Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

Apa itu kematian?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

Ditambah: 02.11.2010
Display: 163366x
Topik: Apa itu kematian?
PrintTisk

Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."

Sebagai bukti bahawa orang tersebut "daun setelah mati terus ke syurga, hal ini paling sering dikutip Yesus wawancara seorang jenayah.

Injil Matius 50 kali berbicara tentang kerajaan syurga atau kerajaan Allah. Yesus dan para pengikutnya tentang topik ini sering dibahas. Yesus mengajar murid-muridnya untuk berdoa dengan berkata: "Kerajaan-Mu datang!" Namun kurang dari 48 jam sebelum penangkapannya, ia berkata lagi dengan sangat jelas, ketika kita bersama-sama ke dalam kerajaan-Nya membawa orang percaya.

Yohanes 14:1-3 -... "Nermut dalam hati kita Adakah anda percaya pada Allah, percayalah juga kepada saya Di rumah Bapa-Ku banyak tempat Jika tidak demikian, aku bilang aku pergi untuk menyiapkan tempat. untuk anda. Ketika saya pergi dan menyiapkan tempat bagimu, Aku akan datang kembali dan membawa kamu kepada diri sendiri, anda juga boleh berada di tempat aku.

Aku tahu seorang jenayah serta pemahaman Israel dari Kerajaan Allah. Oleh kerana itu, ia berkata: "Yesus, ingatlah saya saat Engkau tiba di Kerajaan anda Zvingli menterjemah tempat ini dalam Alkitab Zurich:!" Apabila anda datang ke pemerintah kerajaan, "dan terjemahan Hamp-Stenzel-Kurzinger: .. ketika kau datang ke dalam kerajaan anda! "

Apakah mungkin bahawa Yesus akan menjawab keperluan bagi penjahat, sebagai orang Kristian ramai yang percaya:? "Bahkan hari ini engkau akan bersama Aku di dalam Firdaus"

Apabila Yesus 'Kerajaan di dalamnya, "Hari ini" belum ditubuhkan?

Apabila Yesus pada hari ketiga selepas kematiannya mengatakan bahawa ia telah naik kepada Bapa-Nya? John 20,17.

Ketika, selama "tiga hari" di negeri ini? Matius 12,40.

Ketika orang percaya akan dibangkitkan ketika Yesus kembali dan kemudian mengambil Yesus untuk kerajaannya? Yohanes 14:1-3.

Apabila Yesus sendiri meramalkan bahawa itu akan dibangkitkan dari kematian sampai hari yang ketiga? Luke 18,33.

Tidak, tidak mungkin bahawa Yesus berjanji untuk penjahat yang bersamanya di syurga, "hari ini". Dan bahkan kata "belum", yang terjadi dalam beberapa terjemahan, ada di dalam tubuh.

Sangat penting fakta ini: dalam naskah Yunani kuno ada tanda baca, sehingga tidak ada koma. Oleh kerana itu, setiap kebebasan penterjemah untuk meletakkan koma baik sebelum atau sesudah kata "hari ini". Namun, jika penterjemah mempertimbangkan konteks dan teks dasar ini dirampas kebebasan ini, kerana itu adalah koma selepas "hari ini".

Seruan ini penjahat: Ingat saya apabila anda masuk ke dalam kerajaan anda, Isa menjawab: "Sesungguhnya, Aku berkata kepadamu hari ini (hari ini, ketika visíš di salib), anda akan dengan saya di syurga." Bila? Ketika ia kembali dan diperlukan untuk dirinya sendiri turun keselamatan manusia.

"Aku berkata kepadamu sekarang" sepenuhnya sesuai dengan cara Ibrani bercakap. Ini adalah kekhasan dari cara berbicara oriental: kapan janji, mengatakan hari janji.

Dalam konteks semua teks Alkitab yang berkaitan Hal ini disebabkan: koma harus diletakkan setelah "hari ini" kata. Seorang lelaki telah disalibkan dengan Yesus tidak memenuhi pertanyaan tentang kapan, tapi keinginan untuk membuat kerajaan Allah pernah punya.

Diambil dari buku "Kematian dan kebangkitan, syurga dan neraka" Tomasi Martino


Berkaitan artikel dari media - Apa itu kematian?

kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg Apa adalah kematian klinikal, apa pengalaman orang?Banyak orang di seluruh dunia yang telah mengalami kematian klinikal, ceritakan pengalaman mereka. Selama kematian otak, orang mempunyai pengalaman yang berbeza sebagai pusat ini terowong ...
Ditambah: 01.10.2010
Display: 353154x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 220515x

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 202702x

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 308637x

Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi

407_jezis_hora_promeneni.jpg Matius 17,1-8 - Setelah enam hari kemudian Yesus membawa Petrus kepadanya, Yakobus dan Yohanes saudaranya, memimpin mereka sendirian di sebuah gunung yang tinggi dan telah berubah rupa di depan mereka. wajah-Nya ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 371451x

Ms.AmazingHope.net - Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?