Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Akhir Dunia pada bulan Disember 2012, ketibaan Dajjal, apa tentang Alkitab?

Akhir dari nubuatan Dunia 2012?

600_konec_sveta_2012.jpg

Akhir Dunia pada bulan Disember 2012, ketibaan Dajjal, apa tentang Alkitab?

Ditambah: 09.12.2012
Display: 230189x
Topik: Akhir dari nubuatan Dunia 2012?
PrintTisk

Menghampiri tarikh banyak yang dijangkakan, tarikh yang bergerak akhir-akhir ini semua media. Kita pergi ke soalan mel berbeza mengenai data ini. Tarikh December 21, 2012, yang kalendar Maya berakhir. Adakah akhir dahsyat di dunia? Atau akan peralihan ke era baru Aquarius, semula bergetar ke dimensi kelima? Akan membersihkan planet Bumi dan peralihan selepas era keamanan dan kemakmuran progresif? Atau akan perintah dunia baru dipulihkan, umur totalitarianisme? Dajjal akan datang, dan akan diadakan kedatangan kedua Nabi Isa? Adakah gangguan kuasa akan tiga hari kegelapan? Ia adalah benar-benar sangat menarik untuk melihat sekitar internet, di mana pelbagai maklumat mengenai data di atas. Mana-mana teori tarikh itu, adalah tidak stabil, berubah dan sentiasa berkembang dalam pengetahuan yang pernah baru. Saya akan memanggilnya pengetahuan mengenai evolusi pada 2012. Antara orang-orang yang menyebarkan ketakutan dan panik. Sebagai contoh, di Rusia merebak panik dari akhir dunia, dan beliau terpaksa campur tangan menteri dan parlimen. Orang di sana mula menebus makanan akibat keganasan Wahyu, kebimbangan walaupun orang-orang di dalam penjara. MEPS yang dipanggil pada media teori tentang akhir menyerang dunia. Siapakah di sebalik fenomena ini, yang membawa orang untuk merobohkan panik?

Planet Bumi, medan pertempuran antara baik dan jahat

Alkitab memberitahu kita bahawa kita mempunyai dua kuasa dunia. Tuhan, yang mewakili kebaikan, yang tetap tidak berubah, pernah berkata bahawa ini adalah benar selama-lamanya. Apa yang kita menulis di dalam Firman-Nya Alkitab diisi dengan ketepatan mutlak. Sebaliknya, terdapat satu kerub jatuh yang menarik tuan rumah ketiga syurga dalam pemberontakan terhadap Allah. Dia telah dibuang turun dari langit, membawa orang yang pertama kepada dosa, dalam pemberontakan terhadap undang-undang Tuhan. Beliau mendakwa bahawa undang-undang Tuhan adalah tidak sah dan tidak perlu menyimpan. Ia adalah Iblis, bapa segala dusta, yang mewakili kejahatan. Ia bukan malar, tidak menentu, seperti pasir longgar. Di dunia ini, perjuangan antara baik dan jahat.

Apabila kita kembali kepada tarikh 21 Disember 2012, yang mengawal peristiwa bernubuat banyak, apabila kita melihat tamadun yang dahagakan darah ghaib Mayan, yang sampingan kerja ini datang dari? Saya akan usaha untuk mengatakan bahawa semua teori-teori tentang akhir dunia datang dari satu sumber dan dari pemula kepada pembohongan syaitan. Sudah pada awal syaitan telah menggunakan semua kemahiran untuk menggoda Adam dan Hawa ke dalam dosa. Ia juga berfungsi hari ini dengan usaha yang lebih besar, yang telah dibangunkan sejak bertahun-tahun untuk memperdaya seluruh dunia ke dalam jurang dosa dan pemberontakan terhadap Tuhan. Alkitab memberitahu kita bahawa bagi pelanggaran undang-undang = dosa, kematian dan Syaitan mengatakan anda mati, jangan bimbang, anda akan tahu lebih lanjut, anda akan menjadi seperti Allah. Menipu manusia tanpa had bilangan agama, teori, hanya untuk mengalih perhatian rakyat dari Allah dan undang-undang-Nya kasih sayang.

Kedatangan Dajjal

Saya tidak tahu apa yang akan berlaku bahawa data, hanya tahu bahawa ia adalah bukan alkitabiah untuk membuat spekulasi, untuk menentukan, untuk meramal masa depan. Selain daripada semua teori yang berbeza itu unscriptural tentang akhir dunia, semula bergetar ke dimensi kelima, transformasi, dan banyak lagi, membawa saya beberapa tempat menyebut ketibaan Dajjal, yang, kepada pelbagai sumber perlu mengambil tempat pada bulan Disember 2012. Seperti yang disebutkan dalam artikel-artikel yang banyak tahu amazinghope.net dibentangkan sebelum Tuhan Yesus Kristus datang sekali lagi, ia akan ditiru oleh ketibaan beliau. Syaitan akan mengambil bentuk meniru Kristus dan beliau datang dalam kemuliaan. Ia akan menjadi penipuan utama pemerintahannya di sini di bumi untuk menipu dan ditarik pada kebangkitan pasukannya di seluruh dunia.

Berwawasan kononnya Gereja Katolik telah dilihat selama beberapa tahun dan bahawa peristiwa-peristiwa akhir planet bumi kita. Bersedia untuk kedatangan Yesus dan menerima mesej ketibaan Dajjal.

Saya memetik salah seorang daripada mereka: mesej mesej 499 Isa 20 Julai 2012 pada 17:46.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------

... Tempoh tiga setengah tahun Kesusahan Besar akan bermula pada Disember 2012. Ini adalah masa di mana Dajjal akan muncul sebagai wira perang. Jiwanya telah diserahkan kepada Iblis, yang memiliki setiap bahagian ia. Kuasa yang akan memerintah, menyebabkan masa akan terus dianggap bukan sahaja sebagai pendamai, tetapi orang akan berfikir bahawa ia adalah saya, Yesus Kristus, Penyelamat manusia. Akhirnya juga percaya bahawa Antikristus telah dihantar untuk mengumumkan kedua saya datang. Mengapa begitu ramai jiwa malang dengan kesanggupan untuk menerima tanda jenama binatang itu. Kerana dia adalah binatang dalam setiap aspek, kerana cara Iblis sendiri akan nyata di dalam badannya. Mukjizat mengambil tempat di langit. Ia akan menyembuhkan orang. Akan mengetuai agama dunia baru. Bersama-sama dengan nabi palsu yang akan mengetuai Gereja Katolik pembungkusan luar di negara ini, akan bekerja rapat untuk menipu semua anak Tuhan ...

-------------------------------------------------- -------------------------------------------

Ia dapat difahami bahawa Gereja Katolik, yang anggotanya akan kembali untuk mengkaji perkataan Allah, mereka perlu untuk menggenapi nubuatan Bible dan menentukan Dajjal dan kedatangannya. Oleh itu, Iblis cuba untuk memperdaya penganut-penganut yang ikhlas dan bertemu lagi perkataan "jika ia adalah mungkin mereka akan melacurkan dan pemilihan." Dajjal menurut wawasan mereka, orang bude berkarisma yang menyatukan agama akan mempunyai keupayaan ghaib akan bekerja keajaiban, menyembuhkan, maka akan dianggap oleh rakyat kepada Kristus. Lebih di varovani.org. Mesej ini tetapi tidak bersetuju dengan kebenaran Alkitab dan menyokong dua terbesar kesilapan, diambil dari paganisme kepada ajaran Kristian. Ia adalah satu kesilapan yang tidak lagi perlu untuk mematuhi semua perintah-perintah undang-undang Tuhan, termasuk kesilapan hari Sabtu dan kekekalan jiwa.

Ia adalah menarik bahawa Gereja Katolik menunggu Dajjal, yang sangat serupa dengan Maitreya, yang menjangka pergerakan Zaman Baru sebagai messiah. Maitrea Kristus yang dipanggil tidak lama lagi mengikut Benjamin Creme dari Scotland untuk datang ke bumi ini. Hari Pengisytiharan kononnya, apabila Maitrea muncul dan mula untuk bekerja secara terbuka. Ia harus menjadi seorang yang berkarisma, guru bangsa, adalah untuk menyatukan agama-agama di dunia. Beliau telah membawa keamanan dan keharmonian dunia. Kedatangan Maitreya prichod.cz

Alkitab memberitahu kita bahawa sebelum kedatangan kedua Nabi Isa, dan ramai yang akan datang menyamar sebagai Kristus. Ia adalah jelas bahawa tiruan kedatangan Kristus boleh berada di beberapa tapak, pelbagai pihak. Mesias-mesias palsu ini akan mengajar cinta yang besar, rahmat, belas kasihan, tetapi tanpa perlu mendengar kepada semua perintah Allah.
Oleh itu, Kitab adalah ukuran hanya bagaimana ini penipu yang datang dalam nama Yesus Kristus untuk mendedahkan. Nota bahawa Rasul Paulus jelas memberi amaran terhadap ini, menyatakan bahawa anda menipu terkawal lelaki (dalam erti kata lain, beliau yang tramples pada hukum Allah), dan dinyatakan bahawa ini misteri yang zalim akan datang dari Gereja Kristian itu, yang telah telah bekerja pada masa itu .

Syaitan tramples kepada Tuhan dari permulaan Peraturan dan boleh itu mudah mengesan bahawa mana-mana messiah, yang akan bercakap menentang undang-undang Tuhan dan mempromosikan idea pembohongan pertama saya di syurga bahawa mati tidak mati, tetapi mereka jiwa masih hidup, semangat Dajjal semangat Syaitan!

2 Tesalonika 2,1-8 - kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus dan perhimpunan kita bersama-sama kepadanya, kami meminta anda, adik-beradik, untuk membiarkan diri mereka mudah digoncang dalam pengetahuan mereka atau menyentakkan sama ada oleh semangat atau dengan perkataan atau oleh surat, diterbitkan untuk kami, kerana itu hari Tuhan telah datang. Biar tiada siapa menggoda apa jua cara, tidak datang sehingga murtad datang pertama dan tidak akan didedahkan kepada orang yang terkawal, anak kepada kebinasaan, yang membina penentangan terhadap segala-galanya dan dengan bangganya naik di atas segala-galanya yang dipanggil Tuhan atau yang disembah, supaya sendiri duduk sebagai Allah di dalam bait Allah, dan dirinya sebagai Tuhan. Adakah anda ingat bahawa saya memberitahu anda ini, apabila saya lagi dengan anda? Anda juga tahu apa yang dia kini tinggal, hanya diturunkan pada masa itu. Untuk misteri terkawal sudah aktif, hanya menunggu sehingga satu yang kini menetap tidak akan diambil dari sumber. Dan kemudian ia akan mendedahkan tanpa sah di sisi undang-undang, siapa Tuhan Yesus akan membuang nafas mulutnya, dan hendaklah memusnahkan dia dan wahyu perbuatan jelas beliau kedatangannya.

Matthew 24,24 - Untuk maka hendaklah timbul Mesias-mesias palsu dan nabi-nabi palsu, dan hendaklah mempersembahkan tanda-tanda besar dan keajaiban untuk menipu, (jika ia adalah mungkin) walaupun umat pilihan. "

Luke 21,8 - ". Berjaga-jagalah supaya kamu tidak tertipu Bagi kebanyakan hendaklah datang dalam nama saya, mengatakan bahawa saya Kristus, dan masa yang pantas menghampiri Sebab Jangan pergi selepas mereka."

Dari tulisan-tulisan Ellen G. White kedatangan Antikristus

Menyamar sebagai malaikat terang, akan (Syaitan) untuk berjalan bumi sebagai pekerja keajaiban. Bahasa yang indah akan hadir pemikiran yang tinggi. Akan bercakap perkataan jenis dan melakukan perbuatan-perbuatan yang baik. Dirinya sebagai Kristus, tetapi pada satu titik akan perbezaan yang ketara. Syaitan akan berpaling orang dari Hukum Tuhan. (FE 471472)

Akan mendakwa bahawa Sabtu telah ditukar dari ketujuh kepada hari pertama dalam seminggu, dan sebagai induk pada hari pertama minggu akan dibentangkan pada Sabtu ini untuk ujian palsu kesetiaan kepadanya. (153 MS, 1902)

Kami akan memberitahu kita untuk menyembah makhluk ini, bahawa dunia akan memuliakan seperti Kristus. Apa yang patut kita buat? Beritahu mereka bahawa Kristus memberi amaran kepada kita terhadap hanya seperti lawan, yang merupakan musuh terburuk manusia, tetapi menegaskan bahawa dia adalah Tuhan. Dan bahawa apabila Kristus muncul, ia akan dengan kuasa dan kemuliaan besar, diiringi oleh malaikat dalam bilangan seratus ribu dan 1000 ribu, dan bahawa apabila dia datang, kita akan tahu suara-Nya. (6BC 1105,1106)

Alkitab bercakap dan memberi amaran bahawa hukum tidak berubah, dan kuasa yang akan datang, yang akan cuba untuk mengubah perintah Allah. Ia adalah penting untuk mengkaji isu dan pastikan apa Kitab Suci berkata.

Mazmur 111,7-8 - "Kisah tangannya adalah kebenaran dan keadilan;. Semua perintah-Nya adalah amanah, boleh dipercayai, selama-lamanya dan pernah, yang dikeluarkan dalam kebenaran dan kejujuran"

Daniel 7,25 - (tanduk kecil, atau Dajjal) "akan mengucapkan kata-kata terhadap yang Maha Tinggi dan tidak membiarkan orang-orang kudus Yang Maha Tinggi Ia juga akan mempertimbangkan perubahan masa dan undang-undang." (STUD) "akan berusaha untuk menukar masa dan undang-undang. "

Bagaimana kita tahu Dajjal benar?

1 Untuk menyamar sebagai malaikat terang, ia adalah satu makhluk yang tidak pernah kita lihat sebelum ini
2 Dia akan mendedahkan diriNya di tempat-tempat yang berbeza, tidak akan dilihat dan didengar di seluruh dunia pada satu masa
3 Ia akan melakukan keajaiban dan mukjizat, menyembuhkan sakit
4 Dia akan berpaling orang dari Hukum Tuhan
5 Dia akan mengatakan bahawa Sabtu telah ditukar daripada hari ketujuh kepada hari pertama minggu Ahad
6 Sesungguhnya orang-orang yang tidak mahu menerima tanda binatang Ahad akan terus untuk menguduskan hari Sabat, akan dianiaya

Apa yang akan menjadi benar kedatangan Yesus Kristus Penyelamat kami?

1 Kedatangan Nabi Isa akan didengar dan dilihat di seluruh dunia pada satu masa
2 Yesus Kristus telah datang ke bumi, muncul pada awan dan orang-orang yang soleh akan merebut ia
3 dibuka kubur, dan orang-orang yang bertakwa dari Adam kepada kebangkitan hadir untuk kehidupan
4 Yang berdosa akan binasa dalam kedatangan Yesus Kristus, tidak dapat menanggung kemuliaan kedatangannya
5 Selepas kedatangan Nabi Isa, dunia seperti yang kita tahu ia tidak lagi akan terus, negara akan kekal selepas 1000 tahun ketandusan

Lukas 17,24 - Seperti kilat menerangi landskap dari satu hujung langit yang lain, begitu juga Anak Manusia pada zamannya.

1 Tesalonika 4,16-18 - Terdapat arahan yang meriah, dengan suara malaikat, dan muslihat Allah, Tuhan sendiri akan turun dari langit, dan kali pertama yang mati dalam Kristus akan bangkit. Kita hidup bersama-sama dengan mereka kita terperangkap ke awan untuk bertemu Tuhan, maka kita akan dengan Tuhan selama-lamanya. Menggalakkan satu sama lain dengan kata-kata.

Wahyu 1,7 - Sesungguhnya, datang dengan awan, dan setiap mata akan melihat dia, walaupun orang-orang yang menusuk kepadanya. Semua bangsa di bumi untuk dia menangis. Ya, amen.

