Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

Alkitab Arkeologi

169_pichirot_tarabeen.jpg

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

Ditambah: 08.10.2010
Display: 269597x
Topik: Alkitab Arkeologi
PrintTisk
169_pichirot_tarabeen.jpg170_pichirot_tarabeen_2.jpg171_pichirot_tarabeen_3.jpg172_pichirot_tarabeen_4.jpg174_nuwayby_al_muzayyinah.jpg

PiHahiroth dan BaalZephon

Nuweiba adalah singkatan Nuwayba'al Muzayyinah dalam Bahasa Arab, yang bererti "Musa air terbuka. Anda boleh melihat galeri di atas peta, yang menunjukkan nama lengkap daerah ini Di wilayah ini sebelum orang berkumpul Israel menyeberangi ajaib. Laut Merah.

Keluaran 14:1-3 - Dan Nabi Musa berkata kepada TUHAN, katanya, Berbicaralah kepada orang Israel, bahawa mereka berbalik dan berkhemah sebelum Pihahiroth, antara Migdol dan laut, lebih terhadap Baalzephon: sebelum kamu akan berkhemah oleh laut. Untuk Firaun akan berkata tentang orang Israel, Mereka terjerat dalam tanah, padang gurun telah menutup mereka masuk

Di ujung utara kawasan pantai Nuweiba, sisa-sisa sebuah benteng Mesir kuno. Mesir kuno benteng ini merupakan bukti lebih lanjut bahwa seluruh Semenanjung Sinai untuk mengawal Mesir.

Hari ini Tarabeen kuno yang disebut benteng. Ron Wyatt, yang mencari lokasi Keluaran diyakini bahawa benteng ini adalah tempat yang disebut Alkitab sebagai Pihahiroth. Ini mungkin adalah Alkitab dijelaskan Pihahiroth, yang terletak di antara Migdol Baalzephon berlawanan.

Migdol baik pergunungan ke barat, dan sebuah menara yang terletak di salah satu puncak pergunungan. Hal ini disebabkan dari Alkitab, Firaun tahu bahawa gerakan Bani Israel, di mana untuk melakukan perjalanan. Hal ini dibenarkan bersejarah, bahawa Mesir telah untuk seluruh Semenanjung Sinai, menara, dari mana ia lulus dengan tanda di pantulan sinar matahari di malam hari dengan api. Dengan menara laporan-laporan sehingga Firaun pada pergerakan kapal di Teluk Aqaba. Dengan menara pengawas, Firaun boleh mesej pada gerakan yang tepat dari orang Israel.

Di seberang pantai di Arab Saudi, tepat di seberang dari mana orang Israel memasuki laut untuk mencari sisa-sisa benteng kuno lain. Ini mungkin Midiánská kekuatan, yang didedikasikan untuk Baal. Ron Wyatt percaya bahawa Alkitab disebutkan bukan Baal-cefon.

Alkitab mengatakan kepada kita bahwa Musa, setelah melarikan diri dari Mesir ke Midiánské terbang keluar negeri. Alkitab negara berada di kawasan Arab Saudi saat ini. Ada Musa berkahwin dan tinggal sampai Tuhan berbicara kepadanya dari semak terbakar dan memberinya tugas untuk kembali ke Mesir untuk memimpin bangsa Israel. Musa tinggal di negeri Midiánské depan keluar memimpin orang-orang Israel dari Mesir.

Keluaran 2.15 - Ketika ia mendengar tentang Firaun, Musa ingin memberikan membunuh, tetapi Musa melarikan diri dari dia untuk midiánské negara. Ketika ia tiba, ia duduk di perigi.

Mengapa Musa lari ketakutan negara Midiánské Firaun? Seperti yang kita ketahui dari perspektif sejarah dan Mesir mempunyai kawalan ke atas Semenanjung Sinai. Midiánská negara telah diperintah oleh Mesir, itu adalah tempat yang selamat untuk tinggal di pengasingan Musa.

Hal ini jelas bahawa Musa tahu benar Midiánskou negara (wilayah Arab Saudi sekarang), kerana ia tinggal di sini selama bertahun-tahun. Itu adalah tempat yang selamat untuk tinggal dan di mana anda boleh membawa orang-orang Israel.

Alkitab mengatakan kepada kita bahwa Allah adalah gunung Sinai di Arab.

Galatia 4.25 - Agar ini adalah gunung Sinai di Arab dan sesuai dengan Baitulmuqaddis yang sekarang, kerana dengan anak-anak-anaknya dalam perhambaan.

Ron Wyatt ditemui di wilayah Arab Saudi, semua tempat yang disebutkan Alkitab. Ia menemukan Gunung Sinai benar, di mana Nabi Musa menerima Sepuluh Perintah Allah. Dia menemukan mezbah anak lembu emas, dan artifak lain.

Tepat di Gunung Sinai bahawa Musa menerima Sepuluh Perintah Allah, adalah peta saat ini, dikenali sebagai Jebel el Lawz bermaksud "Gunung undang-undang." Tempatan Badwi, gunung masih disebut Gunung Nabi Musa.

Semua fakta ini, saya akan cuba untuk menjelaskan dalam artikel lain. Ada banyak fakta dan bukti yang didokumenkan bahawa Keluaran adalah kisah nyata yang terjadi.


Berkaitan artikel dari media - Alkitab Arkeologi

Keluaran - Sebagai artifak boleh bertahan selama 3.500 tahun?

112_exodus_kolo.jpg Bagaimana mungkin bahawa artifak bisa menjaga laut selama 3.500 tahun sampai sekarang?Apakah yang dimaksudkan dengan karang dan di mana itu terjadi?Karang adalah tanda untuk beberapa cnidaria laut. Karang adalah organisma hidup, ...
Ditambah: 27.09.2010
Display: 188828x

Kanan Gunung Sinai - Jebel el Lawz ditemui di Arab

306_sinai.jpg Setelah apa Ron Wyatt mencari tempat orang Israel menyeberangi Laut Merah di Aqaba Teluk sekarang jelas bahawa Gunung Sinai tidak dapat dijumpai di semenanjung Sinai, seperti yang dia memasukkan kartografer. Gunung ...
Ditambah: 10.01.2011
Display: 345330x

pengunjung Wisata 'pusat - Noah's Ark

28_tourist_visitors_center.jpg Kerajaan Turki telah melakukan kajian yang luas dengan arkeolog. Arkeolog telah menjelajahi semua fakta kepada mereka oleh Ron Wyatt dan rakan-rakannya. Setelah memeriksa halaman tersebut dan menemui semua artifak, kerajaan Turki ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 173746x

Bahtera Nabi Nuh dijumpai, menegaskan kerajaan Turki

1_archa_noemova.jpg Kerajaan Turki telah melakukan kajian dengan para arkeolog di laman Bahtera Nuh di pergunungan Ararat. Kajian mengesahkan usia tua Ron Wyatt dan rakan-rakannya. Didirikan di tempat ini sebuah cagar alam baru ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 492097x

Keluaran - melintasi Laut Merah

98_saudi_chariot_wheel.jpg Keluaran - Alkitab menyeberangi Laut Merah orang Israel.Dalam Alkitab kitab Keluaran, kita menemukan salah satu kisah yang paling menarik. Cerita ini menceritakan pengembaraan Bani Israel dari Mesir ke Tanah Perjanjian. Pada ...
Ditambah: 16.09.2010
Display: 424316x

Ms.AmazingHope.net - Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon