Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Satu-satunya cara ke syurga

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg

Satu-satunya cara ke syurga

Ditambah: 13.12.2010
Display: 172935x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Yesus Kristus hidup, menderita dan mati untuk menebus kita. Allah mengizinkan Anak-Nya terkasih datang dari dunia kemasyhuran di dunia ini jahat dari dosa, meninggalkan penghinaan kemuliaan dan kehormatan dan bertahan, penghinaan, kebencian dan kematian. Dia, yang identik dengan Tuhan, jiwa merasa pemisahan mengerikan yang disebabkan dosa antara Allah dan manusia. Ini pengorbanan besar merupakan manifestasi indah kasih Bapa bagi kita.

Kristus adalah satu-satunya perantara melalui siapa Allah telah mencurahkan kasih-Nya yang besar bagi dunia berdosa. Hanya korban itu Hanya Tuhan untuk membersihkan dari dosa semua orang yang percaya kepadaNya.

Kita harus ingat harga bagus untuk penebusan kita dan peranan baru yang ditawarkan kepada kita. Dosa kita berada dalam belenggu Setan, tetapi pengorbanan Yesus Kristus, kita dapat kembali menjadi anak-anak Allah - anak-anak Raja Surgawi. cinta tersebut tidak boleh menghadapi apa-apa!

Yesus Kristus menawarkan kita kesempatan kedua untuk percuma dan terserah kepada kita apakah kita menerimanya jauh ke dalam hati kita dan kita akan bersatu dengan Kristus setiap hari diperbaharui.

Tidaklah cukup untuk mengatakan - saya percaya di dalam dia, jadi aku masuk syurga, itu bukan iman yang benar. Benar iman sebagai jantung. Apabila seseorang menyedari bahawa anak Allah Pencipta adalah satu kata kita bisa menghancurkan mereka semua dan membuat orang lain, patuh, datang ke bumi dan menderita dan mati untuk kita, sesuatu itu begitu nyata, bahawa kita tidak boleh biarkan sejuk.

Dengan demikian, langkah pertama dari iman adalah asli dan penyesalan mendalam atas dosa-dosa kita yang disalibkan Pencipta kita dan bertaubat.

Lalu masukkan hati kita Roh Kudus dan remould kita dalam gambar-Nya, kami penuh cinta dan pelanggaran undang-undang Allah tidak ada. Ini adalah suatu proses, dan semakin orang menyedari kasih Allah semakin mereka melihat kesalahan mereka sendiri dan lebih memohon untuk pengampunan dan bimbingan.

Kekuatan sebenarnya dari dosa tidak boleh melarikan diri, kerana pemikiran kita yang salah dan kita tidak boleh dengan sendirinya berubah. Semua usaha-usaha manusia untuk perilaku yang baik tidak dapat mengubah hati. Hal ini dapat hanya Yesus Kristus, yang memberi kehidupan baru ke jantung, dan kemudian hanya satu bisa berpaling dari dosa kembali ke kesucian.

Seseorang harus mempunyai hati yang baru, keinginan baru, resolusi baru, dan tidak cukup bagi ciri-ciri hanya baik, tetapi harus dilahirkan kembali dari Roh Kudus. Hal ini tidak cukup untuk melihat kasih Tuhan dan belas kasihan. Hal ini tidak cukup untuk mengetahui hikmat-Nya dan keadilan undang-undang, tetapi kita harus menerima pengorbanan Yesus Kristus dan mempunyai iman untuk mengubah hati mereka.

pertobatan Benar merangkumi penyesalan yang tulus atas dosa dan menghadap jauh dari dosa. Dosa tidak akan menarik kembali sampai kita tidak tahu keberdosaannya, perubahan nyata dalam hidup hanya terjadi saat jantung berpaling dari dosa.

Jika anda memberi di jantung Roh, bagaimanapun, membangkitkan hati nurani dan orang berdosa akan merasakan sesuatu dari kedalaman dan kesucian hukum Allah, dasar Kerajaan Allah di syurga dan di bumi.

Hidup Penyelamat adalah contoh besar mempertahankan prinsip-prinsip undang-undang Allah - mengasihi Allah dan manusia. Hidupnya penuh dengan pengampunan dan cinta tanpa pamrih. Jika kita melihat dia, maka kita mengetahui kejahatan hati mereka.

