Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

Apa itu kematian?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

Ditambah: 02.11.2010
Display: 160335x
Topik: Apa itu kematian?
PrintTisk

Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."

Sebagai bukti bahawa orang tersebut "daun setelah mati terus ke syurga, hal ini paling sering dikutip Yesus wawancara seorang jenayah.

Injil Matius 50 kali berbicara tentang kerajaan syurga atau kerajaan Allah. Yesus dan para pengikutnya tentang topik ini sering dibahas. Yesus mengajar murid-muridnya untuk berdoa dengan berkata: "Kerajaan-Mu datang!" Namun kurang dari 48 jam sebelum penangkapannya, ia berkata lagi dengan sangat jelas, ketika kita bersama-sama ke dalam kerajaan-Nya membawa orang percaya.

Yohanes 14:1-3 -... "Nermut dalam hati kita Adakah anda percaya pada Allah, percayalah juga kepada saya Di rumah Bapa-Ku banyak tempat Jika tidak demikian, aku bilang aku pergi untuk menyiapkan tempat. untuk anda. Ketika saya pergi dan menyiapkan tempat bagimu, Aku akan datang kembali dan membawa kamu kepada diri sendiri, anda juga boleh berada di tempat aku.

Aku tahu seorang jenayah serta pemahaman Israel dari Kerajaan Allah. Oleh kerana itu, ia berkata: "Yesus, ingatlah saya saat Engkau tiba di Kerajaan anda Zvingli menterjemah tempat ini dalam Alkitab Zurich:!" Apabila anda datang ke pemerintah kerajaan, "dan terjemahan Hamp-Stenzel-Kurzinger: .. ketika kau datang ke dalam kerajaan anda! "

Apakah mungkin bahawa Yesus akan menjawab keperluan bagi penjahat, sebagai orang Kristian ramai yang percaya:? "Bahkan hari ini engkau akan bersama Aku di dalam Firdaus"

Apabila Yesus 'Kerajaan di dalamnya, "Hari ini" belum ditubuhkan?

Apabila Yesus pada hari ketiga selepas kematiannya mengatakan bahawa ia telah naik kepada Bapa-Nya? John 20,17.

Ketika, selama "tiga hari" di negeri ini? Matius 12,40.

Ketika orang percaya akan dibangkitkan ketika Yesus kembali dan kemudian mengambil Yesus untuk kerajaannya? Yohanes 14:1-3.

Apabila Yesus sendiri meramalkan bahawa itu akan dibangkitkan dari kematian sampai hari yang ketiga? Luke 18,33.

Tidak, tidak mungkin bahawa Yesus berjanji untuk penjahat yang bersamanya di syurga, "hari ini". Dan bahkan kata "belum", yang terjadi dalam beberapa terjemahan, ada di dalam tubuh.

Sangat penting fakta ini: dalam naskah Yunani kuno ada tanda baca, sehingga tidak ada koma. Oleh kerana itu, setiap kebebasan penterjemah untuk meletakkan koma baik sebelum atau sesudah kata "hari ini". Namun, jika penterjemah mempertimbangkan konteks dan teks dasar ini dirampas kebebasan ini, kerana itu adalah koma selepas "hari ini".

Seruan ini penjahat: Ingat saya apabila anda masuk ke dalam kerajaan anda, Isa menjawab: "Sesungguhnya, Aku berkata kepadamu hari ini (hari ini, ketika visíš di salib), anda akan dengan saya di syurga." Bila? Ketika ia kembali dan diperlukan untuk dirinya sendiri turun keselamatan manusia.

"Aku berkata kepadamu sekarang" sepenuhnya sesuai dengan cara Ibrani bercakap. Ini adalah kekhasan dari cara berbicara oriental: kapan janji, mengatakan hari janji.

Dalam konteks semua teks Alkitab yang berkaitan Hal ini disebabkan: koma harus diletakkan setelah "hari ini" kata. Seorang lelaki telah disalibkan dengan Yesus tidak memenuhi pertanyaan tentang kapan, tapi keinginan untuk membuat kerajaan Allah pernah punya.

Diambil dari buku "Kematian dan kebangkitan, syurga dan neraka" Tomasi Martino


Berkaitan artikel dari media - Apa itu kematian?

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 198861x

Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian

57_hrbitov.jpg Kematian adalah tidak benar-benar sangat bagus kata, yang akan orang untuk berbicara. Hal ini dikelilingi oleh misteri besar. Bagi banyak orang ini merupakan misteri besar, sebuah tanda tanya besar.Saya ingin membawa ...
Ditambah: 29.07.2010
Display: 366724x

Doktrin palsu keabadian jiwa

58_duch.jpg Ini benar-benar abadi jiwa, atau itu ilusi? Apa yang memberitahu kita ini dalam fikiran Alkitab?Banyak gereja telah mengambil doktrin pagan kematian. Mereka percaya bahawa selepas kematian hanyalah kehidupan bahawa jiwa adalah ...
Ditambah: 30.07.2010
Display: 194185x

Video - Cari Kebenaran - kabar baik tentang neraka

196_dobre_zpravy_o_pekle.jpg Apa itu kematian dan apa setelah kematian? Apa itu neraka, di mana neraka itu? Apakah neraka nyata, atau rekaan belaka? Ini benar-benar Tuhan yang penuh kasih mengizinkan seperti orang-orang kejam dan ...
Ditambah: 01.11.2010
Display: 208893x

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.10 bab dari Injil Matius, ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 218156x

Ms.AmazingHope.net - Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?