Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Pengalaman sembuh budak lelaki itu dari Bangladesh

Pengalaman dengan Allah

488_zkusenosti_moskala.jpg

Pengalaman sembuh budak lelaki itu dari Bangladesh

Ditambah: 02.10.2011
Display: 154290x
Topik: Pengalaman dengan Allah
PrintTisk

Sepuluh tahun Yasiah melihat ibunya untuk membersihkan lantai, menyediakan makanan, meletakkan periuk air pada bahu dan pergi ke kampung yang baik bagi air. Dia mahu dia boleh membantu dengan ini, seperti kanak-kanak lain, tetapi dia tidak dapat. Beliau menderita akibat polio kanak-kanak. "Ibu, saya akan masih terjejas oleh ini," tanya Yasiah. "Ya, jika Tuhan tidak melakukan keajaiban dalam hidup anda," kata ibunya. Dia tahu sebagai sengsara kerana dia. "Tetapi sekarang anda mesti berpuas hati dengan itu, bagaimana pula dengan anda." "Anda berkata bahawa Tuhan boleh membuat keajaiban bagi saya," kata Yasiah dengan harapan. "Kami meminta pendakwah untuk berdoa dengan kami untuk mukjizat Tuhan?" "Sejak apa pendakwah meninggalkan kampung kami, kami tidak mempunyai pendakwah yang akan berdoa dengan kami," kata ibu.

Beberapa hari kemudian datang Yasiah rumah bapa dari padang dan membawa berita baik. Seorang pendakwah melawat sebuah kampung jiran yang kira-kira hanya 16 km jauhnya. Sesetengah lelaki sudah sekarang untuknya dan meminta dia datang dan juga melawat kampung kami. Mereka berkata kepada milik Gereja Adventist Seventh hari, tetapi ia seorang lelaki yang baik. Mata Yasiahovi dinyalakan. "Mungkin pendakwah yang datang kepada kami serta rumah dan akan mendoakan saya menjadi sihat semula," katanya. Pengkhotbah Yasiah sebenarnya melawat rumah dan berdoa untuk lelaki. Katanya kepada bapanya: "Bawa anak anda ke bandar di mana kita mempunyai pemasangan khas Hidupkan pendakwah itu dan meminta mereka untuk berdoa untuk anak anda."

Bapa dan beberapa orang-orang dari kampung membawa budak itu ke perhentian bas untuk mendapatkan dia ke bandar. Kemudian mencari pastor Adventist dan meminta mereka mendoakan Yasiaha. Pendakwah menyediakan waktu solat khas dan meminta kesihatan untuk Yasiaha. Selepas solat, dia kata seorang yang pendakwah: "Berimanlah kamu kepada kuasa Yesus Kristus dan percaya bahawa anda sihat Yasiah sangat gembira Dia pasti bahawa Yesus akan sembuh dan akan berjalan seperti yang lain!." Apabila keajaiban yang berlaku? "Ditanya bapanya dalam perjalanan pulang." Ia akan menjadi esok? "" Saya tidak tahu, anak saya, "jawab bapanya." Kami percaya di dalam Yesus Kristus. Dia tahu yang terbaik. "

Keesokan harinya ketika dia bangun Yasiah, cuba untuk berdiri di atas kakinya. Dan berjaya! Boleh berlaku! "Ya, Tuhan Yesus, terima, saya berharap anda menyembuhkan kaki saya." Yasiah meningkat kepada kaki mereka banyak kali di siang hari. Dia merasakan kakinya semakin kuat dan kemudian menyertai langkah pertama. "Ayah, lihat!" dipanggil kepada bapanya apabila dia kembali pada waktu petang dari padang. "Saya boleh berdiri dan berjalan!" dan menunjukkan kepada bapanya. "Ya, Allah menjawab doa-doa kita," kata bapa. Soon Yasiah boleh membantu ibunya untuk membawa air dari telaga dan juga pergi untuk membantu bapanya di padang.

Apabila orang-orang di kampung itu untuk melihat bagaimana dia secara ajaib sembuh Yasiah, Adventist bertanya kepada pendakwah yang datang ke kampung mereka dan mesyuarat. Mereka dahagakan firman Tuhan. Sekarang setiap hari Sabtu mengumpul sebahagian besar daripada penduduk kampung ini. Di kalangan mereka terdapat juga Yasiah gembira dan sihat dan ibu bapa bersyukur.

Isa berkata: Mat 7,7 - "Minta dan anda akan diberi mencari dan mencari, mengetuk dan ia akan dibuka." Sudah tidak lama lagi akan membuka pintu gerbang Yerusalem Baru dan mendengar lagu yang paling indah untuk meraikan kemenangan Dia, yang duduk di atas takhta dan Anak Domba.

Saudara anda di dalam Yesus Kristus Milan Moskala

Banyak pengalaman yang lain seperti pengalaman-pengalaman Moskala M. mubaligh di Bangladesh. Jika seorang lelaki yang bekerja untuk Tuhan dengan segenap hati Mu, dan Tuhan mendedahkan perbuatan indah seperti penyembuhan anak ini. Di sini anda boleh lihat di laman web mereka, di mana anda juga mempunyai peluang untuk membantu dalam kerja-kerja penting mereka. http://www.helpforlife.cz/


Berkaitan artikel dari media - Pengalaman dengan Allah

Allah melindungi kaumnya

470_buh_ochranil_svuj_lid.jpg Pembebasan Seventh-Day Adventist di Hiroshima pada tahun 1945Pada akhir Perang Dunia Kedua datang di bandar Jepun Hiroshima khas perintah. Adventist Seventh-hari, yang tinggal di bandar ini dituduh pengintipan, dan oleh itu ...
Ditambah: 24.08.2011
Display: 148400x

Ms.AmazingHope.net - Pengalaman sembuh budak lelaki itu dari Bangladesh