Satu-satunya alasan mengapa kita kurang pengampunan dosa yang dilakukan adalah bahawa kita tidak bersedia untuk merendahkan hati anda dan tidak mahu agar sesuai dengan keadaan kebenaran ilahi. Pengakuan dosa, apakah awam mahupun swasta, jujur, dapat dilakukan secara bebas dan tidak dilaksanakan oleh orang berdosa. Tidak juga dilakukan santai dan ceroboh, dan boleh dikuatkuasakan oleh mereka yang masih tidak tahu yang jelas dari sifat dosa yang mengerikan. Hanya agama yang berasal dari kedalaman batin kita, mencari jalan ke rahmat Allah yang kekal.

Agama tanpa pertobatan tulus dan tidak ada ubat tidak menyenangkan kepada Allah. Dalam kehidupan dari perubahan bahan harus terjadi, semuanya sayang kepada Allah, harus dihilangkan. Ini adalah hasil dari pertobatan sejati dosa. Pengakuan Kristus tanpa kasih yang mendalam ini hanyalah ekspresi verbal, suatu formalitas kering. Semua orang yang mengakui bersalah, kita dibenarkan, kerana mereka akan memohon untuk setiap bertaubat dalam darah.

Ketika Roh Kudus membangkitkan hati nurani anda, anda tahu, sampai batas tertentu kejahatan dosa, kekuasaannya, rasa bersalah dan penderitaan dan berfikir dari pada dia dengan jijik. Anda merasa dosa yang memisahkan anda dari Tuhan, kau kekuatan tawanan kejahatan. Semakin anda cuba melarikan diri, semakin anda menyedari ketidakupayaan anda. motif anda tidak murni dan hatimu murni. Kenali bahawa hidup anda penuh dengan keegoisan dan dosa. Adakah anda bermimpi bahawa anda telah diampuni, anda perlu dibersihkan dan dihantar. Cuba tentang apa yang diperlukan untuk menjadi sejajar dengan Tuhan, anda menjadi seperti dirinya. Apa yang anda lakukan untuk mencapainya?

Pergi kepadanya dan memintanya untuk membasuh dosa-dosa anda dan memberikan anda hati yang baru. Percayai dia untuk melakukannya, kerana itu berjanji.

Apabila anda mendedikasikan Yesus, tidak meninggalkan, tidak terpisah dari dia, tapi untuk mengaku setiap hari: "Aku Kristus, saya didedikasikan untuk dia." Minta dia untuk memberikan Roh-Nya dan membuat anda oleh anugerah-Nya. Kerana Tuhan memberi anda, dan percaya bahawa anda menjadi anak Allah, masih tinggal di dalam Allah. Rasul Paulus menulis: "Hidup dalam Kristus Yesus, apabila anda menerima dia sebagai Tuhan" (Kolose 2:6).

Yesus ingin kita datang kepadanya seperti itu, kita, berdosa, tak berdaya, bergantung. Bolehkah kita datang dengan segala kelemahan saya, dan kebodohan-nya, keberdosaannya, dan jatuh di kakinya dalam pertobatan.

Jika hati telah diperbaharui oleh Roh Allah akan menjadi saksi hidup itu sendiri. Laman ini tercermin dalam watak, dalam kebiasaan, dalam pertemuan tersebut. Menunjukkan dengan jelas, perbezaan ketara antara apa yang sebelumnya, dan mereka sekarang. Alam tidak menunjukkan perbuatan baik sesekali atau perbuatan buruk jarang, tapi ucapan sehari-hari dan perilaku.

Mereka yang menjadi ciptaan baru dalam Kristus Yesus, membawa buah Roh, yang adalah "kasih, sukacita, damai sejahtera, kesabaran, kemurahan, kebaikan, kesetiaan, kelemahlembutan, penguasaan diri" (Galatia 5,22-23). Hentikan untuk mencari kesenangan dalam keburukan tua, tetapi untuk iman dalam Anak Allah akan berjalan di jejak Kristus, mencerminkan watak dan akan murni seperti Dia murni.

Ada dua kesalahan yang harus dihadapi oleh anak-anak Allah - terutama mereka yang baru mula percaya pada kasih karunia Allah -. Terutama dilindungi

Kesalahan pertama adalah kepercayaan dalam kekuatan manusia sendiri dan dalam karya sendiri, sebuah keyakinan bahawa manusia mereka dapat didamaikan dengan Allah.

Yang cuba untuk mematuhi undang-undang dan menjadi perbuatan sendiri orang suci, cuba hal yang mustahil. Segala sesuatu yang orang ditahan tanpa Kristus, sudah dikotori oleh keegoisan dan dosa. Hanya iman dalam kasih karunia Kristus dapat memberkati kita.

A tidak ada kesalahan kedua-dua kurang berbahaya adalah keyakinan bahawa Kristus telah membebaskan manusia dari hukum kekekalan Allah, iman bahawa kita menjadi peserta dalam kasih karunia Kristus dan bahawa tindakan kita dengan penebusan kita tidak memiliki kesamaan.

Tetapi perlu diingat bahawa ketaatan tidak menyiratkan perintah pematuhan hanya formal, tapi amal.

Undang-undang Allah adalah suatu ekspresi dari sifat sejati Allah, adalah lambang dari prinsip-prinsip besar cinta, dan itu adalah dasar dari Kerajaan Allah di syurga dan di bumi. Hal ini masih berlaku, baik di syurga dan di bumi.

Jika hati kita baru diciptakan dalam gambar Allah ketika jiwa cinta ilahi, apakah mungkin bahawa undang-undang Allah tidak tercermin dalam kehidupan? Jika prinsip cinta masuk ke hati, jika seseorang terlahir dalam gambaran dirinya yang diciptakan-Nya dia adalah memenuhi janji dari kontrak baru.

Ibrani 10,16 - "Aku memberi mereka undang-undang-Ku ke dalam hati mereka dan menuliskannya dalam fikiran."

Dan ketika undang-undang masuk ke dalam hati, akan membentuk hidupnya. Ketaatan - perkhidmatan kasih dan pengabdian kepada cinta - adalah tanda sejati Pemuridan. Alkitab berkata:

1 Yohanes 5.3, 2.4 - ". Ada kasih kepada Allah bahawa kita menuruti perintah-Nya" "Siapa bilang aku kenal dia, tetapi tidak mematuhi perintah-perintah-Nya adalah pembohong dan tidak ada kebenaran dalam dirinya." Hanya saja iman dan keyakinan bahawa ketaatan kita untuk pembebasan dari peserta adalah kasih karunia Kristus yang membolehkan kita untuk taat.

Keselamatan tidak akan mendapatkan ketaatan, kerana keselamatan adalah kurniaan Allah bahawa kita menerima dengan iman. Ketaatan adalah buah dari iman.

1 Jan 3,5.6 - "Dan anda tahu bahawa Anak Allah muncul untuk mengambil dosa-dosa, dan tidak ada dosa orang-orang yang tetap di dalam Anak, bukan dosa dan dia yang dosa, melihatnya atau mengenalnya .."

Ini adalah batu ujian benar. Jika anda tinggal di dalam Kristus berdiam di dalam kita kasih Allah, perasaan kita, fikiran kita, niat kita dan tindakan kita sesuai dengan kehendak Allah seperti yang diungkapkan dalam perintah-perintah hukum kudus Allah.

1 Jan 3,7 - "Anak-anakku, marilah kamu menjadikan orang: dia adalah benar, yang melakukan keadilan - seperti Kristus adalah benar."

Keadilan ditakrifkan oleh undang-undang Allah yang kudus, yang dinyatakan dalam Sepuluh Perintah Allah diberikan di Sinai. Hantu iman di dalam Kristus, yang menyatakan bahawa orang dibebaskan dari kewajiban untuk mentaati Tuhan, bukan iman, tetapi arogansi.

Ef 2,8, James 2,17 - "Sebab karena kasih karunia kamu diselamatkan oleh iman," tetapi "serta iman, tidak dengan sendirinya 1i bekerja, pada hakikatnya adalah mati."

Komit diri Jika dia dan menerimanya, padahal Penyelamat anda, anda akan dianggap sebagai nya hanya kerana, apakah itu adalah hidup anda sendiri hříšnější. watak Kristus berdiri di tempat watak anda, dan Tuhan menerima anda sebagai anda bersalah.

Dan ini, Kristus memberikan hati yang baru. Iman berdiam di dalam hati anda. Dengan iman, anda perlu mengamati persatuan ini dengan Kristus, dan setiap hari anda harus mematuhi keinginan mereka untuk kehendak-Nya, dan jika anda melakukannya, Kristus akan bekerja dalam kamu baik kemauan dan tindakan kehendak-Nya.

Semakin kita mendekati Yesus, cacat lagi akan memakai nota, kerana akal sihat kita untuk meningkatkan dan tambahan yang sempurna dengan sifat Yesus membuktikan ketidaksempurnaan kita dalam cahaya yang lebih jelas. Ini adalah bukti bahawa penipuan Syaitan telah kehilangan kuasa mereka, pengaruh animasi dari Roh Allah membangkitkan kita.

Change of Heart, bahawa kita menjadi anak-anak Allah, Alkitab disebut kelahiran kembali.

Dikuduskanlah Allah di pagi hari, apakah itu tindakan pertama: Mari kita berdoa: "Bawa aku, Tuhan, sebagai milik semua, aku meletakkan semua rencana saya di kaki anda gunakan saya hari ini dalam perkhidmatannya Tinggallah di dalam Aku dan ... beri aku menyelesaikan semua pekerjaan-Nya di dalam kamu "Jadi. berdoa setiap hari. Setiap pagi menguduskan kepada Allah untuk hari depan. Bawa dengan semua rencananya untuk menyatakan providensiaNya, harus dibuat dan yang tidak. Jadi setiap hari Masukkan hidup anda ke tangan Tuhan dan hidup anda akan menjadi lebih dan lebih kuno setelah kehidupan Kristus.

Kasih bagi Yesus tercermin dalam keinginan untuk bekerja sebagai dia bekerja untuk kesejahteraan dan keselamatan umat manusia. Apakah cinta dan kasih sayang untuk něžnému semua ciptaan, yang mengurus Bapa surgawi kita.

Ketika seseorang datang kepada Kristus, lahir dalam hatinya keinginan untuk memberitahu orang lain bagaimana mencari seorang teman langka dalam Yesus, kebenaran keselamatan dan menguduskan tidak dapat tetap di dalam hati mereka tertutup. Jika kita berpakaian kebenaran Kristus, dan dipenuhi dengan sukacita yang berdiam di dalam kita Roh-Nya, kita tidak boleh tinggal diam.

Jantung merindukan sesuatu yang lebih. Hal ini ada ruang bagi kemalasan atau keegoisan. Mereka yang begitu berdedikasi bekerja tanpa pamrih untuk kesejahteraan orang lain, melakukan yang terbaik untuk keselamatan mereka sendiri. Untuk bekerja bagi Kristus boleh bekerja dalam keluarga, gereja, teman, tetangga atau di tempat kerja.

Pelajari untuk mendengar bagaimana Tuhan berbicara kepada kita. Tuhan menyatakan kehendak-Nya dalam Firman-Nya - Alkitab, kejadian -. Alam dan penyelenggaraan dan hati nurani kita

Ketika kepedihan hati nurani mengapa membangkang dan mengabaikan suara Roh Allah?

Jika kita membezakan suara Tuhan, itu memerlukan perhatian serius. Kita harus menolak kecenderungan sendiri, dan mengalahkan mereka untuk mendengar suara hati nurani tanpa kelewatan atau alasan untuk panggilan-Nya tidak berhenti dan tidak merampas up akan kita sendiri dan perilaku naluriah.

Tuhan menasihati kita untuk berdoa dalam kesendirian dan keheningan hati mereka sendiri belajar, mendengar suara kebenaran dan hati nurani. Tidak ada yang masuk sejelas doa diri dalam pengasingan.

Setelah anda meninggalkan kemandirian alami anda dan diri akan dan menggantikan ketaatan seperti anak kecil ke dibenarkan jika anda bersedia untuk pergi mengajar, mendengar suara gembala yang benar, untuk mengatakan: "Ini adalah cara untuk pergi selepas itu." (Yesaya 30,21) Tidak ada masa atau tempat di mana ia tidak sesuai untuk membawa doa Tuhan. Tidak ada yang bisa menghentikan kita, kita mengangkat hati kita dalam doa yang benar. Di tengah kerumunan orang di jalan, dalam pekerjaan sehari-hari mereka boleh menghantar doa kepada Tuhan dan meminta bimbingan Allah.

Bawa keperluan anda kepada Allah, sukacita mereka, kebimbangan mereka, aspirasi dan keprihatinan mereka. beban neobtíží anda kepadanya, atau lelah. Dia yang tahu setiap rambut di kepala anda tidak peduli dengan keperluan anak-anak mereka. "Sebab TUHAN adalah penyayang dan belas kasihan" (Yakobus 5.11) dalam doa tapi jangan hanya sendiri, memuji dan bersyukur kepada Tuhan kerana kasih kurnia.

Kristus tidak menawarkan ajaran orang congkak, sombong dan keras kepala. Hanya lemah lembut dan penurut bimbingan menjanjikan dalam memutuskan ini hanya akan mengajar jalan-Nya.

Kehidupan Kristian adalah kehidupan yang menyerah sehari-hari, subordinasi, dan berterusan untuk mengatasi kendala setiap hari menuju kemenangan baru dan baru. Ini adalah pertumbuhan riil dalam Kristus.

Kasih kepada Tuhan harus menjadi sumber utama tindakan kita.

Ketika terkadang tidak memahami sesuatu, kita tidak meragukan firman Allah kerana kita tidak boleh memahami misteri pemeliharaan Allah. Di alam, kita masih dikelilingi oleh kerahsiaan, yang tidak boleh menjelaskan. Bahkan bentuk kehidupan yang paling sederhana adalah masalah yang tidak dapat menjelaskan bahkan pemikir paling bijaksana.

Alkitab memberikan kebenaran begitu sederhana dan sempurna disesuaikan dengan keperluan dan keinginan hati manusia, bahawa itu terkejut dan terkesan bahkan yang paling intelektual, tetapi juga membolehkan yang paling sederhana dan tidak berpendidikan untuk mengetahui jalan keselamatan.

Ada bukti untuk semua orang - paling sederhana dan terpencil - bukti yang memberikan pengalaman sendiri. Tuhan mengundang kita untuk kebenaran kata-katanya, kebenaran janjinya untuk cuba sendiri. Dia mengundang kita: "Kecaplah dan anda akan melihat bahawa Tuhan itu baik" (Mazmur 34.9). Daripada mengandalkan pada kata-kata orang lain, kita harus meyakinkan diri sendiri. Tuhan berkata: "Mintalah dan kamu" (Yohanes 16:24). janji Tuhan terpenuhi. Jangan gagal dan tidak pernah bisa gagal. Semua ini mengisi kita dengan sukacita.

Segera mereka membuka pintu syurga, untuk anak-anak Allah datang dari mulut Raja kemuliaan mendengar berkat-berkat yang akan terdengar telinga mereka sebagai musik manis: "Ayo, yang diberkati oleh Bapa-Ku, mewarisi kerajaan bersedia untuk anda dari dasar dunia "(Matius 25,34).

Maka penebusan akan disambut di rumah, yang mempersiapkan mereka untuk Yesus.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

84_cesta_ke_kristu.jpg Manusia adalah makhluk dibuat dalam high mulia dan hadiah. Dia bijaksana dan kesejahteraan dan hidup sesuai dengan Allah. Pikirannya murni dan suci. Untuk ketidaktaatan dan pelanggaran undang-undang, melemah manusia dan mengalahkan ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 126030x

5 pengudusan - Jalan kepada Kristus

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 Pengudusanjanji Allah itu adalah: "Kamu akan mencari Aku dan mendapati Aku apabila kamu menanyakan Aku dengan segenap hati" (Yeremia 29.13).Allah harus dilemparkan di jantung, selain itu tidak boleh menjadi perubahan ...
Ditambah: 20.10.2010
Display: 157462x

8 Pertumbuhan Kristus, perubahan di alam - Perjalanan ke Kristus

304_cesta_ke_kristu.jpg Pertumbuhan Kristus - untuk menukar sifat kitaFikirkan, keindahan kasih Kristus dan kesempurnaan alam-Nya. Fikirkan Kristus dalam penafian diri, kerendahan hati di dalam Kristus, Kristus dalam kemurnian dan kekudusan, Kristus dalam cinta ...
Ditambah: 07.01.2011
Display: 153417x

7 Change of Heart - Iman dan Undang-undang - Jalan untuk Kristus

273_cesta_ke_kristu.jpg "Siapakah yang berada dalam Kristus, adalah ciptaan baru. Apa yang lama sudah berlalu, sesungguhnya yang baru sudah datang" (2 Korintus 5:17.).Satu tidak mungkin mengatakan lokasi waktu yang tepat dan tepat, atau ...
Ditambah: 22.11.2010
Display: 151223x

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 1

374_jezis_kristus_1.jpg Semua ayat-ayat ini adalah memimpin kita ke kesedaran bahawa Allah, Pencipta alam semesta dan semua kehidupan peribadi datang ke dunia ini dalam tubuh manusia, Yesus Kristus mati untuk dosa kita. Dia ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 209668x

Ms.AmazingHope.net - Satu-satunya cara ke syurga