Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Padam anugerah hukum Allah?

Fakta Alkitab

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg

Padam anugerah hukum Allah?

Ditambah: 02.02.2011
Display: 124465x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Hal ini diperlukan untuk menjaga Sepuluh Perintah Allah, termasuk hari Sabtu, kita tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia? Rasul Paulus dengan jelas menerangkan bahawa seorang Kristian tidak "di bawah undang-undang", tetapi "di bawah kasih karunia". Apa, bagaimanapun, Paulus maksudkan?

Rom 6, 14 - Dosa tidak akan lagi menjadi tuan anda, kerana anda tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia.

Satu hal yang kita tahu pasti. Ketika Paulus berkata bahawa orang Kristian tidak "di bawah hukum Taurat, tetapi" di bawah kasih karunia "tidak bererti bahawa orang Kristian secara terbuka boleh, secara sedar dan sengaja melanggar undang-undang Allah. Dalam Surat Paulus ke Rom mengatakan.

Rom 6, 15 - Yah, kita berdosa, kita tidak berada di bawah undang-undang Taurat, tetapi di bawah kasih karunia? Tidak! Adakah anda tahu bahawa jika seseorang yang anda melayani, anda harus mendengar dia? Anda menjadi hamba kepada siapa anda mendengar, apakah dosa sampai mati, atau ketaatan kepada keadilan.

Jadi apa yang Paulus dimaksudkan dengan kata-kata ini? Apa sikapnya terhadap undang-undang?

Roma 7, 12 - tetapi hukum Taurat adalah kudus, perintah adalah kudus dan adil dan baik.

Undang-undang tidak menurut Paulus tidak ada masalah. Hal ini suci dan baik. Apa tujuannya? Undang-undang Allah dinyatakan khusus, tujuan saiz nilai moral. Ia mengungkapkan prinsip-prinsip pemerintahan yang kekal surgawi. Ini menyediakan baik dan jahat. Undang-undang ini juga mendedahkan apa yang kita mampu - untuk hidup mengikut skala ini.

Undang-undang ini terutama kerana setiap mulut dapat dihentikan dan bahawa seluruh dunia adalah melawan Allah dihukum kerana bersalah - Roma 3, 19

Roma 7, 7 - Apa yang anda katakan? Apakah hukum Taurat itu dosa? Tidak! Tapi tidak Hukum, saya tidak akan tahu dosa.

Roma 3, 20 - Berdasarkan pada karya-karya undang-undang perlu dibenarkan sebelum dia tidak ada, kerana undang-undang membawa pengetahuan tentang dosa.

Mencari keadilan yang sempurna dari undang-undang, dikutuk setiap lelaki, setiap wanita, setiap kanak-kanak. Undang-undang menuntut ketaatan yang sempurna, keadilan, dan kesetiaan besar terhadap prinsip-prinsip kerajaan Allah.

Menurut Paulus, berada di bawah undang-undang bertujuan untuk cuba dengan kekuatan sendiri dan perbuatan mereka untuk menyelamatkan diri. Paulus mengatakan bahawa tidak mungkin.

Roma 3, 23-28 - semua telah berdosa dan kurang kemuliaan Allah. Mereka dibenarkan secara bebas oleh anugerah-Nya melalui penebusan dalam Kristus Yesus. Allah telah menetapkan penebusan-Nya bagi mereka yang percaya dalam darah-Nya untuk mendirikan kebenaran mereka sendiri. Kerana Allah dalam dosa-dosa sebelumnya diampuni pengampunan sekarang harus menunjukkan keadilan-Nya, untuk menunjukkan bahawa itu adalah wajar dan dibenarkan mereka yang percaya dalam Yesus. Jika demikian, apakah dasarnya untuk bermegah? Hal ini dikecualikan. Undang-undang apa? Mungkin bekerja? Tidak, tetapi undang-undang iman. Oleh kerana itu kami menganggap bahawa manusia dibenarkan karena iman tanpa perbuatan undang-undang.

Menjadi bawah kasih karunia bererti untuk mengambil tindakan yang Yesus Kristus di Kalvari menjamin keselamatan. Ini bermakna percaya bahawa kita tidak dapat menyelamatkan diri. Kristus mati untuk kita! Dia dikorbankan untuk kita! Untuk kematian-Nya kita boleh hidup!

Menurut Paulus, ada dua pandangan keselamatan: ". Grace" "Hukum" dan Undang-undang ini menetapkan standard tertentu yang orang-orang dalam kekuatan mereka sendiri tidak dapat mencapai. Grace membawa pengampunan dari masa lalu, demikian juga melalui Kristus Tuhan kita, membawa kekuatan untuk hidup di masa sekarang. Paulus secara jelas menafikan bahawa kematian Yesus dihapuskan pematuhan undang-undang.

Perdebatan turun rahmat-Nya dalam Roma 3 bab diakhiri dengan kata-kata:

Roma 3, 31 - kami membatalkan hukum Taurat karena iman? Tidak! Sebaliknya, undang-undang.

Rasul Paulus tidak boleh mendedahkan dengan jelas. Menjawab pertanyaan kita. Bertindak menghilangkan kasih karunia Allah? Beberapa pemimpin agama mungkin mengatakan ya. Rasul Paulus berkata, tetapi dalam hal apapun!

Menghalang kita dari kasih karunia Allah, ketaatan hingga Sabtu? Tidak lebih dari kami akan mencabut perintah: jangan membunuh, tidak berzina, mencuri, Jangan mengucapkan saksi dusta ....

Logik adalah orang berdosa diselamatkan oleh kasih karunia sambil mengekalkan cinta sembilan dari sepuluh perintah akan menyimpan sepuluh semua - sebagai tanda ketaatan kepada Tuhannya dan Penebus.

Diambil dari buku: Hari hampir lupa - Mark Finley


Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Satu-satunya cara ke syurga

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Yesus Kristus hidup, menderita dan mati untuk menebus kita. Allah mengizinkan Anak-Nya terkasih datang dari dunia kemasyhuran di dunia ini jahat dari dosa, meninggalkan penghinaan kemuliaan dan kehormatan dan bertahan, penghinaan, ...
Ditambah: 13.12.2010
Display: 110004x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 156256x

Yesus Kristus, hidup-Nya, kematian dan kebangkitan

275_jezis_kristus_2.jpg Satu-satunya cara untuk menebus dosa manusia yang diberikan oleh Allah dalam Yesus Kristus. Dalam kehidupan-Nya dari ketaatan yang sempurna kepada kehendak Allah, kematian penderitaan, dan kebangkitan. Mereka yang oleh iman menerima ...
Ditambah: 25.11.2010
Display: 190967x

Video - YESUS

199_film_jezis.jpg YESUS John Heyman dipandang dan juga filem yang paling diterjemahkan dalam sejarah pawagam.Filem ini secara sejarah erat dalam kehidupan Yesus Kristus.Siapakah Yesus? Soalan ini berusaha untuk menjawab diakui penerbit John Heyman. ...
Ditambah: 03.11.2010
Display: 194403x

Siapakah Yesus Kristus?

77_jezis_kristus.jpg Pusat turun Alkitab adalah hidup dan kematian orang-orang yang terbesar sejarah dunia, Yesus Kristus. Sejak kelahirannya era baru dikira, walaupun ia lahir di gudang, dan mempengaruhi sejarah dunia, walaupun ia miskin ...
Ditambah: 30.08.2010
Display: 131690x

Ms.AmazingHope.net - Padam anugerah hukum Allah?