Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Penemuan bandar-bandar dalam Bibel Sodom dan Gomora

Alkitab Arkeologi

29_1_sodom_and-gomorrah.jpg

Penemuan bandar-bandar dalam Bibel Sodom dan Gomora

Ditambah: 20.09.2010
Display: 560461x
Topik: Alkitab Arkeologi
PrintTisk
29_1_sodom_and-gomorrah.jpg30_2_sodom_and-gomorrah.jpg31_3_sodom_and-gomorrah.jpg32_4_sodom_and-gomorrah.jpg33_5_sodom_and-gomorrah.jpg34_6_sodom_and-gomorrah.jpg35_7_sodom_and-gomorrah.jpg36_8_sodom_and-gomorrah.jpg37_9_sodom_and-gomorrah.jpg38_10_sodom_and-gomorrah.jpg39_11_sodom_and-gomorrah.jpg40_12_sodom_and-gomorrah.jpg41_13_sodom_and-gomorrah.jpg42_14_sodom_and-gomorrah.jpg43_15_sodom_and-gomorrah.jpg240_analysis.jpg245_sodoma_a_gomora_sira.jpg242_sodoma_gomora_budova3.jpg243_sodoma_gomora_budova.jpg244_sodoma_gomora_budova2.jpg

Sodom dan Gomora, bandar-bandar Alkitab dihancurkan oleh belerang.

Semua orang tahu pepatah itu tentu Sodom Gomora, ketika berbicara tentang sesuatu yang sangat memalukan. Di mana firman ini berasal, berasal secara kebetulan atau mempunyai asas yang kuat? Ungkapan ini tidak boleh menyebabkan hal itu terjadi tapi dari buku yang disebut Injil.

Sodom dan Gomora dan tiga bandar lain Adma, Zoar, Cebojim dihancurkan oleh kuasa Allah Alkitab untuk penyimpangan mereka. Bandar ini dihancurkan sebagai peringatan bagi generasi mendatang. Semua bandar-bandar ini jahat dihancurkan oleh Alkitab sebagai belerang, sepenuhnya berubah menjadi abu.

Pada akhir sejarah dunia, dijumpai bandar yang dihancurkan oleh belerang, seperti yang tertulis dalam Alkitab. Semua lima bandar-bandar ini terletak berdekatan Laut Mati. Penemuan yang benar-benar menakjubkan. Jelas menunjukkan keaslian dari cerita Alkitab, yang menunjuk pada kekuasaan tak terbatas Allah. Allah bandar ini untuk kita untuk tetap up-to-date, sebagai peringatan kepada masyarakat aneh saat ini. Nasib yang sama yang menimpa Sodom dan Gomora menunggu dunia ini.

Mencari bandar ini, kita dapat menjelaskan kisah Bibel Sodom dan Gomora, dan anda pastikan keasliannya. Cerita tentang bandar-bandar dihancurkan oleh belerang bukan hanya sebuah mitos tapi fakta.

Selama bertahun-tahun telah dijumpai bangunan, dianggap sebagai ciptaan alam. Terlepas dari kenyataan bahawa laman tersebut terletak di berhampiran jalan, tempat-tempat yang beradab. Sebagai contoh, Gomora terletak di bawah benteng Masada, yang pada tebing berbatu. Dari benteng ini, adalah melihat menarik di seluruh Gomora, bangunan dan jalan-jalan. Walaupun jumlah keseluruhan ketersediaan layak bandar-bandar mereka akan pergi tak ketahuan. Sodom adalah gunung Sodom, yang dinamakan demikian selepas ribuan tahun sampai sekarang.

Apakah ada bukti bahawa laman memang mencari sisa bandar Alkitabiah?

Di seluruh laman web, bangunan abu putih dan dipenuhi dengan berjuta-juta bola belerang. Di luar lokasi tersebut, tidak ada bola sulfur dan abu dijumpai. Dianalisis, itu adalah patch bola abu dan belerang. bola Sulfur dijumpai mengandungi sulfur 90-95%. Alam adalah belerang begitu murni dalam jumlah yang tidak muncul di mana-mana di dunia.

Ditemui di bangunan-bangunan, dinding, Ziguraty, Sphinx. Semua bangunan ini benar-benar keluar dari abu dalam jumlah besar menembusi bola belerang. Di lokasi ini dijumpai tulang dari abu, dijumpai sampel daripada besi cair dan emas.

Siapa yang menemukan kota yang hilang?

Ron Wyatt melewati Laut Mati selama dua belas tahun, sehingga tahun 1989, pada salah satu perjalanan ia mengambil mayat putih bentuk khusus sepanjang Laut Mati. Perkhidmatan ini mengingatkannya pada tembok bandar dan rumah-rumah. Mereka mengingatkannya pada bangunan yang telah dibuat oleh tangan manusia.

Ron pergi ke kota yang hilang dengan rakan dan mengeksplorasi penemuan-penemuan ini. Dia menyerahkan sebuah kesaksian yang jelas bahawa ini adalah sebuah bandar Alkitab. Selama bertahun-tahun, ramai orang melawat laman web dari seluruh dunia. Telah berkali-kali dianalisis bola sulfur dan abu. Itu banyak bahan yang diproses, video, laman web dan buku.

Republik Czech, melawat laman web, Mr Milan latka, membawa bola belerang dan harus melakukan analisis terperinci di makmal. Disahkan untuk bangsa Czech, bahawa halaman tersebut benar-benar ada, dan Penemuan adalah benar. Anda boleh melihat segalanya di http://www.ban.cz Web

Bagaimana mungkin bahawa bandar itu telah bertahan hingga ke hari ini?

Wajah bandar adalah kerana rendahnya curah hujan di daerah ini dipertahankan. Di daerah ini curah hujan minim (5 cm / tahun). Hujan sebentar-sebentar membuat permukaan bangunan dari abu permukaan yang keras, dengan hasil bahawa bandar diawetkan hingga ke hari ini. Ketika akan curah hujan di tempat-tempat yang lebih, bandar itu benar-benar hancur, dibubarkan oleh hujan. Ketika pertembungan itu kecil, kerak pada permukaan bangunan dan mencipta bandar akan dihancurkan oleh angin.

Flavius Josephus kesaksian, Perang Yahudi.

Flavius Josephus (37-100 hidup sekitar AD) - dalam bukunya Perang Yahudi, buku keempat dalam bab kelapan menggambarkan bidang aspal (Mati) Lake, di mana mereka muncul di permukaan aspal benjolan. Menjelaskan panjang tasik, yang membentang ke Zoar Arab. Ini berbicara tentang lima bandar rosak dan abu, yang ia lihat di sana. Pada saat tempat Flavia bandar hancur diketahui dengan jelas.

Alkitab adalah buku yang diilhami oleh Pencipta kita!

Melalui penemuan-penemuan arkeologi, kita boleh memastikan bahawa Alkitab adalah buku cerita, tapi benar-benar sebuah buku di mana ada fakta-fakta sejarah. Alkitab adalah buku yang diilhami oleh Pencipta kita.


Berkaitan artikel dari media - Alkitab Arkeologi

Keluaran - melintasi Laut Merah

98_saudi_chariot_wheel.jpg Keluaran - Alkitab menyeberangi Laut Merah orang Israel.Dalam Alkitab kitab Keluaran, kita menemukan salah satu kisah yang paling menarik. Cerita ini menceritakan pengembaraan Bani Israel dari Mesir ke Tanah Perjanjian. Pada ...
Ditambah: 16.09.2010
Display: 418477x

Sodom dan Gomora - Flavius Josephus, Perang Yahudi

176_flavius_josephus.jpg Siapa Flavius Josephus?Iosephus atau Josephus lahir sekitar 37/38 tahun di Yerusalem, meninggal sekitar tahun 100 di Rom. Nama aslinya Joseph Ben Matitjahu. Dia adalah seorang sarjana dan sejarawan yang telah menulis ...
Ditambah: 13.10.2010
Display: 279371x

Sodom dan Gomora - abu berlapis unik dan belerang

231_sodoma_gomora_budova.jpg Banyak cuba berdebat, membantah, mencabar penemuan-penemuan Alkitab indah. Ia mendakwa bahawa di alam di banyak tempat adalah belerang murni. Ya, saya setuju di alam sekitar dunia banyak halaman di mana ada ...
Ditambah: 05.11.2010
Display: 384002x

Keluaran - Sebagai artifak boleh bertahan selama 3.500 tahun?

112_exodus_kolo.jpg Bagaimana mungkin bahawa artifak bisa menjaga laut selama 3.500 tahun sampai sekarang?Apakah yang dimaksudkan dengan karang dan di mana itu terjadi?Karang adalah tanda untuk beberapa cnidaria laut. Karang adalah organisma hidup, ...
Ditambah: 27.09.2010
Display: 184894x

Keluaran - Alkitab disebutkan Pihahiroth dan Baalzephon

169_pichirot_tarabeen.jpg PiHahiroth dan BaalZephonNuweiba adalah singkatan Nuwayba'al Muzayyinah dalam Bahasa Arab, yang bererti "Musa air terbuka. Anda boleh melihat galeri di atas peta, yang menunjukkan nama lengkap daerah ini Di wilayah ini ...
Ditambah: 08.10.2010
Display: 265427x

Ms.AmazingHope.net - Penemuan bandar-bandar dalam Bibel Sodom dan Gomora