Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?

Fakta Alkitab

83_cesta_ke_kristu.jpg

1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?

Ditambah: 07.09.2010
Display: 135903x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Kami yang di surga adalah sumber kehidupan, kebenaran dan sukacita. Beautiful negara, tidak memakai bekas apapun dari kerosakan dan kutuk dosa. Seluruh alam yang indah menunjukkan kasih Allah yang besar. Semuanya sangat cocok untuk keperluan orang-orang dan semua makhluk hidup, kasih Tuhan telah memberi kita hidup yang kita perlukan. Allah menciptakan manusia itu kudus dan bahagia. Ketika melanggar undang-undang Allah akan membawa ke dunia kehancuran dan kematian.

Tuhan menginginkan penderitaan kita, tetapi kerana kita memiliki kehendak bebas, komitmen kita untuk dosa-dosa kita. Dalam kasih-Nya bagi kita melalui rasa sakit ini dengan kami dan berusaha untuk menunjukkan kepada kita jalan, menawarkan bantuan, hubungi kami dengan bantuan yang boleh menyingkirkan dosa. Allah adalah Cinta - seolah-olah ditulis dalam sebuah desa yang indah. Pada setiap bunga, aroma hutan, lagu burung, semua menunjukkan rawatan Allah dan keinginan kami untuk membuat kita bahagia.

Namun, Setan meletakkan kacamata kemanusiaan penipuan dan Sang Pencipta sebagai hakim, ketat keras dan kejam yang sedang menunggu untuk menghukum dosa-dosa orang-orang. Itulah sebabnya Yesus datang kepada kita manusia di bumi, untuk menghapuskan kacamata, yang jelas kasih Allah yang besar bagi kita. Anak Allah datang dari Syurga, kerana itu, bahawa Bapa diwahyukan kepada kita.

John 1.18 - tidak ada yang pernah melihat Allah, Anak diperanakkan, yang dalam pelukan ayahnya, ia digambarkan itu.

Matius 11:27 - Semuanya untuk saya dengan Bapa-Ku, dan tidak ada yang tahu Anak, tetapi Bapa, dan salah satu tidak ada yang tahu Bapa, Anak dan dia yang hendak Anak untuk mengungkapkan padanya.

Jan 14, 11/08 - Tuhan Kata Filipus kepadanya, "hanya apabila anda menunjukkan kepada kita Bapa." Filipe, "kata Yesus," begitu lama kau dan aku tahu kau dengar? Siapa yang telah melihat Aku, ia telah melihat Bapa. Bagaimana kau bisa berkata, Pamer kami Bapa '? Adakah anda tidak percaya bahawa Aku di dalam Bapa dan Bapa di dalam Aku? Kata-kata yang anda katakan, jangan katakan sendiri. Ini adalah Bapa yang tinggal di dalam Aku, ia hal-hal itu. Percayalah, Aku di dalam Bapa dan Bapa di dalam Aku, hanya kerana kepercayaan saya bekerja.

Yesus Kristus berjalan dan menyembuhkan orang sakit, dengan belas kasih yang besar untuk membantu semua orang yang memerlukannya. Cinta, kasih sayang dan simpati yang mendalam dalam setiap tindakannya. Dia selalu sopan, menghindari kata-kata kasar hati-hati dan bertindak dengan emosi manusia. mencela kelemahan manusia, tetapi sangat menegur kemunafikan, ketidakpercayaan dan ketidakadilan. Tapi selalu tidak, dengan air mata dan emosi dalam suaranya. Hidupnya penafian diri dan amal. Meskipun ia mempertahankan martabat dan keagungan Ilahi, adalah setiap orang bagi-Nya langka dan mahal.

keperibadian Kristus dan watak persis sama seperti ia menunjukkan kita hidup-Nya. Sifat Allah Bapa adalah sepenuhnya bersetuju dengan sifat Yesus Kristus. Juga rahmat ilahi yang mengalir dari hati Bapa, yang dinyatakan di dalam Kristus.

Mengasihani dan Yesus anggun, Penyelamat - Allah yang diwahyukan kepada tubuh.

1 Timotius 3.16 - Rahasia besar tidak diragukan lagi keimanan adalah: la dimanifestasikan dalam daging, dibenarkan dalam Roh, menunjukkan malaikat, Hari Raya Kabar Sukacita kepada orang bangsa asing, kerana iman yang berlaku di dunia dan mengambil kemuliaan.

Kristus hidup, menderita dan mati, sehingga ia boleh menebus kita. Tuhan telah komited untuk Putra-Nya tercinta datang dari ketenaran dunia ke dunia korup dosa, meninggalkan kehormatan dan kemuliaan dan penghinaan berpengalaman, penghinaan, kebencian dan kematian. Dia, yang identik dengan Tuhan, jiwa merasa pemisahan mengerikan bahawa dosa yang disebabkan antara Allah dan manusia. Korban besar ini merupakan manifestasi indah dari kasih Bapa bagi kita, Kristus menjadi perantara melalui siapa Allah telah mencurahkan kasih yang besar bagi dunia berdosa. Hanya mangsanya hanya Allah boleh membersihkan dari dosa semua orang yang percaya kepadaNya.

Kita harus ingat harga bagus untuk penebusan kita dan posisi baru, yang ditawarkan kepada kita. Dosa kita berada dalam belenggu Syaitan, tetapi korban Yesus Kristus, kita dapat kembali menjadi anak-anak Allah - Anak-anak Raja Surgawi. cinta seperti itu tidak boleh menghadapi sebarang!

Ambil dari buku The Way kepada Kristus - EG White


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa yang kami percaya - 3 Creature

154_cemu_verime_3_stvoreni.jpg 3 CreaturesAllah adalah Pencipta segala sesuatu dalam Kitab Suci memberikan laporan yang boleh dipercayai pada pekerjaan kreatif mereka. Dalam masa enam hari Tuhan menjadikan langit dan bumi dan semua ciptaan duniawi ...
Ditambah: 29.09.2010
Display: 139992x

Nama Dewa - mengapa Tuhan, Engkau blasphemest dan masih bersumpah?

318_bozi_jmeno_na_darmo.jpg Keluaran 20, 7 - jangan menggunakan nama TUHAN, Allahmu dengan sia-sia, bagi mereka yang akan mengambil namanya sia-sia, Tuhan tidak akan meninggalkan tanpa penalti.Kebanyakan orang beragama yang akrab dengan perintah itu, ...
Ditambah: 23.01.2011
Display: 147744x

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.10 bab dari Injil Matius, ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 213548x

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 299694x

Mengapa orang-orang religius harus menderita?

193_trpici_verici.jpg Tentunya anda pernah bertanya-tanya mengapa begitu banyak penderitaan di dunia. Ya, negara kita sekarang diperintah oleh kejahatan sebagai Setan, yang digulingkan di negara kita. Dia di sini untuk memimpin orang-orang terhadap ...
Ditambah: 29.10.2010
Display: 148930x

Ms.AmazingHope.net - 1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?