Akhirnya

Saya tidak berhujah apa adalah tempat mistik bahawa data pada Disember 2012, ia tidak adalah tugas kita untuk menentukan tarikh akhir dunia. Saya hanya ingin menunjukkan bahawa semua teori-teori dari bengkel bapanya terletak syaitan. Dalam apa jua keadaan, ia adalah jelas bahawa kita berada dalam akhir sangat sejarah dunia. Nubuatan Bible dipenuhi, dunia adalah seperti dalam semua Sodom dan Gomora. Janganlah kita menjadi seperti zaman Nuh, atau sebagai Sodom dan Gomorští, marilah kita hidup dalam jangkaan pulangan Savior kami.

Luke 17, 26-29 - Seperti hari-hari Nuh, maka ia akan menjadi pada hari-hari Anak lelaki: makan dan minum, berkahwin dan memberikan dalam perkahwinan, sehingga hari bahawa Nuh masuk ke dalam bahtera itu. Kemudian banjir datang dan memusnahkan mereka semua. Begitu juga, di zaman Nabi Lut: Mereka makan dan minum, mereka dibeli dan dijual, mereka ditanam, mereka dibina, tetapi pada hari yang Lot keluar Sodom, hujan api dari langit untuk memusnahkan sulfur dan semua. Sekarang ia akan menjadi hari apabila Anak Manusia akan muncul.

Saya percaya bahawa Tuhan Yesus Kristus akan datang lagi dalam kemuliaannya, dan berakhir sejarah dunia ini dosa. Jangan bimbang tentang hal itu, apabila ia akan menjadi atau apabila Antikristus diturunkan, dan ia akan berlaku dan bahawa. Mari kita menjaga ia, hati kita, minda telah bersedia bertemu dengan Tuhan kita dalam setiap masa. Tiada siapa yang tahu sama ada akan menjadi esok, jika kita bangun pagi baru. Tugas setiap Kristian adalah supaya disedia dan dipandu oleh Roh Kudus, Isa watak menyinarkan setiap hari. Tidak ada sebab untuk bimbang tentang peristiwa-peristiwa yang mungkin berlaku. Tugas kita adalah untuk mengedarkan harapan dunia dan keselamatan untuk memberi amaran kepada dunia kemurkaan Tuhan. Misi kami adalah untuk membawa rakyat kepada undang-undang Tuhan, menunjukkan ia kepada rakyat dalam cahaya kasih sayang dan rahmat dengan kegembiraan dan harapan dalam Yesus Kristus untuk menunjukkan kepada pengorbanan Isa dan menyertai keluarga syurga.

Marilah kita hidup kehidupan Kristian bersih tanpa perselisihan dan keinginan kepada dunia. Menahan diri dari perkara-perkara duniawi, muzik, televisyen, kerakusan dan mengkaji perkataan Allah bagi tiap-tiap hari. Untuk semua orang yang memenuhi kita lihat bahawa Kristus tinggal dalam diri kita, anak Tuhan, yang telah diperkenalkan kepada kita di dalam Firman Tuhan Alkitab. Dia yang memberikan takhta-Nya, meletakkan segala-galanya dalam mangsa, mengambil bentuk manusia dan mati untuk kita berdosa, yang kita mungkin mendapatkan kehidupan kekal. Seperti yang telah ditulis dosa ialah maut, Isa dibayar untuk kita, menumpahkan darah mereka - untuk setiap daripada kita!

1 Petrus 4,1-4 - Saya menjalani penderitaan fizikal Kristus, dan sebagainya dengan lengan komitmen yang sama juga. Yang mengalami badan telah berhenti daripada dosa, maka seluruh hidupnya dalam badan ia tidak menangani keinginan manusia, tetapi kehendak Allah. Kita sudah mempunyai cukup membuang masa, mereka bersenang-senang jahiliah: kehidupan di tahu malu nafsu, mabuk, kerakusan, dalam Lainlah dan keberhalaan menjijikkan. Apabila mereka tidak menghasilkan mereka dalam pembaziran terbatas, mereka pelik dan fitnah anda.

Roma 13:11-14 - Dan satu lagi perkara. Memahami apakah masa ia datang masa untuk keluar terjaga tidur. Keselamatan adalah dekat kepada kita sekarang daripada apabila kita percaya. Malam maju dan hari adalah berhampiran. Mari kita menggantung itu berfungsi kegelapan dan diletakkan di atas perisai cahaya! Mari kita berjalan jujur ​​seperti dalam sehari, bukan dalam kerakusan dan mabuk, tidak fasik, derhaka dan terang-terangan, bukan dalam persengketaan dan iri hati. Daripada bimbang tentang keinginan fizikal untuk meletakkan pada Tuhan Yesus Kristus.

Doa: Dear Tuhan Yesus, terima kasih kerana pertumpahan darah anda bahawa anda mengambil pada dosa saya, yang dibayar untuk rasa bersalah saya dan menyelamatkan saya dari bayang-bayang kematian. Sila membersihkan aku dari semua dosa saya, tambah saya sebagai merit mangsa anda. Membawa saya dengan Roh Kudus anda apabila setiap hari, memberi saya hati yang bersih, yang akan dibuat daging dan akan memerah kesedihan, bagi setiap lelaki kafir. Saya melihat bahawa dunia adalah penipuan begitu banyak dan dunia menghampiri begitu cepat berakhir. Taipkan saya engkau suci undang-undang di dalam hati saya, sama ada saya menyimpan ia keluar dari cinta untuk anda. Sila menahan diri saya dari SENDIRI saya dan menulis saya watak anda ke muka membosankan saya. Melainkan dinyatakan tergoda saya, dan sila datang tidak lama lagi kerajaan anda, di mana akan ada persengketaan, penipuan dan perjuangan. Sila berikan saya kebijaksanaan untuk membezakan yang baik dari kejahatan, memberi saya kekuatan sentiasa berdiri di sisi anda. Masuk ke dalam hatiku, sila, Saya suka anda dan anda hanya mahu mengikuti dan menyembah. Amin.


Berkaitan artikel dari media - Akhir dari nubuatan Dunia 2012?

Uji nabi yang benar - Bagaimana kita tahu yang benar dari nabi palsu?

293_jak_se_pozna_prorok.jpg TEST Gambar 1Ulangan 18,21-22 - Anda berkata: "Bagaimana kita tahu bahawa itu tidak bercakap sepatah kata TUHAN?" Nah, jika nabi firman TUHAN atas nama sesuatu yang terjadi, maka Tuhan berbicara kata ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 266802x

Video - Acara terkini, akhir dunia sesuai dengan nubuatan Alkitab

80_the_final_events_of_bible_prophecy.jpg Doug Batchelor - The Acara Final Nubuatan AlkitabLihatlah dokumen ini, yang Doug Batchelor menyajikan peristiwa yang akan mendahului akhir dunia. Acara ini sesuai dengan nubuat Alkitab. ...
Ditambah: 03.09.2010
Display: 341851x

Kita boleh menentukan tarikh akhir dunia dan kedatangan Isa Al-Masih?

489_may-21-2011-doomsday-or-judgement-day.jpg Baru-baru ini sentiasa berkembang bilangan orang-orang yang sedar bahawa kedatangan Yesus Kristus Penebus kami sangat dekat. Orang berfikir, mengkaji nubuatan dan cuba membezakan tanda-tanda yang berbeza, sama ada alkitabiah atau bukan ...
Ditambah: 09.10.2011
Display: 262469x

Untuk melayani Maya, dilantik akhir dunia pada tahun 2012?

311_mayan_pyramid_and_calendar.jpg Masalah ini tentu mencabar siapa pun yang peduli tentang masalah ini. Kita harus mengakui kekuatan yang ada di dunia ini. Ini adalah Allah - cinta, penguasa alam semesta, tetapi Lucifer, yang ...
Ditambah: 12.01.2011
Display: 199027x

Akhir, 2012 Dunia Maya dan kalendar mereka?

74_mayan-calander.jpg Untuk menamatkan bencana dunia tahun 2012? Atau akan peralihan ke kali baru masyarakat, spiritual berasaskan? Adakah fakta-fakta ini benar atau rekaan, penipuan dan kebohongan?Tarikh mendekat, dari yang banyak orang menganggap merinding. ...
Ditambah: 14.01.2011
Display: 383583x

Ms.AmazingHope.net - Akhir Dunia pada bulan Disember 2012, ketibaan Dajjal, apa tentang Alkitab?