Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Undang-undang Allah - Sepuluh Perintah Allah yang benar

Benar Dasa Titah

585_desatero_bozich_prikazani.jpg

Undang-undang Allah - Sepuluh Perintah Allah yang benar

Ditambah: 19.04.2011
Display: 774593x
Topik: Benar Dasa Titah
PrintTisk

Baca sepuluh perintah Allah, sebagai Allah berikan kepada Musa di Gunung Sinai. Ini adalah urutan yang benar dan kata-kata dari Sepuluh Perintah Allah.

Tidak ada yang dibenarkan untuk membuat perubahan dalam undang-undang, tidak ada orang, tidak ada kuasa agama atau tradisi. Siapa yang akan mendengar Allah, Pencipta kita, atau manusia, tradisi?

Keluaran 20:1-17

Tuhan berbicara semua kata-kata:

1 "Akulah Tuhan Allahmu yang membawa kamu keluar dari Mesir, rumah perhambaan. Jangan tidak memiliki allah lain selain saya.

2 Jangan hasilkan berhala dalam bentuk apapun yang ada di langit di atas, bumi di bawah, atau di dalam air di bawah bumi. Bukan tidak menyembah mereka dan melayani mereka sebab Aku, TUHAN, Allahmu am Allah yang cemburu. Menghukum dosa dari ayah atas anak-anak kepada generasi ketiga dan keempat dari orang-orang yang membenci saya dan ribuan menunjukkan belas kasihan kepada mereka yang mengasihi Aku dan menjaga perintah-Ku.

3 tidak menggunakan nama anda TUHAN, Allahmu, dengan sia-sia, bagi mereka yang akan mengambil namanya sia-sia, Tuhan tidak akan meninggalkan tanpa penalti.

4 Ingatlah hari Sabat, dan kuduskanlah. Enam hari lamanya engkau akan bekerja dan melakukan segala pekerjaan-Mu, tetapi hari ketujuh adalah hari Sabat TUHAN, Allahmu. Jangan melakukan pekerjaan apapun - anda, putra anda, atau perempuan-Mu, pelayan-Mu, atau pelayan-Mu, atau ternakan-Mu, seorang pendatang di pintu gerbang anda. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi, laut dan segala isinya, tetapi hari ketujuh berehat. Oleh kerana itu Tuhan memberkati hari Sabat dan menguduskannya.

5 Hormatilah ayahmu dan ibumu, di mana-mana anda boleh hidup lama di bumi, yang memberikan anda TUHAN, Allahmu.

6, jangan membunuh.

7 perzinaan No.

8 Tidak stealingl.

9 Jangan berbohong tentang sesamamu.

10 iri tetangga rumah anda. Envy isteri tetangga anda, budak-nya, pembantunya, lembunya atau keledainya - tidak iri apa-apa tetangga anda. "

Sudah di Daniel Perjanjian Lama melihat bahawa kuasa untuk menukar undang-undang. Perintah-satunya waktu adalah Perintah keempat -. Ingat hari Sabat untuk menguduskannya

Daniel 7,23-25 Haiwan keempat adalah sebuah kerajaan yang keempat di bumi, yang berbeza dari yang lain: Ia menelan seluruh bumi, menginjak-injak dan menghancurkan. Sepuluh tanduk adalah sepuluh raja yang akan muncul dari kerajaan ini. Setelah mereka raja lain akan muncul, berbeza dari yang sebelumnya, dan mereka menundukkan tiga raja. pidato Adakah terhadap Yang Maha Tinggi, orang-orang kudus akan salah dan cuba untuk mengubah masa dan Peraturan. (New International Version: Akan cuba untuk menukar masa dan undang-undang.)

Apa yang Yesus katakan tentang undang-undang? Itu semua akan membayar dan untuk berapa lama?

Matius 5,17-19 - "Janganlah kamu menyangka, bahwa Aku datang untuk meniadakan hukum Taurat atau kitab para nabi aku tidak datang untuk meniadakan melainkan untuk menggenapinya mereka Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, sampai langit dan bumi berlalu bukan .. huruf terkecil, tidak satu titik dari hukum Taurat, sebelum semuanya menjadi kenyataan. Siapapun akan menghilangkan salah satu dari sedikit perintah dan mengajar orang-orang di kerajaan syurga dianggap sebagai terkecil.

Seberapa penting adalah hukum Allah?

Lukas 16,17 - melainkan langit dan bumi lenyap, daripada berhenti membayar satu titik undang-undang!

Dihapus iman di dalam Yesus dan undang-undang kasih kurnia-Nya?

Rom 3.31 - kami membatalkan hukum Taurat karena iman? Tidak! Sebaliknya, undang-undang.

Apa yang Rasul Paulus menulis hukum Taurat?

Rom 7.12 - tetapi hukum Taurat adalah kudus, perintah adalah kudus dan adil dan baik.

Bagaimana cara mengetahui kasih Allah dan sesama kita?

1 Yohanes 5,2-3 - Hanya kerana kita mengasihi anak-anak Allah, diakui oleh kenyataan bahawa kita mengasihi Allah dan memenuhi perintah-Nya. Cinta Allah adalah bahawa kita melakukan perintah-Nya - dan perintah-perintah-Nya itu tidak berat.

Isa Full meringkaskan perintah cinta menjadi kata-kata, seperti hal itu dalam Perjanjian Lama Joshua.

Matius 22:37-40 - Isa berkata: Kasihilah Tuhan Allahmu dengan segenap hatimu dan dengan segenap jiwamu dan dengan segenap akal budimu. Ini adalah perintah pertama dan terbesar. Yang kedua adalah seperti ini: Kasihilah sesamamu manusia seperti dirimu sendiri. Dalam kedua-dua undang-undang inilah bergantung semua undang-undang dan kitab para nabi.

Joshua 22,5 - Hanya dengan hati-hati ikuti perintah-perintah dan undang-undang, bagaimana bisa hamba Tuhan kepada Musa: Kasihilah Tuhan, Allahmu, berjalan dalam segala jalan-Nya dan mematuhi perintah-perintah-Nya. Bersatu dengan dia dan melayani Dia dengan segenap hatimu dan dengan segenap jiwamu.

Untuk berapa lama dan mengapa peraturan yang ditetapkan oleh Allah?

Mazmur 111,7-8 - Loyalitas dan hak-hak untuk menempatkan tangan mereka, yang boleh dipercayai semua aturan! Usia kekal ditetapkan, benar-benar dan tulus akan dilakukan.

Apa yang Tuhan memberikan tanda umat Tuhan?

Keluaran 31,13 - TUHAN berkata kepada Musa: "Berbicaralah kepada orang Israel: Amati hari Sabat saya, kerana ia merupakan tanda antara Aku dan kamu temurun, anda tahu bahawa Akulah Tuhan yang menguduskan kamu.

Ini akan menjadi tanda perintah Allah pada hari-hari terakhir?

Wahyu 12,17 - Lalu naga itu marah pada isterinya dan pergi untuk berperang dengan keturunannya yang lain, yang menuruti perintah Allah dan mempunyai kesaksian Yesus.

Apakah tabut Allah dengan Sepuluh Perintah Allah tetap bahkan syurga?

Wahyu 11,18-19 - negara memberontak, tetapi murka-Mu datang, tiba saatnya ke mahkamah atas semua orang mati dan masa pengembalian modal bagi pegawai anda, para nabi dan orang-orang kudus, dan bagi orang yang menghargai nama-Mu, besar dan kecil , dan masa kehancuran orang-orang yang korup bumi. "Lalu bait Allah di syurga dibuka, dan tampaklah terlihat tabut perjanjian-Nya.

Apa nabi Maleakhi menulis yang penting dalam kaitannya dengan hari terakhir TUHAN, menyala seperti perapian?

Maleakhi 3.22 - Ingat undang-undang hamba-Ku Musa, peraturan-peraturan dan syarat-syarat yang saya telah melakukan kepadanya di Horeb bagi seluruh Israel.

Isa diucapkan ramalan itu digenapi pada tahun 70 Masihi, iaitu 40 tahun selepas Al-Masih, tetapi Yesus panggilan untuk ketaatan kepada undang-undang!

Matius 24,20 - Berdoalah anda tidak berjalan di musim sejuk atau hari Sabat.

Dan apa murid-murid pertama? Patuhi undang-undang dan masih mempertahankan pada hari Sabtu dan kenaikan Yesus Kristus?

Kisah Para Rasul 13,14-44 - Pada hari Sabtu, pergi ke rumah ibadat dan duduk ....... sehingga mereka berbicara tentang hal-hal Sabtu depan ........ Sabtu depan untuk mendengar firman Allah membawa bersama-sama hampir semua bandar.

Ibrani 1,1,9 - janji memasuki istirahat masih berlaku ...... Oleh kerana itu, umat Allah tetap bercuti. Bagi mereka yang masuk ke dalam perhentian itu, berehat dari karya-karyanya, seperti Allah berehat dari-Nya.

undang-undang Tuhan selalu berada dan akan selalu. Ini tidak mengubah esensi dari kerajaan Tuhan penuh cinta!


Berkaitan artikel dari media - Benar Dasa Titah

Padam anugerah hukum Allah?

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg Hal ini diperlukan untuk menjaga Sepuluh Perintah Allah, termasuk hari Sabtu, kita tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia? Rasul Paulus dengan jelas menerangkan bahawa seorang Kristian ...
Ditambah: 02.02.2011
Display: 179969x

MP3 - Call - $ 1000 untuk satu ayat dalam Alkitab menunjukkan ketaatan Minggu.

321_1000_dolaru.jpg Pengkhotbah Baptis Tony Mavrakos menerima jemputan khas dan tawaran dari satu orang. "Aku akan memberimu $ 1000 untuk satu ayat dalam Alkitab, yang akan membuktikan bahawa Minggu adalah hari Kristian, untuk ...
Ditambah: 24.01.2011
Display: 153037x

Pemeliharaan Sabat sepanjang abad

464_zachovavani_sboty.jpg A mengejutkan keratan rentas sejarah yang menunjukkan bahawa Allah selalu mempunyai umat-Nya, yang memelihara semua Hukum Sepuluh, termasuk hari rehat Tuhan - Sabat. Dia tidak pernah gagal untuk menghapuskan orang-orang yang ...
Ditambah: 14.08.2011
Display: 380290x

Yang adalah hari ketujuh - Sabtu, Sabtu bulan atau Minggu?

403_kalendar.jpg Kita dapat menentukan mana yang hari ketujuh? Ini akan masuk akal bahawa Allah telah menunjuk hari sebagai amaran kekuatan kreatif-Nya - satu hari khusus ketika mereka semua menyembah dia dan pada ...
Ditambah: 28.03.2011
Display: 201400x

Teruskan di Reformasi nenek moyang kami yang bersemangat

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Foto sumber: WikipediaGenerasi seluruh negara Czech pusat iman diperbaharui di seluruh Eropah. Setiap daripada kita tahu nama-nama seperti hus Jan dan Jan Zizka. Tetapi anda tahu betapa hebatnya kuasa Allah disertai ...
Ditambah: 13.12.2011
Display: 198934x

Ms.AmazingHope.net - Undang-undang Allah - Sepuluh Perintah Allah yang benar