Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Siapakah Yesus Kristus?

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

77_jezis_kristus.jpg

Siapakah Yesus Kristus?

Ditambah: 30.08.2010
Display: 189974x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Pusat turun Alkitab adalah hidup dan kematian orang-orang yang terbesar sejarah dunia, Yesus Kristus. Sejak kelahirannya era baru dikira, walaupun ia lahir di gudang, dan mempengaruhi sejarah dunia, walaupun ia miskin dan rendah hati. Berbicara tentang kedatangan-Nya lebih daripada 300 nubuat Perjanjian Lama dan semua sepenuhnya benar, sejak kelahirannya, kehidupan selepas kematian ramalan tepat nya. Yesus Kristus sendiri mengatakan berulang kali bahawa itu adalah Anak Allah dan membuktikannya untuk hidup, kematian dan kebangkitan. Dia datang untuk menyelamatkan dunia.

John 12,44-50 - Yesus berseru, "Siapa yang percaya dalam diriku percaya saya, tetapi tidak di dalam Dia yang telah mengutus Aku. Siapa yang melihat aku melihat Dia yang mengutus aku,. Cahaya, Aku datang ke dalam dunia, supaya setiap orang percaya dalam diriku, tidak tinggal dalam kegelapan. Jika ada orang yang mendengar kata-kata saya dan berbuat mereka, saya menilai bahwa aku datang bukan untuk menghakimi dunia, melainkan untuk menyelamatkan dunia. Siapa yang menolak saya dan tidak menerima kata-kata saya, saya, yang akan mengadar dia Pada hari itu akan menghakimi kata yang saya bercakap .. Aku tidak berbicara tentang diriku: tetapi Bapa, yang mengutus Aku, ia memberi saya perintah, apa yang saya katakan dan apa yang harus berbicara. Dan Aku tahu bahwa perintah-Nya hidup yang kekal Saat aku berbicara,. kerana itu saya bercakap sebagai ayah saya berkata. "

Apa yang kita harapkan dari Allah, jika telah datang sebagai manusia?

Datang ke dunia dengan cara yang berbeza daripada orang lain - Kristus menjadi manusia, tapi tidak punya ayah manusia.

Yesaya 7,14 - kerana Tuhan sendiri akan memberikan tanda: Sesungguhnya, anak dara itu akan mengandung dan melahirkan anak laki-laki dan memberinya nama Emmanuel, Allah berserta kita.

Matius 1,18-23 - Ini adalah bagaimana kelahiran Yesus Mesias datang tentang: ibunya Mary berjanji untuk berkahwin dengan Yusuf, tetapi sebelum mereka datang bersama-sama, ternyata ia hamil melalui Roh Kudus. Kerana Yusuf suami nya adalah orang yang benar dan tidak mahu mengekspos ke publik aib, yang ada dalam fikirannya menceraikannya diam-diam. Tapi setelah ia menganggap sifatnya ini, malaikat Tuhan menampakkan diri kepadanya dalam mimpi dan berkata, "Yusuf anak Daud, jangan takut untuk membawa pulang Maria sebagai isteri anda, kerana apa yang dikandung dalam dirinya adalah dari Roh Kudus . Dia akan melahirkan anak laki-laki, dan kamu harus memberinya nama Yesus, kerana ia akan menyelamatkan umat-Nya dari dosa mereka. " Semua ini terjadi untuk memenuhi apa yang dikatakan TUHAN melalui Nabi: "Si dara akan mengandung dan melahirkan anak laki-laki, dan mereka akan memanggilnya Immanuel '(yang bermaksud" Allah bersama kita').

Pergi ke hidup tanpa dosa.

Dia telah melakukan dosa, hidup-Nya sempurna bertepatan dengan apa yang diajarkan orang.

John 8,46 - Siapakah di antara kamu hukuman dosa saya? Dan ketika aku mengatakan kebenaran, mengapa percaya padaku?

1 Petrus 2,22 - "Dia tidak pernah melakukan dosa, dan mulutnya sudah tidak ada tipu daya."

Bahkan musuh-musuh-Nya harus mengatakannya tanpa rasa bersalah dan dosa, dan merupakan bukti yang meyakinkan tentang keilahian Kristus.

Mark 14,55 - The Imam Tinggi turun dewan mencari kesaksian terhadap Yesus supaya dia mati, tapi tidak menemukan apa-apa.

John 18,38 - "Apakah kebenaran?" Said Pilatus. Setelah itu, ia pergi lagi kepada orang Yahudi. "Saya fikir dia tidak bersalah," katanya kepada mereka.

Papar kekuatan supernatural.

Kristus telah selalu membantu orang lain dan digunakan untuk melakukan daya kreatif luar biasa. Tentang perbuatan-perbuatan besar-Nya berbicara murid-Nya, tapi bahkan musuh-musuhnya.

Lukas 7,22 - Maka ia menjawab kepada utusan, "Kembalilah kepadanya dan melaporkan kepada Yohanes yang kamu lihat dan dengar: yang menerima buta melihat, lumpuh berjalan, orang-orang yang telah leprosy1 dibersihkan, orang tuli mendengar, orang mati dibangkitkan, dan berita baiknya adalah mengumumkan kepada orang-orang miskin.

John 14,6-11 - "Akulah Jalan, Kebenaran dan Hidup," jawab Yesus. "Tak seorang pun yang datang kepada Bapa kecuali melalui aku. Jika anda tahu saya, anda akan tahu juga Bapa-Ku. Mulai sekarang, anda tahu dan telah melihat dia!"

"Sir," kata Philip, "hanya apabila anda menunjukkan kepada kita Bapa." Filipe, "kata Yesus," begitu lama kau dan aku tahu kau dengar? Siapa yang telah melihat Aku, ia telah melihat Bapa. Bagaimana kau bisa berkata, Pamer kami Bapa '? Adakah anda tidak percaya bahawa Aku di dalam Bapa dan Bapa di dalam Aku? Kata-kata yang anda katakan, jangan katakan sendiri. Ini adalah Bapa yang tinggal di dalam Aku, ia hal-hal itu. Percayalah, Aku di dalam Bapa dan Bapa di dalam Aku, hanya kerana kepercayaan saya bekerja.

Mengucapkan kebenaran terbesar yang dunia akan mendengar.

Yesus dapat memberikan penyelesaian untuk masalah orang manusia besar dan untuk memenuhi keinginan terdalam. Dia memberikan arahan untuk mempertahankan dan meningkatkan hubungan manusia: cinta, pengampunan, rekonsiliasi, sokongan, tidak mementingkan diri sendiri, keinginan. Dia memberikan janji masa depan.

Matius 5,44 - Saya tidak akan berkata: Cinta musuhmu dan berdoalah bagi mereka yang menganiaya kamu.

Lukas 4,32 - Orang-orang takjub akan pengajaran-Nya, karena kata adalah dengan kuasa.

John 7,46 - Para penjaga lalu kembali kepada orang-orang Farisi dan imam-imam kepala. Mereka bertanya: "Bagaimana kau tidak membawa dia?" Para penjaga menjawab: "Itu pernah diucapkan!"

John 14,1-3 - Jangan biarkan hatimu gelisah. Percayalah kepada Allah, percaya juga pada saya. Ayah rumah saya mempunyai banyak ruang; jika tidak demikian, akan saya ceritakan kepada anda bahawa saya pergi ke sana untuk mempersiapkan tempat bagi anda? Dan jika Aku pergi dan menyiapkan tempat untuk anda, saya akan datang kembali dan membawa anda bersamaku bahawa anda mungkin juga di mana aku berada.

John 11,25 - "Akulah kebangkitan dan hidup," kata Yesus kepadanya. "Siapa saja yang percaya dalam diriku, bahkan jika mereka mati, akan hidup Dan siapa saja yang tinggal. Dan percaya di dalam Aku tidak akan mati selamanya.

Adakah terbesar di dunia dan kesan yang langgeng.

Yesus Kristus memberikan nubuatan masa depan dan berbicara tentang peristiwa sebelum kedatangan dua dalam Matius 24 bab. Banyak dari mereka yang sudah dicas dan disahkan kata-kata Yesus. Langit dan bumi akan berlalu, tetapi kata-kata saya tidak akan berlalu. kesan Yesus terhadap kemanusiaan sama hari ini kuat seperti ketika dia tinggal di antara orang peribadi.

John 6,35 - Yesus menjawab mereka: "Akulah roti hidup. Siapa yang datang padaku tidak akan lapar Dia yang percaya pada saya tidak akan pernah haus.

Will mempunyai kuasa atas kematian.

Yesus Kristus tidak mati, tapi mati kerana cinta untuk menggantikan kematian manusia. Mati untuk setiap orang, kerana ia mengasihi kita. Setelah tiga hari di kubur itu telah menjadi sesuatu yang besar - bangkit dari kematian dan masih hidup. Kristus membuktikan semua yang dikatakan dalam hidup anda.

John 15,13 - Tak ada kasih yang lebih besar dari itu seorang laki-laki berbaring hidupnya untuk teman-temannya.

Matius 16, 15-16 - "Siapa yang kau punya aku," katanya. "Engkau adalah Kristus, Anak Allah yang hidup," jawab Simon Petrus kepadanya.

Matius 27,50-54 - Dan ketika Yesus berseru lagi dengan suara keras, ia menyerahkan nyawa-Nya. Pada saat itu tirai Bait Suci terbelah dua dari atas sampai ke bawah. Bumi bergoncang, perpecahan batu dan kubur pecah terbuka. Tubuh banyak orang kudus yang telah meninggal itu dihidupkan. Mereka keluar dari kubur setelah kebangkitan Yesus dan masuk ke kota kudus dan menampakkan diri kepada banyak orang. Ketika pegawai dan orang-orang dengan dia yang mengawal Yesus melihat gempa bumi dan semua yang telah terjadi, mereka takut, dan berseru, "Sesungguhnya ia adalah Anak Allah!"

Jan 20,11-16 - Maria tapi tinggal di luar kubur itu dan menangis. Dalam air mata, ia membungkuk ke kubur dan tempat tubuh Yesus berbaring, dia melihat dua malaikat duduk di jubah putih, dengan satu kepala dan satu di kakinya. "Kenapa kau menangis, Puteri?" Dia bertanya. Mereka telah mengambil Tuhan saya, dan saya tidak tahu ke mana harus meletakkannya, "katanya Setelah itu, ia berbalik dan melihat Yesus berdiri di situ (tetapi tidak tahu bahawa itu adalah dia) .." Kenapa kau menangis, Puteri? "Dia bertanya kepada Yesus" Siapakah yang anda cari "Percaya bahawa tukang kebun, ia menjawab:" Sir?, jika kau membawanya anda memberitahu saya di mana anda meletakkan itu, apakah boleh membawa .. "" Mary, "kata Yesus kepadanya. dia berpaling dan berkata dalam bahasa Ibrani: "Rabuni" (bermaksud "guru").

1 Korintus 15, 08/03 - Aku memberimu hal yang utama, saya juga menerima: bahawa Kristus telah mati karena dosa-dosa kita, sesuai dengan Kitab Suci, dikuburkan dan dibangkitkan pada hari yang ketiga sesuai dengan Kitab Suci. Dia muncul kepada Petrus, kemudian dua belas, dan kemudian menunjukkan lebih daripada lima ratus saudara sekaligus (beberapa telah tertidur, tetapi sebahagian besar daripada mereka masih hidup), kemudian menunjuk James, maka semua para Rasul, dan yang terakhir dari semuanya terbukti saya, sebelum waktunya .

Wahyu 1,17-19 - Ketika aku melihatnya, aku tersungkur di kaki-Nya seperti orang mati. Lalu aku memakai tangan kananku dan berkata: "Jangan bimbang. Saya yang pertama dan yang terakhir hidup aku sudah mati, namun lihatlah, Aku hidup selama-lamanya .. Aku memegang segala kunci maut dan alam baka.

John 6,40 - Sebab inilah kehendak Bapa yang mengutus Aku - bahawa siapapun yang melihat Anak dan percaya kepada-Nya harus mempunyai hidup yang kekal. Dan aku akan menghidupkan dia pada hari terakhir.

5 Jan, 1928-1929 - Jangan hairan itu, datang saat ketika semua orang yang di dalam kubur akan mendengar suaranya dan keluar - orang-orang yang telah berbuat baik akan dibangkitkan untuk hidup, tetapi mereka yang melakukan kejahatan akan kebangkitan mahkamah.

Dia yang berkuasa atas kematian, dan dengan demikian kekuatan untuk memenuhi semua janji. Membangkitkan kita untuk hidup yang kekal.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Doa sebagai perbualan dengan Tuhan

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Lukas 11.1 - "Tuhan, mengajar kita untuk berdoa seperti itu Yohanes mengajar murid-muridnya."Lukas 18.1 - Dia berkata kepada mereka suatu perumpamaan, kerana masih diperlukan untuk berdoa dan tidak menyerah:Apa itu doa?Ibrani ...
Ditambah: 03.05.2011
Display: 294469x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 223832x

Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan

275_jezis_kristus_2.jpg Satu-satunya cara untuk menebus dosa manusia yang diberikan oleh Allah dalam Yesus Kristus. Dalam kehidupan-Nya dari ketaatan yang sempurna kepada kehendak Allah, kematian penderitaan, dan kebangkitan. Mereka yang oleh iman menerima ...
Ditambah: 25.11.2010
Display: 254277x

Cara untuk mendengar suara Tuhan

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Belajar untuk mendengar suara TuhanSayang Penyelamat kita sedang menunggu untuk itu untuk membuka pintu hati anda dan mengatakan bahawa kami tinggal. Yesus berkata: "Lihatlah, Aku berdiri di muka pintu dan mengetuk ...
Ditambah: 29.09.2010
Display: 296883x

Mengapa ada kejahatan?

59_snake.jpg Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada yang sangat kuat dan aktif.Mana mereka berasal? Mengapa?Alkitab berbicara tentang pemberontakan melawan Allah di Syurga. malaikat pembawa obor yang kuat ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 176373x

Ms.AmazingHope.net - Siapakah Yesus Kristus?