Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi

Fakta Alkitab

407_jezis_hora_promeneni.jpg

Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi

Ditambah: 05.04.2011
Display: 304113x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Matius 17,1-8 - Setelah enam hari kemudian Yesus membawa Petrus kepadanya, Yakobus dan Yohanes saudaranya, memimpin mereka sendirian di sebuah gunung yang tinggi dan telah berubah rupa di depan mereka. wajah-Nya bersinar seperti matahari dan pakaian-Nya menjadi putih seperti cahaya. Dan lihatlah, mereka melihat Musa dan Elia, berbicara dengan dia. Petrus berkata kepada Yesus: "Tuhan, baik, kami di sini Jika anda ingin, kami akan mempunyai tiga stan - satu untuk Engkau, satu untuk Musa dan satu untuk Elia.!" Sebelum ia berbicara, tiba-tiba saja awan panas dikaburkan. Kemudian dari awan datang suara: ".. Ini Anak yang Kukasihi, yang saya suka mendengar-Nya" Ketika para murid mendengar hal itu, mereka jatuh di wajah mereka dan sangat takut. Yesus datang dan menyentuh mereka, berkata: ". Bangunlah, janganlah takut" Dan dia mengangkat matanya, mereka tidak melihat manusia daripada Yesus sendiri.

Lukas dan Matius terima kasih untuk laporan sesuai dengan yang Yesus berbicara kepada Petrus dan Yohanes di atas gunung untuk berdoa di sana. Selama doa, wajah Yesus berubah. Musa dan Elia, yang dipaparkan di sini, secara jelas dikenalpasti sebagai laki-laki dan tidak ada hantu. Murid-murid dari mereka bahkan ingin membina khemah. Bagaimana mungkin bahawa mereka boleh muncul di Gunung Transfigurasi Musa dan Elia?

Acara ini menegaskan bahawa seluruh manusia, tidak hanya jiwa akan dibawa ke syurga. Elia tidak pernah mati dan dibawa ke syurga dalam tubuh serta tubuh Musa yang dipersengketakan dengan Iblis Malaikat Michael. Jika ia hanya pergi ke syurga jiwa Musa, iblis tidak akan lakukan. Demikian juga Elia tubuh akan ditinggalkan untuk gagal.

Dengan orang-orang Tuhan punya rencana yang sangat khusus. Musa dan Elia adalah dua kelas utama ditebus. Elia, yang meninggal, tetapi diambil secara langsung ke syurga, suatu bangsa Allah, yang tetap hidup sampai kedatangan Kristus dan diubahkan.

2nd Royal 2,11-12 - mereka pergi dan berbicara bersama-sama, ketika ia tiba-tiba memecahkan kereta api dan kuda - Elia naik dalam angin badai ke syurga! Ketika Elisa melihat itu, berseru: "Wahai ayah saya, ayah saya Israel Ride!" Dan tidak pernah melihat dia lagi.

Musa, yang kemudian meninggal dan dibangkitkan, itu adalah orang-orang yang akan dibangkitkan pada kedatangan Kristus. Perhatikan bahawa mayat Musa yang dipersengketakan dengan Iblis Malaikat Michael.

Jude 1,9 - Baik malaikat Michael, ketika ia membantah dengan iblis tentang mayat Musa, tidak berani mengajukan banding terkenal, tetapi berkata: "kamu menghukum!"

Dan lagi akan suara dari penghulu malaikat, yang panggilan yang mati dari kubur pada hari kedatangan Kristus.

1 Tesalonika 4,16-18 - Kami tidak, saudara-saudara, anda tidak tahu tentang mati kita. Anda tidak berduka atas mereka seperti orang lain yang mempunyai harapan. Isa, kami percaya, mati dan bangkit dari kematian seperti yang kita percaya bahawa Allah akan membawa dengan Yesus untuk hidup dan mereka yang telah jatuh tertidur dalam dirinya. Kami mempunyai kata dari Tuhan: Kita yang hidup untuk melihat kedatangan Tuhan, tidak mendahului mereka yang telah jatuh tertidur. Anda mendengar perintah meriah, suara penghulu malaikat dan trump Allah, Tuhan sendiri akan turun dari syurga dan pertama kali mati dalam Kristus akan bangkit. Kita hidup bersama-sama dengan mereka terjebak dalam awan menyongsong Tuhan, maka kita akan dengan Tuhan selamanya. Mendorong satu sama lain dengan kata-kata.

Musa dan Elia kerana itu sudah disimpan. Membuat pengecualian berbanding dengan banyak setia, yang akan dibangkitkan pada kedatangan Kristus. Kedua-dua orang berbicara dengan Yesus tentang martir di Baitulmuqaddis yang akan datang.

Lukas 9,30-31 - Dan lihatlah, ada bercakap dengan dia dua orang. Mereka adalah Musa dan Elia, yang muncul dalam kemuliaan dan berbicara tentang keberangkatannya, yang harus dilakukan di Baitulmuqaddis.

Yesus dan murid-muridnya harus diperkuat dan digalakkan untuk jangka masa percubaan yang teruk dan godaan, yang diharapkan.

Rom 8.11 - diam di dalam kamu Roh Dia yang telah membangkitkan Yesus dari antara orang mati, maka Dia yang telah membangkitkan Kristus dari antara orang mati, akan menghidupkan juga tubuhmu yang fana itu oleh Roh-Nya yang diam di dalam kamu.

1 Korintus 15,51-55 - kami akan menunjukkan rahsia kini: Semua orang mati, tetapi kita semua akan diubah - sekali, ketika suara terompet mengumumkan akhir. Sampai dengan pukulan, orang mati akan dibangkitkan untuk keabadian dan kita berubah. Sementara ini perlu meletakkan nepomíjivost, fana ini harus diletakkan pada keabadian. Dan ketika ini mudah rosak menempatkan deathlessnes dan ini meletakkan fana pada keabadian, maka akan datang apa yang tertulis: "Maut telah ditelan, hilang kemenangan!" "Di mana kematian, adalah kemenangan-Mu Di mana dia sekarang, neraka, bahawa senjata anda??" (Nota neraka ini disamakan dengan kematian sebagai senjata nya!)


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa yang kami percaya bahawa bahagian kedua - 16-28 mata doktrinal

414_cemu_verime_16_28.jpg 16 Perjamuan Tuhan - Perjamuan Tuhan adalah suatu penyertaan dalam simbol tubuh Yesus dan darah, sebagai ekspresi iman kepada-Nya, Tuhan dan Penyelamat. Pengalaman masyarakat hadir dalam Kristus, yang bertemu dengan orang ...
Ditambah: 11.04.2011
Display: 109047x

Istirahat hari, Sabtu atau Minggu?

60_sunday_saturday.jpg Apa yang tepat adalah hari rehat, hari Sabtu atau Minggu?Sering kali, berbicara di gereja-gereja Kristian, apa yang sebenarnya merupakan hari rehat. Kebanyakan gereja, persatuan Kristian menguduskan hari Ahad, hanya segelintir kecil ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 520587x

Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia

454_adventiste.jpg Gereja Adventist, kata penipuan dan separuh benar, terutama di portal web Kristian. Mungkin kerana kita merujuk kepada mata asas doktrin bahawa Isa Al-Masih mengajar para rasul dan yang pertama dan juga ...
Ditambah: 29.07.2011
Display: 222180x

Nama Dewa - mengapa Tuhan, Engkau blasphemest dan masih bersumpah?

318_bozi_jmeno_na_darmo.jpg Keluaran 20, 7 - jangan menggunakan nama TUHAN, Allahmu dengan sia-sia, bagi mereka yang akan mengambil namanya sia-sia, Tuhan tidak akan meninggalkan tanpa penalti.Kebanyakan orang beragama yang akrab dengan perintah itu, ...
Ditambah: 23.01.2011
Display: 118703x

Apa yang Paulus ketika dia mengatakan tidak seorang pun mempunyai hak untuk menghukum engkau untuk hari-hari Sabat?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Kita harus mengakui hal penting. Yahudi roti yis disebut bercuti, bercuti Sangkakala, Pendamaian bercuti dan hari cuti yang lain yang telah prefigured kedatangan Mesias pada hari Sabtu!Kolose 2, 13 - 17 ...
Ditambah: 18.02.2011
Display: 119105x

Ms.AmazingHope.net - Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi