Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

484_pokani.jpg

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

Ditambah: 25.09.2011
Display: 228140x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"

Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat orang. Dalam erti kata lain, pengakuan dosa-dosanya dan meninggalkan mereka. Meninggalkan kejahatan tiap-tiap dan menjalani kehidupan yang suci.

Matthew 3,2 - Pada masa itu Yohanes Pembaptis mula mengajar di padang pasir Judah, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"

Mark 1,15 - Isa datang ke Galilea, mengabarkan Injil Allah: "Masa yang dipenuhi kerajaan Tuhan sudah dekat kembalilah dan percaya injil.!"

Luke 3.3 - kemudian berjalan seluruh rantau di sekitar Jordan, mengajar pembaptisan bertaubat untuk pengampunan dosa ...

Berapa banyak adalah penting bahawa orang-orang bertaubat?

Ia tidak walaupun dalam kerajaan sesuatu Tuhan lain? Entah bagaimana selesa, mungkin bahawa Yesus telah melakukan segala-galanya bagi kami selepas semua dan kita tidak boleh hidup kudus seperti Dia? Baca ayat-ayat berikut tetapi yang ia benar-benar jelas bahawa kita perlu memasuki pintu yang sempit, dan tanpa bertaubat dan meninggalkan dosa tidak boleh. Kita tidak boleh kekal sebagai manusia berdosa lama, tetapi kita berjuang dengan dosa, tidak memberikan kepada-Nya. Apabila ia hanya tidak, jatuh pada lutut anda dan mengaku Kristus dan kelemahan-Nya untuk meminta kuasa dosa dan perjuangan. Tidakkah anda takut bahawa apabila Yesus Kristus datang, kita akan berada dalam kumpulan orang-orang yang setia yang akan memanggil dengan penuh rasa menjijikkan:

Matthew 7,22-23 - Tuhan, Tuhan, kita tidak dinubuatkan dalam nama-Mu? Kami campakkan iblis nama Anda? Kami tidak banyak mukjizat-mukjizat nama anda? "Dan kemudian mereka dengan jelas berkata, 'Saya tidak tahu anda. Bertolak dari saya yang melakukan kejahatan!

Siapa yang tidak merasakan kesedihan yang mendalam ke atas dosa yang menyalibkan Kristus, kita berada di jalan yang luas yang salah. Hentikan sekarang, sehingga masa itu! Berhenti dan mempertimbangkan bagaimana anda sebenarnya berkaitan dengan Kristus. Jika Kristus adalah di tengah-tengah anda tempat yang pertama? Pada waktu pagi apabila anda bangun, berlutut pada lutut anda dan meminta lagi dan lagi kehadiran dan bimbingan-Nya sepanjang hari? Anda meminta untuk mempengaruhi pemikiran, perkataan dan perbuatan anda? Adakah anda panjang untuk melakukannya? Sami ia tidak pernah gagal, hanya Yesus sahaja yang boleh memberi kita kekuatan untuk berjuang dengan dosa dan menyingkirkan beliau. Hanya Yesus mempunyai kuasa dan kekuatan untuk bertindak pada hati kita dan menukar keinginan manusia dan berdosa.

Luke 13,3 - Jika anda tidak bertaubat, jadi binasa semua.

Luke 15,7 - saya memberitahu anda, hanya kegembiraan yang lebih di syurga satu orang berdosa yang bertaubat, lebih dari 99 orang yang soleh yang tidak perlu bertaubat. "

Jika ini pendekatan merendah diri untuk setiap hari Isa, tangguh itu mewajarkan kita dan memadamkan dosa-dosa kita. Ia adalah limpah kurnia Tuhan yang tak terhingga, bahawa kita masih boleh hadir dan meminta ampun dan Allah tidak menolak kita, tetapi yang bertaubat sentiasa merendah diri menerima. Pada yang mengagumkan ini, dan kita benar-benar yakin. Begitu banyak kasih sayang yang ditunjukkan kepada kami.

Amsal 28,13 - yang merangkumi pelanggaran itu tidak akan berjaya, tetapi sesiapa yang mengaku dan berhijrah mereka akan rahmat.

Syarat-syarat di bawah mana mereka boleh menerima pengampunan Tuhan, mereka adalah bebas, adil dan munasabah.

Tuhan memerlukan kita untuk pengampunan dosa menjalani penderitaan apa-apa. Kami tidak mengambil perjalanan yang panjang dan memenatkan, atau melakukan penebusan dosa menyakitkan, kami memastikan anda bahawa rahmat Allah atau menebus pelanggaran itu, tetapi orang yang mengaku dosanya dan tinggalkan ia, ia akan tangguh.

James 5,16 - Mengaku dosa-dosa kamu antara satu sama lain dan berdoa antara satu sama lain, supaya kamu sembuh.

Mengakui dosa-dosa anda kepada Tuhan, yang seorang sahaja yang dapat memaafkan kelemahan dan satu sama lain. Apabila anda menghina rakan atau jiran anda, dan anda perlu mengakui kesilapan beliau. Tugasnya adalah untuk memaafkan dari hati. Kemudian anda perlu meminta Tuhan untuk pengampunan kerana abangnya, yang anda telah cedera adalah harta Allah, dan jika ia Ranis, anda berdosa itu terhadap Pencipta dan Penebus beliau. Kes itu diserahkan kepada Pengantara benar, Imam Tinggi kita yang mulia, yang "dalam semua mata yang tergoda seperti kita, namun tanpa dosa" dan yang "bersusah payah dapat mempunyai belas kasihan untuk infirmities kita" (Ibrani 4:15) dan boleh yang dibersihkan dari kezaliman tempat masing-masing.

Kisah 20,32 - Oleh itu, saya memuji anda kepada Tuhan dan perkataan tangguh, yang mampu untuk membina anda dan memberi anda yang telah diwarisi di kalangan semua mereka yang dikuduskan.

Rom 6,15-16 - Baiklah, kita berdosa apabila kita tidak berada di bawah undang-undang tetapi di bawah kasih karunia? Tidak! Adakah anda tahu bahawa apabila anda berkhidmat seseorang, anda perlu untuk mendengarnya? Anda menjadi hamba, orang-orang yang mendengar, sama ada dosa kepada kematian, atau patuh kepada keadilan.

Perhatikan bahawa hanya kerana ia adalah penting untuk bertaubat semasa bapa, apabila datang pertama Yesus dan ia juga penting sebelum datang kedua-Nya. Para Rasul dan Wahyu John, yang bercakap tentang zaman akhir untuk negara kita dengan jelas menunjukkan bahawa kita bertaubat, berpaling kepada Tuhan dan amalannya untuk membuktikan taubat mereka. Ia bukan sesuatu yang berkenaan hanya masa Perjanjian Lama.

Kisah Para Rasul 11,19 - Oleh itu bertaubat dan kembali kepada dosa-dosa kamu boleh hapuskan, dan TUHAN datang masa untuk berehat, dan untuk menghantar anda mengumumkan Mesias - Yesus, yang lagi mesti kekal di syurga sehingga masa reformasi segala sesuatu, seperti tentang bagaimana Allah telah bercakap melalui umur dari semua nabi yang suci.

Kisah 26,20 - saya mula mengajar pertama di Damsyik, di Yerusalem, di seluruh tanah Yehuda dan bangsa-bangsa lain, untuk bertaubat, berpaling kepada Tuhan dan amalannya untuk membuktikan taubat mereka.

Wahyu 3,3 - Ingat apa yang anda mendengar dan menerima, memegang kepadanya dan bertaubat. Jika anda bangun, saya akan datang seperti seorang pencuri! Nor tidak akan tahu apa jam yang saya akan datang kepada anda.

Isa Al-Masih akan datang lama dahulu, jika orang-orang yang setia bersedia untuk itu.

Masih berkelakuan sama seperti orang-orang Israel, yang sentiasa mengeluh dan tidak berpuas hati. Masih dalam kehidupan kita kita lupa bahawa Yesus harus menjadi yang pertama dalam kehidupan kita, tidak seronok, hidup selesa, banyak makanan yang baik. Jika kita boleh meletakkan dalam semua hal keadaan Isa Al-Masih di tempat yang pertama, neupínat kepada nilai-nilai material, kita mencari mula-mula kerajaan Allah, segala-galanya akan ditambah kepada kami.

Apabila lepas, kita memberikan sesuatu dalam hidup? Apabila kita mengingati dan mengakui dosa-dosa lama saya? Apabila kita terakhir diadakan dengan cepat? Apabila kita dengan orang lain yang bercakap tentang Yesus. Ini adalah soalan-soalan dia harus bertanya kepada setiap Kristian.

Yesus mengasihi kita begitu banyak yang masih memberikan kami sedikit masa. Mengapa kita seolah-olah begitu lama tidak datang? Kerana menunggu untuk kita! Menunggu disediakan dengan rendah hati, menunggu, kerana ia telah dengan kami, sama seperti Israel telah dengan kesabaran yang besar, orang dan tidak mahu sesiapa untuk binasa. Oleh itu, marilah kita kembali kepada Tuhan dengan segenap hatimu, dengan berpuasa dan penebusan dosa dan rozhorlete untuk kerja-kerja Tuhan. Tuhan Roh meronta-ronta untuk anda menunggu untuk anda, rendah hati, dan menolak dia!

2 Peter 3,9 - Tuhan tidak kendur untuk memenuhi janji-Nya, kerana beberapa berfikir, tetapi menunjukkan kesabaran anda. Dia tidak mahu sesiapa sahaja kebaikan tetapi semua harus datang untuk bertaubat.

Anda akan melihat pada satu masa berapa banyak yang anda akan mempunyai pengalaman hidup dengan Tuhan. Anda hanya akan perlu untuk mendengar pengalaman orang lain, tetapi anda telah anda sendiri. Anda akan berasa banyak kali bahawa Tuhan adalah dengan anda di sini dan kini. Anda akan melihat pada satu masa bagaimana Alkitab masih satu perkataan yang hidup. Apakah yang akan bercakap kepada anda dalam kes-kes yang sangat khusus, menjawab soalan anda dan kesukaran begitu jelas dan khusus kerana sebelum ini anda tidak tahu.

Wahyu 3,19-21 - Saya melakukan semua yang Saya suka, dan meningkatkan menegur. Oleh itu, mula mencaci dan bertaubat. Ketika, saya berdiri di pintu dan mengetuk. Sesiapa yang mendengar suara-Ku dan membuka pintu untuk saya, saya akan datang kepadanya dan akan sup dengan beliau dan beliau dengan saya. Siapa yang menang, ia akan duduk dengan saya di atas takhta-Ku, kerana saya dan saya telah menang dan duduk bersama-sama dengan Bapa-Ku di atas takhta-Nya.

Jadi mari kita mencari Tuhan sementara masih ada masa.

Banyak ayat-ayat dan perumpamaan dalam Alkitab memberitahu kita bahawa Yesus sedang menunggu, tetapi hanya masa yang tertentu. Kemudian datang, tetapi ramai yang berjaya bersedia untuk ditolak. Bolehkah anda bayangkan seram apabila kami mendapati bahawa kami hanya orang-orang yang tidak bersedia dan menolak Yesus? Dan kita tahu kita apabila dia menamatkan tempoh rahmat? Ia akan menjadi hari ini, esok, bulan depan tahun ....? Apabila mereka menutup pintu nikmat syurga itu? Bertaubat, kerana kerajaan syurga.

Matthew 25,10 - Apabila mereka telah pergi untuk membeli minyak, pengantin lelaki datang dan orang-orang yang bersedia, pergi bersamanya ke majlis perkahwinan. Dan pintu ditutup. Apabila maka yang lain daripada bridesmaids datang dan berkata, 'Tuhan, Tuhan, buka kepada kami! "Jawab mereka, 'Sesungguhnya aku katakan kepada kamu, kamu tahu."

Lukas 13,25-27 - Apabila tuan rumah bangun dan menutup pintu, tinggal di luar. Anda mengetuk pintu, 'Tuhan, buka kepada kami,' tetapi dia akan menjawab, 'anda tahu. Saya tidak tahu di mana anda berada. "Kamu berkata, 'Kami makan dan minum dengan anda. Anda mengajar di jalan-jalan kami!" Tetapi dia menjawab,' saya beritahu anda yang anda tidak tahu. Saya tidak tahu di mana anda berada. Bertolak dari saya, semua yang melakukan kejahatan! "

Mari kita jadi keputusan hari ini!

Jatuh pada lutut anda sebelum Isa, Mengaku dosa anda dan meminta untuk mengubah hati kita. Marilah, bertanya, memberi kita kekuatan untuk hidup Kristus. Keinginan menyerupai-Nya dan rahmat yang besar telah diampuni semua apa yang telah kita dilakukan dalam kehidupan. Khusus dan juga meminta peringatan dari dosa-dosa lama, jadi anda boleh mengaku.

Tuhan mendengar anda. Secara peribadi, saya mengambil pengakuan ini untuk mengingati mula outfitting dosa-dosa lama, yang saya teringat tahun. Saya terpaksa merendah diri diri kita, panggilan dan meminta ampun kepada manusia, yang saya berkata sesuatu yang tidak baik. Kemudian datang kelegaan dan kegembiraan bahawa Yesus telah memberikan saya kekuatan untuk melakukannya. Mengaku dosa antara satu sama lain, kami telah menganiaya, dan kemudian meminta Tuhan untuk pengampunan.

Allah anda masih menunggu untuk seketika, tetapi berapa lama?

Sentiasa Tuhan chastised dan mengarahkan kaumnya melalui nabi dan membawa kepada bertaubat, mengkaji buku Rasul kerana Ellen White Tuhan, yang anda tahu mesej Allah kepada orang-orang generasi terakhir. Allah telah memberikan kita bukti jelas betapa bersih dan bagaimana untuk hidup, untuk datang ke dalam kerajaan syurga, dan mengharungi peperiksaan akhir yang paling sukar. http://egwwritings.org

Petikan Ellen Gould White:

Saya melihat bahawa ramai orang mengabaikan latihan yang sangat diperlukan dan memandang ke masa "Hujan kemudian" untuk sesuatu yang akan memberi hak hakikat bahawa mereka berdiri hari sebelum Tuhan dan hidup mukanya. Oh, berapa banyak yang saya lihat dalam masa kesusahan tanpa tempat perlindungan! Diabaikan latihan yang diperlukan dan oleh itu tidak dapat menerima mengairi, yang semua mesti mempunyai hidup sanggup wajah Allah yang suci.

Dan orang-orang yang mempunyai jiwa mereka ... tidak suci patuh kepada seluruh kebenaran ... sehingga mereka mencapai mencurah luka lalu dan kemudian menyedari bahawa mereka perlu diukir dan direka bentuk untuk pembinaan. Tetapi tidak lagi ... mana-mana pengantara, yang akan mereka mengaku di hadapan Bapa. Sebelum masa ini berbunyi kenyataan dahsyat: "Sesiapa yang tidak adil, tidak adil menginap, dan yang haram, menginap najis dan yang baru, tinggal benar dan yang suci, tinggal yang suci." (Wahyu 22:11, James Bahasa Inggeris Alkitab)

Saya melihat malaikat-malaikat di syurga, yang bergegas ke sana sini. Seorang malaikat dengan dakwat-periuk di sisinya kembali dari negara dan Isa mengumumkan bahawa kerja-kerja yang dilakukan selesai, dan bahawa orang-orang kudus bernombor dan dimeteraikan. Kemudian aku melihat Yesus ... bagaimana pedupaan digantung. Beliau mengangkat tangan ke atas dan berkata suara yang nyaring: "Ia berlaku" (EW 279)

Saya juga melihat bahawa ramai tidak sedar apa yang telah menjadi bahawa pada masa kesusahan hidup sebelum berhadapan dengan Allah tanpa imam yang tinggi dalam sesuatu tempat perlindungan. Sesungguhnya orang-orang yang menerima meterai Allah yang hidup dan perlu dilindungi semasa kesusahan, mereka mesti mencerminkan sepenuhnya imej Isa Al-Masih.

Saya melihat bahawa tiada siapa yang boleh mempunyai penyertaan dalam "mengairi" sehingga setiap memenangi lebih lemah, sombong, mementingkan diri, kasih sayang, untuk dunia dan lebih setiap perkataan dan perbuatan yang palsu. Oleh itu, kami mempunyai lebih dan lebih lebih dekat dengan Tuhan yang serius dan berusaha untuk menyediakan yang diperlukan untuk berjaya dalam perjuangan kita uschopnění itu hari Tuhan. Marilah kita semua ingat bahawa Allah adalah kudus, dan bahawa tiada siapa kecuali makhluk-makhluk suci yang boleh di sisiNya. (EW 71)

Apabila Yesus meninggalkan tempat kudus itu, maka orang-orang yang suci dan baik, suci dan soleh akan kekal lagi, kerana semua dosa-dosa mereka akan terpadam, dan mereka perlu menjadi meterai dimeteraikan Allah yang hidup. Tetapi orang-orang yang zalim dan jahat, tidak bersih dan tidak adil masih kekal, kerana tidak lagi mana-mana imam dalam sesuatu tempat perlindungan, yang akan membawa pengorbanan mereka, agama mereka dan doa mereka di hadapan takhta Bapa. Oleh itu, apa yang patut dilakukan kepada roh-roh yang disimpan daripada ribut kedatangan azab, ia mesti dilakukan sebelum Isa meninggalkan tempat yang Maha Suci di Mihrab syurga. (EW 48)

 


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Terbangun di China dan menyebarkan Injil

298_cina.jpg Asia adalah teater terbesar abad kedua puluh. Tidak ada benua lain di dunia tidak menunjukkan banyak tentang gerakan yang paling kuat - politik, sosial, pendidikan, dan spiritual. Pertanyaannya adalah apakah dalam ...
Ditambah: 19.12.2010
Display: 180874x

Mengapa orang-orang religius harus menderita?

193_trpici_verici.jpg Tentunya anda pernah bertanya-tanya mengapa begitu banyak penderitaan di dunia. Ya, negara kita sekarang diperintah oleh kejahatan sebagai Setan, yang digulingkan di negara kita. Dia di sini untuk memimpin orang-orang terhadap ...
Ditambah: 29.10.2010
Display: 156029x

Seminar - watak Membangunkan

479_seminar.jpg Kita hidup seperti Kristus? Soalnya, dia harus bertanya kepada setiap Kristian, kerana Yesus menjemput kita untuk hidup seperti dia.Seminar ini bertujuan untuk menyediakan prinsip-prinsip pembinaan watak Kristian berdasarkan kitab dan petikan ...
Ditambah: 20.09.2011
Display: 138098x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 327402x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 220514x

Ms.AmazingHope.net - Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!