Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

The Keluaran Conspiracy - sebuah filem tentang kebenaran Alkitab

Alkitab Arkeologi

183_timmahoneyonaltar1.jpg

The Keluaran Conspiracy - sebuah filem tentang kebenaran Alkitab

Ditambah: 19.10.2010
Display: 266196x
Topik: Alkitab Arkeologi
PrintTisk
183_timmahoneyonaltar1.jpg184_sinaimap3.jpg185_exodus_mapa.jpg

Lain-lain, The Conspiracy Keluaran menunjuk pada kebenaran Alkitab.

Banyak mengunjungi laman ziarah di Semenanjung Sinai di mana mereka percaya bahawa Gunung Sinai, di mana Allah menulis Sepuluh Perintah Allah di jari mereka sendiri. Ini pengunjung tidak menyedari bahawa tempat ini terletak di Midian (Kartografi tahu bahawa ini adalah wilayah Arab Saudi saat ini).

Sebelum kita mengatakan apa-apa tentang filem The Conspiracy Keluaran, mari kita lihat apa yang Alkitab katakan, di mana Gunung Sinai berada.

Alkitab memberitahu kita dalam Perjanjian Baru, Gunung Sinai di Arab.

Galatia 4.25 - Agar ini adalah gunung Sinai di Arab dan sesuai dengan Baitulmuqaddis yang sekarang, kerana dengan anak-anak-anaknya dalam perhambaan.

Musa melarikan diri dari Mesir ke tanah Midian di mana dia tinggal selama 40 tahun sebelum malaikat menampakkan diri kepadanya di semak yang terbakar.

Alkitab mengatakan kepada kita bahwa Musa, pada saat ia tinggal di negeri Midian seperti yang kita kenal cartographically pada hari ini Arab Saudi, tahu gunung Allah.

Keluaran 3.1 - tetapi Musa memberi makan domba-Nya Jetro Midian ayah-imam. Sekali, ketika ia menggiring kambing domba itu ke padang gurun dalam, dan datang ke gunung Horeb Allah.

Keluaran 4.27 - namun Tuhan berkata kepada Harun, "Pergilah ke padang gurun untuk bertemu Musa." Dan ia pergi, dan ketika saya bertemu dia di gunung Allah dan menciumnya.

Allah mengatakan kepada Musa bahawa untuk mengelirukan orang Israel dari Mesir, akan melayani Tuhan di atas gunung ini. Tuhan mengatakan bahawa ketika Nabi Musa negeri Midian. Musa tahu Allah Gunung Sinai, bahkan sebelum ia pergi ke Mesir untuk memimpin bangsa Israel.

Keluaran 3.12 - "Aku menyertai engkau," jawab Tuhan. "Dan ini adalah tanda bahawa saya menghantar saya: untuk membawa bangsa itu keluar dari Mesir, kamu akan melayani Tuhan di atas gunung ini."

Gunung Sinai tidak di Semenanjung Sinai, seperti ramai yang percaya. Ada banyak bukti arkeologi dan fakta yang membuktikan bahawa Alkitab Keluaran. Kebenaran mendedahkan dunia filem, di luar yang saintis terkenal dan dihormati.

Sesuatu tentang filem "The Keluaran Conspiracy

Dr Lennart Moller melakukan kajian tentang apa yang ia lihat penemuan Ron Wyatt di Laut Merah. Kos sendiri jatuh ke laut di Teluk Aqaba dan mendapati persis apa yang menggambarkan Ron Wyatt. Ia menemukan sisa-sisa, basikal tentera Firaun dan kereta, diawetkan di karang kerak, mengesahkan penemuan roda emas. Dia menulis sebuah buku tentang penemuan ini dan mengeluarkan sebuah DVD.

Penemuan ini menarik penerbit filem Pasukan Mahoney dan mula muncul dalam filem ini.

Filem ini awalnya ditujukan untuk dimasukkan ke pawagam pada musim semi tahun 2007. Walaupun satu dekad kerja, pengilang masih bekerja pada filem ini. Ruang lingkup filem ini secara dramatik meningkat. Filem ini terutama direka untuk menumpukan pada mendokumentasikan Keluaran Bani Israel dari Mesir kuno.

Awalnya film ini termasuk peristiwa yang tercatat dalam kitab Kejadian dan Keluaran, bermula dengan Yusuf, yang dikhianati oleh saudara-saudaranya dan dibuang ke dalam perhambaan. Akhirnya ia menjadi orang paling kuat kedua di dunia itu dikenali.

Cerita kemudian berlangsung, termasuk cerita Alkitab Musa, wabak penyakit dari Mesir, menyeberangi Laut Merah. Akhirnya, Gunung Sinai, di mana Tuhan memberikan bangsa Israel Sepuluh Perintah Allah.

Pembuat filem yang belum ingin mengungkapkan setiap detail filem mengatakan bahawa filem telah berkembang sangat. Sekarang mulai pada saat Abraham dan berakhir dengan sub judul segar hari ini surat khabar secara langsung dari Timur Tengah. Bahkan termasuk prestasi Presiden Israel Shimon Peres dan Perdana Menteri Benjamin Netanyahu.

Pencipta filem ini cuba untuk memberikan usaha besar untuk menjelaskan setiap detail dan setiap kebenaran. Mereka ingin filem untuk menyatakan semua fakta yang ada, bahawa tidak lagi ada keraguan tentang cerita Alkitab dari Keluaran.

Karena film ini yang sangat berkembang dari rencana asli dan setiap detail filem harus jelas dinyatakan dan disokong oleh Alkitab, istilah filem ini terlambat. Filem ini tidak tindakan urutan kusam, yang berjalan beberapa cara untuk membuat dan mudah. Filem ini disokong oleh fakta-fakta yang alkitabiah dan arkeologi, yang boleh menangani banyak usaha.

Kami melakukan sekitar lapan prototaip dari filem ini, sekitar 500 jam cuplikan yang kita dapatkan untuk jangka masa dua jam, kata Windahl.

Filem ini mendokumentasikan usaha kerajaan Arab, khususnya Mesir dan Arab Saudi, menekan, atau sekurang-kurangnya secara serius merosakkan penemuan dan penerbitan data arkeologi yang akan mengesahkan kebenaran cerita Alkitab.

Ini adalah konspirasi untuk menekan kebenaran tentang sejarah kuno di Timur Tengah? Dan jika demikian, siapa yang ingin mengingkari realiti peristiwa berusia 3500 tahun, dan mengapa?

Filem ini adalah jawapan untuk soalan ini. Kenyataan bahawa kerajaan Arab dan kalangan politik ingin menafikan orang-orang Yahudi status masyarakat adat di Timur Tengah. Mereka ingin di atas semua untuk menyangkal bahawa orang-orang Yahudi lebih daripada 3,000 tahun tanah Yahudi di Israel di rumah. (Country disebut Palestin oleh Rom, Inggeris, dan sekarang orang Arab). Mereka ingin menunjukkan bahawa orang Yahudi Eropah penduduk asing di Tanah Suci, sedangkan orang Arab adalah orang-orang pribumi asli yang tinggal di sana dari masa terdahulu.

penemuan arkeologi mengesahkan bahawa cerita Alkitab adalah benar. Penempatan Yahudi kuno di negara itu dilakukan sebagaimana yang dijelaskan oleh kisah Alkitab. Fakta-fakta ini sangat nyaman untuk musuh-musuh Israel, walaupun itu adalah peristiwa di masa lalu.

Sementara beberapa versi filem itu dimainkan untuk menguji beberapa penonton, versi terakhir dari film ini belum lengkap.

Soalan tentang kapan tepatnya versi final dari filem ini tidak diketahui. "Kita tidak boleh mempunyai kencan belum," kata Mahoney. Kami mempunyai sumber kewangan untuk menyelesaikan. Saya fikir kita harus dilakukan tahun ini dan kemudian filem akan ditunjukkan. "

Saya percaya bahawa Allah akan membantu dalam masa untuk menyelesaikan pekerjaan ini dan masa yang tepat akan mendedahkan kepada dunia filem ini, yang menunjuk pada keaslian cerita Alkitab Keluaran.

Alkitab adalah buku yang diilhami oleh Allah, pencipta kita. Undang-undang Sepuluh Perintah Allah, yang diterima Nabi Musa di Gunung Sinai berlaku di seluruh versi yang sampai sekarang!


Berkaitan artikel dari media - Alkitab Arkeologi

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

169_pichirot_tarabeen.jpg PiHahiroth dan BaalZephonNuweiba adalah singkatan Nuwayba'al Muzayyinah dalam Bahasa Arab, yang bererti "Musa air terbuka. Anda boleh melihat galeri di atas peta, yang menunjukkan nama lengkap daerah ini Di wilayah ini ...
Ditambah: 08.10.2010
Display: 269596x

Sodom dan Gomora - Flavius Josephus, Perang Yahudi

176_flavius_josephus.jpg Siapa Flavius Josephus?Iosephus atau Josephus lahir sekitar 37/38 tahun di Yerusalem, meninggal sekitar tahun 100 di Rom. Nama aslinya Joseph Ben Matitjahu. Dia adalah seorang sarjana dan sejarawan yang telah menulis ...
Ditambah: 13.10.2010
Display: 283637x

Keluaran - melintasi Laut Merah

98_saudi_chariot_wheel.jpg Keluaran - Alkitab menyeberangi Laut Merah orang Israel.Dalam Alkitab kitab Keluaran, kita menemukan salah satu kisah yang paling menarik. Cerita ini menceritakan pengembaraan Bani Israel dari Mesir ke Tanah Perjanjian. Pada ...
Ditambah: 16.09.2010
Display: 424316x

Nuh rumah dan makam

19_house_noah_4.jpg Ron Wyatt mencari Plakat amaran dua pada yang dipahat di batu, yang mewakili kematian Nabi Nuh pada satu papan dan kematian isterinya pada album kedua mereka diukir dengan lapan salib sebagai ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 232739x

Mooring dan penarik batu liontin - Noah's Ark

11_anchors_stone.jpg Apabila anda melawat halaman Bahtera Nuh pada musim panas 1977, Ron Wyatt termasuk anak-anaknya beberapa batu besar purba. Batu-batu ini menusuk, itu adalah batu jangkar. Batu memakai salib dengan lapan ikonografi ...
Ditambah: 22.07.2010
Display: 225732x

Ms.AmazingHope.net - The Keluaran Conspiracy - sebuah filem tentang kebenaran Alkitab