Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

275_jezis_kristus_2.jpg

Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan

Ditambah: 25.11.2010
Display: 245285x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Satu-satunya cara untuk menebus dosa manusia yang diberikan oleh Allah dalam Yesus Kristus. Dalam kehidupan-Nya dari ketaatan yang sempurna kepada kehendak Allah, kematian penderitaan, dan kebangkitan. Mereka yang oleh iman menerima penebusan ini mungkin mempunyai hidup yang kekal dan seluruh ciptaan dapat memahami lebih baik kasih yang tak terbatas dan kudus Sang Pencipta.

Ini penebusan sempurna membela undang-undang dan keadilan-hati Allah watak-Nya, kerana ia mengutuk dosa kita dan Yesus Kristus memberikan kita pengampunan.

Kristus menggantikan kematian dan pencahar, mendamaikan dan menukar. Kebangkitan Kristus menyatakan kemenangan Allah atas kekuatan jahat. Mereka yang menerima rekonsiliasi, jaminan kemenangan akhir atas dosa dan kematian. Diumumkan oleh kerajaan Yesus Kristus, sebelum yang semua orang akan bertekuk lutut, di syurga dan di bumi.

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

Filipi 2,6-11 - meskipun ia berkongsi sifat Allah, kesamarataan dengan dia terkini. Sebaliknya, ia menyerahkan diri, memiliki esensi seorang hamba, mengambil bentuk manusia. Dia menemukan dirinya dalam tubuh sebagai manusia, Ia telah merendahkan diri dan taat, dan sampai mati - mati di kayu salib! Oleh kerana itu Allah meninggikan Dia di atas segalanya, nama di atas segala nama dia berikan kepada lutut di hadapan nama Yesus setiap lutut di syurga dan di bumi dan di bawah bumi dan segala lidah bagi kemuliaan Allah Bapa, telah mengakui bahawa Yesus Kristus adalah Tuhan.

Yesaya 53,5,12 - Tetapi dia tertikam oleh kejahatan kami, barang kami telah diseksa, untuk kesejahteraan kita menderita hukuman - mereka luka-Nya kita disembuhkan! menyerahkan diri kematian dan dikira di antara pelaku. Dialah yang akan menanggung dosa banyak, dan biang keladinya berdiri.

1 Petrus 2,21.22 - Kristus sendiri menderita untuk anda, memberikan anda sebuah contoh untuk mengikuti jejaknya: "Dia tidak pernah melakukan dosa, dan mulutnya tidak mempunyai tipu daya."

1 Korintus 15,3.4.20-22 - Aku memberimu hal utama yang saya juga menerima: Kristus telah mati kerana dosa-dosa kita, sesuai dengan Kitab Suci, dikuburkan dan dibangkitkan pada hari ketiga sesuai dengan Kitab Suci. Tetapi Kristus dibangkitkan sebagai yang pertama dari semua Allahyarham. Seperti oleh manusia datang kematian, oleh manusia datang kebangkitan.

2 Korintus 5,14.15.19-21 - kasih Kristus mewajibkan kita. Kami yakin bahawa salah satu mati untuk semua, sehingga semua orang meninggal. Dia mati untuk semua orang, bahawa mereka yang hidup lagi tinggal bagi diri mereka sendiri tetapi untuk Dia, yang telah mati untuk mereka dan bangkit dari kematian. Allah di dalam Kristus memasuki dunia yang damai! Dia berhenti orang merasa bersalah dan laporan mengenai rekonsiliasi yang diamanahkan kepada kita. Oleh kerana itu, sebagai duta Kristus untuk meminta Kristus, seolah-olah kita diminta oleh Allah: Jadi diperdamaikan dengan Allah.

Rom 3,25 1.4, 4.25, 8,3.4 - Roh Kudus, bagaimanapun, adalah Anak Allah, bagaimana kuat menunjukkan kebangkitan-Nya dari antara orang mati - Tuhan kita Yesus Kristus. Allah telah menetapkan penebusan-Nya bagi mereka yang percaya dalam darah-Nya untuk mendirikan kebenaran mereka sendiri. Kerana Allah dalam dosa-dosa sebelumnya diampuni keringanan hukuman. Ia telah diserahkan kerana kesalahan kita dan dibangkitkan untuk pembenaran kita. Apa undang-undang kerana kelemahan tubuh tidak mungkin, bahawa Allah telah dilakukan: Dia mengutus Anak-Nya sendiri untuk dijaga dengan dosa di dalam daging, apa seorang berdosa. Mengutuk dosa dalam daging, hanya untuk tuntutan undang-undang itu digenapi di dalam kita yang tidak hidup dalam daging, tetapi menurut Roh.

1 Yohanes 2.2, 4.10 - Dia adalah korban penebusan bagi dosa-dosa kita, dan bukan hanya untuk kita tetapi juga bagi seluruh dunia. Dalam hal ini adalah kasih, bukan bahawa kita mengasihi Allah, tetapi bahawa ia mencintai kita dan mengutus Anak-Nya sebagai korban penebusan bagi dosa-dosa kita.

Yesus Kristus mati bagi dosa-dosa kita, kemenangan atas kejahatan - syaitan dan mengalahkan dia. Dia menunjukkan seluruh alam semesta, bahawa Allah adalah kasih, namun kita telah berdosa kepada hukum Allah, sedemikian mengasihi kita sehingga Ia memberikan Anak-Nya sehingga kita dapat kembali kepada-Nya. Tidak ada bukti yang lebih besar cinta daripada Sang Pencipta telah mati untuk ciptaan-Nya. Kita bahkan tidak bisa memahami cinta sebesar itu. Pertimbangkan jika kita bersedia untuk mati untuk beberapa produk mereka!

Yesus berjanji untuk kembali, sehingga untuk menamatkan perjuangan yang besar di antara yang baik dan yang jahat.

Semua umat manusia ditarik ke dalam kontroversi besar antara Kristus dan Setan, yang merupakan watak Allah adalah kasih, undang-undang Allah dan kedaulatan Allah atas alam semesta.

John 14.3 - Aku pergi untuk menyiapkan tempat bagi anda. Ketika saya pergi dan menyiapkan tempat bagimu, Aku akan datang kembali dan membawa kamu kepada diri sendiri, anda juga boleh berada di tempat aku.

Wahyu Yohanes 22,12-13 - "Lihatlah, Aku datang segera dan pahala saya dengan saya, untuk memberi setiap orang menurut perbuatannya Aku adalah Alfa dan Omega, awal dan akhir yang pertama dan terakhir. . "

Tangan di Jika dia dan menerimanya, padahal Penyelamat anda, anda akan dianggap sebagai nya hanya kerana, apakah itu hidup anda sendiri lebih berdosa. watak Kristus berdiri di tempat watak anda, dan Tuhan menerima anda sebagai anda bersalah.

Dan ini, Kristus memberikan hati yang baru. Iman berdiam di dalam hati anda. Dengan iman, anda perlu mengamati persatuan ini dengan Kristus, dan setiap hari anda harus mematuhi keinginan mereka untuk kehendak-Nya, dan jika anda melakukannya, Kristus akan bekerja dalam kamu baik kemauan dan tindakan kehendak-Nya.

Timothy 2,5 - ada satu Allah dan satu pengantara antara Allah dan manusia, iaitu manusia Kristus Yesus.

Yohanes 14:6 - "Akulah Jalan, Kebenaran dan Hidup," jawab Yesus. "Tidak seorang pun yang datang kepada Bapa kecuali melalui saya.

Kisah Para Rasul 4.12 - dalam tidak ada orang lain tidak ada keselamatan - orang di dunia diberi nama lain, di mana kita harus diselamatkan! "

Markus 13.26 - kemudian melihat Anak Manusia datang dalam awan dengan kuasa besar dan kemuliaan.

John 5,28-29 - jangan heran, karena datang saat semua orang yang di dalam kubur akan mendengar suara-Nya dan datang sebagainya - mereka yang telah berbuat baik akan dibangkitkan untuk hidup, tetapi mereka yang bertindak jahat, mereka dibesarkan di mahkamah.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 1

374_jezis_kristus_1.jpg Semua ayat-ayat ini adalah memimpin kita ke kesedaran bahawa Allah, Pencipta alam semesta dan semua kehidupan peribadi datang ke dunia ini dalam tubuh manusia, Yesus Kristus mati untuk dosa kita. Dia ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 198365x

Sabat sebagai peringatan kejadian, mengingat hubungan dengan Tuhan

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Mari kita lihat awal dari Alkitab, Kitab Kejadian. Ini adalah menulis tentang penciptaan dunia kita. Kita belajar bahawa Allah mencipta dunia ini dalam enam hari berturut-turut dan berehat pada hari ketujuh. ...
Ditambah: 28.04.2011
Display: 178954x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 209243x

Allah dan ketidakadilan di dunia

314_ukrizovani.jpg Mengapa ada begitu banyak kejahatan dan penderitaan? Mengapa Tuhan tidak campur tangan dan melakukan sesuatu? Banyak orang bertanya-tanya apakah Tuhan begitu lama akan melakukan sesuatu. Ini adalah soalan yang sangat umum ...
Ditambah: 17.01.2011
Display: 189731x

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 190742x

Ms.AmazingHope.net - Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan