Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Pertama langkah menuju manusia religius

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

467_prvni_kroky_vericiho_cloveka.jpg

Pertama langkah menuju manusia religius

Ditambah: 20.08.2010
Display: 144818x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Jangan takut untuk mengakui iman mereka dalam Kristus.

Roma 10, 11/09 - Jika kamu mengaku dengan mulutmu, bahwa Yesus adalah Tuhan dan percaya dalam hatimu, bahwa Allah telah membangkitkan Dia dari antara orang mati, maka kamu akan diselamatkan. Kepercayaan dalam hati mengarah ke keadilan, agama mengarah ke mulut keselamatan. Bagaimanapun, Alkitab mengatakan, Sesiapa yang percaya kepadaNya, pasti akan tidak mengecewakan.

Lukas 9,23-26 - semua dia berkata: Jika seseorang ingin datang setelah aku, biarkan meninggalkan dirinya, memikul salibnya setiap hari dan mengikut Aku. Siapa pun yang ingin menyelamatkan hidupnya akan kehilangan itu, tetapi siapa pun akan kehilangan hidupnya untuk saya, yang menyelamatkannya. Apa kekuatan manusia telah memperoleh seluruh dunia, tetapi dirinya sendiri hilang atau dirugikan? Siapa pun harus malu karena Aku dan kata-kata saya, dari padanya akan Anak Manusia akan malu ketika ia datang dalam kemuliaan-Nya dan kemuliaan Bapa dan malaikat-malaikat kudus.

Belok dari semua dosa Dikenali. Membuat pengakuan dosa mereka kepada Allah dan berdoa untuk kekuatan untuk pergi. Tidaklah mungkin untuk kemanusiaan tanpa dosa, hanya sebuah pengakuan tulus dari doa kita, Yesus boleh membersihkan darah mereka bahawa kita mungkin bersih di hadapan Allah.

1 Jan 1, 9-10, 2,1-2 - Jika kita berkata, bahwa kita tidak berdosa, kita menipu diri kita sendiri dan kebenaran tidak ada di dalam kita. Tetapi ketika kita mengaku dosa kita, Ia adalah setia dan adil - mengampunkan dosa-dosa kita dan menyucikan kita dari segala kejahatan. Jika kita berkata, bahwa kita tidak berdosa, maka kita membuat Dia menjadi pendusta dan firman-Nya tidak ada di dalam kita. Saya menulis ini, sayangku, anda mungkin tidak dosa. Jika dosa orang-orang, kami mempunyai seorang pembela dengan Bapa, Yesus Kristus-orang yang bertakwa. Dia adalah pendamaian bagi dosa-dosa kita, dan bukan hanya untuk kita tetapi juga bagi seluruh dunia.

Cut kepadanya setiap hari untuk berbicara dengan Alkitab - Firman Allah.

2 Timotius 3:16-17 - Kitab Suci Semua adalah dengan inspirasi dari Tuhan, dan yang paling berguna. Dia mengajar kita dan narapidana, mengoreksi dan mendidik dalam kebenaran, bahawa Allah adalah manusia sempurna dipersiapkan dan dilengkapi untuk setiap pekerjaan yang baik.

Rom 15,4 - Segala sesuatu yang ditulis di masa lalu, itu ditulis untuk arahan kami, sehingga berkat kegigihan dan dorongan yang Kitab Suci, kita boleh mempunyai harapan.

Mazmur 119 105 - Cahaya langkah saya adalah janji-Mu, bersinar dalam perjalanan.

Mengembangkan kehidupan doa. Doa adalah perbualan dengan Allah, yang ingin menjadi rakan anda. Menginginkan frasa hafal, tapi hubungan mesra dan perbualan.

Lukas 11, 90-10 - Dan Aku berkata kepadamu: Mintalah dan hal itu akan diberikan, carilah maka kamu akan mencari, mengetuk dan akan dibuka. Setiap orang yang meminta, menerima, dia yang mencari, mendapat dan untuk orang yang mengetok akan dibuka.

John 16,23-24 - Sesungguhnya, Aku berkata anda melakukan pekerjaan ini untuk sesuatu yang Bapa dalam nama-Ku, itu memberi anda. Sampai sekarang, anda berada dalam nama saya, bertanya apa-apa. Tanyakan dan anda, dan kegembiraan anda akan sempurna.

John 14,13 - Ada yang melakukan kerja ini dalam nama saya, saya lakukan, supaya Bapa dipermuliakan di dalam Anak. Kapan anda akan bertanya apa-apa dalam nama-Ku, Aku akan melakukannya. "

Yeremia 33, 2-3 - Beginilah firman TUHAN, yang menjadikan bumi, TUHAN, yang membentuk dan konsolidasi - satu yang mempunyai nama Tuhan: Panggil ke saya dan saya akan menjawab, Aku akan menunjukkan rahsia besar , yang anda tidak tahu.

Mark 11,25 - Apabila anda berdiri berdoa, ampunilah, jika anda mempunyai sesuatu terhadap seseorang, bahawa Bapamu di surga mengampuni dosa anda.

Filipi 4,6 - jangan bimbang tentang apa pun, tetapi dalam segala hal berdoa. Keperluan Allah berdoa dengan rasa syukur, dan damai sejahtera Allah melampaui semua pemahaman akan memelihara hati dan pikiranmu dalam Kristus Yesus.

1 Tesalonika 5,16-22 - Sentiasa bersukacita. Kami terus berdoa. Dalam segala situasi, akan bersyukur, kerana kehendak Tuhan untuk anda dalam Kristus Yesus. Tidak memadamkan Roh. Menghina tidak nubuat. Semak semua, melekat baik, jahat dalam segala bentuk, berhati-hatilah.

Matius 6,7-8 - Jadi, apabila anda berdoa, jangan mengucapkan kata-kata kosong seperti orang-orang yang kafir, yang berfikir bahawa mereka akan mendengar banyaknya kata-kata mereka. Jangan seperti mereka. Bapamu mengetahui apa yang anda perlukan sebelum anda memintanya.

Ikut Kristus dalam baptisan dalam air.

Kis 2, 38-39 - bermula dengan Petrus dan Rasul-Rasul lain bertanya: "Apa yang kami lakukan, saudara-saudara?" Bertaubatlah, "jawab Petrus," dan semua orang untuk dibaptis dalam nama Yesus Kristus, bahawa kita telah diampuni dosa-dosa kita. Dan kamu akan menerima karunia Roh Kudus, karena janji itu adalah untuk anda dan keturunan anda dan semua yang jauh - semua panggilan TUHAN, Allah kami. "

Rom 6,3-9 - Adakah anda tidak tahu bahawa kita telah dibaptis dalam Kristus, telah dibaptis, kita semua dalam kematian-Nya? Pembaptisan kita dikuburkan dengan dia ke dalam kematian, sehingga - seperti Kristus dibangkitkan dari antara orang mati kemuliaan Bapa - dan kami melangkah ke kehidupan baru.

Jika kita mengenalpasti diri dengan Dia di dalam kematian, pasti kami akan mengenalpasti diri dengan dia dalam kebangkitan-Nya. Kita tahu bahawa diri kita tua itu turut disalibkan, bahawa daging berdosa kehilangan kuasa, kita tidak lagi melayani dosa. (Yang telah mati, namun ini dirampas dosanya) Ketika kita telah mati dengan Kristus., Kami percaya bahawa dengannya kita akan hidup juga. Kita tahu bahawa Kristus bangkit dari antara orang mati dan tidak akan pernah mati - Kematian atasnya kuasa.

Mark 16,16 - Dia yang percaya dan dibaptis akan diselamatkan, tetapi Ia yang percaya tidak akan terkutuk.

Biarkan Roh Kudus, sehingga anda diisi dan dipimpin. Dia membuat perubahan dalam hati manusia, lelaki saja boleh berbuat apa-apa. Kelebihan dari Roh Kudus dan Ia akan membantu anda memahami semuanya dan mengisi hati anda dengan kasih.

John 14,15 -17 - Jika kau mencintaiku, segala perintah-Ku. Aku akan meminta Bapa, dan memberikan Penghibur lain bersama anda selamanya, Roh kebenaran, yang dunia boleh menerima, kerana dia melihat dan tahu. Tapi kau kenal dia, kerana ia tinggal bersama anda dan akan di dalam kamu.

Rom 8,26-27 - Demikian juga Roh helpeth kelemahan kita: kerana kita tidak tahu apa yang kita harus berdoa untuk sebagaimana seharusnya: tetapi Roh sendiri berdoa untuk kita menerbitkan dengan \ "rintihan \ yang tidak dapat diucapkan. Dan dia yang menyiasat hati yang mengetahui apa maksud Roh, kerana ia menjadikan syafaat bagi orang-orang kudus sesuai dengan kehendak Allah.

Efesus 5,15-20 - Lihat itu, bahawa engkau berjalan teliti, bukan sebagai orang bodoh, tetapi seperti orang arif, menebus waktu, karena hari-hari ini adalah jahat. Oleh kerana itu, janganlah kamu bijaksana, tetapi mengerti apa kehendak Tuhan. Dan tidak mabuk dengan air anggur, di dalamnya ada kelebihan, tetapi dipenuhi dengan Roh; Berbicara kepada dirimu dalam mazmur dan himne dan lagu-lagu rohani, bernyanyi dan membuat melodi di dalam hatimu kepada Tuhan; Memberikan terima kasih selalu untuk semua hal kepada Tuhan dan bapa dalam nama Tuhan kita Yesus Kristus;

John 14,26 - Tetapi Penghibur, Roh Kudus, yang akan menghantar Bapa dalam nama-Ku, ia akan mengajarkan segala sesuatu dan mengingatkan anda semua yang saya katakan.

John 16,13-15 - tetapi sampai ia datang, iaitu Roh Kebenaran akan memandu anda ke dalam semua kebenaran. Dia tidak akan berbicara tentang dirinya, tapi ia mengatakan semua yang mereka dengar - dan mengatakan hal-hal yang akan datang. Dia akan menandakan saya kerana memberitahu anda Anda turun dari saya. Segala sesuatu yang Bapa sudah milikku. Itulah mengapa saya mengatakan bahawa kami memberitahu anda turun dari saya.

Lukas 11,13 - Jika anda kemudian yang jahat, tahu bagaimana memberikan anak-anak anda hadiah yang baik, berapa banyak lagi Bapamu yang di sorga akan memberikan Roh Kudus kepada mereka yang memintanya?

Mendaftar dengan paduan suara tempatan, di mana ia memberitakan Injil sesuai dengan Alkitab dan Sepuluh Perintah Allah yang taat undang-undang.

Ibrani 10, 24-25 - Pertimbangkan satu sama lain, menasihati pertama untuk mencintai dan perbuatan baik, dan tidak meninggalkan perakitan bersama kami, sebagai cara dari beberapa. Lebih memilih untuk menasihati semua lebih, semakin anda melihat hari mendekat.

Matius 18,20 - Kerna di mana dua atau tiga orang berkumpul dalam nama-Ku, maka Aku ada di tengah-tengah mereka.

Lay asas yang kuat iman. Biarkan Yesus datang ke dalam hatimu dan dengan dia kasih, sukacita dan ketaatan.

Kolose 2, 6-8 - Apabila anda telah menerima Yesus Kristus sebagai Tuhan, maka tinggal di situ juga. Ini meletakkan akar dan membina di atasnya, menguatkan keyakinan pada apa yang anda pelajari, dengan rasa syukur dalam dirinya tumbuh.

Hati-hati bahawa seseorang menculik seorang delusi kosong falsafah didasarkan pada tradisi manusia dan prinsip-prinsip dunia, dan tidak mengikut Kristus.

1 Korintus 3,11 - Tak seorang pun dapat meletakkan dasar lain, di luar yang telah diletakkan, iaitu Yesus Kristus.

Mazmur 119,10-12 - Dengan segenap hatiku Cari anda, dari perintah anda keliru biarkan aku! Di jantung laporan anda Simpan, aku berdosa terhadap Engkau. Berbahagialah kamu, Tuhan, undang-undang kami, sila mengajar saya!

Peter 5,8-11 - Bangun, berhati-hatilah! Syaitan musuh anda berjalan sekitar seperti singa mengaum mencari mangsa. Berdiri untuk dia sebagai kuat dalam iman dan mengetahui bahawa anda mengalami penderitaan yang sama saudara-saudara di seluruh dunia. Apabila anda berjalan melalui penderitaan ini pendek, semua rahmat Allah, yang akan di dalam Kristus Yesus, yang disebut untuk kemuliaan kekal-Nya, akan memulihkan, menguatkan, memperkuat dan jangkar. Power milik dia selamanya! Amin.

1 Korintus 15,58 - Oleh kerana itu, saudara-saudara yang kekasih, kamu stedfast, unmovable, selalu berlimpah dalam pekerjaan Tuhan, karena ternyata kamu tahu, bahawa tenaga kerja anda tidak sia-sia dalam Tuhan.

Saksi Isa kepada orang lain. Apabila anda menyedari apa yang Allah menciptakan kita menderita bagi kita, makhluk dan menawarkan kita kurnia hidup kekal, tidak membisu.

Kisah Para Rasul 1,8 - tetapi saya telah menerima Roh Kudus turun ke atas kamu dan kamu akan menjadi saksi-Ku di Yerusalem, seluruh Yudea, di Samaria dan sampai ke ujung dunia.

Mazmur 71,15 - Saya akan menceritakan keadilan dari semua hari anda berbicara tentang keselamatan anda - walaupun saya tidak tahu bagaimana mengira!

2 Timotius 1,8-9 - Allah telah memberi kita roh ketakutan tetapi kekuatan, kasih dan seimbang. Oleh kerana itu, tidak malu bersaksi tentang Tuhan kita, atau bagi saya, tahanan, tapi dalam kekuatan Allah untuk bertahan kesulitan dengan saya Injil.

2 Timotius 1,12 - Ini juga mengapa aku sabar menanggung segala sesuatu, dan tidak malu, karena aku tahu siapa yang aku percaya. Saya yakin bahawa ia mampu melindungi anda mengatakan kepada saya hingga ke hari itu.

Kepercayaan terhadap janji Allah. Allah adalah setia, selalu menghargai apa yang mereka janjikan dan kata mereka tidak berubah. Terserah anda jika anda berpegang pada akhirnya, anda boleh menerima janji Allah.

John 14,1-3 - Janganlah gelisah hatimu: kamu percaya kepada Allah, percayalah juga dalam diriku. Di rumah Bapa-Ku banyak tempat tinggal: jika tidak demikian, tentu Aku mengatakannya kepadamu. Aku pergi untuk mempersiapkan suatu tempat bagi anda. Dan jika Aku pergi dan menyiapkan tempat bagi anda, saya akan datang lagi, dan menerima anda kepada diriku sendiri, bahawa di mana Aku berada, kamu mungkin juga.

Ibrani 10,23 - Berpegang pada harapan yang tak tergoyahkan bahawa kita mengaku - setelah semua, dia yang berjanji setia.

2 Petrova 3,9 - Tuhan tidak malas untuk memenuhi janjinya, seperti yang difikirkan, namun menunjukkan kesabaran anda. Apakah tidak ingin seorangpun binasa melainkan supaya semua orang berbalik dan bertobat.

2 Korintus 7,1 - Beloved, kapan kita memiliki janji-janji, harus bersih dari semua pencemaran dari jasmani dan posvěcujme semangat dalam takut akan Allah.

Galatia 3.8 - Kitab Suci meramalkan bahawa Allah akan membenarkan bangsa-bangsa lain dengan iman, dan dengan demikian meramalkan kepada Abraham: "Di padamu akan segala bangsa akan diberkati."

1 Petrus 1,4 - memanggil kami untuk hidup harapan untuk nepomíjivému, Bernoda dan warisan nevadnoucímu yang menunggu anda di syurga, sementara anda kuasa Allah melalui iman untuk menjaga keselamatan mereka, yang akan muncul di akhir zaman.

Ibrani 6,10-12 - Allah tidak melupakan usaha tidak benar dan cinta yang anda menghasilkan bukti dokumentari namanya ketika mereka telah berkhidmat dan masih melayani orang-orang kudus. Tapi kita ingin agar masing-masing seperti anda menunjukkan semangat sampai akhir, ketika harapan kita menjadi kenyataan. Oleh kerana itu jangan malas, tapi menurut contoh dari mereka yang melalui iman dan kesabaran untuk janji.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 216867x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 217855x

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

84_cesta_ke_kristu.jpg Manusia adalah makhluk dibuat dalam high mulia dan hadiah. Dia bijaksana dan kesejahteraan dan hidup sesuai dengan Allah. Pikirannya murni dan suci. Untuk ketidaktaatan dan pelanggaran undang-undang, melemah manusia dan mengalahkan ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 123237x

9 Kerja dan Christian Life - Jalan kepada Kristus

352_cesta_ke_kristu.jpg Allah adalah sumber kehidupan, alam semesta, cahaya dan kegembiraan. Sebagai sinar cahaya berdasarkan matahari, seperti aliran air menyembur dari sumber hidup, sehingga mencurahkan berkat bagi semua makhluk-Nya. Dan di mana kehidupan ...
Ditambah: 11.02.2011
Display: 156831x

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

445_jesus_christ.jpg Tuhan dibuat melalui Yesus Kristus Anak-Nya bumi kita dan memberi kita kehidupan. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta yang tidak terhingga. Dia memberikan kita hidup dengan semua yang kita perlukan. Dia ...
Ditambah: 04.07.2011
Display: 201605x

Ms.AmazingHope.net - Pertama langkah menuju manusia religius