Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Para Alkitab Tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 1

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

260_znameni_doby_prichod_krista_part_1.jpg

Para Alkitab Tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 1

Ditambah: 11.11.2010
Display: 460701x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk

Alkitab Tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 1

Sebahagian besar dari kita saat ini merasa bahawa dunia adalah sesuatu yang terjadi, ada sesuatu yang berbeza daripada sebelumnya. Hal ini lebih banyak keganasan, bencana, ketakutan lebih dan ancaman. Sejumlah besar keluarga berantakan, anak-anak mendengar ibu bapa dan tidak menghormati orang tua. Kenaikan pada penyakit mengerikan dan kelaparan kontras dengan pesta pora yg meriah dan frivol pergi makanan dan wang. Orang-orang egois hanya pergi untuk diri saya, tanpa orang lain. Alam sekarang begitu sunyi sehingga bahkan para saintis meramalkan bahawa negara tidak lama bertahan. Mengubah iklim, yang menghilang lebih banyak spesies haiwan dan tumbuhan dan matahari mulai membakar lebih banyak dan lebih, dan banjir di pelbagai tempat menjadi lebih kerap. Alkitab adalah semua kecuali memprediksi. Bibel tanda-tanda kedatangan Yesus Kristus adalah jelas pertemuan tepat di depan mata kita.

2 Timotius 3, 1-5 - Pastikan bahawa pada hari-hari terakhir masa sukar akan berlaku. Orang akan cinta hanya diri mereka sendiri dan wang mereka, adalah boasters, sombong, kasar, taat kepada orang tua, tidak tahu berterima kasih, suci, tak berperasaan, kepala batu, pemfitnah, tidak terikat, tidak terkawal, musuh yang baik, pengkhianat, sembrono, arogan, pecinta kesenangan daripada pecinta Allah. Umum, mereka diwujudkan kesolehan, tapi kekuatannya akan ditolak. Dari gilirannya sedemikian rupa.

Yesus Kristus, para murid datang ke sebuah pertanyaan, apa yang akan menjadi tanda Kedatangan Kedua-Nya dan akhir dunia. Tiga penginjil kemudian mencatat apa yang Yesus katakan. Tanda-tanda ini ditemui direkodkan dalam bab, Matius 24 Markus 13 dan Lukas Bab 21 bab dan buku Wahyu dan Daniel dan Yohanes yang lain. Dalam bab, Kristus berbicara masa yang sama juga kehancuran Yerusalem di 70 Hal ini diperlukan untuk memisahkan teks, yang berbicara tentang Baitulmuqaddis daripada apa yang ia bicarakan tentang akhir dunia.

13,32-33 Mark - Hari dan jam tak ada yang tahu - bahkan para malaikat di syurga, mahupun Anak, tetapi Bapa. Hati-hati, harus waspada. Kita tidak tahu kapan waktu itu datang.

Kita tidak tahu kapan tarikh pengembalian kemuliaan Kristus, apakah ini bererti bahawa peristiwa yang kita tidak peduli? Dalam hal apapun! Tarikh dan masa (dalam hal data keras) tidak ada yang dapat meramalkan kedatangan-Nya. Namun, "waktu" kedatangan-Nya (dalam erti tempoh masa tertentu) boleh dikenalpasti dengan jelas dengan "tanda" banyak prophetize. Salah satu dari banyak alasan bagi iman Kristian dan mengisi tanda meramalkan kedatangan Kristus. Sama seperti orang-orang Farisi untuk mengenali tanda-tanda waktu-Nya, Yesus mengharapkan bahawa kita mengetahui tanda-tanda kembali dekat-Nya.

Tanda-tanda Kedatangan Kedua dapat dibagi menjadi dua kelompok -. Penunjuk sifat dan tanda-tanda dalam masyarakat

1 BAHAGIAN MASUK ALAM - nubuat mulai mengisi hari-hari akan selepas kesusahan besar

UTAMA TERJADI MENCUBA - Matius 24,21 - Pada waktu itu, ada kesusahan besar, yang sampai saat itu adalah awal dunia, dan apa yang tidak akan pernah. Jika masa itu dipendekkan, dan tidak akan menyelamatkan sesiapa pun. Namun, kerana memilih hari-hari itu akan dipendekkan.

Matius 24,15,21 - "Apabila anda melihat tempat suci negara, sebuah kemarahan mengejutkan", yang berbicara tentang nabi Daniel (membiarkan pembaca memahami) - (kita akan mempelajari nubuatan yang lain) Pada waktu itu, ada adalah kesusahan besar, seperti di waktu sejak awal dunia dan apa yang tidak akan pernah.

Orang beragama bermula dianiaya, tetapi penderitaan dan memuncak selama zaman kegelapan, ketika kafir Gereja dan yang Inkuisisi umat yang teraniaya dari 538 - untuk 1798, pada seluruh tahun 1260. Pada akhir tahun ini, setelah masa kesusahan itu, beberapa menunjukkan tanda diramal.

Gempa Great - Wahyu 6.12 - ketika ia membuka meterai yang keenam, saya melihat bagaimana terjadilah gempa bumi yang hebat. Saat matahari menjadi tas hitam bulu kuda bulan penuh adalah seperti darah dan bintang-bintang di langit jatuh ke bumi sebagai pohon ara ketika terguncang oleh angin besar titis buah ara terlambat.

1 November 1755 adalah gempa bumi besar yang berkaitan dengan tsunami yang melanda sebahagian besar Eropah, Afrika dan Amerika. Hal ini dikenali sebagai gempa bumi Lisbon, namun gempa susulan juga diamati seperti Greenland dan Hindia Barat, Norway, Sweden, United Kingdom dan Ireland. Itu mempengaruhi seluas minimal 4 juta kilometer persegi.

Gempa Lisbon membawa kerugian material yang besar dan korban, tetapi juga mempunyai kesan besar pada fikiran orang. Itu datang pada awal "Pencerahan dan alasan, ketika orang menentang Allah dan oleh kerana itu dipandang sebagai manifestasi dari murka Allah dan tanda-tanda kenabian dari akhir Dimensi rohani dari acara ini meninggalkan jejak orang lebih dalam dari kerosakan fizikal .. Orang akan kembali ke Alkitab dan mempelajari nubuatan.

Di Lisbon, adalah kedalaman bumi untuk mendengar gemuruh seperti guntur. Kemudian menghancurkan sebahagian besar pergolakan kekerasan. Dalam masa enam minit, mengorbankan 60 ribu orang. Laut pertama surut, dilucuti jalur luas pantai berpasir untuk sementara waktu, namun gelombang air menyapu kembali. Gelombang pasang muncul 15 atau lebih meter di atas permukaan air biasa. Untuk sebuah peristiwa luar biasa yang di Lisbon bencana ini berlaku, boleh hilang dermaga baru, dibina dengan kos besar dari marmar. Pada penghalang ini adalah kerumunan besar orang berlari dengan keyakinan bahawa ada aman dari bangunan runtuh. Dermaga, Namun, tiba-tiba terjun ke laut dan semua orang yang ada di dalamnya, meninggal, di permukaan tidak bangkit mayat. "(Sir Charles Lyell, Prinsip Geologi, hal 495)

"Sebagai akibat gempa bumi mengakibatkan berantakan semua gereja dan biara-biara, gedung-gedung awam yang paling besar dan lebih dari seperempat rumah Sekitar dua jam selepas gempa bumi meletus di pelbagai bahagian bandar api yang kuat, yang. Dalam waktu kurang dari tiga hari , bandar ini benar-benar hancur Gempa terjadi di hari cuti di mana gereja-gereja dan biara yang penuh dengan orang, hanya sedikit yang diselamatkan .. "(Encyclopedia Americana, password, Lisbon)

Dan tentu saja tidak bahas di sini jumlah gempa bumi dalam beberapa tahun terakhir secara dramatik meningkat di seluruh dunia. Sudah sering tidak dapat melihat. Sungguh menakjubkan apa yang statistik menunjukkan.

Sun akan menjadi gelap - Matius 24, 29 - "Segera setelah masa kesusahan hari-hari matahari akan menjadi gelap.

Pada tarikh 19 Mei 1780 adalah gerhana matahari khas, dikenali sebagai "Big hari gelap di Amerika Utara." "Dark Day 19 Mei 1780 tentu fenomena paling misteri dari jenisnya, jika tidak unik itu. Benar-benar tidak terduga dan misteri gerhana seluruh langit terlihat di New England." (RM Devens, Century Pertama kami, hal 89)

Samuel Williams dari laporan Harvard yang kegelapan "berkembang awan dari barat daya 10:00-11:00 pagi dan berlangsung hingga tengah malam berikutnya." Orang-orang datang kepada rasa takut, cemas, takut yang kudus. Para wanita berdiri di ambang pintu dan memandang ke arah lanskap gelap. Orang-orang itu kembali dari bekerja di ladang, dibuang alat tukang kayu, tukang besi Anvil kiri, meja peniaga. Hentikan mengajar di sekolah-sekolah dan anak-anak ketakutan berlari pulang. musafir beralih ke penempatan terdekat. Semua orang bertanya apa yang akan terjadi. Seolah-olah kawasan itu dibesar-besarkan atau seolah-olah badai datang akhir dunia. "

BULAN berhenti bekerja - Mark 13,24 - "Pada hari-hari setelah masa kesusahan itu, matahari akan menjadi gelap dan bulan tidak akan menyala ...

Setelah hari gelap besar itu banyak saksi bulan purnama, tapi sampai tengah malam gelap, lalu pergi bulan darah merah.

Wahyu 6.12 - ketika ia membuka meterai yang keenam, saya melihat bagaimana terjadilah gempa bumi yang hebat. Saat matahari menjadi bulan bulu kuda tas hitam penuh seperti darah.

"Bahkan kegelapan malam, bagaimanapun, adalah fenomenal dan menakutkan sebagai gelap pada siang hari. Walaupun sudah hampir bulan purnama, dia tanpa cahaya buatan untuk mengesan benda-benda. Hal ini tampak bahawa baik cahaya buatan dari rumah tetangga atau lokasi remote boleh tidak menembusi kegelapan tebal, seolah-olah itu kegelapan Mesir ". (Yesaya Thomas di Massachusetts Spy Majalah, Vol 10,. No 472 tarikh 25 Mei 1780)

Saksi mata mengatakan: "Itu terjadi kepada saya bahawa kegelapan tidak bisa lebih baik, bahkan jika semua tubuh bercahaya di ruang angkasa, dibungkus dalam sebuah jilbab ditembus atau sudah tidak ada ... ... sehelai kertas putih beberapa inci jauh dari mata adalah sebagai kelihatan seperti baldu paling hitam (List. dr Tenneye Samuel. dari Exeter, New Hampshire, pada bulan Disember 1785, yang diterbitkan di Massachusetts Historical Society Koleksi,, 1792 Vol. I, bahagian 1, hal 97).

Bintang-bintang akan jatuh dari langit - Matius 24,29 -. "Segera sesudah kesusahan dari hari-hari matahari akan menjadi gelap dan bulan tidak akan memberikan cahaya, bintang-bintang akan jatuh dari langit

Pada November 13, 1833 adalah meteorit penting crash pada tahap yang sama yang belum pernah sebelumnya. Dianggarkan bahawa pemerhati boleh melihat rata-rata 60.000 meteor per jam. Fenomena ini terlihat dari Kanada ke Mexico, Atlantik dari Lautan Pasifik.

Seorang saksi mata menggambarkan peristiwa ini sebagai berikut: 'tidak akan mencari tempat di langit yang selalu dibanjiri bintang jatuh. Kadang-kadang jatuh ke dalam kumpulan - mengangkat idea tentang pohon ara gudang buah ara awal, meskipun dengan angin yang kuat getar itu. "(American Journal of Science dan Seni, 1834, hal 385) Banyak yang percaya bahawa kedatangan akhir dunia ...

Wahyu 6,13 - dan bintang-bintang di langit jatuh ke bumi sebagai pohon ara ketika terguncang oleh angin besar titis buah ara terlambat.

The deru laut roll - Lukas 21,25 -. "Matahari, bulan dan bintang-bintang dari fenomena khusus di bumi akan kecemasan di antara bangsa-bangsa, tak berdaya sebelum ombak laut mengamuk.

Dan nubuat ini dipenuhi, dan lebih memuaskan. Tsunami hampir semua orang tahu hari ini. 24 Ogos 1883 adalah letusan dahsyat dari Krakatau. Awan debu dan abu gunung berapi naik ke ketinggian 27 km. Letupan itu menyebabkan tsunami setinggi 4-30 meter, gelombang sekunder tercatat hanya di Selat Inggeris. Suara letupan terdengar hingga beberapa ribu kilometer - seperti Mauritius dan pantai barat laut Australia. Sebagai hasil dari ledakan dan tsunami menewaskan lebih dari 36 000 orang, 165 bandar dan desa hancur total dan 132 rosak berat.

26 Disember 2004. Sebuah gempa yang sangat kuat yang berlaku di Lautan Hindi menyebabkan tsunami yang mencapai hingga tiga puluh meter. Gelombang besar menghentam kawasan resort dan pelancongan di banyak negara. Anggaran jumlah korban berbeza-beza, mengikut CTK, kos acara 228.000 jiwa dan berjuta-juta orang lebih dilemparkan ke dalam kemiskinan.

Menurut National Oceanic and Atmospheric Pentadbiran saintis telah diamati sejak tahun 1900, jumlah keseluruhan 1096 tsunami.

Kekuasaan langit akan goncang - Lukas 21,26 - Orang-orang meninggal kerana ketakutan untuk menjangka apa yang akan datang ke dunia ini, kerana kuasa-kuasa langit akan goncang. Wahyu 6.14 langit lenyap seperti sebuah buku yang ditutup, dan setiap gunung dan pulau mengacau dari tempat duduknya.

Nubuatan ini belum bertemu. Waktu untuk melihat akhir datang secara berperingkat untuk waktu yang lama, mengapa anda berfikir bahawa Yesus Kristus akan segera datang? Ada nubuat lain di bidang sosial, iaitu untuk memenuhi saat ini. abad terakhir ke-20 kami sangat berbeza dari sebelumnya dan membahas penunjuk ini di Bahagian 2. Ada nubuat lebih berbicara pada keadaan negara ini sebelum kedatangan Yesus Kristus.

Sun Burning - Wahyu Yohanes 16,8 - yang keempat menumpahkan cawannya ke matahari dan diberikan untuk membakar orang dengan api. Orang telah terbakar panas besar dan menghujat nama Allah yang berkuasa atas malapetaka ini, mereka tidak bertaubat untuk memuliakan Dia.

Bahawa matahari mulai membakar lebih banyak tentang ada pembicaraan lagi. sinar suria menjadi lebih tajam konsep dan pemanasan usage sudah tahu hampir semua. Hampir tidak tahan dengan sinar matahari tanpa kacamata pelindung dan krim dan ramalan saintifik tidak kemerahan, meramalkan peningkatan tajam dalam aktiviti matahari.

Pada tahun 2013, terancam dalam aktiviti matahari yang kuat Bumi NASA, yang menghasilkan badai matahari super dapat melumpuhkan baik satelit komunikasi dan navigasi, tetapi juga pengagihan kuasa, pengangkutan dan sistem perbankan dan elektronik peribadi seperti komputer atau telefon bimbit.

Persekitaran Terkena Kesan - Yesaya 24, 5 - wasting Bumi menjauh, memudar, seluruh dunia memudar habis, habis dan krim bangsa. Bumi adalah najis kerana penduduknya, kerana melintasi undang-undang, dan mengabaikan ketentuan perjanjian kekal.

Fakta bahawa negara kita layu mencolok. Dia lelah dari kita orang dari perilaku predator ke arahnya. Setiap wilayah negara yang terkena kesan dan jika Yesus Kristus datang tidak lama, negara tidak akan berdiri. Adakah laut, atmosfera, ekosistem, atau tanah, semua ini ini terutama terjadi pada abad terkini, terganggu dan penderitaan.

Gempa bumi di berbagai tempat - Matius 24, 7 -. Istirahat di berbagai tempat kelaparan dan gempa bumi

Saya kira sekarang jelas bagi setiap orang bahawa jumlah gempa bumi dan bencana alam yang tidak proporsional lebih besar dari sebelumnya. Selalu telah bencana, tetapi tidak pernah dalam jumlah tersebut dalam skala tertentu.

