Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

Alkitab Arkeologi

169_pichirot_tarabeen.jpg

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

Ditambah: 08.10.2010
Display: 260539x
Topik: Alkitab Arkeologi
PrintTisk
169_pichirot_tarabeen.jpg170_pichirot_tarabeen_2.jpg171_pichirot_tarabeen_3.jpg172_pichirot_tarabeen_4.jpg174_nuwayby_al_muzayyinah.jpg

PiHahiroth dan BaalZephon

Nuweiba adalah singkatan Nuwayba'al Muzayyinah dalam Bahasa Arab, yang bererti "Musa air terbuka. Anda boleh melihat galeri di atas peta, yang menunjukkan nama lengkap daerah ini Di wilayah ini sebelum orang berkumpul Israel menyeberangi ajaib. Laut Merah.

Keluaran 14:1-3 - Dan Nabi Musa berkata kepada TUHAN, katanya, Berbicaralah kepada orang Israel, bahawa mereka berbalik dan berkhemah sebelum Pihahiroth, antara Migdol dan laut, lebih terhadap Baalzephon: sebelum kamu akan berkhemah oleh laut. Untuk Firaun akan berkata tentang orang Israel, Mereka terjerat dalam tanah, padang gurun telah menutup mereka masuk

Di ujung utara kawasan pantai Nuweiba, sisa-sisa sebuah benteng Mesir kuno. Mesir kuno benteng ini merupakan bukti lebih lanjut bahwa seluruh Semenanjung Sinai untuk mengawal Mesir.

Hari ini Tarabeen kuno yang disebut benteng. Ron Wyatt, yang mencari lokasi Keluaran diyakini bahawa benteng ini adalah tempat yang disebut Alkitab sebagai Pihahiroth. Ini mungkin adalah Alkitab dijelaskan Pihahiroth, yang terletak di antara Migdol Baalzephon berlawanan.

Migdol baik pergunungan ke barat, dan sebuah menara yang terletak di salah satu puncak pergunungan. Hal ini disebabkan dari Alkitab, Firaun tahu bahawa gerakan Bani Israel, di mana untuk melakukan perjalanan. Hal ini dibenarkan bersejarah, bahawa Mesir telah untuk seluruh Semenanjung Sinai, menara, dari mana ia lulus dengan tanda di pantulan sinar matahari di malam hari dengan api. Dengan menara laporan-laporan sehingga Firaun pada pergerakan kapal di Teluk Aqaba. Dengan menara pengawas, Firaun boleh mesej pada gerakan yang tepat dari orang Israel.

Di seberang pantai di Arab Saudi, tepat di seberang dari mana orang Israel memasuki laut untuk mencari sisa-sisa benteng kuno lain. Ini mungkin Midiánská kekuatan, yang didedikasikan untuk Baal. Ron Wyatt percaya bahawa Alkitab disebutkan bukan Baal-cefon.

Alkitab mengatakan kepada kita bahwa Musa, setelah melarikan diri dari Mesir ke Midiánské terbang keluar negeri. Alkitab negara berada di kawasan Arab Saudi saat ini. Ada Musa berkahwin dan tinggal sampai Tuhan berbicara kepadanya dari semak terbakar dan memberinya tugas untuk kembali ke Mesir untuk memimpin bangsa Israel. Musa tinggal di negeri Midiánské depan keluar memimpin orang-orang Israel dari Mesir.

Keluaran 2.15 - Ketika ia mendengar tentang Firaun, Musa ingin memberikan membunuh, tetapi Musa melarikan diri dari dia untuk midiánské negara. Ketika ia tiba, ia duduk di perigi.

Mengapa Musa lari ketakutan negara Midiánské Firaun? Seperti yang kita ketahui dari perspektif sejarah dan Mesir mempunyai kawalan ke atas Semenanjung Sinai. Midiánská negara telah diperintah oleh Mesir, itu adalah tempat yang selamat untuk tinggal di pengasingan Musa.

Hal ini jelas bahawa Musa tahu benar Midiánskou negara (wilayah Arab Saudi sekarang), kerana ia tinggal di sini selama bertahun-tahun. Itu adalah tempat yang selamat untuk tinggal dan di mana anda boleh membawa orang-orang Israel.

Alkitab mengatakan kepada kita bahwa Allah adalah gunung Sinai di Arab.

Galatia 4.25 - Agar ini adalah gunung Sinai di Arab dan sesuai dengan Baitulmuqaddis yang sekarang, kerana dengan anak-anak-anaknya dalam perhambaan.

Ron Wyatt ditemui di wilayah Arab Saudi, semua tempat yang disebutkan Alkitab. Ia menemukan Gunung Sinai benar, di mana Nabi Musa menerima Sepuluh Perintah Allah. Dia menemukan mezbah anak lembu emas, dan artifak lain.

Tepat di Gunung Sinai bahawa Musa menerima Sepuluh Perintah Allah, adalah peta saat ini, dikenali sebagai Jebel el Lawz bermaksud "Gunung undang-undang." Tempatan Badwi, gunung masih disebut Gunung Nabi Musa.

Semua fakta ini, saya akan cuba untuk menjelaskan dalam artikel lain. Ada banyak fakta dan bukti yang didokumenkan bahawa Keluaran adalah kisah nyata yang terjadi.


Berkaitan artikel dari media - Alkitab Arkeologi

Keluaran - Nuweiba

142_beach.jpg Nuweiba (Bahasa Arab: نويبع) adalah sebuah bandar pantai di bahagian timur Semenanjung Sinai. Terletak di pantai Teluk Aqaba.Nuweiba adalah singkatan Nuwayba'al Muzayyinah dalam Bahasa Arab, yang bererti "Musa perairan terbuka." Dia ...
Ditambah: 29.09.2010
Display: 248669x

Dijumpai paku keling dan kayu membatu - Noah's Ark

44_nyt_1.jpg Pada tarikh 16 September 1987 dianalisis artifak yang dikenalpasti sebagai (on-board kayu balok). Galbraith Laboratory di Tennessee Knowville diuji dalam sampel. Keputusan analisis menunjukkan bahawa sampel yang diuji dari luar, menunjukkan ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 221045x

Sodom dan Gomora - abu berlapis unik dan belerang

231_sodoma_gomora_budova.jpg Banyak cuba berdebat, membantah, mencabar penemuan-penemuan Alkitab indah. Ia mendakwa bahawa di alam di banyak tempat adalah belerang murni. Ya, saya setuju di alam sekitar dunia banyak halaman di mana ada ...
Ditambah: 05.11.2010
Display: 377367x

pengunjung Wisata 'pusat - Noah's Ark

28_tourist_visitors_center.jpg Kerajaan Turki telah melakukan kajian yang luas dengan arkeolog. Arkeolog telah menjelajahi semua fakta kepada mereka oleh Ron Wyatt dan rakan-rakannya. Setelah memeriksa halaman tersebut dan menemui semua artifak, kerajaan Turki ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 166071x

Sodom dan Gomora - Flavius Josephus, Perang Yahudi

176_flavius_josephus.jpg Siapa Flavius Josephus?Iosephus atau Josephus lahir sekitar 37/38 tahun di Yerusalem, meninggal sekitar tahun 100 di Rom. Nama aslinya Joseph Ben Matitjahu. Dia adalah seorang sarjana dan sejarawan yang telah menulis ...
Ditambah: 13.10.2010
Display: 274297x

Ms.AmazingHope.net - Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon