Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Keluaran - melintasi Laut Merah

Alkitab Arkeologi

98_saudi_chariot_wheel.jpg

Keluaran - melintasi Laut Merah

Ditambah: 16.09.2010
Display: 418478x
Topik: Alkitab Arkeologi
PrintTisk
97_wheel1.jpg98_saudi_chariot_wheel.jpg99_pdvd_040-300x225.jpg100_pillar.jpg101_wpeb6.jpg102_beach.jpg113_exnuweibabridge.jpg114_exodus_kolo.jpg115_exodus_wheel.jpg116_femur.jpg123_model_more_exodus.jpg118_haas1.jpg119_hora-sinaj-mapa1.jpg120_chariot_wheel_covered_with_coral.jpg121_chariotw2.jpg122_mapa_exodu.jpg124_naprava_kola_exodus.jpg125_nuweiba-pillar_exodus.jpg126_prechod_rudeho_more_kola.jpg127_redsea6.jpg128_sinai-map.jpg129_wheel_exodus_2.jpg130_wheels.jpg

Keluaran - Alkitab menyeberangi Laut Merah orang Israel.

Dalam Alkitab kitab Keluaran, kita menemukan salah satu kisah yang paling menarik. Cerita ini menceritakan pengembaraan Bani Israel dari Mesir ke Tanah Perjanjian. Pada perjalanan panjang ini dengan Allah memindahkan kuasa-Nya Israel menyeberangi Laut Merah.

Selepas tahun yang panjang, fakta ini Bibel dipetakan Teluk Suez, di mana penyelam mencari dengan sia-sia selama bertahun-tahun, tetap menjadi tentera besar Firaun.

Alkitab mengatakan bahawa ketika orang-orang Israel pergi ke Laut Merah sudah keluar dari Mesir. Jika melintasi Teluk Suez, masih ditemui di Mesir di Laut Merah persimpangan. Jika anda mengatakan sudah keluar dari Mesir dengan cara mereka boleh menjadi Teluk Aqaba.

Kajian yang teliti terhadap nota Alkitab dan sejarah Eksodus akan membawa anda ke pantai luas Akabského Teluk Nuweiba.

Di Teluk Aqaba hanya satu tempat yang begitu besar sehingga bisa mengumpulkan ada dua hingga tiga juta orang. Tempat ini telah disebutkan pantai Nuweiba. Pantai ini begitu besar yang mudah terlihat pada citra satelit.

Pantai ini membentang di sepanjang tanggul dinaikkan, atau rintangan bawah air, yang mengarah ke pantai yang bertentangan di Arab Saudi. bendungan ini adalah satu sampai dua kilometer lebar. Di kedua sisi bendungan air, tiba-tiba setitik laut hingga kedalaman satu batu. Ini kapal selam lereng tanggul hanya enam derajat. Tempat ini adalah tempat yang tepat di mana laut boleh selesa terlampaui oleh orang-orang Israel.

Pada tahun 1978 ia memberi Ron Wyatt dan anak-anaknya di pantai Sinai. Ron, selepas kajian yang teliti Alkitab dan teks sejarah percaya bahawa adalah di mana Israel menyeberangi Laut Merah saat melarikan diri dari Mesir.

Di pantai di Nuweiba, Ron menemukan sebuah medan gaya Phoenicia pasir, seperti tiang, yang terletak di Israel. medan itu kembali dibina di berhampiran jalan dan pada paparan di sana hingga ke hari ini. Pada tahun 1984, Ron mendapati medan yang sama di pantai seberang di Arab Saudi. Dijumpai terukir di atasnya yang masih boleh dibaca. Misraim, kematian, Hedom, Yahweh, Firaun, Sulaiman. Ron bawah fakta-fakta ini, dianggap bahawa tiang Raja Salomo mendirikan sejumlah ajaib menyeberangi Laut Merah Israel.

Ketika Ron menunjukkan ini tiang dari kerajaan Saudi, akan dihapuskan dan tempatnya ditempatkan bendera. Arab Saudi adalah dunia yang sangat tertutup dari negara. Semua penemuan yang berkaitan dengan Alkitab Arkeologi oleh Ron Wyatt menunjukkan kepada dunia di Arab Saudi, secara ketat rahsia.

Penyelaman dibuat di dasar laut, di mana ia seharusnya menyeberangi Laut Merah Israel. Di dasar laut berpasir telah dijumpai banyak karang bentuk aneh, mengingatkan pada kemudi. Detil eksplorasi karang ini menunjukkan bahawa roda gerobak Flatbed. Hal ini juga ditemui dalam jumlah yang besar tulang manusia dan kuda.

Di pantai kebalikan dari Saudi Arabia pantai Nuweiba dijumpai puing-puing terlalu banyak.

Penemuan paling spektakuler di dasar laut, yang Ron mendapati tiga daripada empat roda bercakap berlapis emas. Harus pusingan yang berada di dalam kereta selebriti. roda berlapis emas untuk gerobak imam atau Firaun. Siapa yang dimiliki roda ini di kereta anda sudah tahu, tapi kita juga boleh memasukkan Round Firaun Ramasese II. Karang tidak dapat tumbuh pada emas, oleh kerana itu, tetap bentuk bulat dengan permukaan emas dipertahankan. Kayu di dalam lapisan emas itu busuk, sehingga roda terlalu rapuh untuk menarik. Ron memutuskan untuk mempertahankan roda di dasar laut.

Halaman tentera Firaun menggambarkan runtuhan selepas Ron Wyatt banyak dikunjungi penyelam dari berbagai negara yang telah mengesahkan penemuan ini. Pada tahun 2000, Dr Lennart Möller Karolingian Universiti Stockholm, membuat banyak penyelaman di daerah ini dan menegaskan penemuan ini Ronov. Diterbitkan pada tarikh ini video dan buku. Saat ini menyertai dalam filem "The Conspiracy Keluaran.

Semua fakta ini pastikan bahawa dasar laut di Teluk Aqaba adalah benar-benar terletak sisa-sisa pasukan besar Firaun.

Israel pergi setelah mengatasi Laut Merah ke Gunung Sinai, di mana Nabi Musa menerima Sepuluh Perintah-perintah perintah-perintah Allah. Pengesahan eksodus lokasi, sekarang jelas bahawa Gunung Sinai tidak terletak di Semenanjung Sinai. Harus berada di Arab Saudi di mana dia benar-benar benar gunung Sinai dijumpai. Penemuan dan banyak orang lain akan membantu anda dalam artikel seterusnya.

Saat ini mempersiapkan sebuah filem yang menyeluruh, The Conspiracy Keluaran, yang akan segera di bioskop. Dunia akan terungkap melalui kaedah saintifik, banyak fakta dan bukti bahawa Keluaran - orang Israel menyeberangi Laut Merah benar-benar terjadi seperti yang tertulis di dalam Alkitab. Mereka yang ragu-ragu bahawa Alkitab adalah firman yang diilhami dari Pencipta kita, dijemput untuk menggunakan penemuan arkeologi untuk meyakinkan tentang kesalahannya.


Berkaitan artikel dari media - Alkitab Arkeologi

Dijumpai paku keling dan kayu membatu - Noah's Ark

44_nyt_1.jpg Pada tarikh 16 September 1987 dianalisis artifak yang dikenalpasti sebagai (on-board kayu balok). Galbraith Laboratory di Tennessee Knowville diuji dalam sampel. Keputusan analisis menunjukkan bahawa sampel yang diuji dari luar, menunjukkan ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 225636x

Mooring dan penarik batu liontin - Noah's Ark

11_anchors_stone.jpg Apabila anda melawat halaman Bahtera Nuh pada musim panas 1977, Ron Wyatt termasuk anak-anaknya beberapa batu besar purba. Batu-batu ini menusuk, itu adalah batu jangkar. Batu memakai salib dengan lapan ikonografi ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 222070x

Keluaran - Sebagai artifak boleh bertahan selama 3.500 tahun?

112_exodus_kolo.jpg Bagaimana mungkin bahawa artifak bisa menjaga laut selama 3.500 tahun sampai sekarang?Apakah yang dimaksudkan dengan karang dan di mana itu terjadi?Karang adalah tanda untuk beberapa cnidaria laut. Karang adalah organisma hidup, ...
Ditambah: 27.09.2010
Display: 184895x

Nuh rumah dan makam

19_house_noah_4.jpg Ron Wyatt mencari Plakat amaran dua pada yang dipahat di batu, yang mewakili kematian Nabi Nuh pada satu papan dan kematian isterinya pada album kedua mereka diukir dengan lapan salib sebagai ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 228417x

Sodom dan Gomora - Flavius Josephus, Perang Yahudi

176_flavius_josephus.jpg Siapa Flavius Josephus?Iosephus atau Josephus lahir sekitar 37/38 tahun di Yerusalem, meninggal sekitar tahun 100 di Rom. Nama aslinya Joseph Ben Matitjahu. Dia adalah seorang sarjana dan sejarawan yang telah menulis ...
Ditambah: 13.10.2010
Display: 279373x

Ms.AmazingHope.net - Keluaran - melintasi Laut Merah