Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

419_studujte_prorocka_pisma.jpg

Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian

Ditambah: 04.05.2011
Display: 174917x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk

Wahyu 1:1-3 - Wahyu Yesus Kristus, yang Allah telah diamanahkan kepadanya untuk menunjukkan hamba-hambanya apa yang harus segera terjadi. Dia menunjukkan itu oleh malaikat, ia menghantar hambanya kepada Yohanes dan ia memberi kesaksian tentang apa yang ia lihat - itu adalah firman Allah dan kesaksian Yesus Kristus. Berbahagialah orang yang membaca dan mereka yang mendengar kata-kata nubuat ini, dan sesuai dengan apa yang tertulis di dalamnya. Waktunya sudah dekat.

Kitab Daniel dan Wahyu, Yohanes bukan rahsia

Orang telah mendakwa bahawa nubuatan Daniel dan Wahyu adalah misteri tidak boleh difahami. Tetapi Kristus diarahkan murid-muridNya untuk kata-kata dari Nabi Daniel tentang peristiwa yang terjadi di waktu mereka dan berkata:

Matius 24,15 - "Siapa yang membaca memahami".

Ia juga mendakwa bahawa Wahyu adalah sebuah misteri yang tidak dapat difahami adalah bertentangan dengan tajuk yang sangat dari buku ini.

Wahyu 1:1-3 - Berbahagialah orang yang membaca dan mereka yang mendengar kata-kata nubuat ini, dan sesuai dengan apa yang tertulis di dalamnya. Waktunya sudah dekat.

Versi pendek dari nubuatan di sini http://www.mefag.com/

Bermula kajian nubuat!

Ketika Allah menghantar peringatan kepada orang-orang begitu penting yang digambarkan sebagai pusat panggilan dari malaikat-malaikat kudus terbang langit, maka orang percaya dan setiap orang yang wajar diperlukan untuk mematuhi mesej. Hebatnya mahkamah diucapkan kepada mereka yang menyembah binatang dan patungnya, harus memimpin semua kajian yang rajin nubuat untuk mengetahui apa tanda dari binatang dan bagaimana untuk mengelakkan mereka untuk mengambil.

Kebanyakan orang tidak stoppeth telinga untuk mendengar kebenaran dan lebih memilih untuk percaya mitos dan tradisi. Rasul Paulus menulis:

2 Timotius 4,3-4 - kerana masa yang akan datang ketika orang tidak akan membiarkan ajaran sehat, tetapi akan sesuai selera anda seputar guru yang akan menggelitik telinga mereka. Memalingkan telinganya dari kebenaran dan resort dengan mitos.

Isu yang paling penting adalah mesej malaikat ketiga, yang merangkumi mesej daripada malaikat yang pertama dan kedua. Setiap orang harus memahami kebenaran yang terkandung dalam mesej tersebut dan menerapkannya dalam kehidupan sehari-hari, kerana itu adalah penting untuk keselamatan. (Penginjilan 196)

Jangan menolak Nubuat - Nabi mengatakan: "Berbahagialah dia yang membaca." Siapapun yang menolak untuk membayar perhatian terhadap peringatan dan arahan yang terdapat dalam wahyu, tidak boleh bergantung janji ini.

Belum Nubuat mengejek - Siapapun yang mengolok-olok nubuat ini, dan menolak untuk mempersiapkan kedatangan Yesus Kristus, tetap tanpa berkat.

Open kitab Wahyu - Wahyu mendedahkan rahsia buku yang terbuka dan mengarah pada nubuatan Daniel. Kedua-dua penggunaan penting negara, yang Allah memberikan orang odledně peristiwa yang telah menjadi sejarah di akhir dunia.

Wahyu adalah Gereja Zaman Akhir - John, yang ditemui oleh peristiwa menimbulkan bunga dalam dan tajam di Gereja. Dia melihat keadaan umat Allah kerana ia berada dalam bahaya yang menunggunya perjuangan dan pembebasan akhir. Dia telah menunjukkan hal-hal penting yang sangat besar, terutama untuk gereja terkini untuk mereka yang berbalik dari delusi kepada kebenaran, untuk belajar tentang bahaya dan perjuangan yang menanti mereka. Tak seorang pun harus dalam gelap seperti apa yang akan datang di tanah.

Upaya Setan - Mengapa hanya sedikit orang yang memahami pentingnya tulisan suci? Mengapa ada semacam keengganan untuk menyemak buku-buku ini? Ini adalah usaha sengaja Setan - untuk menyembunyikan dari orang apa yang mereka mendedahkan penipuan. Oleh kerana itu, Kristus memberikan berkat atas mereka yang akan membaca, mendengar dan mengamati kata-kata nubuat.

Memahami mesej dari kitab Wahyu - Arahan terkini dari tulisan suci Perjanjian Baru penuh dengan kebenaran bahawa umat Allah perlu pada hari-hari terakhir. Penting mesej yang diberikan dalam Wahyu, pada gilirannya, untuk mengambil tempat pertama dalam fikiran umat Allah. saksi Kristus yang paling penting untuk dibawa ke dunia. Sepanjang kitab Wahyu adalah janji terkasih dan paling mulia, dan ada juga amaran yang serius!

Ketakutan adalah simbolisme Wahyu - Jangan terintimidasi oleh simbol misteri. Mintalah hikmat dari Allah.

Amsal 2.6 - Lakukan saja Tuhan memberikan hikmat, pengetahuan dan pemahaman yang berasal dari mulutnya.

Nabi buku terselubung misteri - Alkitab ini bertujuan untuk menjadi panduan bagi semua yang ingin mengetahui kehendak Sang Pencipta. Kebenaran ini penting tentang keselamatan kita, tidak disimpan secara rahsia. Mereka yang tulus mencari kebenaran akan terungkap.

Habakuk 2.2 - Dan Tuhan berkata, 'Tuliskan visi yang jelas di atas meja, sehingga pembaca dapat dengan mudah dibaca.

Mazmur 97,11 - orang Jujur cahaya datang, sukacita diberikan tulus. Pemeriksaan Menyeluruh nubuat datang untuk mengetahui seberapa jauh maju sejarah dunia kita tahu dengan pasti bahawa kedatangan Yesus Kristus sudah dekat.

Precious warisan para nabi

Tak satu pun dari para nabi kuno tidak bercakap banyak masa sebagai waktu bagi kita, sehingga nubuat mereka berlaku bagi kita.

1 Korintus 10,11 - semua ini terjadi kepada mereka, amaran dan ditulis untuk arahan dari kita yang telah menemui diri mereka pada akhir zaman.

1 Petrus 1.12 - Mereka mendedahkan, yang tidak kepada diri, tetapi anda menyampaikan mesej bahawa anda sekarang membawa orang-orang yang akan memberitakan Injil dalam Roh Kudus dihantar dari Syurga.

Advent tanggung jawab berat di hadapan Allah

Kristus berkata kepada kaumnya: "Kamu adalah terang dunia." Dari perspektif hari-Ketujuh Advent dibawa ke dunia sebagai penjaga dan pembawa cahaya. Jim telah diamanahkan peringatan terakhir bagi dunia tenat. Mereka diberi pekerjaan yang paling penting - memberitakan mesej malaikat pertama, kedua dan ketiga. Kebenaran yang paling penting adalah diberikan kepada kita, sehingga kita mengumumkan kepada dunia. Dunia harus memberi amaran dan umat Allah harus setia mengecewakan kepercayaan yang diberikan.

It's amazing lebih memilih untuk dapat memahami kehendak Allah sebagaimana dinyatakan kepada kita dalam kata-kata nubuatan. AS adalah tanggung jawab besar ditempatkan. Allah mengharapkan bahawa pengetahuan mereka memberi kami, kami akan berkongsi dengan orang lain. kehendak-Nya ialah bahawa ilahi dan instrumen manusia untuk bersatu dalam menyebarkan mesej amaran. (9 Kesaksian 19-20)

Wahyu 3,10-13 - Kerana engkau menuruti firman-Ku ketekunan, aku akan melindungi engkau dari hari pencobaan yang telah datang ke seluruh dunia, cuba untuk menjadi warga negara. Aku akan segera datang. Berpegang pada apa yang anda miliki, tidak ada satu gagal untuk memenangi mahkota. Siapa yang menang, Aku akan membuat tiang di bait Allahnya dan ia akan pergi tidak keluar lagi. Tulis nama anda Allah dan nama Allah mereka, Jerusalem Baru, turun dari sorga dari Allah-Ku dan nama baru saya. Dia yang memiliki telinga, hendaklah ia mendengar apa yang Roh kepada firman gereja-gereja. "

Wahyu 22,7 - "Lihatlah, Aku datang akan Berbahagialah dia yang terus kata-kata nubuat dalam buku ini.!"


Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Mesianik Yahudi

164_izrael_vlajka.jpg Mesianik Yahudi - memenuhi nubuatanSelain berbagai denominasi Kristian yang ada di Israel dan gerakan yang disebut "Yahudi Mesianik". Orang-orang ini biasanya datang dari keluarga Yahudi, tetapi percaya pada Yesus sebagai Mesias ...
Ditambah: 06.10.2010
Display: 263486x

MP3 - Siapa ANTIKRISTUS? - Prof Dr Walter Veith

301_antikrist_papezsky_system.jpg Dengar ini kuliah Profesor. Dr Walter Veith, yang akan menjawab soalan yang adalah ANTIKRISTUS? Apakah itu benar-benar sistem papal? ...
Ditambah: 28.12.2010
Display: 264041x

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau ...
Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 336304x

Roh Nubuat - Ellen Gould White

161_ellen_gould_white.jpg Kurnia nubuat diwujudkan dalam perkhidmatan Ellen G. White, yang merupakan salah satu pengasas Gereja Advent Hari Ketujuh. Dewan menerima mengilhami umat Allah dalam beberapa waktu terakhir. Dunia pada awal abad kesembilan ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 315251x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 327402x

Ms.AmazingHope.net - Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian