Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Padam anugerah hukum Allah?

Fakta Alkitab

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg

Padam anugerah hukum Allah?

Ditambah: 02.02.2011
Display: 178051x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Hal ini diperlukan untuk menjaga Sepuluh Perintah Allah, termasuk hari Sabtu, kita tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia? Rasul Paulus dengan jelas menerangkan bahawa seorang Kristian tidak "di bawah undang-undang", tetapi "di bawah kasih karunia". Apa, bagaimanapun, Paulus maksudkan?

Rom 6, 14 - Dosa tidak akan lagi menjadi tuan anda, kerana anda tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia.

Satu hal yang kita tahu pasti. Ketika Paulus berkata bahawa orang Kristian tidak "di bawah hukum Taurat, tetapi" di bawah kasih karunia "tidak bererti bahawa orang Kristian secara terbuka boleh, secara sedar dan sengaja melanggar undang-undang Allah. Dalam Surat Paulus ke Rom mengatakan.

Rom 6, 15 - Yah, kita berdosa, kita tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia? Tidak! Adakah anda tahu bahawa jika seseorang yang anda melayani, anda harus mendengar dia? Anda menjadi hamba kepada siapa anda mendengar, apakah dosa sampai mati, atau ketaatan kepada keadilan.

Jadi apa yang Paulus dimaksudkan dengan kata-kata ini? Apa sikapnya terhadap undang-undang?

Roma 7, 12 - tetapi hukum Taurat adalah kudus, perintah adalah kudus dan adil dan baik.

Undang-undang tidak menurut Paulus tidak ada masalah. Hal ini suci dan baik. Apa tujuannya? Undang-undang Allah dinyatakan khusus, tujuan saiz nilai moral. Ia mengungkapkan prinsip-prinsip pemerintahan yang kekal surgawi. Ini menyediakan baik dan jahat. Undang-undang ini juga mendedahkan apa yang kita mampu - untuk hidup mengikut skala ini.

Undang-undang ini terutama kerana setiap mulut dapat dihentikan dan bahawa seluruh dunia adalah melawan Allah dihukum kerana bersalah - Roma 3, 19

Roma 7, 7 - Apa yang anda katakan? Apakah hukum Taurat itu dosa? Tidak! Tapi tidak Hukum, saya tidak akan tahu dosa.

Roma 3, 20 - Berdasarkan pada karya-karya undang-undang perlu dibenarkan sebelum dia tidak ada, kerana undang-undang membawa pengetahuan tentang dosa.

Mencari keadilan yang sempurna dari undang-undang, dikutuk setiap lelaki, setiap wanita, setiap kanak-kanak. Undang-undang menuntut ketaatan yang sempurna, keadilan, dan kesetiaan besar terhadap prinsip-prinsip kerajaan Allah.

Menurut Paulus, berada di bawah undang-undang bertujuan untuk cuba dengan kekuatan sendiri dan perbuatan mereka untuk menyelamatkan diri. Paulus mengatakan bahawa tidak mungkin.

Roma 3, 23-28 - semua telah berdosa dan kurang kemuliaan Allah. Mereka dibenarkan secara bebas oleh anugerah-Nya melalui penebusan dalam Kristus Yesus. Allah telah menetapkan penebusan-Nya bagi mereka yang percaya dalam darah-Nya untuk mendirikan kebenaran mereka sendiri. Kerana Allah dalam dosa-dosa sebelumnya diampuni pengampunan sekarang harus menunjukkan keadilan-Nya, untuk menunjukkan bahawa itu adalah wajar dan dibenarkan mereka yang percaya dalam Yesus. Jika demikian, apakah dasarnya untuk bermegah? Hal ini dikecualikan. Undang-undang apa? Mungkin bekerja? Tidak, tetapi undang-undang iman. Oleh kerana itu kami menganggap bahawa manusia dibenarkan karena iman tanpa perbuatan undang-undang.

Menjadi bawah kasih karunia bererti untuk mengambil tindakan yang Yesus Kristus di Kalvari menjamin keselamatan. Ini bermakna percaya bahawa kita tidak dapat menyelamatkan diri. Kristus mati untuk kita! Dia dikorbankan untuk kita! Untuk kematian-Nya kita boleh hidup!

Menurut Paulus, ada dua pandangan keselamatan: ". Grace" "Hukum" dan Undang-undang ini menetapkan standard tertentu yang orang-orang dalam kekuatan mereka sendiri tidak dapat mencapai. Grace membawa pengampunan dari masa lalu, demikian juga melalui Kristus Tuhan kita, membawa kekuatan untuk hidup di masa sekarang. Paulus secara jelas menafikan bahawa kematian Yesus dihapuskan pematuhan undang-undang.

Perdebatan turun rahmat-Nya dalam Roma 3 bab diakhiri dengan kata-kata:

Roma 3, 31 - kami membatalkan hukum Taurat karena iman? Tidak! Sebaliknya, undang-undang.

Rasul Paulus tidak boleh mendedahkan dengan jelas. Menjawab pertanyaan kita. Bertindak menghilangkan kasih karunia Allah? Beberapa pemimpin agama mungkin mengatakan ya. Rasul Paulus berkata, tetapi dalam hal apapun!

Menghalang kita dari kasih karunia Allah, ketaatan hingga Sabtu? Tidak lebih dari kami akan mencabut perintah: jangan membunuh, tidak berzina, mencuri, Jangan mengucapkan saksi dusta ....

Logik adalah orang berdosa diselamatkan oleh kasih karunia sambil mengekalkan cinta sembilan dari sepuluh perintah akan menyimpan sepuluh semua - sebagai tanda ketaatan kepada Tuhannya dan Penebus.

Diambil dari buku: Hari hampir lupa - Mark Finley


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa yang beliau menulis tentang Advent Protestan?

363_reforma-protestante.jpg Apa yang kita berhutang Advent? - Injili Mingguan - Constance Sparks 19 September 2007 - No 25/2007 - edisi 92Adventisme mendefinisikan dirinya sebagai kelanjutan dari gerakan reformis, yang dicari di Eropah, ...
Ditambah: 20.02.2011
Display: 152188x

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

445_jesus_christ.jpg Tuhan dibuat melalui Yesus Kristus Anak-Nya bumi kita dan memberi kita kehidupan. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta yang tidak terhingga. Dia memberikan kita hidup dengan semua yang kita perlukan. Dia ...
Ditambah: 04.07.2011
Display: 199630x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 215959x

Satu-satunya cara ke syurga

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Yesus Kristus hidup, menderita dan mati untuk menebus kita. Allah mengizinkan Anak-Nya terkasih datang dari dunia kemasyhuran di dunia ini jahat dari dosa, meninggalkan penghinaan kemuliaan dan kehormatan dan bertahan, penghinaan, ...
Ditambah: 13.12.2010
Display: 167492x

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.10 bab dari Injil Matius, ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 216221x

Ms.AmazingHope.net - Padam anugerah hukum Allah?