Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Satunya Allah yang benar adalah Allah Israel!

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

439_izraelite.jpg

Satunya Allah yang benar adalah Allah Israel!

Ditambah: 01.06.2011
Display: 292596x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Yesaya 44.6 - Beginilah firman TUHAN, Raja dan Penebus Israel, TUHAN semesta alam: Aku pertama dan saya yang terakhir, selain saya tidak ada Allah.

Tuhan adalah satu-satunya! Salah satu Pencipta bumi dan alam semesta, satu penguasa, dan perundangan, satu Penyelamat dan Penebus, hanya satu Bapa kita yang penuh kasih. Mengapa begitu banyak jenis agama, dewa begitu banyak dan arah? Mengapa begitu banyak ibadah yang berbeza dan imitasi?

Semua umat manusia ditarik ke dalam kontroversi besar antara Kristus dan Setan, yang merupakan watak Allah adalah kasih, undang-undang Allah dan kedaulatan Allah atas alam semesta.

Kontroversi ini bermula di syurga ketika salah satu makhluk yang diciptakan, bahawa Angel adalah seorang yang mulia dan diberkati dengan pilihan, mulai mengangkat. Dia menjadi Iblis, musuh Allah, yang memecahkan halangan dari para malaikat. Jika Tuhan campur tangan segera, adalah bahawa kejahatan tidak tahu sampai sekarang, mulai takut dan mentaati Allah ketakutan. Inilah sebabnya mengapa Allah membiarkan Iblis untuk menunjukkan sifat sebenarnya dari kejahatan dan pemberontakan terhadap-Nya. Allah telah menakluk kejahatan dengan cinta-Nya.

Setan menipu Adam dan Hawa ke dalam dosa, dan mengatakan semangat pemberontakan di negara kita. Dosa telah dirosakkan gambar Allah pada manusia, susunan terganggu dalam penciptaan dunia dan menyebabkan kekacauan di seluruh negeri banjir. Manusia terasing dari Tuhan oleh dosa, tapi Tuhan punya rencana penebusan bagi masyarakat. Allah mengutus Anak-Nya untuk menebus kita dari dosa dan penderitaan mengalami di negara untuk dosa-dosa kita.

Pencipta mati untuk ciptaan-Nya, bukti lebih dari cinta untuk semua makhluk Tuhan boleh memberikan.

Wahyu Yohanes 12,7-9 - Pertarungan terjadi langit: Michael dan malaikat-malaikatnya berperang melawan naga itu. Dan naga dan malaikat-malaikatnya berperang, tetapi tidak berjaya. Langit ada tempat dijumpai untuk mereka dan naga besar - si ular tua, yang disebut Iblis atau Satan, yang menyesatkan seluruh dunia - digulingkan. Ia dilemparkan ke bumi dan malaikat-malaikatnya diusir dengan dia.

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

Setan di bumi ini mula mendominasi dan mengambil tempat Tuhan. Dia terus dirinya untuk ibadah, ia memilih hamba-hambanya, peramal dan nabi-nabi palsu, dan kerinduan untuk menghormati dan kagum yang hanya dimiliki satu Allah yang benar.

Sepanjang sejarah, Syaitan telah memiliki sejumlah besar orang dan bangsa yang mengikuti dia dalam kekaguman. Dia memberi mereka pengetahuan dan hikmat dalam pertukaran untuk itu menyembah dia sebagai tuhan mereka. Dan mereka membawa dia banyak korban, termasuk korban manusia dan percaya bahawa hanya ia akan membantu mereka dalam segala hal.

Seluruh alam semesta hanyalah satu Allah yang benar! Tuhan yang mengasihi kita sehingga ia mempersembahkan korban untuk keselamatan kita dan anaknya sendiri.

Allah selalu setia kepada umat-Nya, yang menginginkan Sambungan benar surgawi Bapa mereka. Apakah itu sebelum banjir, atau bahkan setelah banjir, selalu hidup dengan orang-orang yang mematuhi prinsip-prinsip akan Tuhan dan Allah.

Sehubungan dengan sejumlah besar orang di seluruh dunia, tetapi selalu ada cukup.

Ingat berapa banyak orang yang disimpan di dalam bahtera Nuh di Banjir. Itu adalah 8 orang yang percaya dan melayani Allah yang benar, Pencipta dan penguasa syurga. Pada waktu itu bisa beberapa bilion orang dan masih diselamatkan, hanya 8 dari mereka. Mereka yang dalam gelap, anda mungkin berfikir bahawa ada kemungkinan seperti dipuja dan kebanyakan orang percaya sesuatu yang palsu, sesuatu yang tidak benar. Tetapi syaitan mampu menipu semua orang dan mereka semua tewas dalam banjir. Ini adalah peringatan bagi kita!

Alkitab berbicara jelas tentang fakta bahawa Allah adalah satu-satunya. Allah Abraham, Ishak dan Yakub!

Sama seperti Setan mengawal negara-negara di dunia, Tuhan yang benar memilih umat-Nya, di mana mendedahkan kuasa besar dalam tindakannya, kasih besar-Nya, ketahanan yang besar, tetapi keperluan mereka dan simpulan. tindakan Allah yang spektakuler, jenis yang Setan tidak boleh menunjukkan semua sejarah. kuasa besar-Nya membawa orang-orang yang dipilihnya dari tawanan Mesir, dan bahkan kemudian kuat membuktikan keunikannya. Penemuan Arkeologi telah menunjukkan secara jelas bahawa mereka satu mukjizat benar-benar berlaku dan bahawa Alkitab menjelaskan kebenaran.

Perhatikan bahawa Tuhan membawa orang-orang pilihan-Nya dari tawanan Mesir. Mesir adalah negara yang melayani berhala dan disembah oleh Setan. Seperti betul sebelum banjir hanya Nuh dan keluarganya pada saat para leluhur Perjanjian Lama, adalah satu-satunya negara Israel, yang melayani Allah yang benar. negara-negara sekitarnya seperti Mesir telah dijual dengan dewa-dewa palsu - Setan.

Yesaya 43,20-21 - Aku dipasang orang yang dipilih, orang-orang bahawa saya telah diciptakan untuk mewartakan pujian saya.

Keluaran 3.6 - Kemudian dia berkata: "Akulah Allah nenek moyangmu, Allah Abraham, Allah Ishak dan Allah Yakub." Musa menyembunyikan wajahnya akan, kerana ia takut memandang Allah. Tuhan berkata: "Aku dapat melihat dengan jelas kesengsaraan umat-Ku di Mesir, saya mendengar mereka mengerang Jurusita mereka Ya, aku tahu penderitaan mereka ..

Yesaya 44,7-8 - Siapakah yang seperti aku? Adakah laporan ini! Biarkan saya memberitahu dan tanah! Sejak zaman purba, ketika saya menetapkan orang-orang saya yang penting untuk mengumumkan masa depan mereka dan masa depan? Jangan bimbang, jangan putus asa - setelah saya jelas mengatakan di muka. Kamu adalah saksi saya! Apakah ada Tuhan selain saya? Tidak, tidak rock lain, saya tidak tahu apa-apa!

Yesaya 44.10 - Siapa yang membuat dewa dan cast idola, tidak apa-apa yang diperolehi. Malu menanti semua pengikutnya. . .

Yesaya 45, 14-18 - Beginilah firman TUHAN: kekayaan Mesir, barang Habsyah dengan menjorok Sabian datang kepadamu, kehendak-Mu. Bagi anda perlu pergi dengan rantai mereka, dan tunduk pada anda dengan rendah hati mengaku: "Tuhan hanya untuk anda dan tidak ada Tuhan selain Dia Memang, engkau Allah, yang tersembunyi, Allah Israel, Penyelamat,!" Model Pengeluar berangkat aib, semua bersama-sama, dengan rasa malu dan penghinaan. Israel dan Allah menyelamatkan keselamatan kekal. Anda tidak akan malu atau dihukum pernah, pernah!

Pada waktu yang ditentukan Tuhan telah dinyatakan kepada umat-Nya yang dipilih Mesias -. Anaknya yang adalah untuk menebus manusia dari dosa dan untuk membayar harga tinggi untuk keselamatan kita

Yesus Kristus adalah Anak Allah, yang hanya mencipta manusia jatuh dalam perjalanan kembali kepada Allah Bapa dan Tuhan mendedahkan sifat lebih penuh cinta dan kebaikan. bangsa Israel, tetapi Mesias - Yesus Kristus disalibkan dan tidak mengenal-Nya. Yesus Kristus adalah kehidupan saya apa yang Tuhan yang diwahyukan, tetapi juga apa yang Allah inginkan dari kita.

Tuhan mahu kita setia padanya dan hanya menyembah Dia. Untuk membuka hati anda kepada Roh Kudus, undang-undang suci dari jenis di dalam hati kita. Kemudian kita tetap undang-undang Allah bukan kekuatan-Nya, seperti orang Israel, tetapi dengan cinta dan iman dalam Yesus Kristus, Roh Kudus memberi. Yesus menyebutnya kelahiran semula. Dalam Alkitab Tuhan berjanji bahawa orang yang percaya kepadanya akan menerima janji-janji pilihan raya yang sama dan, seperti Abraham diterima.

Galatia 3,27-29 - Semua anda mempunyai iman dalam Yesus Kristus menjadi anak-anak Allah. Semua yang dibaptis dalam Kristus, anda harus mengenakan Kristus. Ini bukan lagi tentang siapa adalah seorang Yahudi atau Yunani, budak atau bukan budak, laki-laki atau perempuan - kamu semua adalah satu di dalam Kristus Yesus. Dan jika anda Kristus, kamu adalah keturunan Abraham dan berhak menerima janji.

Kejadian 13,14-15 - (janji kepada Abraham) "Angkatlah mata anda dari tempat di mana engkau, dan melihat utara, selatan, timur dan barat Seluruh negeri yang anda lihat, Aku memberikan kepadamu dan kepada keturunanmu. selama-lamanya.

1 Yohanes 5,2-3 - Hanya kerana kita mengasihi anak-anak Allah, diakui oleh kenyataan bahawa kita mengasihi Allah dan memenuhi perintah-Nya. Cinta Allah adalah bahawa kita melakukan perintah-Nya - dan perintah-perintah-Nya itu tidak berat.

Rom 3.31 - kami membatalkan hukum Taurat karena iman? Tidak! Sebaliknya, undang-undang.

Matius 5,17-19 - "Janganlah kamu menyangka, bahwa Aku datang untuk meniadakan hukum Taurat atau kitab para nabi aku tidak datang untuk meniadakan melainkan untuk menggenapinya mereka Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, sampai langit dan bumi berlalu bukan .. huruf terkecil, tidak satu titik dari hukum Taurat, sebelum semuanya menjadi kenyataan. Siapapun akan menghilangkan salah satu dari sedikit perintah dan mengajar orang-orang di kerajaan syurga dianggap sebagai terkecil.

Dan bagaimana hal ini berkaitan dengan saat ini?

Di seluruh dunia ada banyak agama - Buddha, Hindu, Islam, banyak diubahsuai bentuk kekristenan, banyak ajaran sektarian yang berbeza, dan banyak lagi. Banyak dari garis-garis menunjukkan wahyu supernatural, keajaiban, seperti para imam Firaun di Mesir purba. New Age Movement menyatakan link panduan ini dan Paus awam menyatakan segala sesuatu yang sebenarnya dalam urutan yang benar dan bahawa Allah dalam setiap agama apakah itu mungkin. Itu bohong!

Semua sejarah menunjukkan bahawa jalan yang benar kepada Allah sempit, dan bahawa hanya mereka yang ditetapkan oleh bimbingan Tuhan, yang memberi kita melalui para nabi-Nya dan Anak-Nya Yesus Kristus, adalah untuk mengambil tempat dalam kerajaan Allah. Segala sesuatu yang lain adalah penyembahan berhala bertujuan untuk Setan, yang duduk di tanah di tempat Allah yang Benar!

Perhatikan bagaimana ada pola, baik kayu, emas atau sebaliknya. Sebelumnya itu Molokh, Baal - sekarang Buddha, Perawan Maria, orang kudus, tetapi juga benar-benar segala sesuatu yang kita pasang di hadapan Allah berlaku. Ini adalah makanan yang berlebihan, hiburan, sukan. Semua apa yang kita lebih suka hidup di hadapan Allah adalah idola untuk kita, yang Allah benci. Ini adalah pekerjaan musuh yang telah kita dari penciptaan dunia membenci dan berusaha menghancurkan.

Menjelang kedatangan Yesus Kristus dan pemenuhan janji yang dia berikan kita. Tetapi Alkitab memberi amaran bahawa sebelum Yesus datang, akan menjadi miliknya kedatangan Setan ditiru. Oleh kerana itu, menghubungkan dunia ke dalam satu titik yang sama. Jadi hari ini kita mendengar bahawa Allah adalah sama dalam Islam, Kristian, Hindu, bahkan dalam Buddhisme. Kerana Setan, penguasa kemenangan sementara negara kita akan meniru kedatangan Yesus Kristus.

Turn Oleh kerana itu satu-satunya Allah yang hidup, yang sendiri adalah Pencipta kita, Bapa kita, dan yang hanya sangat mengasihi kita. Dia memberikan kepada kita untuk mengenal orang-orang Israel dan Anak Yesus Kristus. Yesus adalah satu-satunya jalan kepada Bapa, dan ketika mereka menerima iman dalam Yesus Kristus ke dalam hati anda, anda akan mengalami kelahiran semula Roh Kudus - anda akan menemui surgawi Bapa.

John 14,6-7 - "Saya Jalan, Kebenaran dan Hidup," jawab Yesus. "Tidak seorang pun yang datang kepada Bapa kecuali melalui saya Jika anda tahu saya, anda akan tahu Bapa-Ku juga .. Mulai sekarang anda tahu dan telah melihat dia!"

1 Yohanes 4.10 - Ini adalah kasih, bukan bahawa kita mengasihi Allah, tetapi bahawa ia mencintai kita dan mengutus Anak-Nya sebagai korban penebusan bagi dosa-dosa kita.

Filipi 2,6-11 - meskipun ia berkongsi sifat Allah, kesamarataan dengan dia terkini. Sebaliknya, ia menyerahkan diri, memiliki esensi seorang hamba, mengambil bentuk manusia. Dia menemukan dirinya dalam tubuh sebagai manusia, Ia telah merendahkan diri dan taat, dan sampai mati - mati di kayu salib! Oleh kerana itu Allah meninggikan Dia di atas segalanya, nama di atas segala nama dia berikan kepada lutut di hadapan nama Yesus setiap lutut di syurga dan di bumi dan di bawah bumi dan segala lidah bagi kemuliaan Allah Bapa, telah mengakui bahawa Yesus Kristus adalah Tuhan.

Yesaya 44,24-26 - Beginilah firman TUHAN, yang menebus engkau, yang membentuk rupa kamu dalam kandungan: Akulah Tuhan bahawa segala sesuatu bekerja, yang ia menyebar langit, yang merangkumi seluruh negara itu sendiri, yang mengalahkan palsu tanda-tanda dan ramalan dalam orang bodoh ternyata orang bijak membaling dalam kebingungan dan berbalik mereka tidak tahu untuk mengesahkan apa yang dia katakan tentang hamba-Nya, dan Rasul ramalan menjadi kenyataan.

Yesaya 45,18 - Yah, mengatakan bahawa Pencipta langit, Tuhan Allah, yang membentuk bumi, yang membuat dan menegaskan bahawa hal itu tidak membuat itu tetap kosong, tapi membentuknya untuk hidup: Akulah Tuhan, dan bukan yang lain adalah.

Yesaya 46,9-10 - Fikirkan hal-hal masa lalu lama, kerana Akulah Allah dan tidak ada orang lain adalah, aku adalah Allah, tidak ada di sampingku. Saya menyatakan akhir dari awal selalu dan apa yang akan datang. Aku berkata: "Ini akan menjadi, aku akan melakukan segala sesuatu yang saya inginkan."

Yesaya 45,20 - Assemble dan datang, pelarian dari negara-negara dengan akses! Mereka tidak memahami mereka yang memakai berhala kayu untuk berdoa kepada Allah, yang diselamatkan.

Yesaya 42,10 - O menyanyi bagi Tuhan lagu baru di seluruh dunia memuji dia - para pelaut, laut dan segala isinya, pulau dan penduduknya!


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Sabat sebagai peringatan kejadian, mengingat hubungan dengan Tuhan

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Mari kita lihat awal dari Alkitab, Kitab Kejadian. Ini adalah menulis tentang penciptaan dunia kita. Kita belajar bahawa Allah mencipta dunia ini dalam enam hari berturut-turut dan berehat pada hari ketujuh. ...
Ditambah: 28.04.2011
Display: 186589x

Siapakah Yesus Kristus?

77_jezis_kristus.jpg Pusat turun Alkitab adalah hidup dan kematian orang-orang yang terbesar sejarah dunia, Yesus Kristus. Sejak kelahirannya era baru dikira, walaupun ia lahir di gudang, dan mempengaruhi sejarah dunia, walaupun ia miskin ...
Ditambah: 30.08.2010
Display: 189972x

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 1

374_jezis_kristus_1.jpg Semua ayat-ayat ini adalah memimpin kita ke kesedaran bahawa Allah, Pencipta alam semesta dan semua kehidupan peribadi datang ke dunia ini dalam tubuh manusia, Yesus Kristus mati untuk dosa kita. Dia ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 205943x

Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan

275_jezis_kristus_2.jpg Satu-satunya cara untuk menebus dosa manusia yang diberikan oleh Allah dalam Yesus Kristus. Dalam kehidupan-Nya dari ketaatan yang sempurna kepada kehendak Allah, kematian penderitaan, dan kebangkitan. Mereka yang oleh iman menerima ...
Ditambah: 25.11.2010
Display: 254276x

Bagaimana cara mencari Tuhan?

372_jak_najit_boha.jpg Di dalam setiap orang dicipta dalam keinginan untuk Tuhan. Dalam masyarakat masa lalu untuk generasi mencipta pelbagai dewa pada istilah mereka sendiri, dan bahkan orang-orang saat ini memiliki keinginan untuk menyembah ...
Ditambah: 07.03.2011
Display: 235727x

Ms.AmazingHope.net - Satunya Allah yang benar adalah Allah Israel!