Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

273_cesta_ke_kristu.jpg

7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus

Ditambah: 22.11.2010
Display: 148124x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

"Siapakah yang berada dalam Kristus, adalah ciptaan baru. Apa yang lama sudah berlalu, sesungguhnya yang baru sudah datang" (2 Korintus 5:17.).

Satu tidak mungkin mengatakan lokasi waktu yang tepat dan tepat, atau gagal untuk mengenalpasti rantai keadaan yang menyebabkan pertobatannya, ini tidak membuktikan bahawa itu tidak terbalik.

Jika hati telah diperbaharui oleh Roh Allah akan menjadi saksi hidup itu sendiri. Laman ini tercermin dalam watak, dalam kebiasaan, dalam pertemuan tersebut. Menunjukkan dengan jelas, perbezaan ketara antara apa yang sebelumnya, dan mereka sekarang. Alam tidak menunjukkan perbuatan baik sesekali atau perbuatan buruk jarang, tapi perbualan sehari-hari dan perilaku.

Siapa yang mengawal hati kita? Sementara berurusan dengan fikiran kita? Siapa yang kita bicarakan? Siapa perasaan kita terdalam dan kekuatan kami yang terbaik? Jika kita kepada Kristus, mereka berpegang teguh pada fikiran kita untuk dia dan mencari dia sebagai perasaan kita. Segala sesuatu yang kita dan apa yang kami berdedikasi kepada-Nya. Kami ingin menjadi menurut gambar-Nya, untuk menunjukkan roh-Nya, melakukan kehendak-Nya dan di semua cintanya.

Mereka yang menjadi ciptaan baru dalam Kristus Yesus, membawa buah Roh, yang adalah "kasih, sukacita, damai sejahtera, kesabaran, kemurahan, kebaikan, kesetiaan, kelemahlembutan, penguasaan diri" (Galatia 5,22-23). Hentikan untuk mencari kesenangan dalam keburukan tua, tetapi untuk iman dalam Anak Allah akan berjalan di jejak Kristus, mencerminkan watak dan akan murni seperti Dia adalah murni.

Hal-hal yang begitu membenci mereka sekarang cinta, dan apa yang pernah dicintai, mereka sekarang membenci. Orang-orang bangga dan percaya diri mereka menjadi nyata dan rendah hati. pemabuk itu menjadi mabuk, orang JANGAK moral murni. Salah satu meninggalkan kebiasaan boros dan cara-cara dunia. Kristian tidak mencari "hiasan-hiasan luaran, namun ornamen akan" apa yang tersembunyi di jantung dari apa yang binasa, dan semangat lembut dan tenang "(1 Petrus 3,3.4)

Pertobatan tidak dapat membuktikan selain perubahan, yang beroperasi. Mengembalikan janjinya seorang berdosa kepada Allah, kembali jika anda mencuri, mengakui akan dosa-dosanya ketika, mengasihi Allah dan sesama, ia boleh yakin bahawa dia telah kembali dari kematian untuk hidup.

Jika anda datang sebagai, makhluk mengembara jahat kepada Kristus dan menjadi salah satu peserta dalam anugrah pengampunan, pancutan keluar dari hati kita dengan kasih. Setiap beban akan menjadi ringan bagi kita, kerana kuk bahawa Kristus memaksakan mudah. Tugas menjadi kesenangan, menawarkan sukacita. Jalan, yang tampak terselubung dalam kegelapan, sinar matahari menerangi keadilan.

Keindahan alam Kristus tercermin dalam pengikutnya. Melakukan kehendak Allah berkenan kepada Kristus. Cinta kepada Allah dan semangat untuk kemuliaan Allah, adalah motif utama dalam kehidupan Penyelamat kita. Cinta menghiasi dan upgrade semua tindakannya. Cinta datang dari Allah. Unhallowed hatinya tidak boleh melahirkan dan pergi. Hal ini boleh didapati hanya dalam hati memerintah Yesus mana. "Kita mengasihi kerana Allah lebih dahulu mengasihi kita" (1 Yoh 4:19). Di jantung cinta baru dari kasih karunia ilahi adalah kekuatan pendorong di belakang perundingan. Mengubah sifat, motif kawalan yang menetapkan kasih sayang, permusuhan mengatasi dan sentimen mulia. Jika ini adalah cinta dalam hatimu dan mempercantik hidup memiliki pengaruh pemurnian terhadap lingkungan sekitar kita.

Ada dua kesalahan yang harus dihadapi oleh anak-anak Allah - terutama mereka yang baru mula percaya pada kasih karunia Allah -. Terutama dilindungi

Kesalahan pertama, yang dia disebutkan, adalah kepercayaan dalam kekuatan manusia sendiri dan dalam karya sendiri, sebuah keyakinan bahawa manusia mereka dapat didamaikan dengan Allah. Siapa yang cuba untuk mematuhi undang-undang dan menjadi karya sendiri orang suci, cuba untuk tidak mungkin. Segala sesuatu yang orang ditahan tanpa Kristus, sudah dikotori oleh keegoisan dan dosa. Hanya iman dalam kasih karunia Kristus dapat memberkati kita.

A tidak ada kesalahan kedua-dua kurang berbahaya adalah keyakinan bahawa Kristus telah membebaskan manusia dari hukum kekekalan Allah, iman bahawa kita menjadi peserta dalam kasih karunia Kristus dan bahawa tindakan kita dengan penebusan kita tidak memiliki kesamaan.

Tetapi perlu diingat bahawa ketaatan tidak menyiratkan perintah pematuhan hanya formal, tapi amal.

Undang-undang Allah adalah suatu ekspresi dari sifat sejati Allah, adalah lambang dari prinsip-prinsip besar cinta, dan itu adalah dasar dari Kerajaan Allah di syurga dan di bumi.

Jika hati kita baru diciptakan dalam gambar Allah, itu ditanamkan dalam jiwa cinta ilahi, apakah mungkin bahawa undang-undang Allah tidak tercermin dalam kehidupan? Jika prinsip cinta ditanamkan ke dalam hati, jika seseorang terlahir dalam gambaran dirinya yang diciptakan-Nya dia adalah memenuhi janji dari kontrak baru.

Ibrani 10,16 - "Aku memberi mereka undang-undang-Ku ke dalam hati mereka dan menuliskannya dalam fikiran."

Dan ketika undang-undang masuk ke dalam hati, akan membentuk hidupnya. Ketaatan - perkhidmatan kasih dan pengabdian kepada cinta - adalah tanda sejati Pemuridan. Alkitab berkata:

1 Yohanes 5.3, 2.4 - ". Ada kasih kepada Allah bahawa kita menuruti perintah-Nya" "Siapa bilang aku kenal dia, tetapi tidak mematuhi perintah-perintah-Nya adalah pembohong dan tidak ada kebenaran dalam dirinya." Hanya saja iman dan keyakinan bahawa ketaatan kita untuk pembebasan dari peserta adalah kasih karunia Kristus yang membolehkan kita untuk taat.

Keselamatan tidak akan mendapatkan ketaatan, kerana keselamatan adalah kurniaan Allah bahawa kita menerima dengan iman. Ketaatan adalah buah dari iman.

1 Jan 3,5.6 - "Dan anda tahu bahawa Anak Allah muncul untuk mengambil dosa-dosa, dan tidak ada dosa orang-orang yang tetap di dalam Anak, bukan dosa dan dia yang dosa, melihatnya atau mengenalnya .."

Ini adalah batu ujian benar. Jika anda tinggal di dalam Kristus berdiam di dalam kita kasih Allah, perasaan kita, fikiran kita, niat kita dan tindakan kita sesuai dengan kehendak Allah seperti yang diungkapkan dalam perintah-perintah hukum kudus Allah.

1 Jan 3,7 - "Anak-anakku, marilah kamu menjadikan orang: dia adalah benar, yang melakukan keadilan - seperti Kristus adalah benar."

Keadilan ditakrifkan oleh undang-undang Allah yang kudus, yang dinyatakan dalam Sepuluh Perintah Allah diberikan di Sinai. Hantu iman di dalam Kristus, yang menyatakan bahawa orang dibebaskan dari kewajiban untuk mentaati Tuhan, bukan iman, tetapi arogansi.

Efesus 2.8, James 2,17 - "Sebab karena kasih karunia kamu diselamatkan oleh iman," tetapi "serta keyakinan, kecuali jika bertindak sendiri, dengan sendirinya mati."

Yesus berkata tentang dirinya, sebelum ia datang ke bumi:

Mazmur 40.8 - "Untuk memenuhi Tuhan, kehendak-Mu adalah keinginan saya, Taurat-Mu ada di dalam hati saya."

Dan sebelum naik ke syurga, berkata: "...

John 15.10 - Aku menuruti perintah Bapa dan tinggal di dalam kasih-Nya. "

1 Yohanes 2,3-6 - Kitab Suci berkata: "Dengan ini kita tahu bahawa kita mengenal Dia, jika kita menuruti perintah-perintah-Nya ... Ia yang mengatakan ia ada di dalam dia harus hidup sebagai dia hidup."

1 Petrus 2.21 - "Sebab juga Kristus telah menderita untuk anda, meninggalkan anda sebuah contoh untuk mengikuti jejaknya."

Keadaan hidup kekal adalah hari ini sama seperti yang selalu - tetap sama seperti yang di syurga sebelum kejatuhan orang tua pertama kita. Ini adalah ketaatan mutlak kepada hukum Allah, kebenaran yang sempurna. Jika ia telah diberikan hidup yang kekal dalam keadaan lain, itu akan risiko kesejahteraan seluruh alam semesta. Ini akan membuka jalan bagi dosa, yang akan menjadi semua kesengsaraan dan kesedihan abadi.

Sebelum kejatuhannya Adam boleh ketaatan kepada undang-undang Tuhan untuk mencipta alam yang adil. Yang gagal, bagaimanapun, dan bagi dosanya menjadi sifat dosa kita, sehingga tidak boleh adil di bawah kuasa sendiri.

Kerana kita berdosa dan suci, kita tidak boleh sempurna mematuhi undang-undang kudus. Kami tidak mempunyai keadilan, kita boleh berdiri dengan syarat-syarat dari hukum Allah. Tetapi Kristus telah menyiapkan bagi kita jalan keluar. Dia tinggal di bumi di tengah mahkamah yang sama dan godaan kita menghadapi diri kita sendiri. Namun ia tinggal tidak berdosa. Dia mati untuk kita dan sekarang kami menawarkan yang akan membawa kepadanya dosa-dosa kita dan memberikan kita kebenaranNya.

Tangan di Jika dia dan menerimanya, padahal Penyelamat anda, anda akan dianggap sebagai nya hanya kerana, apakah itu adalah hidup anda sendiri berdosa. watak Kristus berdiri di tempat watak anda, dan Tuhan menerima anda sebagai anda bersalah.

Dan ini, Kristus memberikan hati yang baru. Iman berdiam di dalam hati anda. Dengan iman, anda perlu mengamati persatuan ini dengan Kristus, dan setiap hari anda harus mematuhi keinginan mereka untuk kehendak-Nya, dan jika anda melakukannya, Kristus akan bekerja dalam kamu baik kemauan dan tindakan kehendak-Nya.

Anda kemudian mungkin berkata: "... dan kehidupan yang kuhidupi sekarang aku hidup oleh iman dalam Anak Allah yang telah mengasihi aku dan menyerahkan diri-Nya untuk aku" (Galatia 2:20). Demikian pula, Yesus berkata kepada murid-Nya: "Bukan kamu yang berbicara, tetapi anda bercakap dalam Roh Bapamu" (Matius 10:20). Dia adalah Kristus di dalam kamu, anda menunjukkan semangat yang sama dan melakukan perbuatan baik - perbuatan keadilan dan pematuhan.

Kami tidak apa-apa sendiri, apa yang boleh kita memegahkan diri. Kami tidak punya alasan untuk permuliaan. Kami hanya alasan untuk menaruh harapan dalam kebenaran Kristus, yang kami menambah di satu tempat Roh Kudus bekerja dalam kita dan melalui kita.

Ketika kita berbicara tentang iman, maka harus diingat bahawa ada perbezaan. Ini jenis iman, yang sama sekali berbeza dari iman yang benar. Kewujudan dan kuasa Allah, kebenaran firman Allah sebagai fakta, bahawa bahkan Iblis dan tenteranya tidak boleh dinafikan. Alkitab mengatakan bahawa "bahkan syaitan-syaitan percaya dan gementar" (Yakobus 2:19), tidak iman.

Di mana iman hanya dalam firman Allah, tetapi tunduk kepada kehendak Allah, ketaatan kepada Tuhan adalah di mana jantung mana ia dicabut dari perasaan, ada iman sejati, iman yang bekerja oleh kasih dan memurnikan jiwa. Iman seperti dikemaskini hati dengan citra Allah. Jantung itu, dalam undang-undang negara tidak bangkit kembali subjek Allah, juga tidak dapat kebenaran, sekarang bergembira dalam perintah-perintah-Nya yang kudus dan panggilan bersama-sama dengan pemazmur: "Bagaimana aku mencintai Taurat-Mu Setiap hari aku berfikir tentang dia" (Mazmur 119,97). Dan keadilan digenapi di dalam kita, "yang tidak akan mengikutinya, tetapi menurut Roh" (Roma 8:1).

Ada orang-orang yang telah merasakan kasih pemaaf Kristus dan yang benar-benar ingin menjadi anak kecil Allah, tetapi belum menyedari bahawa mereka tidak sempurna, bahawa kehidupan mereka tidak tanpa cacat, dan mudah untuk meragukan apakah hati mereka diperbaharui oleh Roh Kudus .

Such'd suka mengatakan: Jangan putus asa, tidak berfluktuasi. Seringkali kita perlukan untuk kekurangan dan kesalahan di musim gugur menangis di kaki Yesus, tetapi kita tidak harus mengalah untuk putus asa. Bahkan jika kita mengatasi musuh, kita hancur. Tuhan tidak akan meninggalkan kita, dan membuang. Kristus adalah di sebelah kanan Allah dan mewakili kita.

Kekasih murid Yohanes menulis:

1 Jan 2,1 - "Saya menulis ini untuk anda, anda mungkin tidak dosa Tetapi jika ada dosa manusia, kita mempunyai seorang peguam dengan Bapa, Yesus Kristus orang yang benar .."

Dan jangan lupa kata-kata Kristus: "Bapa mengasihi anda." (Yohanes 16,27). Dia ingin mengadopsi lagi, ia ingin anda melihat refleksi dari kemurnian dan kesucian. Jika anda membenarkan dia untuk meneruskan pekerjaan yang baik sudah bermula pada anda sampai hari Yesus Kristus. Berdoalah sungguh-sungguh, percaya lebih lengkap. Jika kita berhenti percaya pada kekuatan mereka, mari kita percaya bahawa lebih kekuatan Penebus kita dan kita memuliakan Dia yang adalah kesihatan kita.

Lebih dekat kepada Yesus, cacat semakin akan memakai nota, kerana akal sihat kita untuk meningkatkan dan tambahan yang sempurna dengan sifat Yesus membuktikan ketidaksempurnaan kita dalam cahaya yang lebih jelas. Ini adalah bukti bahawa penipuan Syaitan telah kehilangan kuasa mereka, pengaruh animasi dari Roh Allah membangkitkan kita.

Semakin banyak dari kami untuk dia dan firman Allah Pudi keperluan yang dirasakan, semakin penuh sifat Kristus dan tahu bahawa kita akan lebih penuh merefleksikan gambar-Nya.

Ekstrak dari buku Perjalanan ke Kristus - EG White


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Video - Ini semua tentang Kristus! - Paul Washer

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Malam ini Aku di sini untuk membincangkan tentang orang-orang. Atau untuk berbicara tentang gereja atau agama. Kerana semua hal-hal ini kegagalan mereka dan kekurangan. Anda masing-masing harus mampu berdiri dan mengatakan ...
Ditambah: 12.05.2011
Display: 161676x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 223832x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 216868x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 217855x

Terbangun di China dan menyebarkan Injil

298_cina.jpg Asia adalah teater terbesar abad kedua puluh. Tidak ada benua lain di dunia tidak menunjukkan banyak tentang gerakan yang paling kuat - politik, sosial, pendidikan, dan spiritual. Pertanyaannya adalah apakah dalam ...
Ditambah: 19.12.2010
Display: 177327x

Ms.AmazingHope.net - 7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus