Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?

Fakta Alkitab

83_cesta_ke_kristu.jpg

1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?

Ditambah: 07.09.2010
Display: 143036x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Kami yang di surga adalah sumber kehidupan, kebenaran dan sukacita. Beautiful negara, tidak memakai bekas apapun dari kerosakan dan kutuk dosa. Seluruh alam yang indah menunjukkan kasih Allah yang besar. Semuanya sangat cocok untuk keperluan orang-orang dan semua makhluk hidup, kasih Tuhan telah memberi kita hidup yang kita perlukan. Allah menciptakan manusia itu kudus dan bahagia. Ketika melanggar undang-undang Allah akan membawa ke dunia kehancuran dan kematian.

Tuhan menginginkan penderitaan kita, tetapi kerana kita memiliki kehendak bebas, komitmen kita untuk dosa-dosa kita. Dalam kasih-Nya bagi kita melalui rasa sakit ini dengan kami dan berusaha untuk menunjukkan kepada kita jalan, menawarkan bantuan, hubungi kami dengan bantuan yang boleh menyingkirkan dosa. Allah adalah Cinta - seolah-olah ditulis dalam sebuah desa yang indah. Pada setiap bunga, aroma hutan, lagu burung, semua menunjukkan rawatan Allah dan keinginan kami untuk membuat kita bahagia.

Namun, Setan meletakkan kacamata kemanusiaan penipuan dan Sang Pencipta sebagai hakim, ketat keras dan kejam yang sedang menunggu untuk menghukum dosa-dosa orang-orang. Itulah sebabnya Yesus datang kepada kita manusia di bumi, untuk menghapuskan kacamata, yang jelas kasih Allah yang besar bagi kita. Anak Allah datang dari Syurga, kerana itu, bahawa Bapa diwahyukan kepada kita.

John 1.18 - tidak ada yang pernah melihat Allah, Anak diperanakkan, yang dalam pelukan ayahnya, ia digambarkan itu.

Matius 11:27 - Semuanya untuk saya dengan Bapa-Ku, dan tidak ada yang tahu Anak, tetapi Bapa, dan salah satu tidak ada yang tahu Bapa, Anak dan dia yang hendak Anak untuk mengungkapkan padanya.

Jan 14, 11/08 - Tuhan Kata Filipus kepadanya, "hanya apabila anda menunjukkan kepada kita Bapa." Filipe, "kata Yesus," begitu lama kau dan aku tahu kau dengar? Siapa yang telah melihat Aku, ia telah melihat Bapa. Bagaimana kau bisa berkata, Pamer kami Bapa '? Adakah anda tidak percaya bahawa Aku di dalam Bapa dan Bapa di dalam Aku? Kata-kata yang anda katakan, jangan katakan sendiri. Ini adalah Bapa yang tinggal di dalam Aku, ia hal-hal itu. Percayalah, Aku di dalam Bapa dan Bapa di dalam Aku, hanya kerana kepercayaan saya bekerja.

Yesus Kristus berjalan dan menyembuhkan orang sakit, dengan belas kasih yang besar untuk membantu semua orang yang memerlukannya. Cinta, kasih sayang dan simpati yang mendalam dalam setiap tindakannya. Dia selalu sopan, menghindari kata-kata kasar hati-hati dan bertindak dengan emosi manusia. mencela kelemahan manusia, tetapi sangat menegur kemunafikan, ketidakpercayaan dan ketidakadilan. Tapi selalu tidak, dengan air mata dan emosi dalam suaranya. Hidupnya penafian diri dan amal. Meskipun ia mempertahankan martabat dan keagungan Ilahi, adalah setiap orang bagi-Nya langka dan mahal.

keperibadian Kristus dan watak persis sama seperti ia menunjukkan kita hidup-Nya. Sifat Allah Bapa adalah sepenuhnya bersetuju dengan sifat Yesus Kristus. Juga rahmat ilahi yang mengalir dari hati Bapa, yang dinyatakan di dalam Kristus.

Mengasihani dan Yesus anggun, Penyelamat - Allah yang diwahyukan kepada tubuh.

1 Timotius 3.16 - Rahasia besar tidak diragukan lagi keimanan adalah: la dimanifestasikan dalam daging, dibenarkan dalam Roh, menunjukkan malaikat, Hari Raya Kabar Sukacita kepada orang bangsa asing, kerana iman yang berlaku di dunia dan mengambil kemuliaan.

Kristus hidup, menderita dan mati, sehingga ia boleh menebus kita. Tuhan telah komited untuk Putra-Nya tercinta datang dari ketenaran dunia ke dunia korup dosa, meninggalkan kehormatan dan kemuliaan dan penghinaan berpengalaman, penghinaan, kebencian dan kematian. Dia, yang identik dengan Tuhan, jiwa merasa pemisahan mengerikan bahawa dosa yang disebabkan antara Allah dan manusia. Korban besar ini merupakan manifestasi indah dari kasih Bapa bagi kita, Kristus menjadi perantara melalui siapa Allah telah mencurahkan kasih yang besar bagi dunia berdosa. Hanya mangsanya hanya Allah boleh membersihkan dari dosa semua orang yang percaya kepadaNya.

Kita harus ingat harga bagus untuk penebusan kita dan posisi baru, yang ditawarkan kepada kita. Dosa kita berada dalam belenggu Syaitan, tetapi korban Yesus Kristus, kita dapat kembali menjadi anak-anak Allah - Anak-anak Raja Surgawi. cinta seperti itu tidak boleh menghadapi sebarang!

Ambil dari buku The Way kepada Kristus - EG White


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!

303_bozi_soud_milenium.jpg Banyak orang akan hidup berbeza jika mereka menyedari bahawa hidup mereka akan suatu hari dinilai pada cubaan itu. mahkamah Allah, adalah sebuah peristiwa penting yang harus menangani semua media di seluruh ...
Ditambah: 04.01.2011
Display: 195244x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 221656x

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 308637x

Pemeliharaan Sabat sepanjang abad

464_zachovavani_sboty.jpg A mengejutkan keratan rentas sejarah yang menunjukkan bahawa Allah selalu mempunyai umat-Nya, yang memelihara semua Hukum Sepuluh, termasuk hari rehat Tuhan - Sabat. Dia tidak pernah gagal untuk menghapuskan orang-orang yang ...
Ditambah: 14.08.2011
Display: 385602x

Apa yang kami percaya - 4 Human Nature

166_cemu_verime_prirozenost_cloveka_bible.jpg 7 Alam ManusiaSeorang lelaki dan wanita diciptakan, individualiti citra Allah, dan dilengkapi dengan kemampuan untuk berfikir dan bertindak bebas. Walaupun mereka diciptakan sebagai makhluk bebas, bergantung pada Allah yang hidup dan ...
Ditambah: 07.10.2010
Display: 141364x

Ms.AmazingHope.net - 1 Siapa yang adalah sumber kehidupan?