Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 336305x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk

Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau mengisi. Kadar jenayah dan pemberontakan melawan Allah mencapai kemuncaknya. Secara dramatis meningkatkan jumlah bencana alam - gempa bumi, tsunami, banjir dan letupan gunung berapi, memberi amaran bahawa pemenuhan mendekati dari tanda ini. Bencana tempatan sering untuk memperingatkan kita apa yang akan berlaku di seluruh dunia dan telah kami bawa kembali kepada Allah Israel yang sejati.

Joel 2.12 - Dan bahkan sekarang, demikianlah firman TUHAN, kembali ke saya dengan segenap hati, dengan berpuasa, menangis dan meratap! Rendy hati anda, bukan ban mereka kepada TUHAN Allah, kembali anda, masih anugerah dan belas kasihan, sangat sabar, sangat baik dan yang menahan diri dari kejahatan.

1 ayat-ayat Alkitab berbicara tentang bencana yang akan datang

2 Petikan dari tulisan nubuatan EG White

3 Isyarat peringatan bagi orang-orang yang setia

Yesaya 13,11-13 - menghukum dunia kerana kejahatannya, semua penjahat untuk dosa mereka. Dengan baju kebanggaan direbus maka saya akan mengambil, keangkuhan menimpa kejam. Punca orang akan jarang daripada emas, emas akan ofirsk fana. Hal ini kerana mereka mengguncang langit dan bumi bergerak dalam yayasan mendeklamasikan TUHAN semesta alam di siang hari, ketika kemarahannya menjadi panas.

Yesaya 24,4-5 - Bumi memudar, mengatakan dunia memudar habis, habis dan krim bangsa. Bumi adalah najis kerana penduduknya, kerana melintasi undang-undang, dan mengabaikan ketentuan di dalam perjanjian yang kekal. Itu kerana kutukan memakan tanah dan orang-orangnya pyka, penduduk bumi lenyap, yang tersisa hanya beberapa.

Yesaya 24,18-20 - membuka tetingkap syurga, bumi akan mengguncang dasar adalah: Bumi adalah putus, putus, negara ini runtuh, jatuh ke lantai yang bergetar, gementar! Bumi berputar, berputar seperti orang mabuk, seperti gementar gubuk oleh badai. rasa bersalah nya di hits keras, crash, dan telah bangkit.

Lukas 21,26-28 - Orang-orang meninggal kerana ketakutan untuk menjangka apa yang akan datang ke dunia ini, kerana kuasa-kuasa langit akan goncang. Kemudian melihat Anak Manusia datang dalam awan dengan segala kekuasaan dan kemuliaan. Ketika semua mulai terjadi, tegak dan mengangkat kepala anda kerana penebusan anda sudah dekat! "

Markus 13,24-26 - "Dalam beberapa hari setelah masa kesusahan itu, matahari akan menjadi gelap dan bulan tidak akan memberikan cahaya, bintang-bintang akan jatuh dari langit dan kuasa-kuasa langit akan goncang." Kemudian melihat Anak Manusia datang dalam awan dengan kuasa besar dan kemuliaan.

Joel 2.10 - Sebelum mereka bumi bergetar dan langit akan bergetar, matahari gelap dan bulan dan cahaya bintang menghilang.

Joel 4,15-16 - matahari dan bulan menjadi gelap dan cahaya bintang-bintang menghilang. TUHAN mengaum dari Sion, gemuruh dari Yerusalem - Syurga dan bumi akan gemetar! TUHAN adalah perlindungan bagi umat-Nya, anak-anak Israel akan menjadi kekuatan.

Yesaya 26.20 - "Pergilah, umat-Ku, ke bilik mereka, menutup pintu Maklum di saat kecil sebelum perubahan kemarahan yang Sesungguhnya -.. Tuhan meninggalkan tempat tinggalnya untuk menghukum penduduk bersalah negara Negara mendedahkan dia. menumpahkan darah untuk menghentikan menutupi dia dibunuh.

Mazmur 46,2-3 - Allah adalah tempat perlindungan kita dan kekuatan, membantu dalam kesusahan tetap ada. Oleh kerana itu kami tidak bimbang, bahkan jika negara gagal dan gunung-gunung runtuh ke laut, bahkan jika gelombang penuh gejolak yang menderu dan gunung-gunung runtuh di bawah serangan gencar!

2 Petikan dari tulisan-tulisan nubuatan dari Ellen G. White

Sebelum Anak Manusia diturunkan awan surgawi, segala sesuatu di alam akan goncang. Kilat dari langit menyatu dengan api di tanah dan menyebabkan gunung-gunung akan seperti tungku dan sungai-sungai menuangkan lava di desa dan bandar. Batu cair akan mengalir ke dalam air, menyebabkan air mendidih akan mengeluarkan batu dan tanah. Harus ada gempa bumi besar, dan banyak orang kehilangan kehidupan mereka. (7 Advent Hari Ketujuh Bible Commentary 946, 1907).

Kota Allah akan dikunjungi oleh mahkamah.

Ini adalah dekat saat kota-kota besar akan dikunjungi oleh cubaan. Dalam sedikit masa untuk datang ke kota ini kejutan yang mengerikan. Tidak peduli seberapa besar dan kuat akan bangunan mereka, walaupun sejumlah besar unit kebakaran akan dikerahkan, ketika Allah menyentuh bangunan tersebut, dalam beberapa minit atau jam akan di runtuhan. Suci di dunia ini menjadi sapu disapu kehancuran. Bencana yang menimpa hari ini untuk bangunan besar dan bahagian bandar yang besar, Allah menunjukkan kepada kita apa yang datang ke seluruh dunia. - (7 Kesaksian untuk, Gereja 82 83).

Saya diminta untuk menyampaikan amaran bahawa banyak bandar diculik kerana kesalahan-kesalahan dan dosa yang dihancurkan oleh gempa tingkat tinggi, banjir dan api. Dunia akan memberi amaran bahawa itu adalah Tuhan yang telah mendedahkan kekuasaannya. tindakan tak terlihat Its membolehkan kehancuran dan kematian. Dalam tidak ada jalan untuk semua akumulasi kekayaan ... (MS 1935 1906)

Mereka datang tiba-tiba bencana yang mengerikan dan bencana akan mengikuti satu demi satu. Jika anda mematuhi peringatan Allah, jika gereja akan kembali ke jalan ketaatan, maka waktu yang dihabiskan di tangan perosak itu. Jika saya pergi merayu orang, tetapi juga cara mereka dispraise perintah-perintah Allah, dan menyatakan kebohongan yang lain, Allah menghantar mereka dengan bencana yang dibangkitkan. (MS 1935 1906)

Tuhan menghancurkan dalam satu saat semua melampaui batas, bahkan segala bangsa bersama-sama. Ini akan menghukum bandar dan tempat-tempat di mana orang menyerah dengan pemilikan kekuatan setan. Kota-kota bangsa-bangsa akan dilayan tegas, namun belum melawat Tuhan yang paling tinggi, tidak memilih, kerana mereka masih menemui beberapa jiwa yang terpisah dari delusi musuh, mereka akan bertaubat dan berbalik, manakala sektor lain akan dikekalkan hingga ke hari dari murka Allah. (Penginjilan, 27, 1906)

Saya melihat bangunan yang indah jatuh bola api besar, yang hancur dalam sekejap. Aku mendengar seseorang berkata: "Kami tahu bahawa mahkamah Allah datang ke bumi ini, tapi kami tidak tahu mereka datang begitu cepat." Beberapa suara cemas menjawab: "Kau tahu itu Kenapa kau tidak memberitahu kami Kami tidak tahu.?." (9 Kesaksian bagi Gereja pada tahun 1928, 1909).

Sebelum mata saya beralih adegan yang membuat saya sangat kuat menyentuh. Dari tingkap bilik, aku ada melihat api yang mengerikan. Great bola api jatuh di atap dan kebakaran yang disebabkan oleh bola api yang berkembang di segala penjuru. Api tidak dapat dipadamkan. Semua tempat yang menyala dan banyak yang hancur. Hal ini tidak mungkin untuk menggambarkan rasa takut panik yang menguasai orang. (Surah 278, 1906)

Dekat waktu ketika bandar-bandar besar akan tersapu dari permukaan bumi. Setiap orang harus memberi amaran bahawa percubaan ini datang. (Penginjilan, 29, 1910).

Ketika saya berada di Loma Linda, California, pada 16 April 1906, telah menunjukkan gambar mengagumkan. Selama penglihatan pada malam hari aku berdiri di tanah tinggi dari yang saya dapat melihat rumah-rumah yang hancur oleh angin sebagai tebu. bangunan besar dan kecil jatuh ke tanah, pusat hiburan, pawagam, hotel dan rumah-rumah yang hancur oleh orang kaya dan hancur. Banyak orang kehilangan nyawa mereka dan udara itu dipenuhi dengan jeritan orang luka-luka dan ketakutan.

Angels mandat oleh Allah untuk melaksanakan penghancuran ini, terlibat dalam pekerjaan. Satu sentuhan dan bangunan sehingga benar-benar dibina, di mana orang memandang sebagai bahaya yang jelas kepada siapa pun, tiba-tiba tumpukan puing. Nowhere adalah keselamatan. Nampaknya bahawa kesabaran Tuhan itu habis dan telah datang hari kiamat.

Walaupun apa yang saya lihat adalah mengerikan, tapi apa dengan berkaitan menyentuh saya yang paling jelas. Malaikat, yang berdiri di sisiku, ia mengatakan bahawa kerajaan berdaulat Tuhan dan kesucian undang-undang-Nya harus dinyatakan kepada mereka yang terus menerus menolak untuk mematuhi Raja Raja. Mereka yang memilih untuk tetap kafir, harus dipanggil mahkamah kasih karunia bahawa adalah mungkin akan dibangunkan untuk mewujudkan perilaku berdosa itu. (9 Kesaksian bagi Gereja 1992-1993)

Saya berharap anda umat Tuhan menyedari mendekati kehancuran ribu bandar, yang hampir komited penuh penyembahan berhala. - (Review and Herald, 9 1903 10)

Badai akan datang dan kita harus mempersiapkan serangan di hadapan Allah dalam pertobatan, iman dalam Tuhan kita Yesus Kristus. Tuhan akan muncul untuk menggoncang sangat negara. Kami melihat masalah di semua sisi. Ribuan kapal tenggelam di kedalaman laut. Tentera Laut menutup dan akan mengorbankan berjuta-juta nyawa manusia. Tanpa diduga, mereka api, dan tidak ada usaha manusia tidak boleh mendapatkan di bawah kawalan. Bangunan paling keren di dunia akan dihancurkan dalam api. Rail kemalangan masih sering terjadi. Kebingungan, bencana alam dan kemalangan fatal terjadi tanpa amaran pada arteri pengangkutan utama. akhir ini berhampiran, waktu ujian ini akan berakhir. Mari kita mencari Tuhan sampai mereka dapat dijumpai, menyeru kepada dia waktu dia sudah dekat! (Mesej untuk Rakyat, Young 1989-1990 1800)

Masih mengambil masa untuk diam di bumi mengisi cawan kesalahan, lalu membangkitkan murka Allah, yang tidur siang begitu lama. Negara-negara dunia akan minum secangkir kemarahan murni. (4 Kesaksian untuk, Gereja 363 1863).

kesalahan ini telah mencapai batas-batasnya. Kebingungan mengisi dunia, dan akan orang akan mengejutkan horor besar. akhir ini sangat dekat. Kami, yang tahu kebenaran, kita harus mempersiapkan apa yang akan segera datang ke dunia sebagai kejutan. (8 Kesaksian bagi Gereja, 1904).

Tiba saatnya ketika orang-orang dalam kesombongan mereka dan tipu daya untuk mencapai ketinggian seperti itu, bahawa Tuhan tidak akan membiarkan mereka pergi dan mereka mendapati bahawa kesabaran Tuhan ada batasnya. (9 Kesaksian bagi Gereja, 1909).

Ini adalah ambang di luar mahkamah yang Tuhan tidak boleh lagi ditunda. (Jenis dan Nabi, 275, 417, 1914).

Segera akan ada perubahan besar dalam dunia dan peristiwa masa lalu akan turun cepat. (9 Kesaksian bagi Gereja 11)

Sangat penting bahawa hari ini umat Allah benar-benar memberikan hati mereka kepada Allah, karena akhir dari segala sesuatu sudah dekat. Umat ​​Allah untuk menakluk fikiran anda dan responsif terhadap kehendak Allah, dengan tulus menginginkan untuk melakukan apa yang Allah berkata kepadanya. Hal ini - untuk memperingatkan penduduk kota-kota sebelum datang azab. (Review and Herald, 25.1, 1912)

3 Tanda-tanda amaran untuk melarikan diri

Sama seperti adalah pengepungan Jerusalem, orang Kristian Yahudi, tentera Rom isyarat untuk menjalankan, jadi bagi kita untuk waspada ketika dia memencilkan sebahagian daripada kuasa AS untuk menegakkan undang-undang Pengudusan papal rehat. Maka sudah saatnya untuk meninggalkan kota-kota besar, persiapan untuk meninggalkan yang lebih kecil di rumah terpencil di daerah terpencil antara pergunungan. (5 Kesaksian untuk, Gereja 464 465, 1.885)

Awal Minggu undang-undang akan ditegakkan dan orang-orang dalam kedudukan berpengaruh akan mempunyai insentif untuk beberapa perintah pemuliharaan yang khusus dari umat Allah. (Release 4 Naskah 278, 1909).

Ketika AS sejauh meninggalkan rumah mereka, isu Minggu undang-undang, Protestanisme ia akan mencapai papal. (5 Kesaksian untuk, Gereja 712 1889).

Nubuat-nubuat dalam Wahyu dalam bab 13 mengatakan bahawa kuasa diwakili binatang dengan dua tanduk pakaian kekuatan itu "negara dan rakyatnya" untuk menyembah papal, yang dalam nubuatan merupakan binatang seperti macan tutul. daya Unggul dalam binatang nubuatan dengan pakaian tanduk adalah Amerika Syarikat.

Nubuat selesai ketika AS akan menegakkan ibadat hari Minggu, yang Rom dianggap sebagai pengakuan khusus dari kuasa berdaulat mereka.

Penjelasan lebih lanjut dari binatang nubuatan adalah dalam kategori - dan para nabi Alkitab hari ini.

Kembali ke TUHAN dan melayani Dia dengan segenap hati dan fikiran!

2 Samuel 12,20-25 - "Jangan takut," kata Samuel kepada mereka. "Kamu harus mengatakan sesuatu yang buruk, tapi hanya berpaling dari TUHAN, tetapi melayani Dia dengan segenap hati Jangan berpaling kesia-siaan yang tidak dapat manfaat atau menyimpannya -. Setelah semua, itu batil Tuhan untuk nama besar nya! orang-orangnya pergi kerana mereka memutuskan untuk membuat anda umat-Nya. Juga biarkan aku bahkan tidak berfikir tentang berbuat dosa terhadap Tuhan dan berhenti berdoa untuk anda saya akan menunjukkan kepada anda cara yang baik dan langsung .. Hanya membaca Tuhan dan melayani Dia setia dengan segenap hatimu Lihatlah, betapa besarnya hal-hal yang dilakukan untuk anda .. Namun, jika anda tetap salah, anda akan dihancurkan oleh Raja mereka. "

Joshua 23,14-16 - Know sehingga seluruh hati dan jiwa, bahawa dari semua kata baik bahawa anda berkata kepada Tuhan, Allahmu, dan tidak satu tidak akan gagal. Semua akan dipenuhi - tidak akan gagal bahkan salah satu dari kata-kata. Tapi sama seperti anda memenuhi setiap kata baik bahawa anda mengatakan bahawa Tuhan, Allahmu, seperti firman Allah membawa anda setiap kata yang buruk sehingga anda nevyhubí dari tanah yang indah yang TUHAN Allahmu telah diberikan. Jika anda melanggar kontrak, yang akan TUHAN, Allahmu, dan pergi dan melayani allah asing dan menyembah mereka, menyalakan murka terhadap anda, sehingga negara ini indah yang memberi anda cepat mati. "

Bersiaplah, marilah kita bertaubat dan mencari Tuhan yang belum pernah ada sebelumnya. Sangat cepat waktu akan tiba ketika Allah akan melawat dengan mahkamah dunia ini.


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Menjelang kedatangan Yesus Kristus, siap-siap!

402_druhy_prichod_jezise_krista_2.jpg Banyak orang tentu melihat bahawa dengan planet kita adalah sesuatu yang salah. Dalam semua kita mendengar laporan media tentang bencana alam. Besar gempa bumi, banjir, gunung berapi, kebakaran, salji, badai dan ...
Ditambah: 25.03.2011
Display: 262861x

Kristus memberi amaran di mahkamah!

426_bozi_soud.jpg Pada hari kedatangan Kristus akan menjadi hari untuk mahkamah dunia. Kitab Suci berkata:Yudas 1:14-15 - Dalam generasi ketujuh dari Adam, Henokh, bernubuat tentang mereka, berkata: "Lihatlah, Tuhan datang dengan beribu-ribu orang ...
Ditambah: 11.05.2011
Display: 204366x

penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Semua nubuatan Alkitab sedang digenapi dan menyarankan bahawa dunia kita di akhir sejarah mereka. peristiwa dunia saat ini menunjukkan bahawa kita berada di hari-hari terakhir dunia ini dan tugas kita adalah ...
Ditambah: 06.05.2011
Display: 375701x

Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Alkitab Prophecy - Haiwan naik dari laut - Wahyu 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg Wahyu 13 1-10 - Lalu aku melihat binatang laut melakukan dengan tujuh kepala dan sepuluh tanduk, tanduk itu sepuluh mahkota atas kepala namanya menghujat. Binatang saya melihat seperti Leopard, tapi kakinya ...
Ditambah: 22.02.2011
Display: 386916x

Uji nabi yang benar - Bagaimana kita tahu yang benar dari nabi palsu?

293_jak_se_pozna_prorok.jpg TEST Gambar 1Ulangan 18,21-22 - Anda berkata: "Bagaimana kita tahu bahawa itu tidak bercakap sepatah kata TUHAN?" Nah, jika nabi firman TUHAN atas nama sesuatu yang terjadi, maka Tuhan berbicara kata ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 266801x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 327402x

Nubuat - New York 9 / 11 - WTC runtuh - September 11, 2001

288_dvojcata_wtc_utok_september_archiv.jpg Bacalah nubuat menarik. Ellen White melihat dalam visi mereka tentang apa yang terjadi di New York 11 September 2001 Bagi kami, kejadian ini masih menunggu di masa depan? Hati-hati membaca dan ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 272438x

Binatang dari bumi dan imej binatang itu - Wahyu 13,11

444_selma_ze_zeme_a_obraz_selmy.jpg Wahyu 13,11-17 - Kemudian aku melihat binatang lain datang daripada negara ini mempunyai dua tanduk seperti kambing tetapi bercakap seperti naga. Ia membawa semua kuasa binatang yang pertama sebelum mukanya dan ...
Ditambah: 21.06.2011
Display: 272493x

Ms.AmazingHope.net - Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!