Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Secara dramatis meningkatkan jumlah gempa bumi!

Saat kejadian di dunia

392_katastrofykont.jpg

Secara dramatis meningkatkan jumlah gempa bumi!

Ditambah: 11.03.2011
Display: 303686x
Topik: Saat kejadian di dunia
PrintTisk
389_zemetreseni.jpg393_earthquakes.jpg390_katastrofy.jpg391_katastrofydruh.jpg392_katastrofykont.jpg394_1a_view.jpg

Terus meningkatnya jumlah gempa di seluruh negeri. Banyak orang melihat perubahan dan kelainan alam dan mula menyedari bahawa tidak semua adalah dalam rangka. Mereka menyedari sesuatu yang terjadi, apa yang sejarah telah. Setiap kali kita belajar dari berita televisyen tentang gempa bumi besar di berbagai tempat planet dan kecil lebih baik tidak bercakap. Ramai yang berpendapat bahawa gempa bumi dan bencana alam selalu dan kerana itu adalah hal yang normal. Bencana selalu benar, tapi tidak begitu intens dalam skala besar seperti itu. Kami mempunyai cabang yang diberi nama, dan statistik berbicara dengan jelas dan jelas, bahawa bencana alam meningkat dan dalam skala besar.

Suvrvey Geologi AS mengatakan bahawa sejak tahun 1990 jumlah gempa bumi dirakam oleh saintis di seluruh dunia terus meningkat. Dan bahkan walaupun pilihan ukuran masih sama tahun ini. Pada tahun 2004, ada sebanyak 31 201 gempa bumi, yang hampir dua kali ganda pada tahun 1990. Seperti diketahui, gempa bumi tahun 2004 menyebabkan 284.012 kematian.

Jumlah gempa bumi di AS selama 20 tahun terakhir telah meningkat sangat substansial. Pada tahun 1990 Amerika Syarikat mencatat gempa bumi 2268. Pada tahun 1999, jumlah itu telah meningkat menjadi 3003. Pada tahun 2010 ada 8390 gempa bumi. Dari tahun 1990 hingga 2010, sehingga meningkat 370%!

Check out galeri foto pada graf, yang mempunyai lebih dari seratus tahun terakhir, kecenderungan yang meningkat untuk bencana.

Beberapa contoh dalam masa yang singkat:

11 Mac 2011 - Jepun - Jepun diguncang gempa dan tsunami pantai sepuluh-menyapu. Menurut seismolog sebagai salah satu gempa bumi terbesar sejarah Jepun. Itu juga merupakan gempa terbesar kelima historie moden.

10 Mac 2011 - China - Shock dari tingkat kekuatan 5,4 Richter menghentam pada hari Khamis, China barat daya berhampiran sempadan dengan Myanmar. http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/zeme-se-otrasla-a-hroutici-se-budovy-zabijely.html

9 Mac 2011 - Jepun - Jepun menyerang Timur Laut pada Rabu, gempa berkekuatan 7,2 pada skala Richter. Kawasan membayar amaran tsunami, dilaporkan Reuters.

3 Jun 2011 - Chile - Di bahagian utara Chile gempa melanda Minggu tentang kekuatan 6,3 pada skala Richter. Informasikan kata lembaga itu. Getaran hit kawasan sekitar 60 kilometer dari bandar pelabuhan Arica.

22 Februari 2011 - New Zealand - The mengerikan, cepat dan kuat. Gempa bumi di New Zealand adalah seperti sebuah serangan udara. Christchurch New Zealand kelihatan seperti selepas serangan itu. Beberapa jam yang lalu itu menghentam salah satu gempa paling merosakkan dalam sejarah.

11 Februari 2011 - Chile - tekan bahagian tengah Chile pada gempa CET Jumaat malam besarnya tujuh pada skala Richter. Sebagai memberitahu Reuters, bumi juga menggegarkan ibukota Santiago de Chile.

April 2, 2011 - India, Burma - Gempa berkekuatan 6,4 pada skala Richter melanda Jumaat di sempadan India-Burma. Menginformasikan AFP bahawa

30 Januari 2011 - Hungary - gempa bumi, merasa bahawa orang-orang di Republik Slovakia selatan. Di Hungary, dinding retak di beberapa rumah.

Alkitab mengatakan bahawa sebelum kedatangan Yesus Kristus, peningkatan gempa bumi dan merupakan salah satu dari tanda-tanda yang membuat kita peringatan dan berbalik kepada Tuhan dan firman-Nya.

Matius 24.7 - Bangsa akan bangkit melawan bangsa, dan kerajaan melawan kerajaan, dan berehat di berbagai tempat kelaparan dan gempa bumi.

Lukas 21,11 - Akan ada gempa bumi besar di berbagai tempat akan ada kelaparan dan sampar dan kengerian datang dan tanda-tanda yang besar dari Syurga.

Amaran EG White

Saya diminta untuk menyampaikan amaran bahawa banyak bandar tenggelam dalam kesalahan-kesalahan dan dosa yang dihancurkan oleh gempa tingkat tinggi, banjir dan api. Dunia akan memberi amaran bahawa itu adalah Tuhan yang telah mendedahkan kekuasaannya. tindakan tak terlihat Its membolehkan kehancuran dan kematian. Dalam tidak ada jalan untuk semua akumulasi kekayaan ... (MS 1935 1906)

Mereka datang tiba-tiba bencana yang mengerikan dan bencana akan mengikuti satu demi satu. Jika anda mematuhi peringatan Allah, jika gereja akan kembali ke jalan ketaatan, maka waktu yang dihabiskan di tangan perosak itu. Jika aku lebih lanjut, bagaimanapun, orang tergoda oleh perjalanannya, penerbangan membuat perintah-perintah Allah, dan menyatakan kebohongan yang lain, Allah menghantar mereka dengan bencana yang dibangkitkan. (MS 1935 1906)

Tuhan menghancurkan dalam satu saat semua melampaui batas, bahkan segala bangsa bersama-sama. Ini akan menghukum bandar dan tempat-tempat di mana orang menyerah dengan pemilikan kekuatan setan. Kota-kota bangsa-bangsa akan dilayan tegas, namun belum melawat Tuhan yang paling tinggi, tidak memilih, kerana mereka masih menemui beberapa jiwa yang terpisah dari delusi musuh, mereka akan bertaubat dan berbalik, manakala sektor lain akan dikekalkan hingga ke hari dari murka Allah. (Penginjilan, 27, 1906)

Ini adalah dekat saat kota-kota besar akan dikunjungi oleh cubaan. Dalam sedikit masa untuk datang ke kota ini kejutan yang mengerikan. Tidak peduli seberapa besar dan kuat akan bangunan mereka, walaupun sejumlah besar unit kebakaran akan dikerahkan, ketika Allah menyentuh bangunan tersebut, dalam beberapa minit atau jam akan di runtuhan. Suci di dunia ini menjadi sapu disapu kehancuran. Bencana yang menimpa hari ini untuk bangunan besar dan bahagian bandar yang besar, Allah menunjukkan kepada kita apa yang datang ke seluruh dunia. - (7 Kesaksian untuk, Gereja 82 83).


Berkaitan artikel dari media - Saat kejadian di dunia

Bekas Paus Yohanes Paulus II. akan dinyatakan kudus - Apa yang Alkitab?

316_vatikan.jpg Paus Benedict XVI saat menyetujui keputusan di mana pendahulunya Yohanes Paulus II. mengakui pelaksanaan keajaiban. Itu mungkin seorang paus bekas dibeatifikasi rasmi. Pengakuan keajaiban diperlukan untuk beatifikasi daripada Allahyarham. Yohanes Paulus ...
Ditambah: 18.01.2011
Display: 177918x

Waktu dunia, berapa banyak orang di dunia ini?

157_world_clock.jpg Bertanya-tanya berapa banyak orang di dunia ini? Ingin tahu berapa banyak orang yang lahir, berapa banyak orang meninggal pada tahun atau pada saat ini? Ingin tahu apa nombor kejahatan di Amerika ...
Ditambah: 30.09.2010
Display: 330895x

Kematian misteri haiwan di seluruh dunia

396_uhyn_ryby.jpg Sejak akhir tahun lalu, ada kematian misteri spesies yang berbeza di seluruh dunia. Mereka mati mendadak dalam jumlah yang besar dan tanpa alasan jelas. Penyebabnya masih belum majoriti tidak ada jejak. ...
Ditambah: 24.03.2011
Display: 249040x

Doa untuk pemulihan dan pencurahan Roh Kudus - 777

424_777prayer.jpg Gereja Perjanjian Baru sangat dipengaruhi dunia dengan kabar baik injil dalam satu generasi. Dipenuhi dengan Roh Kudus orang percaya Perjanjian Baru yang hadir untuk berkongsi kebenaran dari mesej yang telah disalibkan ...
Ditambah: 08.05.2011
Display: 236362x

Apa yang berlaku di negara-negara Arab - akan eksodus lain?

370_arabske_zeme.jpg Besar protes anti-kerajaan melanda dalam dua bulan terakhir, sebahagian besar dari Timur Tengah. Demonstran memprotes keadaan hidup yang buruk, rasuah politik, pengangguran yang tinggi, sekatan hak asasi manusia dan kebebasan maklumat.Rusuhan ...
Ditambah: 25.02.2011
Display: 167045x

Ms.AmazingHope.net - Secara dramatis meningkatkan jumlah gempa bumi!