Suvrvey Geologi AS mengatakan bahawa sejak tahun 1990 jumlah gempa bumi dirakam oleh saintis di seluruh dunia terus meningkat. Dan bahkan walaupun pilihan ukuran masih sama tahun ini. Pada tahun 2004, ada sebanyak 31 201 gempa bumi, yang hampir dua kali ganda pada tahun 1990. Seperti diketahui, gempa bumi tahun 2004 menyebabkan 284.012 kematian.

Matius 24,33-34 - hanya untuk melihat semua ini, ketahuilah bahawa masanya sudah dekat dengan yang sudah di pintu! Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, bahawa generasi ini tidak akan lenyap sebelum semua ini terjadi.

Matius 24,44 - Oleh kerana itu, hendaklah kamu juga siap, kerana Anak Manusia datang pada saat yang tak terduga. Pelayan jahat harus berkata di dalam hatinya, 'Tuan saya masih lama pergi,' dan dia akan memukul hamba-Nya bersama-sama dan makan dan minum dengan pemabuk. master-Nya, tetapi hari datang ketika itu tidak menunggu satu jam dan anda tidak tahu, mencari dan mengenali dia dari orang-orang munafik. Akan ada tangisan dan kertak gigi. "

Apa yang kita adalah hamba bagi anda menunggu, atau mereka yang mati rasa dan tidak merasakan firman Kristus?


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 2

261_znameni_doby_prichod_krista_part_2.jpg Alkitab tanda-tanda kedatangan Kristus dan akhir dunia - Bahagian 2Abad ke-20 dalam sejarah dunia benar-benar unik. Ketika ia mulai, salah satu belum ada di dalam pesawat, tidak ada yang ada dengan ...
Ditambah: 11.11.2010
Display: 248580x

Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

Kita boleh menentukan tarikh akhir dunia dan kedatangan Isa Al-Masih?

489_may-21-2011-doomsday-or-judgement-day.jpg Baru-baru ini sentiasa berkembang bilangan orang-orang yang sedar bahawa kedatangan Yesus Kristus Penebus kami sangat dekat. Orang berfikir, mengkaji nubuatan dan cuba membezakan tanda-tanda yang berbeza, sama ada alkitabiah atau bukan ...
Ditambah: 09.10.2011
Display: 258378x

Satu mesyuarat penting musuh kita

495_zabava.jpg Apa yang telah dirancang oleh syaitan? Seperti yang kita, orang-orang Kristian, ingin mendapatkan? Fikirkan tentang ayat ini, yang ditulis oleh Jim Hohnberger dalam Escape bukunya kepada Tuhan. Hujah ini tidak jauh ...
Ditambah: 12.10.2011
Display: 188761x

Pendirian Adventismu, EG White - Daniel Nubuat 8, 9, Bab

299_egw-vision-with-bible2.jpg Dari hari Adam dan Hawa meninggalkan pintu gerbang, menangis, Taman Eden, Allah mengharapkan orang-orang dari Tuhan, yang memecah kekuatan Lucifer dan mengembalikan syurga duniawi hilang dan jatuh ke dalam dosa. Kedatangan ...
Ditambah: 25.12.2010
Display: 173743x

Secara dramatis meningkatkan jumlah gempa bumi!

392_katastrofykont.jpg Terus meningkatnya jumlah gempa di seluruh negeri. Banyak orang melihat perubahan dan kelainan alam dan mula menyedari bahawa tidak semua adalah dalam rangka. Mereka menyedari sesuatu yang terjadi, apa yang sejarah ...
Ditambah: 11.03.2011
Display: 303685x

Video - Acara terkini, akhir dunia sesuai dengan nubuatan Alkitab

80_the_final_events_of_bible_prophecy.jpg Doug Batchelor - The Acara Final Nubuatan AlkitabLihatlah dokumen ini, yang Doug Batchelor menyajikan peristiwa yang akan mendahului akhir dunia. Acara ini sesuai dengan nubuat Alkitab. ...
Ditambah: 03.09.2010
Display: 337331x

Ms.AmazingHope.net - Para Alkitab Tanda-tanda kedatangan Kristus dan Akhir Dunia - Bahagian 1