Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus

Fakta Alkitab

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg

penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus

Ditambah: 06.05.2011
Display: 375701x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Semua nubuatan Alkitab sedang digenapi dan menyarankan bahawa dunia kita di akhir sejarah mereka. peristiwa dunia saat ini menunjukkan bahawa kita berada di hari-hari terakhir dunia ini dan tugas kita adalah untuk mempersiapkan untuk pertemuan kita dengan Allah. Oleh kerana itu berhati-hati mempelajari Firman Tuhan, untuk memahami apa yang akan segera terjadi di dunia ini.

Alkitab memperingatkan kita terhadap imitasi kedatangan Yesus Kristus?

Alkitab memperingatkan kita bahawa sebelum Yesus Kristus datang kembali ke dunia ini, Syaitan cuba untuk membuat penipuan utamanya. Upaya untuk menipu semua orang yang beriman dan orang-orang yang kafir, meniru Kristus datang. Syaitan akan datang dalam kemuliaan besar dunia ini, kita akan terpikirkan. Ini sesuatu mata manusia telah melihat. Orang akan menelefon kembali kepada Kristus dan jatuh di kakinya. Setan dalam bentuk Kristus akan kutipan sambutannya, mukjizat dan menyembuhkan orang. Ini akan mendedahkan sejumlah tempat di dunia ini dan menyesatkan banyak orang.

2,3-12 Tesalonika - Jangan biarkan orang menipu dengan cara apapun. Sampai hari itu tiba, ada harus berpaling dari Allah. Mereka harus mencari jahat dan terkutuk, yang menentang dan meninggikan diri di atas segala yang apa yang dikatakannya dan apa yang Tuhan yang disembah. Tenangkan bahkan di bait Allah dan akan mengeluarkan Tuhan! Apakah kamu tidak ingat bagaimana saya katakan ketika saya masih dengan anda? Kau tahu apa yang menghalang dia belum - mungkin sebenarnya berlaku sampai saat itu. Rahsia jenayah ini, tetapi bekerja, hanya menunggu untuk itu menghilang kendala tersebut.

Ketika tampak bahawa Wicked, Yesus menghancurkan dia nafas mulut-Nya, menghancurkan kecerahan itu datang. Munculnya orang fasik akan menjadi aktiviti Setan, semua kuasa palsu, keajaiban dan mukjizat. Dengan semua kebodohan ini adalah untuk menipu orang-orang yang menuju bencana, kerana ia tidak mengasihi kebenaran yang dapat menyelamatkan. Oleh kerana itu, isu ke khayalan Allah untuk percaya kebohongan. Jadi mereka dihukum semua orang yang percaya kebenaran tetapi kesenangan dalam penghujatan.

Ini akan mempromosikan Minggu papal sebagai hari istirahat di tempat yang tepat Sabat Alkitab. Waktu Istirahat besar kesulitan dan penganiayaan terhadap umat beriman yang tetap setia kepada Allah dan akan menjaga undang-undang-Nya.

Wahyu 12,17 - Lalu naga itu marah pada isterinya dan pergi untuk berperang dengan keturunannya yang lain, yang menuruti perintah Allah dan mempunyai kesaksian Yesus.

Daniel 7,25 - Apakah pidato menentang Yang Mahatinggi, orang-orang kudus akan salah dan cuba untuk mengubah masa dan Peraturan. Orang kudus akan diberikan kepada tangannya untuk masa dan masa dan setengah masa.

Seseorang berbicara tentang sebuah akhir awal dunia, kedatangan Kristus?

Tak perlu menulis tentang mistik tahun 2012 yang secara harfiah terjalin dengan pelbagai nubuat tentang akhir dunia, peralihan ke dalam spiritual, untuk menukar umat manusia menjadi lebih baik, menukar usia Aquarius. Semua ini harus disertai oleh peristiwa apokaliptik. Adakah ini benar-benar apa yang kita bicarakan dan menulis. Bahkan di TV nasional, kita disajikan makalah tentang UFO, lingkaran tanaman, yang merujuk kepada tamadun Maya,, dan 2012 kembalinya Ketuhanan.

Di AS dan sekelompok orang Kristian yang bepergian dengan tanah dengan lori dan pembawa awal kedatangan hari kiamat. Bahkan mereka begitu tepat bahawa mereka telah memilih tarikh hari kiamat, 21 Mei 2011. Saya membayangkan bahawa selepas kegagalan, orang akan kecewa dan kehilangan minat dalam riil kedatangan Yesus Kristus. Lihat. Dailymail.co.uk atau Familyradio.org

Yang disebut Maitreya Kristus, yang menurut Benjamin Perwakilan Creamy New Age akan mendedahkan kepada dunia. Ini harus menjadi guru bangsa, tuan master. Ini akan membantu membawa keamanan dan harmoni di dunia kita. Orang pergi melalui peralihan apa yang disebut dan sebagai gantinya akan menjalani rohani materialistik. Mereka mengatakan sekarang Maitreya memberikan wawancara di televisyen di seluruh dunia. Menunggu hanya Hari Perisytiharan yang disebut, ketika Maitreya datang secara rasmi ke dalam dunia untuk membantu membawa keamanan dan cinta.

