Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Kenapa Yesus Kristus?

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

71_druhy_prichod_jezise_krista.jpg

Kenapa Yesus Kristus?

Ditambah: 12.08.2010
Display: 149527x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk

Kenapa Yesus Kristus?

Yesus Kristus akan datang diam-diam, dan secara berperingkat, ketika dunia siap bagi-Nya? Datang dan muncul di televisyen atau di lokasi yang berbeza?

Kristus akan datang secara peribadi dan tampak di langit. Menurut Alkitab sebagai ia meninggalkan untuk datang dan melihatnya setiap orang.

Datang sebagai Tuhan atas segala tuan dan Raja segala raja. Semua orang jelas memahami bahawa dia adalah Pencipta dunia dan penguasa alam semesta. Tidak ada yang bisa diragukan, sejak kedatangannya sebagai lampu kilat ke seluruh langit dari ujung ke hujung yang lain. Bumi bergetar, kubur terbuka dan dari yang naik sebagai orang pertama benar Allah. Yesus Kristus telah datang dan dengan itu, orang diharapkan kebangkitan menuju kehidupan baru, atau hukuman.

Kedatangan Yesus Kristus bukanlah sesuatu yang progresif, atau rahsia, tapi cukup mengejutkan bagi semua orang. Alkitab mengatakan bahawa setiap orang akan melihat Dia, bahkan mereka yang menikam Dia. Setiap orang kagum di hadapan-Nya busur. Orang-orang yang mengasihi Yesus Kristus, penuh dengan kasih-Nya dan menghormati hak-nya oleh undang-undang untuk penuh dengan sukacita dan kebahagiaan yang akhirnya akan melihat mereka Raja dan Penebus tercinta. Orang-orang yang belum menerima Yesus Kristus ke dalam hatimu dan dengan itu pembersihan dari dosa-dosanya akan diisi dengan kengerian, kesedihan peluang terbuang.

Pencipta kita dalam diri kita secara sukarela mengalami kematian yang teruk dan memalukan bagi dosa-dosa kita sehingga kita boleh dibersihkan dan kembali kepada Allah Bapa. Bawa dia ke dalam hatimu dengan rasa syukur dan cinta. Berharap senang kedatangan kedua-Nya untuk membebaskan kita dari dosa dan penderitaan.

Pengorbanan-Nya bagi kita, Yesus Kristus telah diletakkan, sekarang muncul sebagai pemenang dan Raja di langit, dengan kemuliaan yang besar.

Kisah 1,9-11 - Setelah itu, ia diambil sebelum mata mereka ke atas dan menghilang dari mata mereka dalam awan. Sementara cermat mengawasi dia pergi ke syurga, lihatlah, ada datang kepada mereka, dua orang memakai jubah putih dan berkata kepada mereka: "Apa yang kamu berdiri menatap langit, Galilea? Yesus ini, yang terangkat ke syurga meninggalkan kamu, akan kembali hanya seperti kamu melihat Dia pergi. "

Wahyu 1,7 - Lihatlah, ia datang dengan awan dan setiap mata akan melihat dia, bahkan mereka yang menikam Dia. Semua bangsa di bumi baginya untuk menangis. Ya, amin.

Lukas 17,24 - Seperti lampu kilat sampai pemandangan dari satu hujung ke langit, yang lain demikian juga Anak Manusia pada zamannya.

Matius 24,30-31 - maka langit akan terlihat tanda Anak Manusia, dan kemudian akan semua bangsa di bumi menangis dan melihat Anak Manusia datang dalam awan-awan di langit dengan kuasa dan kemuliaan besar. Dan dia akan mengutuskan malaikat dengan terompet keras, dan mereka akan mengumpulkan bersama-sama memilih daripada empat mata kardinal, dari satu hujung langit yang lain.

Mark 13,26 - kemudian melihat Anak Manusia datang dalam awan dengan kuasa yang besar dan kemuliaan.

John 5,28-29 - Jangan hairan itu, datang saat ketika semua orang yang di dalam kubur akan mendengar suaranya dan keluar - orang-orang yang telah berbuat baik akan dibangkitkan untuk hidup, tetapi mereka yang melakukan kejahatan akan kebangkitan mahkamah.

Kristus datang dalam kemuliaan-Nya sebagai Tuhan dan Raja semesta. Bahkan tidak bisa membayangkan keindahan, kejelasan dan martabat yang Kristus akan mengelilingi. jadi luar biasa tidak ada yang pernah melihat sesuatu.

Matius 25,31-32 - Ketika Anak Manusia dalam kemuliaan-Nya, semua malaikat dengan dia, duduk di atas takhta kemuliaan-Nya. Semua bangsa akan dikumpulkan di depannya, dan ia akan memisahkan mereka satu sama lain sama seperti gembala memisahkan domba dari kambing.

Mazmur 50,3-4 - Di sinilah Allah kita tidak akan tetap diam, sebelum dia sebagai api mengkonsumsi segala sesuatu di sekitarnya badai parah! Diselenggarakan turun dari atas langit dan bumi, orang-orang yang berdiri di pengadilan.

1 Tesalonika 4,16 - anda akan mendengar perintah meriah, suara penghulu malaikat dan daun terup besar Allah, Tuhan sendiri akan turun dari syurga dan pertama kali mati dalam Kristus akan bangkit.

1 Tesalonika 5,1-3 - Masa dan hari-hari anda tidak perlu menulis apa-apa, saudara-saudaraku. Sendiri tahu benar bahawa hari Tuhan datang seperti pencuri pada malam. Ketika orang-orang akan berkata: "Damai Keselamatan" tiba-tiba terkejut azab, seolah-olah rasa sakit itu akan datang hamil, dan tidak akan bocor.!

Matius 24,37-39 - tetapi sebagaimana halnya pada zaman Nuh, demikian pulalah kelak kedatangan Anak Manusia. Seperti pada hari-hari sebelum banjir yang mereka makan dan minum, kawin dan memberi dalam pernikahan hingga ke hari Nabi Nuh masuk bahtera, dan melihat apa-apa sampai air bah itu datang dan hanyut semua, sehingga akan kedatangan Anak Manusia.

Yesus Kristus juga memberi amaran terhadap peniruan dan pemalsuan-Nya yang kedua datang dan berkata kepada para murid-Nya bahawa mereka harus berhati-hati.

Yesus memperingatkan bahawa Syaitan ingin mewujudkan malaikat terang. Apakah ingin meniru klik Yesus Kristus dan membawa dunia bersatu di bawah pemerintahannya. Oleh kerana itu, jika anda mendengar tentang kedatangan New Age bahawa Mesias akan muncul di televisyen, atau bahkan yang sudah ada hidup dan muncul di tempat yang berbeza, jangan percaya. Kebajikan tidak lagi firman Yesus Kristus, yang baru saja sebelum kemahuan memberi amaran.

Matius 24,26-27 - berkata kepada kamu, 'Lihat, di padang gurun! "Jangan pergi, atau berkata:" Lihatlah, tempat rahsia, 'tidak percaya. Kedatangan Anak Manusia datang seperti kilat - menerangi langit dari timur ke barat.

Matius 24,11 - Banyak nabi palsu akan muncul dan menyesatkan banyak orang.

Matius 24,23-25 - Jika anda mempunyai seseorang berkata, "Lihatlah, Mesias ada di sini! "Atau," Itu dia! "Percaya. Rise adalah Mesias palsu dan nabi-nabi palsu, dan akan melakukan keajaiban besar dan mujizat-mujizat, sehingga akan membawa (jika mungkin) bahkan umat pilihan. Lihatlah, Aku sudah mengatakan dahulu.

2 Korintus 11,14 - dan bertanya-tanya, sebab Iblis pun berpura-pura menjadi malaikat terang!

2 Tesalonika 2,3-4 - Mari disesatkan orang dengan cara apapun. Sebelum hari itu datang, harus datang dari Allah mencegah. Harus muncul bahawa orang jahat dan hina, yang akan melawan dan meninggikan diri di atas segala sesuatu yang dikatakan dan apa yang Tuhan disembah. Bahkan duduk di Bait Allah dan disebut Allah!


Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 172321x

Munculnya teori-teori palsu dalam kekristenan sampai akhir dunia

263_vznik_falesnych_teorii_v_krestanstvi.jpg Awal KristianIsa, ketika ia tinggal di bumi ini untuk mengajar laki-laki dan segala murid-murid mereka yang benar dan apa yang mereka amati. Dia datang untuk mendedahkan sifat kasih Bapa dan memenuhi ...
Ditambah: 15.11.2010
Display: 184519x

Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia

454_adventiste.jpg Gereja Adventist, kata penipuan dan separuh benar, terutama di portal web Kristian. Mungkin kerana kita merujuk kepada mata asas doktrin bahawa Isa Al-Masih mengajar para rasul dan yang pertama dan juga ...
Ditambah: 29.07.2011
Display: 222179x

Secara dramatis meningkatkan jumlah gempa bumi!

392_katastrofykont.jpg Terus meningkatnya jumlah gempa di seluruh negeri. Banyak orang melihat perubahan dan kelainan alam dan mula menyedari bahawa tidak semua adalah dalam rangka. Mereka menyedari sesuatu yang terjadi, apa yang sejarah ...
Ditambah: 11.03.2011
Display: 253620x

Maitreya - simulasi klik Yesus Kristus

67_maitreya.jpg Syaitan, sudah cuba untuk meniru dan semakin akan meniru klik Yesus Kristus.Yesus jelas mengatakan detail tentang kedatangan-Nya yang kedua, dan berulang kali memberi amaran bahawa musuh akan cuba untuk meniru klik ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 172860x

Ms.AmazingHope.net - Kenapa Yesus Kristus?