Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Universe Infinite

Evolusi atau Kejadian?

455_mlhovina_orion.jpg

Universe Infinite

Ditambah: 30.07.2011
Display: 178405x
Topik: Evolusi atau Kejadian?
PrintTisk

Pembaca yang dihormati. Apabila kamu berkata perkataan alam semesta, seperti yang kita masih ingat bintang-bintang, bulan, matahari dan langit biru overhed. Dan jika kita berfikir, dan kagum dengan bagaimana ia semua boleh sampai ke sana. Tetapi apabila kita belajar dari ahli nujum, yang mereka Galaxy, Milky Way dan planet, jadi minda berhenti. Dan ia seolah-olah saya, seperti semut yang melihat lelaki itu dan memberitahu anda apa yang seumpamanya daripada makhluk.

Apabila kita bayangkan negara kita, jadi ia hanya serbuk di alam semesta. Dan apa yang manusia negara kita? TIADA berkaki dua. Dan lelaki ini mengatakan - jika hanya saya boleh menakluk dan menguasai alam semesta. Tetapi mengucapkan terima kasih kepada Tuhan bahawa seorang lelaki tidak. Kita sebagai orang kagum dengan alam semesta yang diwujudkan.

Saya akan memberikan anda beberapa untuk menapis berfikir:

Story: Ayah saya mengarahkan anaknya lima tahun, sebagai kerja-kerja alam semesta. Sebagai bumi kita dan planet berputar mengelilingi matahari. Pada ketika ini, dia teringat bahawa sekolah mempunyai planetarium kecil. Beliau bertanya kepada pengarah sama ada kanak-kanak itu menunjukkan planetarium dan bagaimana alam semesta berfungsi. Planetarium ini ditetapkan dalam gerakan menggunakan engkol. Dan apabila engkau melihat bagaimana ia semua berputar, ayah bertanya kepada anaknya, jika dia memahami? Anaknya bertanya kepadanya: Siapakah yang planetarium berputar di angkasa? Manakah alam semesta dan di manakah kesudahannya? Itulah soalan setiap lelaki yang arif.

Siapakah yang tidak akan disita jam syurga?

Raja Daud berkata:

Mazmur 8,4 - Apabila saya melihat langit anda, kerja jari-Mu, bulan dan bintang, termasuk orang-orang yang meletakkan di sana .... jadi saya kagum dengan kerja anda ...

Mazmur 19,2 - langit menceritakan kemuliaan Allah, dari perbuatan-Nya bercakap langit.

Mata kasar boleh lihat 2000 bintang dan teleskop yang 10 kali ganda. Jarak dikira pada tahun-tahun cahaya bintang-bintang - yang jarak kelajuan cahaya bergerak sesaat. Untuk maklumat, (1 kedua 300 000 km. Satu tahun cahaya 9.000.000.000.000 km.) Polaris adalah bintang terdekat dari 50 tahun cahaya kami jauh, ayam -450 tahun cahaya. Buruj Orion adalah terletak (M 42) 1500 tahun cahaya. Berjuta-juta bintang lain yang terletak 120 bilion tahun cahaya. Ini menunjukkan bahawa alam semesta kita tak terhingga.

Bintang mempunyai undang-undang dan perintah mereka sendiri - pulau-pulau, galaksi, Bima Sakti, galaksi spiral.

Job 26,13 - Langit cerah nafas saya, ular berlendir tangan saya cedera. ... Memberikan keindahan dan kemuliaan ....

Job 9,8-10 - Dia merebak langit, melalui berjalan di atas ombak laut. Beliau membuat bintang biduk dan Orion, Pleiades dan buruj di selatan. Beliau mengadakan perkara yang hebat dan misteri, keajaiban-Nya yang tidak terkira banyaknya.

Bumi kita berputar di atas paksi dan hurtling melalui ruang. Di mana penghujung alam semesta? Alam semesta berkembang, galaksi tidak rawak, tetapi hanya berlabuh di angkasa.

Apakah yang boleh tenaga alam semesta? Ia mesti lebih kuasa seperti api, cahaya yang tidak dapat dibayangkan dan lebih seperti tenaga atom, dan masih pulih.

Ibrani 11,3 - Dengan iman kita memahami bahawa alam semesta telah diciptakan oleh firman Tuhan, maka apa yang kita lihat, tidak membuat apa-apa yang boleh dilihat. Telah diwujudkan ...

Kami sebagai orang berdiri di tebing pengetahuan. Tetapi planet bumi kita adalah lebih serupa dengan bahtera, yang tersandung melalui ruang dan sedang menunggu sehingga ia mencecah objek angkasa, dan salah satu negara yang indah kami hari terhenti wujud. Berterima kasih kepada Tuhan ia tidak akan berlaku kerana Tuhan menciptakan bumi kita untuk berada di rumah kami.

Fikirkan dengan saya di rumah - Bumi kita

HOME - semua orang ingin rumah yang indah dan damai. Apabila rumah kira, jadi mudah. Keluarga - ayah, ibu, anak-anak, adik-beradik, rakan-rakan ... kita adalah satu keluarga - Tuhan mencipta.

Mazmur 95,3-6 - Great Tuhan berbuat demikian, Raja yang hebat di atas semua tuhan-tuhan. Di tangannya dasar bumi, kepadanya segala puncak gunung. Beliau memiliki laut, setelah semua dilakukan, dan tangannya telah mencipta tanah! Datang dan menyembah, sebelum ia jatuh, Tuhan Pencipta kita, kneels hadapannya!

Yesaya 45,11-12 -: Beginilah firman TUHAN, Suci Israel, yang dibentuk: Pada masa hadapan anda ingin bertanya kepada saya? Mengenai anak-anak saya, kerja-kerja tangan saya untuk memberikan saya perintah? Saya yang membuat bumi dan menciptakan manusia ke atasnya. Saya manusia dengan tangannya menghulurkan langit dan semua kawalan mereka orang ramai.

Tanah kami adalah rumah kami.

Tuhan telah ditanam dalam sistem solar dan memberikan pergerakan dan arah di dalam ruang, dan ruang di sekeliling paksi dan kelajuan pusingan di sekeliling bulatan matahari (149 juta km.) Setiap hari terbang kelajuan 407.103 km. alam semesta dan masih berputar di sekeliling paksinya.

Empat hari Tuhan mencipta bumi dalam keadaan kehidupan kita. - (Kejadian 1,3-19)

Hari pertama, Tuhan telah membuat Light - dibahagikan cahaya dari kegelapan ... hari dipanggil cahaya dan kegelapan malam ...

Hari kedua, Tuhan langit - gerbang ... Tuhan telah dipanggil Syurga ...

Pada hari ketiga, Tuhan telah membuat laut dan Sous - Allah berkata ... menjadikan negara itu hijau ... dan herba hijau dan spesies pokok buah-buahan yang berbeza-beza, yang mempunyai buah-buahan ...

Pada hari keempat Matahari dan Bulan - Tuhan berkata: cahaya ... di langit ... ukuran hari, bulan dan tahun. ... Dan menerangi bumi ... membahagikan hari dari malam ...

Tuhan telah memilih Ahd sesuai untuk negara kita dan mempunyai saiz diameter 1,392 juta km. Matahari boleh memuatkan 109 dunia kita. Suhu pada permukaan Matahari adalah 6,000 darjah dan bahagian dalam suhu kira-kira 25 juta darjah.

Semua di negara kita adalah mengagumkan diwujudkan dan semuanya amat melengkapi. (Air kitaran, tumbuhan mengembalikan oksigen, hutan hujan - paru-paru negara, dan sebagainya.).

Pada hari kelima, Allah telah menciptakan semua makhluk hidup di bumi - ikan, burung dan semua serangga, dan lain-lain (Kejadian 1,20-23)

Hari Keenam Tuhan mencipta pelbagai jenis permainan, lembu dan menjalar perkara yang berbeza, Tuhan menjadikan manusia juga mahkota penciptaan.

Tuhan menjadikan manusia dalam imej sendiri dan imej (beliau telah dikurniakan dengan kebijaksanaan). Lelaki dan perempuan, dia menciptakan mereka dan memberitahu mereka membuahkan hasil dan menambah lagi bumi ... dan memerintah ke atas segala apa yang ada di negara ini untuk menguruskan segala-galanya dengan baik dan mereka di muka bumi yang Tuhan berikan kepada mereka ... berkuasa atas ikan laut, burung-burung di udara dan atas semua yang bergerak di atas bumi. (1,24-31 Kejadian)

Kejadian 2,1 - ini telah diselesaikan langit dan bumi dengan segala kepelbagaian mereka.

Lelaki Adm telah dibina ke dalam Taman yang indah Eden - Eden. Sesuatu yang menakjubkan dan indah. Dan dia telah hidup selama-lamanya, kerana dia mempunyai akses kepada Pohon Kehidupan, yang di tengah-tengah syurga. Ini adalah generasi langit dan bumi. (Kejadian 2,4-24)

Hari Ketujuh - hari ketujuh Tuhan telah berhenti daripada semua karyanya dan Allah memberkati dan menguduskan hari ketujuh (Sabat). Tuhan berehat hari itu dan masa untuk orang ramai mengalami saat-saat indah bersama-sama. Oleh itu, seorang lelaki memberikan perintah yang berehat pada hari ketujuh dari kerja-kerja yang dilakukan dan menikmati persekutuan dengan Allah, rakyat dan alam semula jadi. (Keluaran 20,8-11)

Pembaca yang dihormati rindu untuk rumah - syurga - mungkin dan ia akan datang tidak lama lagi, atau planet bumi kita hidup di akhir sejarah dunia. Tidak yakin? Apa masa yang memisahkan kita dari perang nuklear dan New World? Tuhan menyimpan sejarah kita di tangan mereka.

Wahyu 21,1 - Kemudian aku melihat langit yang baru dan bumi yang baru. Untuk langit pertama dan bumi yang pertama telah meninggal dunia dan laut tidak lagi.

Negara kita akan dibersihkan dan dipulihkan. Bagaimana kita boleh mencapai hidup kekal?

John 17,3 - Dan ini adalah kehidupan kekal - supaya mereka mengetahui (wahai Muhammad) satu-satunya Allah yang benar, dan orang yang engkau menghantar, Yesus Kristus.

Cari sesuatu yang baru dan baru dan mengharapkan masa depan yang baru yang indah. Ia ingin anda MG jantung


Berkaitan artikel dari media - Evolusi atau Kejadian?

Ribuan saintis berpendapat bahawa hidupan telah muncul secara kebetulan daripada benda mati

351_evoluce_neziva_hmota.jpg Banyak orang saat ini percaya bahawa kehidupan muncul dari bahan-bahan tak hidup program bebas dan kebetulan. Bahkan, kehidupan dengan cara apapun hal ini bisa terjadi.Itu tidak mungkin kini mendakwa ribuan saintis, ...
Ditambah: 11.02.2011
Display: 153104x

Big Bang sesuatu roztříská daripada membina.

365_velky_tresk_evoluce.jpg Banyak sekarang percaya bahawa alam semesta diciptakan dalam satu bang besar. Bahkan, cod smash dalam sesuatu daripada membina. Hari ini, jelas menunjukkan bahawa alam semesta adalah unjuran, dan dalam projek ini, ...
Ditambah: 23.02.2011
Display: 148449x

Evolusi atau Kejadian - Apa yang menceritakan sayap kupu-kupu?

248_motyl_1.jpg Idea alam hidup mengekspresikan keindahan yang luar biasa, kelembutan, kesejahteraan, tak habis-habisnya sumber inspirasi bagi penyair, penulis, komposer, seniman - sebuah sayap kupu-kupu adalah bukti keagungan Allah. Wing Butterfly, Swallowtail, sayap ...
Ditambah: 08.11.2010
Display: 246291x

Video - kisah hidup - Prof Dr Walter Veith

296_walter-veith.jpg Lihatlah kisah Prof Dr Walter Veith. Selama bertahun-tahun, adalah seorang ateis yakin dan mengajar di Universiti evolusi.Dengan hati-hati mempelajari fakta-fakta evolusi mula menyedari bahawa teori evolusi tidak mungkin benar. Dia tahu ...
Ditambah: 15.12.2010
Display: 201880x

Teori evolusi atau penciptaan alkitabiah?

86_evoluce_nebo_stvoreni.jpg Mari kita lihat apa yang membawa kita ke teori evolusi, apa yang menceritakan tentang asal-usul dan evolusi dunia.Pada awal sejarah alam semesta adalah letupan besar dari massa sangat tertumpu. Letupan, yang ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 199965x