Rakan jam sehari atau tidak ada kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus, tahu, dalam Alkitab kita mempunyai fakta ini dengan jelas menunjukkan.

Markus 13,32-33 - Hari dan jam tak ada yang tahu - bahkan para malaikat di syurga, mahupun Anak, tetapi Bapa. Hati-hati, harus waspada. Kita tidak tahu kapan waktu itu datang.

Semua tarikh mistik dunia, tarikh kedatangan Yesus Kristus adalah tipu daya Syaitan untuk membuat kita marah, bingung dan tertipu. Ini mempersiapkan anda untuk cara penipuan terakhirnya, simulasi kedatangan Yesus Kristus.

Dalam Alkitab kita diberikan fakta, tetapi apa yang akan terjadi sebelum Tuhan Yesus Kristus akan kembali untuk setia. Jadi kita tahu bahawa, tepat sebelum kedatangan Tuhan Yesus Kristus akan dipentaskan disimulasikan. Syaitan akan cuba untuk meruntuhkan semua di sisinya, pada penipuan final melawan Tuhan dan undang-undang-Nya. Percayalah bahawa kesalahan ini dengan cepat mendekat, Syaitan telah mempersiapkan segalanya dengan sempurna. Terserah kepada Allah, ketika Setan akan membolehkan untuk sepenuhnya diwujudkan, datang sebagai malaikat terang dan menyesatkan seluruh dunia. Pengajian script sekarang, marilah kita bertaubat dan mencari Tuhan dengan segenap hatimu. Bersiaplah, marilah kita tidak tertipu.

Apa yang akan terlihat benar kedatangan Yesus Kristus?

Ingat bahawa Alkitab dengan jelas menggambarkan bagaimana itu akan terlihat benar kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus. Apakah itu semua, pada satu titik. Perlu melakukan apa-apa televisyen dan media lain sumber daya, kami melihatnya. Yesus yang kedua datang kepada kita tidak turun ke tanah, tapi yang setia akan diangkat untuk bertemu dengan Tuhan. mati akan bangkit dari kubur dan terpikat dengan setia tinggal di awan untuk bertemu dengan Tuhan.

Matius 24,27 - Munculnya Anak Manusia datang seperti petir - cahaya langit dari timur ke barat.

Lukas 17,24 - seolah-olah kilat menyala negara dari satu hujung langit yang lain, demikian juga Anak Manusia pada zamannya.

Wahyu 1,7 - Lihatlah, ia datang dengan awan dan setiap mata akan melihat dia, bahkan mereka yang menusuknya. Semua bangsa di bumi untuk menangis. Ya, benar.

1 Tesalonika 4,16-18 - anda akan mendengar perintah meriah, suara dari penghulu malaikat dan trump Allah, Tuhan sendiri akan turun dari syurga dan pertama kali mati dalam Kristus akan bangkit. Kita hidup bersama-sama dengan mereka terjebak dalam awan menyongsong Tuhan, maka kita akan dengan Tuhan selamanya. Mendorong satu sama lain dengan kata-kata.

Allah telah memperingatkan kita dengan kedatangan Ellen Gould White meniru Yesus Kristus?

Syaitan akan meniru Kristus - I

Lukas 21,8 - "Hati-hati untuk tidak disesatkan," katanya. "Banyak orang akan datang dengan nama-Ku dan berkata: Akulah Mesias!" waktu telah datang! "Jangan pergi setelah mereka. (Bible21)

Pada usia ini, ANTIKRISTUS muncul sebagai Kristus yang benar, dan kemudian undang-undang Allah di negara-negara di dunia benar-benar dihapuskan. Pemberontakan terhadap undang-undang kudus Allah adalah sepenuhnya matang. Tetapi pemimpin sejati dari seluruh pemberontakan adalah Setan, menyamar sebagai malaikat terang. Orang akan tertipu dan meninggikan Dia ke tempat Allah dan menyatakan dia dewa. Namun, kemahakuasaan dari hits dan gereja murtad, yang menggabungkan peninggian Setan, putusan: "Itulah sebabnya mengapa satu hari datang ke luka-lukanya, kematian, dan menangis dengan kelaparan, dan dibakar dengan api: untuk kuat adalah Tuhan yang adalah dia yang mengutuk. " (TM 62)

Menyamar sebagai malaikat terang, itu akan (Setan) untuk berjalan di muka bumi sebagai mukjizat. Bahasa Indah akan membuat idea yang mulia. Akan berbicara kata-kata baik dan melakukan perbuatan baik. Ini akan menyamar sebagai Kristus, tetapi pada satu titik akan menjadi perbezaan yang berbeza. Syaitan akan membuat orang dari hukum Allah. (FE 471472)

Ini akan mendakwa bahawa hari Sabat diubah dari hari ketujuh ke hari pertama minggu itu, dan sebagai master pada hari pertama minggu itu akan hadir Sabtu ini untuk ujian palsu kesetiaan kepadanya. (MS 153, 1902)

Tidak mungkin untuk memberikan gambaran pengalaman umat Allah, yang hidup di bumi, yang akan campuran kemuliaan surgawi dan penganiayaan diperbaharui, seperti yang kita tahu dari masa lalu. Mereka berjalan dalam terang naik dari takhta Allah. Melalui malaikat antara langit dan bumi sambungan kekal. Dan Setan, yang akan dikelilingi oleh malaikat jahat, dan akan mengaku sebagai Tuhan, keajaiban dari segala jenis, untuk merayu, jika mungkin, bahkan umat pilihan. umat Tuhan tidak dapat mencari kepastian mereka dalam operasi mukjizat, untuk Setan meniru mukjizat yang akan dibuat. Tuhan menguji dan cuba orang menemukan kekuatan mereka dalam sebuah tanda di mana dikatakan dalam Keluaran 31,12-18. Mereka menduduki kedudukan mereka pada kata hidup "ditulis." Ini adalah dasar-satunya di mana mereka boleh menjadi aman. (9t 16)

Syaitan akan meniru Kristus - II.

2 Korintus 11,14 - tidak usah mengherankan, sebab Iblis pun menyamar sebagai malaikat terang! (Bible21)

Setan sedang mempersiapkan penipuan nya sehingga dalam kempen perang terkini melawan umat Allah tidak dikenalpasti mereka. "Dan tak heran Untuk Setan sendiri. Berubah menjadi malaikat terang." ... Syaitan akan melakukan segala daya untuk orang tertekan Allah, berusaha dan berjuang.

Mereka yang berani melawan Tuhan kita, dan mencobai dan menggoda dia, yang mempunyai kekuatan untuk memuat di lengan mereka dan memberikan bubungan Bait Allah dan di sebuah gunung yang sangat tinggi, salah satu anehnya akan menunjukkan kekuasaannya untuk generasi sekarang, iaitu, dalam hal kebijaksanaan, jauh di bawah daripada Tuhan dan yang hampir sepenuhnya mengabaikan kekuatan setan licik dan.

Keajaiban cara untuk mengesankan mereka yang secara alami cenderung untuk melakukan penawaran. (MYP 51,52)

Ia akan datang menyamar sebagai Kristus dan akan melakukan keajaiban besar. Dan orang-orang akan sujud menyembah dia sebagai Isa Al-Masih.

Kami akan memberitahu kita untuk menyembah makhluk bahawa dunia akan dirayakan sebagai Kristus. Apa yang harus kita lakukan? Katakan kepada mereka bahawa Kristus memperingatkan kita melawan hanya lawan seperti yang adalah musuh terburuk manusia, tetapi tuntutan sebagai Allah. Dan ketika Kristus terungkap, maka akan dengan segala kekuasaan dan kemuliaan-Nya, disertai malaikat dalam jumlah ratusan ribu ribu dan 1,000 ribu, dan bahawa ketika dia datang, kita tahu suara-Nya. (6BC 1105,1106)

Ada saatnya ketika Syaitan akan melakukan keajaiban tepat di depan mata anda, mengaku Kristus. Dan jika kaki anda tidak tegas stablished dalam kebenaran Allah, maka anda akan disesatkan dari pangkalan mereka. (7BC 911)

Setan bertekad untuk meneruskan perang sampai akhir. Datang sebagai malaikat terang dan mengaku Kristus, merobek dunia. Tapi kemenangannya akan pendek. Tidak ada badai atau badai tidak boleh menggerakkan kaki mereka yang kukuh dibina di atas prinsip-prinsip kebenaran yang kekal. Mereka mampu bersaing pada masa itu hampir kemurtadan universal. (6BC 1106)

Setan keajaiban - I

Matius 24,24 - timbul mesias palsu dan nabi palsu, dan akan melakukan tanda-tanda dan mujizat yang besar, sehingga untuk menipu (jika mungkin) bahkan umat pilihan. (Bible21)

Musuh siap untuk menipu seluruh dunia dengan kekuatan Magical nya. Ini akan berpura-pura menjadi malaikat terang, akan dikeluarkan untuk Yesus Kristus. (2sm 96)

Sejauh ia meluas kekuasaannya untuk melakukan mujizat nyata. Alkitab mengatakan, "dan menggoda mereka yang diam di bumi, mukjizat-mukjizat, yang menyebabkan dia lakukan," (Wahyu 13,14) iaitu tidak hanya keajaiban, yang berpura-pura lakukan. Dalam bahagian ini diperkenalkan sesuatu yang lebih dari penipuan belaka. Namun, ambang batas di mana syaitan tidak boleh pergi, dan di sana digunakan untuk penipuan bantuan dan kerja pura-pura yang tidak dalam kekuasaannya untuk benar-benar diterapkan. Dalam beberapa hari ini, mendedahkan cara untuk membuat orang percaya bahawa Kristus adalah kedua kalinya přišlým dunia. Memang, ia berubah menjadi malaikat terang. (5T 698)

Ia akan datang menyamar sebagai Kristus, akan mukjizat. Dan orang-orang akan sujud menyembah dia sebagai Isa Al-Masih. Kami akan memberitahu kita untuk menyembah makhluk bahawa dunia akan dirayakan sebagai Kristus. (RH 18 Disember 1888) Tepat sebelum kami adalah "pencobaan yang datang atas seluruh dunia untuk diadili oleh penduduk bumi." (Wahyu 3:10) Semua orang yang imannya kuat ditanggung oleh firman Allah, akan dikeringkan dan kewalahan. iblis bekerja "dengan segala macam kejahatan penipuan," untuk mencapai kawalan anak manusia, dan dusta-nya akan terus bertambah.

Namun, tujuan mereka dapat dicapai hanya ketika orang-orang secara sukarela mengalah pada godaan. Mereka yang tulus mencari kebenaran dan reputasi dari semua kekuatan berusaha untuk memurnikan jiwa mereka melalui ketaatan, sehingga melakukan apa yang mereka boleh untuk mempersiapkan perkelahian, mencari tempat yang selamat untuk kebenaran Allah. "Engkau menyimpan firman kesabaran saya, saya juga memelihara engkau" (ayat 10), janji Penyelamat. Sebaliknya, semua malaikat yang dikirim dari surga untuk melindungi umat-Nya, daripada meninggalkan satu jiwa yang harapan di dalam Dia, untuk mengalahkan Iblis. (GC 560)

Setan keajaiban -. II

Wahyu 13,13 - dia melakukan keajaiban yang besar, bahkan telah melihat laki-laki turun api dari langit ke bumi. (Bible21)


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau ...
Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 336303x

Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Sepuluh Perintah Allah yang dipaku di kayu salib?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Alkitab mengatakan bahawa Allah memberikan undang-undang - Sepuluh Perintah Allah, yang ditulis oleh jari Allah pada loh batu, dan masuk ke dalam tabut perjanjian.A, undang-undang kedua-dua upacara Musa, yang ditempatkan di ...
Ditambah: 02.02.2011
Display: 202951x

Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia

454_adventiste.jpg Gereja Adventist, kata penipuan dan separuh benar, terutama di portal web Kristian. Mungkin kerana kita merujuk kepada mata asas doktrin bahawa Isa Al-Masih mengajar para rasul dan yang pertama dan juga ...
Ditambah: 29.07.2011
Display: 267870x

Nubuat bahawa Yesus adalah Mesias diramalkan

191_jezis.jpg Masing-masing buku Perjanjian Lama ditulis dalam tahun 1400-425 SM dan ditemui di mereka tentang 60-270 nubuat mesias besar dan kecil tentang kehidupan, kelahiran dan kematian Yesus Kristus. Ini adalah hanya beberapa ...
Ditambah: 24.10.2010
Display: 270184x

Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi

407_jezis_hora_promeneni.jpg Matius 17,1-8 - Setelah enam hari kemudian Yesus membawa Petrus kepadanya, Yakobus dan Yohanes saudaranya, memimpin mereka sendirian di sebuah gunung yang tinggi dan telah berubah rupa di depan mereka. wajah-Nya ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 371450x

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

445_jesus_christ.jpg Tuhan dibuat melalui Yesus Kristus Anak-Nya bumi kita dan memberi kita kehidupan. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta yang tidak terhingga. Dia memberikan kita hidup dengan semua yang kita perlukan. Dia ...
Ditambah: 04.07.2011
Display: 205462x

Ms.AmazingHope.net - penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus