Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

409_uzka_je_cesta_do_nebe.jpg

Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!

Ditambah: 05.04.2011
Display: 315735x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

"Masuklah melalui pintu gerbang yang sempit besar dan luas adalah jalan yang menuju kepada kebinasaan, dan banyak adalah mereka yang masuk melalui Selat itu adalah. Pintu gerbang dan jalan sempit yang menuju kehidupan, dan sedikit menemuinya." (Matius 7, 13.14)

Dua jalan, yang dibincangkan di sini, memimpin dalam arah yang bertentangan, satu sempit dan beralun, yang lainnya adalah lebih luas dan halus, tetapi menuju kepada kebinasaan.

Mereka yang ikuti dua jalan yang berbeza, dalam hal sifat, cara berpakaian dan perilaku. Mereka yang berjalan di jalan sempit, serius dan tulus, tapi menyenangkan. Cara mereka membuka seorang lelaki yang penuh kesengsaraan, yang juga dirinya sendiri berlalu. Mereka melihat trek, dan itu dijumpai pelipur lara. Jika anda pergi setelah dia, berbicara tentang sukacita dan kebahagiaan yang menanti mereka di akhir.

Mereka yang masuk melalui lebar, sibuk dengan fikiran kesenangan duniawi. Bebas untuk menikmati kegembiraan dan kegembiraan dan semua tidak berfikir tentang akhir perjalanannya.

Sepanjang jalan, kematian boleh datang dengan pemikiran duniawi mereka, egoisme, kerosakan moral, harga dirinya dan ketidakjujuran semua. Apakah ada tempat untuk idea-idea dan ajaran manusia masing-masing. Setiap orang bebas untuk mengikuti kecenderungan mereka dan melakukan apa yang dia perintah dirinya cinta. Jika anda akan merosakkan, kita perlu menanyakan arah, kerana gerbang yang lebar jalan dan luas, dan kaki kita sendiri selain menghadapi jalan yang berakhir dalam kematian.

Cara hidup sempit dan gerbang yang ketat. Jika anda menempel di beberapa dosa, yang berakar dalam anda, anda akan mendapati bahawa gerbang terlalu dekat dan anda tidak boleh melaluinya. Untuk menjaga di jalan Allah, harus meninggalkan jalan mereka sendiri, mereka sendiri akan, kebiasaan dan cara-cara non-Kristian. Siapapun yang ingin mengikuti Kristus tidak boleh ditetapkan oleh pandangan sekular, atau untuk memenuhi standard sekular.

Jalan menuju syurga terlalu sempit untuk memastikan bahawa selepas kemegahan yang naik jet set terlalu sempit untuk rencana egosentris dan ambisius, terlalu curam dan beralun, jadi untuk peminatnya untuk meningkatkan keselesaan. nasib Kristus adalah kerja keras, kesabaran, pengorbanan, aib, kemiskinan, dan menarik orang-orang berdosa. Jika kita masuk ke dalam Syurga Allah harus nasib kita sama.

Anda tidak perlu membuat kesimpulan bahawa cara up yang keras, sedangkan cara yang mudah turun. Sepanjang jalan yang menuju maut, rasa sakit dan hukuman, kesedihan dan kekecewaan, ada peringatan bahawa kita tidak harus meneruskan. Kasih Allah itu buta dan rumit orang-orang aneh dari kehancuran mereka sendiri. Memang benar bahawa syaitan tampaknya menarik, tapi itu semua kesalahan seorang, jalan kejahatan dalam bentuk menyertai rawatan penyesalan pahit dan busuk. Kita boleh menganggap bahawa itu adalah menyenangkan untuk drive dengan bangga dan cita-cita duniawi, tapi pada akhir rasa sakit dan kesedihan.

Egois rencana kita mungkin menjadi janji menyanjung, dan kami berharap dapat menawarkan keuntungan, tapi kami mendapati bahawa kebahagiaan kita adalah keracunan dan hidup kita telah terpusat pada rasa pahit harapan untuk ego kita sendiri. Mungkin pintu gerbang di jalan sampai ke glitter dan dihiasi dengan bunga, tapi cara ini tumbuh duri. Cahaya harapan yang bersinar dari gerbang, secara berperingkat memudar hingga berubah menjadi kegelapan putus asa, seorang lelaki yang pergi laluan ini turun ke dalam bayang-bayang malam tanpa henti.

Jalan ke syurga adalah sempit, tapi semua dia boleh mencari. Ayahnya diberi tanda dengan jelas tangannya. Setiap orang berdosa yang takut akan Allah dapat berjalan dalam cahaya yang murni dan suci. Walaupun jalan sampai kadang-kadang sukar dan seringkali melelahkan, bahkan sebagai orang Kristian terkadang harus perlahan dan menanggung penderitaan, menjadi gembira bergerak maju dan percaya sebagai anak dalam bimbingan yang penuh kasih dari mereka yang "menjaga kaki orang kudus-Nya" (1 Samuel 2,9) . Apakah dalam fikiran bahawa cara itu, akhirnya mengarah pada rumah-rumah yang Kristus meninggalkan untuk mempersiapkan bagi mereka yang mengasihi Dia. "Jalan orang benar adalah sebagai cahaya terang, bersinar kepada makin hari yang sempurna." (Amsal 4:18)

Tanda-tanda Times, 22 Jun 1904


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

84_cesta_ke_kristu.jpg Manusia adalah makhluk dibuat dalam high mulia dan hadiah. Dia bijaksana dan kesejahteraan dan hidup sesuai dengan Allah. Pikirannya murni dan suci. Untuk ketidaktaatan dan pelanggaran undang-undang, melemah manusia dan mengalahkan ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 116737x

Mengapa ada kejahatan?

59_snake.jpg Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada yang sangat kuat dan aktif.Mana mereka berasal? Mengapa?Alkitab berbicara tentang pemberontakan melawan Allah di Syurga. malaikat pembawa obor yang kuat ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 168796x

Persiapan akhir

514_egw-country_living.jpg "Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim ...
Ditambah: 23.11.2011
Display: 189844x

7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus

273_cesta_ke_kristu.jpg "Siapakah yang berada dalam Kristus, adalah ciptaan baru. Apa yang lama sudah berlalu, sesungguhnya yang baru sudah datang" (2 Korintus 5:17.).Satu tidak mungkin mengatakan lokasi waktu yang tepat dan tepat, atau ...
Ditambah: 22.11.2010
Display: 141342x

5 pengudusan - Jalan kepada Kristus

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 Pengudusanjanji Allah itu adalah: "Kamu akan mencari Aku dan mendapati Aku apabila kamu menanyakan Aku dengan segenap hati" (Yeremia 29.13).Allah harus dilemparkan di jantung, selain itu tidak boleh menjadi perubahan ...
Ditambah: 20.10.2010
Display: 147061x

Ms.AmazingHope.net - Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!