Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Nubuat Alkitab - Siapakah ANTIKRISTUS? - Daniel Bab 7

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

300_kdo_je_antikrist_papezsky_system.jpg

Nubuat Alkitab - Siapakah ANTIKRISTUS? - Daniel Bab 7

Ditambah: 26.12.2010
Display: 390152x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk

Dalam bab kedua dari Daniel Allah dinyatakan paparan kenabian dasar. Menggunakan gambar tokoh logam dan batu, yang pada akhir menumpaskan.

Golden kepala diwakili Empayar Babylon, dadanya adalah foto perak Akhbar Media-kerajaan, dilambangkan dengan perut tembaga kerajaan Yunani dan kaki besi merupakan refleksi yang tepat dari Empayar Rom. Kaki mencuat dari tanah liat dan besi, berbicara tentang abad panjang perang dan usaha Penyatuan di Eropah dan Asia Minor. Fall adalah sebuah batu besar datang dalam kemuliaan Yesus Kristus. More in artikel - Alkitab Prophecy - Daniel 2 - Sejarah Dunia.

Bab ketujuh menjelaskan nubuat Daniel wilayah yang sama dengan simbol yang lain. Daniel pada masanya tahu apa-apa tentang bangsa Israel sekali lagi berdiri melawan Allah dan menyalibkan Mesias, tidak tahu tentang menelefon gereja Perjanjian Baru, tentang berlepas selanjutnya dia dari Allah, dari kata-katanya, dan penurunan gereja Abad Pertengahan yang dianiaya orang percaya sendiri.

Tuhan, ini pembangunan sedih Gereja dan nubuatan dinubuatkan dalam bab Daniel 7 dan 8 tidak hanya masa Perjanjian Lama, kerana beberapa penafsir, kerana kita mempunyai kenyataan yang jelas tentang nubuat ini meluas sampai akhir. Nubuatan ini berbicara tentang masa mahkamah Allah dan menyentuh apa yang ada dalam tempoh akhir untuk mengambil tempat di bumi dan di Syurga (Daniel 7,9 - 10,13-14,26 - 27).

Daniel 7,2-8 - Saya di malam hari Daniel mendapat penglihatan ini: Lihatlah, Aku melihat bagaimana badai laut besar empat angin syurga. Tiba-tiba muncul dari laut empat binatang besar, masing-masing berbeza. Yang pertama kelihatan seperti singa, tetapi mempunyai sayap helang. Lalu aku melihat itu putus sayap, diangkat dari tanah, jadi berdiri di atas kaki saya seperti manusia, dan menerima hati manusia. Dan lihatlah, tiba-tiba muncul binatang kedua seperti beruang. Di satu sisi, tegak, memegang gigi dalam tiga tulang rusuk dan diberitahu: "Bangunlah, makanlah banyak mayat!"

Saya menyaksikan lebih dan lihatlah, seekor binatang lain muncul, seperti Leopard, tapi di punggung burung mempunyai empat sayap. Dia memiliki empat kepala, dan diberi kuasa. Kemudian ia pergi pada visi malam, dan lihatlah, aku melihat binatang keempat. Itu menakutkan dan mengerikan dan mempunyai kuasa yang mengerikan. Dengan gigi besi besar, melahap dan menghancurkan sisanya menginjak-injak kaki. Berbeza dari semua binatang yang mendahuluinya, dan mempunyai sepuluh tanduk. Ketika saya melihat tanduk, tiba-tiba, mereka mulai tumbuh antara lain, sudut kecil tiga dari tanduk pertama dibantah, untuk membuat ruang baginya. Di sudut aku melihat seorang manusia seperti mata dan mulut, yang mengakibatkan pidato bangga.

Salah satunya adalah tafsiran nubuatan alkitabiah yang penting - untuk mereka kita tidak boleh dengan cara apapun untuk meng-upload pendapat atau prasangka mereka. Kita tidak perlu "menghisap di jari anda, apakah setiap simbol kenabian. Kita harus melakukan seperti nabi-nabi palsu banyak orang yang menafsirkan Kitab Suci, kerana sesuai dengan mereka Kita harus membiarkan Alkitab menafsirkan sendiri .. Apa kemudian adalah kunci mengartikan nubuatan aneh gambar dijumpai dalam bab ini dan yang muncul dalam buku-buku lain dari Alkitab?

Angin = perang, rusuhan (sebagai Yeremia 25,32; 49,35-37)

Laut (air) = bangsa, bangsa (Wahyu Yohanes 17,15)

Beast (binatang) = Raja atau kerajaan (Daniel 7,17)

Corner = raja, penguasa (Daniel 7,24, 8,21, 17,12 Wahyu Yohanes)

Glosari berikut ini sekarang gambaran yang lebih jelas - Daniel melihat bahawa perjuangan antara negara mengangkat empat kerajaan besar.

Bab ketujuh nubuatan Daniel menggambarkan alam yang sama seperti yang dinyatakan dalam patung-patung dalam 2. bab dan membandingkan Empayar Babylon ke singa, Media-Akhbar untuk beruang, harimau empayar Yunani dan Empayar Rom menggambarkan sebagai "makhluk mengerikan, yang mengerikan dan sangat kuat."

Sejarah jelas menunjukkan bahawa setelah Greek diikuti satu-satunya kekuatan global yang lain - Empayar Rom (Dalam nubuatan bab 2 sesuai dengan paha besi - bahkan di gambar keempat haiwan, besi muncul). Saya meramalkan sifat kerajaan ini adalah benar. Tidak hairan dikatakan bahawa di mana pun ia melangkah askar Rom, tujuh tahun rumput tumbuh. Anda boleh mempelajari sejarah dan mendapati bahawa kekuatan ini akan benar-benar tanah yang luas ditaklukkan dengan kekerasan, yang menghancurkan segala sesuatu yang berdiri di jalannya.

Setelah penjelasan singkat dari kekuatan-kekuatan politik, Daniel mula mengatasi beberapa kuasa lebih besar, yang bermula selama berkurun-kurun untuk campur tangan dalam dunia agama, ke dalam kehidupan Gereja. 7.kapitole Daniel menggambarkan onset berperingkat kekuatan tindakan dan khusus, yang mengobarkan perang terhadap orang-orang kudus dan Allah. Hal ini disebut tanduk kecil. (Daniel 7,8,21)

Daniel 7, 19 - 27 - Lalu aku ingin tahu apa yang dimaksudkan dengan binatang keempat, yang berbeza dari yang lain: Ini sangat mengerikan dan menakutkan, dengan gigi besi dan cakar gangsa dan menghancurkan dan selebihnya melahap menginjak-injak kaki. Saya juga ingin tahu apa yang dimaksudkan dengan sepuluh tanduk pada kepalanya dan mengapa ia dibesarkan tikungan berikutnya, dan tiga keluar untuk memberikan ruang bagi dia, dan mengapa klakson mempunyai mata dan mulut, yang menghasilkan pidato bangga, dan mengapa ia tampak lebih kuat daripada yang lain. Aku berpaling dan kemudian saya melihat bahawa tanduk berperang melawan orang-orang kudus dan mengalahkan mereka. Kemudian datang berdiri-panjang tapi memerintah menyokong MA suci. Kemudian datang waktu untuk orang-orang kudus memuat kerajaan.

Dia berdiri di sana, jadi saya berkata: "binatang keempat adalah sebuah kerajaan yang keempat di bumi, yang berbeza dari yang lain: Ia menelan seluruh bumi, menginjak-injak dan menghancurkan. Sepuluh tanduk adalah sepuluh raja yang akan muncul dari kerajaan ini. Setelah mereka raja lain akan muncul, berbeza dari yang sebelumnya, dan mereka menundukkan tiga raja. pidato Adakah terhadap Yang Maha Tinggi, orang-orang kudus akan salah dan cuba untuk mengubah masa dan Peraturan. Orang kudus akan diberikan kepada tangannya untuk masa dan masa dan setengah masa. Tapi kemudian mahkamah akan duduk dan jalur dia kuasa untuk selamanya hancur dan hancur. Kerajaan, kuasa dan kemuliaan kerajaan bawah langit akan diserahkan kepada orang-orang kudus Yang Maha Tinggi. kerajaan-Nya akan berlangsung selamanya, dan semua penguasa akan menyembah dia dan mematuhi. "

Dari ayat-ayat ini, anda boleh memilih watak yang jelas ciri kuasa, bersembunyi di bawah nama "sudut kecil". Arahan bab ketujuh dari Daniel memberitahu kita bahawa "tanduk kecil":

1 Timbul dari binatang keempat (ay. 23-24).

2nd Ia dibesarkan di antara sepuluh tanduk (ayat 8).

3 Menyanggah tiga tanduk (raja) (ayat 8, 24).

4 Dia kelihatan lebih besar dari sudut lain (ay. 20).

5 Berbeza dengan yang lain (ay. 24).

6 Adakah mata manusia (ayat 8).

7 Ini akan menghujat Allah, berbicara dengan berani (ay. 8, 20, 25).

8 perang dilancarkan terhadap orang-orang kudus dan menang melawan mereka (ay. 21, 25).

9 ini akan berusaha untuk menukar masa dan undang-undang (ay. 25).

10 Suci akan diberikan kepada tangannya untuk masa, masa dan setengah waktu (ay. 25).

11 Ini akan memerintah sampai datangnya Purba (ay. 22).

12 kerajaan Nya yang telah dicairkan itu akan hancur (ay. 26).

Ingat bahawa untuk menjadi tafsiran yang boleh dipercayai, semua aksara harus sama.

Pengenalan kekuatan ini dapat membantu maklumat yang terdapat dalam bab 8 Daniel dan Wahyu. Pertanyaannya adalah jelas - itu adalah mungkin berdasarkan ciri-ciri boleh dipercayai memahami seperti apa daya? Siapa yang adalah "tanduk kecil"? Siapakah ANTIKRISTUS?

Hanya ada satu kekuatan yang memenuhi semua ciri-ciri dari nubuatan. Ini sistem papal. Cuba bandingkan nubuatan Alkitab dengan sejarah dan memahami mengapa Gereja Rom selama berabad-abad melarang membaca Alkitab dan dianiaya dan dibunuh mereka yang hidup kebenaran.

Ketebalan tanduk kecil tidak mengenalpasti individu Katolik, tetapi sistem papal. Banyak orang yang mematuhi Gereja Yesus Kristus tentu cinta dengan sepenuh hati. Allah benar-benar mencintai orang rayuan Apostolik Gereja Katolik Rom sistem. Oleh kerana itu, mengingat firman-Nya, sehingga kita bisa belajar dan mengenali peringatan Allah, mendengar suara Yesus dan mengikutinya.

1 Timbul dari binatang keempat (ay. 23-24). Rom runtuh ke dalam sepuluh negara berasingan. Di antara mereka, lalu naik sebuah sudut kecil. Nubuat dalam Daniel 2 dan 8 dapat menunjukkan bahawa kekuatan Rom entah bagaimana akan bertindak sampai akhir sejarah dunia. Fakta sejarah adalah bahawa satu-satunya kekuatan yang muncul dan merebut kuasa Rom tak lama selepas kejatuhan empayar Rom adalah sistem papal.

Quote: "Ini merupakan tindakan khusus Ilahi dalam jatuhnya Empayar Rom dan bahagian menjadi sebuah kerajaan tunggal, Pope Rom, yang membuat Kristus kepala dan di jantung Gereja-Nya, mempunyai kuasa sekular." (Pope Pius IX, Katolik Cum Ecclesia Surat Apostolik., Mac 1860)

2nd Ia dibesarkan di antara sepuluh tanduk (ayat 8). Ini tumbuh dari 10 negara Eropah Barat, empayar Rom yang terbahagi. Mereka adalah Saxon (Inggeris), Frank (Perancis), Alamanni (Jerman), Visigoth (Sepanyol), Suebovs (Portugal), Lombardi (Itali), Burgunds (Switzerland), Heruli (hancur), yang Vandal (hancur) dan Ostrogoth (smoothing).

3 Menyanggah tiga tanduk (raja) (ay. 8, 24). Paus kerajaan mula kejatuhan Empayar Rom pada 533, ketika Maharaja Justinian rasmi diakui oleh Paus kepala semua gereja Kristian. Kerajaan, yang tidak mengakui kuasa Pope telah kejam hancur. Heruli hancur di 493, yang Vandal dan Ostrogoth pada 534 di 538

4 Dia kelihatan lebih besar dari sudut lain (ay. 20). Semua raja subjek, dan dimahkotai dan splicing berdasarkan dekrit papal. Mempengaruhi fungsi seluruh Eropah dan kemudian di seluruh dunia. Ia memerintah atas raja-raja yang telah membuat akaun, dan masyarakat mereka.

5 Berbeza dengan yang lain (ay. 24). Perbezaannya terletak pada kenyataan bahawa, oleh negara bersifat politik dan agama. Vatican adalah satu-satunya negara yang kedua gereja-gereja.

6 Adakah mata manusia (ay. 8). Salah satu judul Paus Latin "episcopus Episcoporium" yang bererti sesuatu seperti "penyelia penyelia" atau "pengawal pengawal. Ayat di atas ditafsirkan berhubung dengan pengakuan Melalui pengakuan itu kerana Gereja Katolik selalu wawasan. Ke dalam kehidupan orang-orang (dan bukan hanya orang biasa tetapi juga para penguasa yang paling kuat). Selain itu, gambar ini menunjukkan hubungan dengan orang-orang kuasa. Kita tahu bahawa kuasa papal tertumpu pada satu orang.

7 Ini akan menghujat Allah, berbicara dengan berani (ay. 8, 20, 25). definisi Alkitab tentang penghujatan akan membantu kita memahami apa yang penghujatan

John 10,33 - Mereka menjawab: ". Kami tidak batu anda untuk perbuatan baik, tetapi kerana Engkau menghujat Allah: anda seorang lelaki dan berkata kau Allah"

Markus 2.7 - "Apa orang ini mengatakan profan Siapa yang dapat mengampuni dosa selain Allah!??"

Matius 23,9 - dan jangan menempatkan orang di bumi `nama ayah: kerana hanya satu Bapamu yang di sorga.

Apa yang dia katakan tentang Paus?

"Paus mempunyai martabat yang begitu besar dan begitu mengagungkan yang bukan hanya seorang laki-laki ... ... Apakah seperti Allah di muka bumi, satu-satunya penguasa orang percaya dalam Kristus, pemimpin para Raja, kepenuhan kuasa." (Ferrari Lucius, Bibliotheca Prompt, 1793, jilid VI, Papa II, hal 25-29)

"Kami menganjurkan di bumi ini bukannya Tuhan Yang Maha Esa." (Huruf besar Ensiklik Paus Leo XII, Jun 1894)

"Paus bukan hanya wakil Yesus Kristus, ia adalah Yesus Kristus sendiri, tersembunyi di bawah jubah tubuh." (The National Catholic, Julai 1895)

"Paus mempunyai martabat yang begitu besar dan begitu dimuliakan bahawa hal itu tidak hanya manusia tetapi sebagai Allah, wakil Allah ... Ini juga merupakan raja ilahi dan maharaja tertinggi, raja segala raja ... Jika mungkin, dan para malaikat mungkin keliru dalam iman mereka, atau mungkin berfikir bertentangan dengan kepercayaan, mereka mungkin dihakimi dan dikucilkan oleh Paus "(Kutipan dari Ferrari Gereja Kamus, artikel tentang Paus).

Dia mengaku bahkan "Raja Syurga." Itu kuasa ini jelas berkaitan dengan entiti yang disebut Iblis, yang menyatakan keinginannya untuk menjadi sama dengan Agung Yesaya 14,12-15.

8 perang dilancarkan terhadap orang-orang kudus dan menang melawan mereka (ay. 21, 25). Sejarah membuktikan bahawa 100-150000000 orang di bawah agama - sistem politik, diseksa dan dihantar ke kematian. Protestan dibunuh kerana mereka percaya kata-kata dari Alkitab dan ingin hidup sesuai dengan ajaran Yesus.

9 ini akan berusaha untuk menukar masa dan undang-undang (ay. 25). undang-undang Allah benar-benar berubah. Perintah kedua melarang penyembahan berhala, patung-patung dan lukisan telah diangkat, dan untuk menjaga nombor 10, yang terakhir dibagi menjadi dua perintah.

Perintah keempat mengenai hari Sabat sebagai hari istirahat diubah dengan dekri di 321 dalam ibadah pada hari Ahad, sebagai dewa matahari.

Matius 5.18 - Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, sampai langit dan bumi berlalu bukan huruf terkecil, tidak satu titik dari hukum Taurat, sebelum semuanya menjadi kenyataan.

"Sekitar tahun 1400 Petrus de Ancharano menuntut Pope boleh mengubah undang-undang Tuhan, kerana kuasa-Nya adalah ilahi, bukan manusia Tidak ada negara seharusnya di tempat,. Dan Allah mempunyai kekuatan penuh untuk memutuskan domba mereka"

Quote: "Paus mempunyai kuasa untuk menukar masa, untuk menghancurkan undang-undang dan memutuskan segala hal, bahkan mereka yang menjadi milik Kristus Paus mempunyai kuasa dan sering digunakan, mengubahsuai perintah-perintah Kristus." (Gereja Ferrari kamus)

Quote: "Tentu saja Gereja Katolik mengakui bahawa perubahan (Sabtu rehat pada hari Ahad) adalah tindakan dia ... ... dan tindakan ini merupakan petanda kuasa beragama nya dalam urusan agama." (HF Thomas, Chancellor of Cardinal Gibbons)

Quote: ". Minggu adalah tanda kuasa ... ... gereja kita adalah Alkitab, dan gerakan mempertahankan Sabtu (hari Minggu) adalah bukti dari fakta bahawa" (Rakam Katolik London, Ontario, September 1923)

10 Suci akan diberikan kepada tangannya untuk masa, masa dan setengah waktu (ay. 25). Tentang tempoh masa yang sama dibincangkan berkaitan dengan penganiayaan terhadap kitab suci Wahyu. Istilah yang sama "waktu, masa dan setengah masa" muncul dalam Wahyu 12.14. tempoh masa yang sama dan acara yang sama dibincangkan di tempat lain dalam buku ini, tapi waktu dinyatakan dalam kata lain. Wahyu 12.6, kali ini diberi label sebagai "satu hari seribu 260" dalam Wahyu 13,5 istilah "empat puluh dua bulan". Biblical bulan memiliki 30 hari, tahun alkitabiah dari 360 hari. Ini adalah sama: 3,5 kali (tahun) = 42 bulan = 1260 hari.

Ketika nubuat bercakap dalam simbol-simbol, maka satu hari kenabian merupakan salah satu daripada yang nyata. Misalnya, dalam 4,6 Yehezkiel Tuhan berkata: "... Aku menyimpan kasih untuk satu hari setiap tahun ..."

Dengan menggunakan prinsip ini, kerana itu, "tiga dan setengah waktu" dari Daniel 7 diterjemahkan sebagai 1260 tahun.

Kepausan Rom memerintah Eropah selama 1260 tahun dalam tempoh 538-1798.

Dari jumlah tersebut 1260 tahun, yang bermula sekitar tahun. 538 - peruntukan dari Gereja sebagai kekuatan institusi dan akhir tahun. 1798 hanya selepas 1260's. 10 Mac 1798 Napoleon mengutus Umum Louis Alexandre Berthier dengan pasukannya ke Rom.

11 Ini akan memerintah sampai datangnya Purba (ay. 22). Sistem papal, namun menjadi hancur. Sekitar 59 tahun kemudian ada gilirannya luar biasa ketika 11 Februari 1929 pemimpin Itali Mussolini menandatangani sebuah persetujuan antara dua belah dengan Kardinal Gaspari, yang memulihkan gereja milik gereja. Sekali lagi papal kembali ke kedudukan antarabangsa sebagai kekuatan politik global. Semuanya menunjukkan bahawa kekuatan boom global, menyebabkan puncak dari sejarah manusia.

Martin Luther mempelajari kitab nubuatan Daniel dan Wahyu dan surat-surat Paulus kepada Tesalonika ANTIKRISTUS terungkap. Spalatin menulis kepada temannya:

"Aku pasti lebih percaya diri dan saya tidak boleh meragukan bahawa paus adalah ANTIKRISTUS nyata ... jadi ... kerana semuanya persis cara, perbuatan hidupnya, kata-kata dan perintah-perintah."

Luther bukan satu-satunya pemimpin dari Reformasi, yang mendedahkan identiti dari ANTIKRISTUS. Kerumunan seluruh reformis mendedahkan sifat sejati papal. Mereka termasuk sebagai Thomas Cranmer, John Wycliffe, John Huss, Jerome, John Knox dan banyak yang lain. Ini adalah alasan sebenarnya mengapa Gereja Katolik Rom terhadap Reformis memegang Firman Tuhan begitu sukar untuk melawan ...

Tentu saja, Rom - Gereja Katolik tahu penafsiran yang sebenarnya nubuat. Oleh kerana itu, nubuatan sedang cuba untuk menyamar dan memutarbelitkan hujah bahawa ANTIKRISTUS adalah Antiokhus IV Epifanem. Tidak memenuhi karakter di Prophecy dan telah lama mati.

12 kerajaan Nya yang telah dicairkan itu akan hancur (ay. 26).

2,3-12 Tesalonika - Jangan biarkan orang menipu dengan cara apapun. Sampai hari itu tiba, ada harus berpaling dari Allah. Mereka harus mencari jahat dan terkutuk, yang menentang dan meninggikan diri di atas segala yang apa yang dikatakannya dan apa yang Tuhan yang disembah. Tenangkan bahkan di bait Allah dan akan mengeluarkan Tuhan! Apakah kamu tidak ingat bagaimana saya katakan ketika saya masih dengan anda? Kau tahu apa yang menghalang dia belum - mungkin sebenarnya berlaku sampai saat itu.

Daniel 7,26-27 - Namun kemudian mahkamah akan duduk dan jalur dia kuasa untuk selamanya hancur dan hancur. Kerajaan, kuasa dan kemuliaan kerajaan bawah langit akan diserahkan kepada orang-orang kudus Yang Maha Tinggi. kerajaan-Nya akan berlangsung selamanya, dan semua penguasa akan menyembah dia dan mematuhi. "


Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau ...
Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 334202x

Uji nabi yang benar - Bagaimana kita tahu yang benar dari nabi palsu?

293_jak_se_pozna_prorok.jpg TEST Gambar 1Ulangan 18,21-22 - Anda berkata: "Bagaimana kita tahu bahawa itu tidak bercakap sepatah kata TUHAN?" Nah, jika nabi firman TUHAN atas nama sesuatu yang terjadi, maka Tuhan berbicara kata ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 264825x

Nubuat - New York 9 / 11 - WTC runtuh - September 11, 2001

288_dvojcata_wtc_utok_september_archiv.jpg Bacalah nubuat menarik. Ellen White melihat dalam visi mereka tentang apa yang terjadi di New York 11 September 2001 Bagi kami, kejadian ini masih menunggu di masa depan? Hati-hati membaca dan ...
Ditambah: 09.12.2010
Display: 270572x

Binatang Nombor 666, tanda binatang itu dan meterai Allah

447_666.jpg Dalam artikel sebelumnya, kita belajar, yang, menurut Daniel 7 dan Wahyu bab 13 binatang Bab kadang-kadang tidak sesuai. Menurut bukti-bukti yang memberikan kita Alkitab sendiri, adalah seekor binatang yang semakin meningkat ...
Ditambah: 17.07.2011
Display: 480802x

MP3 - Siapa ANTIKRISTUS? - Prof Dr Walter Veith

301_antikrist_papezsky_system.jpg Dengar ini kuliah Profesor. Dr Walter Veith, yang akan menjawab soalan yang adalah ANTIKRISTUS? Apakah itu benar-benar sistem papal? ...
Ditambah: 28.12.2010
Display: 262165x

Ms.AmazingHope.net - Nubuat Alkitab - Siapakah ANTIKRISTUS? - Daniel Bab 7