Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

5 pengudusan - Jalan kepada Kristus

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

188_cesta_ke_kristu.jpg

5 pengudusan - Jalan kepada Kristus

Ditambah: 20.10.2010
Display: 156000x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

5 Pengudusan

janji Allah itu adalah: "Kamu akan mencari Aku dan mendapati Aku apabila kamu menanyakan Aku dengan segenap hati" (Yeremia 29.13).

Allah harus dilemparkan di jantung, selain itu tidak boleh menjadi perubahan yang akan menyebabkan kita untuk mengemas kini citra. sifat berdosa Nya, kita terasing dari Allah. Roh Kudus adalah berbicara tentang perkara berikut: ". Mati kerana pemberontakan dan dosa" "Seluruh kepala sakit, dan segenap hati samar Dari kepala sampai kaki tidak sihat .." Setan memegang kita dalam perangkap tersebut, kami makan "tertangkap kita melakukan kehendak-Nya" (Efesus 2,1; Yesaya 1,5.6, 2 Timotius 2,26). Allah ingin menyembuhkan kita, melepaskan kita. Namun, ini memerlukan transformasi lengkap, memperbaharui seluruh alam kita, kita harus menyerahkan diri kepada Tuhan.

Fight dengan diri adalah permainan terbesar yang orang berjuang. Menyerah diri, patuhi semua kehendak Tuhan memerlukan usaha besar. Yang pertama harus mentaati Allah sebelum ia dapat terlahir kembali dalam kekudusan.

Kerajaan tidak Allah sebagai Setan cuba untuk memaklumkan kami - berdasarkan menghormati buta kekerasan irasional, tetapi bergantung kepada akal dan hati nurani. "Mari kita alasan bersama" (Yesaya 1:18), mengundang Pencipta makhluk diciptakan. Dibuat oleh kehendak Allah

Jika anda meninggalkan Tuhan, kita tentu harus memberikan segalanya yang memisahkan kita dari dia. Oleh kerana itu Penyelamat menunjukkan: "Tidak ada dari kalian yang tidak semua yang dia tidak dapat menjadi murid-Ku" (Lukas 14:33). Kita harus memberikan apa pun dari hati Tuhan. Cinta wang, keinginan untuk harta benda adalah rantai emas, yang terikat kepada Iblis. Idaman Lain kemasyhuran dan kehormatan duniawi. tujuan lain dalam hidup adalah kemudahan egois, tanpa tanggung jawab apapun. Belenggu budak, bagaimanapun, rosak. Kita tidak boleh menjadi setengah Tuhan dan setengah dunia. Kita adalah anak-anak Allah, jika mereka semua berakhir.

Ada orang yang berfikir bahawa melayani Tuhan. Mereka ingin mematuhi undang-undang-Nya, mencipta watak yang bagus dan mencapai keselamatan, tetapi hanya bergantung pada kekuatan mereka sendiri. Di jantung kasih Kristus tidak hanya cuba untuk memenuhi kewajipan kehidupan Kristian, sebagai sesuatu yang Allah menghendaki mereka untuk mendapatkan syurga. agama tersebut tidak berharga. Tinggal di jantung Kristus, orang begitu penuh dengan sukacita dan cinta masyarakat bahawa ia menyerah sepenuhnya.

Kontemplasi Kristus, kita lupa diri kita sendiri. Kasih Yesus menjadi motif untuk bertindak. Mereka yang merasakan kasih tak terbatas Tuhan, jangan bertanya, apa yang cukup untuk memenuhi keperluan Allah, tidak puas hati dengan tahap terendah, tetapi berusaha untuk menyempurnakan pelaksanaan kehendak nya Penebus. Dengan segala kesungguhan mereka membuat dan menunjukkan minat, yang sesuai dengan target harga, yang diarahkan. Pengakuan Kristus tanpa kasih yang mendalam ini hanyalah ekspresi verbal, suatu formalitas kering, sebuah beban yang sukar perhambaan.

Adakah anda merasa bahawa terlalu banyak korban untuk menyerahkan segalanya kepada Kristus? Tanyakan diri anda soalan: "Apa yang telah Kristus bagi saya" Anak Allah memberikan semua - kehidupan, cinta dan penderitaan - untuk penebusan kita. Dan adalah mungkin untuk Dia kita, yang tidak layak cinta begitu besar, tidak memberikan hati anda? Dalam setiap saat kehidupan kita kita menerima berkat-berkat kasih kurnia-Nya, kita tidak dapat sepenuhnya memahami kedalaman kebodohan dan kemiskinan, yang menyelamatkan kita dahulu. Kami melihat ke disalibkan bagi dosa-dosa kita, tetapi membenci cinta dan pengorbanan? Kita melihat penghinaan tanpa henti Tuhan kemuliaan mengeluh bahawa cara hidup kita mengarah ke perjuangan abadi dan penghinaan diri?

Banyak bangga hati bertanya: "Kenapa saya perlu bertaubat dan menindas sebelum anda boleh yakin bahawa Tuhan membawa saya?" Lihatlah kepada Kristus! Dia tanpa dosa, itu adalah Putera Surga, untuk menyelamatkan manusia menanggung sendiri dosa manusia. "Dia sendiri sampai mati dan terhitung di antara pemberontak Dia menanggung. Banyak dosa, melainkan memukul orang yang melampaui batas" (Yesaya 53,12).

Apa yang tidak benar-benar menyerah, jika anda memberikan segalanya? Hanya hati telah dirosakkan oleh dosa, Yesus untuk membersihkan dia dengan darah-Nya dan menyimpannya untuk mencintai tak terkatakan saya. Namun sukar bagi orang untuk membawa persembahan ini.

Allah yang diperlukan dari kami untuk memberikan sesuatu yang untuk kebaikan kita. Segala sesuatu terjadi, Tuhan mengejar kesejahteraan anak-anak mereka.

Saya berharap semua orang yang tidak memilih Kristus, telah menyedari bahawa Kristus boleh menawarkan mereka sesuatu yang lebih baik daripada apa yang mencari untuk diri sendiri! Seorang lelaki membuat dirinya ketidakadilan terbesar, dan melakukan ketidakadilan terbesar kepada dirinya sendiri, dan berfikir jika bertentangan dengan kehendak Allah. Tidak dapat mencari kebahagiaan sejati dengan cara yang melarang orang yang tahu apa yang terbaik untuk kita dan yang hanya menginginkan kebaikan makhluk-Nya. Path kesalahan adalah jalan kesengsaraan dan kehancuran.

Adalah salah untuk percaya bahawa Tuhan bersuka dalam penderitaan anak-anak mereka. Seluruh langit mempunyai minat pada kebahagiaan manusia. Bapa sorgawi kita tidak diciptakan oleh makhluk-Nya, untuk bersukacita. perintah Ilahi mengajak kita untuk berhati-hati saja hal-hal seperti yang membawa penderitaan dan kekecewaan yang kita menutup pintu untuk kebahagiaan dan syurga. Penebus dunia menerima orang apa adanya, dengan semua, mereka kesalahan keperluan dan kelemahan.

Kristus membawa kita tidak hanya darah mereka dibersihkan dari dosa dan menebus kita, tetapi untuk memenuhi keinginan semua orang yang menanggung beban-Nya. Ia ingin memberikan ketenangan dan rehat bagi semua orang yang datang kepadanya untuk roti hidup. Hal ini mengharuskan kita untuk melakukan hanya tugas-tugas yang akan membawa kita ke kebahagiaan tertinggi, ketidaktaatan tidak ada tidak boleh dicapai. Kehidupan, sukacita sejati manusia adalah untuk menerima Kristus, pengharapan akan kemuliaan.

Banyak bertanya: "Bagaimana saya berserah kepada Tuhan?" ingin menyerah kepada Tuhan, tetapi merasa moral lemah, anda berada dalam kebiasaan mengalah ragu dan penawanan kehidupan berdosa. janji-janji anda dan resolusi seperti yang ada di atas pasir. Kau menguasai fikiran, perasaan dan kecenderungan. Adakah anda janji-janji dan komitmen anda lakukan, dan merosakkan kepercayaan diri anda dalam ketulusan mereka sendiri dan membuat anda merasa bahawa Allah tidak akan menerima. Anda tidak perlu putus asa. Anda perlu hanya memahami apa benar kekuatan kehendak. Apakah power control dalam sifat-sifat manusia, kuasa membuat keputusan, kekuatan pilihan. Semuanya bergantung pada penggunaan yang benar akan. Tuhan memberikan manusia kemampuan untuk memilih, dan itu adalah untuk orang untuk menggunakannya.

Anda boleh menukar hati anda, Allah tidak dapat memberi diriku kasih sayang dari hati anda, anda tidak sendirian atas kemahuan mereka sendiri, memutuskan bahawa dia akan melayani. Bolehkah anda berikan Allah akan anda, "kerana Allah yang bekerja di dalam kamu, yang anda inginkan dan melakukan apa yang dia suka." (Filipi 2:13) Jadi sifat turun bawahan anda Roh Kristus, fokus kasih sayang anda kepada Kristus, fikiran anda akan selaras dengan itu.

Keinginan untuk kesalehan dan kekudusan itu sendiri benar, tetapi jika tidak hanya tinggal di baiknya untuk apa-apa. Banyak diperkenalkan kepada bencana, kerana satu-satunya harapan dan mengharapkan bahawa mereka akan menjadi orang Kristian. Tidak mencapai akan menyerahkan mereka kepada Tuhan. Masih belum memutuskan untuk menjadi Kristian.

penggunaan yang tepat bermain benar-benar dapat mengubah hidup anda. Tangan di Jika Kristus akan, dengan pasangan kekuatan yang berada di atas semua kekuatan. Anda akan mendapatkan kekuatan dari atas, anda perlu tegas, sehingga terus-menerus taat kepada Allah anda akan dapat menjalani hidup baru, kerana hidup dalam iman.

Ekstrak dari buku Perjalanan ke Kristus - EGWhite


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan

275_jezis_kristus_2.jpg Satu-satunya cara untuk menebus dosa manusia yang diberikan oleh Allah dalam Yesus Kristus. Dalam kehidupan-Nya dari ketaatan yang sempurna kepada kehendak Allah, kematian penderitaan, dan kebangkitan. Mereka yang oleh iman menerima ...
Ditambah: 25.11.2010
Display: 256440x

Video - YESUS

199_film_jezis.jpg YESUS John Heyman dipandang dan juga filem yang paling diterjemahkan dalam sejarah pawagam.Filem ini secara sejarah erat dalam kehidupan Yesus Kristus.Siapakah Yesus? Soalan ini berusaha untuk menjawab diakui penerbit John Heyman. ...
Ditambah: 03.11.2010
Display: 276024x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 226143x

Siapakah Yesus Kristus?

77_jezis_kristus.jpg Pusat turun Alkitab adalah hidup dan kematian orang-orang yang terbesar sejarah dunia, Yesus Kristus. Sejak kelahirannya era baru dikira, walaupun ia lahir di gudang, dan mempengaruhi sejarah dunia, walaupun ia miskin ...
Ditambah: 30.08.2010
Display: 191648x

Alasan untuk Kedatangan Kedua Kristus kepada dunia

247_duvody_prichodu_jezise_krista.jpg Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa kita, kemenangan atas kejahatan - syaitan dan mengalahkan dia. Dia menunjukkan seluruh alam semesta, bahawa Allah adalah kasih, namun kita telah berdosa kepada hukum Allah, sedemikian ...
Ditambah: 08.11.2010
Display: 172468x

Ms.AmazingHope.net - 5 pengudusan - Jalan kepada Kristus