mematuhi hari yang lain pada hari Ahad, ia bagi kita satu tanda untuk meninggalkan bandar-bandar dan penyediaan lain.

American pendakwah Jim Buller http://www.preparingtostand.org/ di negeri-negeri laman web:

Apabila tentera mengepung Jerusalem, pengikut Yesus meninggalkan bandar! Sama ada mereka bersedia atau tidak. Sama ada anda mempunyai tempat untuk pergi atau tidak. Saya hanya berjalan keluar! Mungkin kita perlu melakukan perkara yang sama.

E-mel yang saya terima, bercakap tentang bandar-bandar yang kedap (penutupan kepada dunia luar) dan saya tahu bahawa di kawasan saya mempunyai rancangan untuk membuat dilakukan selama bertahun-tahun. Ia bunyi sama seperti apa yang kita boleh membaca dalam Life buku kecil di sebelah negara 11 (juga 2SM 142). "Tetapi dia juga akan menjadi persengketaan itu dan kekeliruan di bandar-bandar, bahawa orang-orang yang mahu meninggalkan kota itu tidak boleh. Kita mesti bersedia untuk peristiwa-peristiwa ini. Ini adalah cahaya yang diberikan kepada saya."

Walaupun kita tempat di negara ini, kita perlu mempunyai satu pelan pemindahan. Kami telah menyediakan satu pakej dengan keperluan asas peribadi untuk terus hidup, makanan asas, bekalan perkhemahan, semuanya bersedia, jadi kami hanya tersangkut dan boleh pergi ke beberapa jenis perumahan, yang menggunakan kayu biasa dari hutan untuk pemanasan dan memasak. Juga mempunyai dijadualkan laluan dan berhenti, yang cara kita sampai ke sana.

"Ingatkan isteri Lot" Lukas 17,32. Juga, kita perlu menyediakan mental dan emosi, kita mampu untuk meninggalkan segala yang ada di belakang kita - marilah kita sama dengan keluarga dan rakan-rakan kami akan pergi atau tidak.

Juga ambil perhatian bahawa terdapat dua bahagian Masa masalah. Ahad Undang-Undang Negara menandakan permulaan bahagian pertama. Memupuk akhir sebelum akhir bahagian pertama. Bahagian kedua adalah masa kesusahan selepas penghalusan, akan dicurahkan apabila tujuh tulah terakhir. Dalam tempoh kedua, kami pergi ke "tempat yang benar-benar sepi dan sunyi" (Great halaman Kontroversi 626).

Oleh itu, pada bahagian pertama waktu kesusahan itu masih perlu boleh melakukan "dakwah". Kita bukan hanya bersembunyi di bukit dan cuba untuk terus hidup. Kita mesti ingat apabila kita meninggalkan bandar. Kita juga perlu bersedia untuk ini injil komisen besar yang lepas. "Dalam waktu-waktu ini yang lepas kerajinan anak-anak manusia, apabila nasib tiap-tiap orang akan diselesaikan tidak lama lagi selama-lamanya, dijangka Tuhan langit dan bumi dari gereja beliau akan membangkitkan tindakan sebagaimana yang tidak pernah sebelum ini." (Nabi-nabi dan halaman Kings 716)

Mungkin kita akan terpaksa bergantung kepada kaedah penginjilan yang lain daripada apa yang kita dapat menggunakan hari ini. Mempunyai tidak ramai "evangelizing orang ramai." Sebaliknya, ia boleh banyak "mesyuarat pimpinan Tuhan." Berdoa kepada Allah untuk membawa anda kepada orang-orang yang mahu berkongsi dengan mereka. Pelajari bagaimana ia dijalankan pada masa ini.

Anda juga perlu sebagai umat Tuhan bangkit bersama-sama. "Oh, kali banyak apabila saya merasakan bahawa saya adalah dalam kehadiran Tuhan dan malaikat-malaikat suci itu, saya mendengar suara malaikat, yang berkata itu perhimpunan, perhimpunan untuk perhimpunan untuk. Adakah tidak membenarkan Iblis untuk membuang bayangan jahat di antara saudara-saudara. Rally adalah dalam perpaduan adalah kekuatan pelan Tuhan untuk kaumnya, telah sentiasa bekerjasama.

Menetap di atas tanah di luar bandar banyak kerja dan mengambil banyak masa. Tetapi kita perlu dihidupkan untuk pengisytiharan mesej terakhir kepada orang-orang yang menerima beliau, bukan sahaja untuk terus hidup kita sendiri. Oleh itu, satu-satunya cara untuk hidup gaya hidup yang mudah secara sukarela, sebagai Isa Al-Masih hidup untuk menjayakan misi ini, dan bekerjasama sebagai satu kumpulan.

Walaupun kita rasa kesegeraan latihan fizikal, latihan rohani mestilah di tempat yang pertama. Kini sudah tiba masanya untuk menyambung mendalam dengan Tuhan. Tinggallah dalam Yesus. Berikan diri anda kepada-Nya kepada kita oleh Roh Kudus yang diisi dan Roh membawa kami. Dalam ayat ini Allah menjanjikan kepada kita bahawa kita bersedia untuk ketibaan dan akhir. Apabila kita bekerja dengan apa yang cuba dilakukan dalam diri kita dan melalui kita, kata kita melalui masa ini. Ia semua tentang amanah kepada Allah dan penyerahan diri lengkap kepada-Nya pada bila-bila masa.

Filipi 1.6 - Saya yakin bahawa Dia yang memulakan baik anda bekerja, plumbum sehingga akhir hari Kristus Yesus.

1 Tesalonika 5,23-24 - Tuhan keamanan sendiri menguduskan anda keseluruhannya dan mungkin semangat dan jiwa dan badan yang sama sekali tidak bersalah kepada kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus. Sesiapa yang menyeru kamu setia dan dia akan melakukannya.

Yudas 24 - Tom, yang mempunyai kuasa untuk melindungi anda daripada jatuh dan membawa anda ke dalam kemuliaannya
tulen dan gembira ...


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Doa sebagai perbualan dengan Tuhan

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Lukas 11.1 - "Tuhan, mengajar kita untuk berdoa seperti itu Yohanes mengajar murid-muridnya."Lukas 18.1 - Dia berkata kepada mereka suatu perumpamaan, kerana masih diperlukan untuk berdoa dan tidak menyerah:Apa itu doa?Ibrani ...
Ditambah: 03.05.2011
Display: 298596x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 228141x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 221656x

Video - Ini semua tentang Kristus! - Paul Washer

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Malam ini Aku di sini untuk membincangkan tentang orang-orang. Atau untuk berbicara tentang gereja atau agama. Kerana semua hal-hal ini kegagalan mereka dan kekurangan. Anda masing-masing harus mampu berdiri dan mengatakan ...
Ditambah: 12.05.2011
Display: 164929x

Satunya Allah yang benar adalah Allah Israel!

439_izraelite.jpg Yesaya 44.6 - Beginilah firman TUHAN, Raja dan Penebus Israel, TUHAN semesta alam: Aku pertama dan saya yang terakhir, selain saya tidak ada Allah.Tuhan adalah satu-satunya! Salah satu Pencipta bumi dan ...
Ditambah: 01.06.2011
Display: 296827x

Ms.AmazingHope.net - Persiapan akhir