Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

409_uzka_je_cesta_do_nebe.jpg

Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!

Ditambah: 05.04.2011
Display: 323762x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

"Masuklah melalui pintu gerbang yang sempit besar dan luas adalah jalan yang menuju kepada kebinasaan, dan banyak adalah mereka yang masuk melalui Selat itu adalah. Pintu gerbang dan jalan sempit yang menuju kehidupan, dan sedikit menemuinya." (Matius 7, 13.14)

Dua jalan, yang dibincangkan di sini, memimpin dalam arah yang bertentangan, satu sempit dan beralun, yang lainnya adalah lebih luas dan halus, tetapi menuju kepada kebinasaan.

Mereka yang ikuti dua jalan yang berbeza, dalam hal sifat, cara berpakaian dan perilaku. Mereka yang berjalan di jalan sempit, serius dan tulus, tapi menyenangkan. Cara mereka membuka seorang lelaki yang penuh kesengsaraan, yang juga dirinya sendiri berlalu. Mereka melihat trek, dan itu dijumpai pelipur lara. Jika anda pergi setelah dia, berbicara tentang sukacita dan kebahagiaan yang menanti mereka di akhir.

Mereka yang masuk melalui lebar, sibuk dengan fikiran kesenangan duniawi. Bebas untuk menikmati kegembiraan dan kegembiraan dan semua tidak berfikir tentang akhir perjalanannya.

Sepanjang jalan, kematian boleh datang dengan pemikiran duniawi mereka, egoisme, kerosakan moral, harga dirinya dan ketidakjujuran semua. Apakah ada tempat untuk idea-idea dan ajaran manusia masing-masing. Setiap orang bebas untuk mengikuti kecenderungan mereka dan melakukan apa yang dia perintah dirinya cinta. Jika anda akan merosakkan, kita perlu menanyakan arah, kerana gerbang yang lebar jalan dan luas, dan kaki kita sendiri selain menghadapi jalan yang berakhir dalam kematian.

Cara hidup sempit dan gerbang yang ketat. Jika anda menempel di beberapa dosa, yang berakar dalam anda, anda akan mendapati bahawa gerbang terlalu dekat dan anda tidak boleh melaluinya. Untuk menjaga di jalan Allah, harus meninggalkan jalan mereka sendiri, mereka sendiri akan, kebiasaan dan cara-cara non-Kristian. Siapapun yang ingin mengikuti Kristus tidak boleh ditetapkan oleh pandangan sekular, atau untuk memenuhi standard sekular.

Jalan menuju syurga terlalu sempit untuk memastikan bahawa selepas kemegahan yang naik jet set terlalu sempit untuk rencana egosentris dan ambisius, terlalu curam dan beralun, jadi untuk peminatnya untuk meningkatkan keselesaan. nasib Kristus adalah kerja keras, kesabaran, pengorbanan, aib, kemiskinan, dan menarik orang-orang berdosa. Jika kita masuk ke dalam Syurga Allah harus nasib kita sama.

Anda tidak perlu membuat kesimpulan bahawa cara up yang keras, sedangkan cara yang mudah turun. Sepanjang jalan yang menuju maut, rasa sakit dan hukuman, kesedihan dan kekecewaan, ada peringatan bahawa kita tidak harus meneruskan. Kasih Allah itu buta dan rumit orang-orang aneh dari kehancuran mereka sendiri. Memang benar bahawa syaitan tampaknya menarik, tapi itu semua kesalahan seorang, jalan kejahatan dalam bentuk menyertai rawatan penyesalan pahit dan busuk. Kita boleh menganggap bahawa itu adalah menyenangkan untuk drive dengan bangga dan cita-cita duniawi, tapi pada akhir rasa sakit dan kesedihan.

Egois rencana kita mungkin menjadi janji menyanjung, dan kami berharap dapat menawarkan keuntungan, tapi kami mendapati bahawa kebahagiaan kita adalah keracunan dan hidup kita telah terpusat pada rasa pahit harapan untuk ego kita sendiri. Mungkin pintu gerbang di jalan sampai ke glitter dan dihiasi dengan bunga, tapi cara ini tumbuh duri. Cahaya harapan yang bersinar dari gerbang, secara berperingkat memudar hingga berubah menjadi kegelapan putus asa, seorang lelaki yang pergi laluan ini turun ke dalam bayang-bayang malam tanpa henti.

Jalan ke syurga adalah sempit, tapi semua dia boleh mencari. Ayahnya diberi tanda dengan jelas tangannya. Setiap orang berdosa yang takut akan Allah dapat berjalan dalam cahaya yang murni dan suci. Walaupun jalan sampai kadang-kadang sukar dan seringkali melelahkan, bahkan sebagai orang Kristian terkadang harus perlahan dan menanggung penderitaan, menjadi gembira bergerak maju dan percaya sebagai anak dalam bimbingan yang penuh kasih dari mereka yang "menjaga kaki orang kudus-Nya" (1 Samuel 2,9) . Apakah dalam fikiran bahawa cara itu, akhirnya mengarah pada rumah-rumah yang Kristus meninggalkan untuk mempersiapkan bagi mereka yang mengasihi Dia. "Jalan orang benar adalah sebagai cahaya terang, bersinar kepada makin hari yang sempurna." (Amsal 4:18)

Tanda-tanda Times, 22 Jun 1904


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

9 Kerja dan Christian Life - Jalan kepada Kristus

352_cesta_ke_kristu.jpg Allah adalah sumber kehidupan, alam semesta, cahaya dan kegembiraan. Sebagai sinar cahaya berdasarkan matahari, seperti aliran air menyembur dari sumber hidup, sehingga mencurahkan berkat bagi semua makhluk-Nya. Dan di mana kehidupan ...
Ditambah: 11.02.2011
Display: 156831x

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 198861x

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

445_jesus_christ.jpg Tuhan dibuat melalui Yesus Kristus Anak-Nya bumi kita dan memberi kita kehidupan. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta yang tidak terhingga. Dia memberikan kita hidup dengan semua yang kita perlukan. Dia ...
Ditambah: 04.07.2011
Display: 201606x

Mengapa ada kejahatan?

59_snake.jpg Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada yang sangat kuat dan aktif.Mana mereka berasal? Mengapa?Alkitab berbicara tentang pemberontakan melawan Allah di Syurga. malaikat pembawa obor yang kuat ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 176373x

Seminar - watak Membangunkan

479_seminar.jpg Kita hidup seperti Kristus? Soalnya, dia harus bertanya kepada setiap Kristian, kerana Yesus menjemput kita untuk hidup seperti dia.Seminar ini bertujuan untuk menyediakan prinsip-prinsip pembinaan watak Kristian berdasarkan kitab dan petikan ...
Ditambah: 20.09.2011
Display: 135064x

Ms.AmazingHope.net - Wide adalah jalan menuju kehancuran, sempit adalah jalan ke syurga!