Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Munculnya teori-teori palsu dalam kekristenan sampai akhir dunia

Ajaran palsu

263_vznik_falesnych_teorii_v_krestanstvi.jpg

Munculnya teori-teori palsu dalam kekristenan sampai akhir dunia

Ditambah: 15.11.2010
Display: 225174x
Topik: Ajaran palsu
PrintTisk

Awal Kristian

Isa, ketika ia tinggal di bumi ini untuk mengajar laki-laki dan segala murid-murid mereka yang benar dan apa yang mereka amati. Dia datang untuk mendedahkan sifat kasih Bapa dan memenuhi janji penebusan kita. Yesus dan murid-muridnya, termasuk dihormati di seluruh Sepuluh Perintah Allah pada hari Sabtu dan mengajar orang tentang perintah kasih dan kerendahan hati. Setelah kebangkitan-Nya, murid-murid awal mengajarkan kebenaran dan ramai orang percaya dalam Yesus Kristus sebagai Penebus dunia. Ketika Rom menghancurkan Yerusalem pada tahun 70 AD, kepada mereka yang setia kepada Yesus dan memberikan peringatan untuk menjimatkan masa dan melarikan diri. Mereka putus di seluruh Empayar Rom.

Tetapi penganiayaan mulai menghancurkan Gereja Kristian. Setan, yang menggunakan Rom kafir terhadap orang-orang Kristian dipasang bertengkar marah. Kristian menderita, kehilangan rumah mereka dan sering dibunuh dengan kejam oleh pembakaran atau sebaliknya. Masih bertumbuh kemarahan dan kemarahan, tetapi bekalan elektrik untuk orang Kristian untuk menjadi setia sampai mati. Yang satu membunuh banyak orang Kristian dari mereka percaya, dan Kristian masih terus berkembang.

Kristian dengan paganisme LINKS

Dimana Setan gagal penganiayaan Gereja, mulai fokus pada keamanan dan penipuan. Pada waktu itu ada paganisme luas dan salah satu ekspresi terbesar dari penyembahan dewa matahari. Hari Dewa Matahari adalah hari Ahad dan penyembahan berhala banyak patung dan gambar. Dunia Kristian mula menerima dan lebih mudah (yang rencana Setan, penting) Kristian juga mula mengambil dunianya. Sebagai seorang Kristian itu tidak berbahaya, orang ramai mula melintasi kafir Kristian. Mereka menerima ajaran Alkitab sementara mereka mempertahankan hati mereka kafir.

Berubah hanya dihormati berhala gambar mereka dewa dengan gambar Kristus, Maria atau orang-orang kudus. Bea Cukai, festival dan tahyul dari pagan candi hanya diseret ke dalam agama Kristian. Itu adalah usaha besar untuk membezakan diri dari agama Yahudi dan Yahudi sebagai ciri-ciri yang paling menonjol adalah konsekrasi hari Sabat, kerana itu, menukar Sabat ke hari Ahad - hari Dewa Matahari, karena Kristus dibangkitkan pada hari itu. Awal abad ke-4, 7 Mac 321, kemudian mengambil Maharaja Constantine, Maharaja Rom seorang Kristian, undang-undang hari Ahad pertama dengan nama "Minggu, matahari hari kudus." Gereja dan negara secara berperingkat pemimpin bersatu dengan pergeseran dalam penekanan dari Sabat Alkitab benar hari alternatif.

Apa yang menang, tapi tidak Kristian, iman dalam Yesus Kristus, tetapi paganisme. Bahkan, kafir tinggal di Rom, hanya berpakaian dan dihiasi, tetapi tanpa semangat dan ajaran Kristus! Uskup maharaja Rom terjadi, dan menggantikannya dengan tiara mahkota.

Kristian kafir semacam itu bukan kejutan bagi Allah. Jauh lebih awal, Yesus Kristus memberi amaran untuk tidak kembali sampai pemberontakan melawan Allah.

2 Tesalonika 2,3-10 - Jangan biarkan orang menipu dengan cara apapun. Sampai hari itu tiba, ada harus berpaling dari Allah. Mereka harus mencari jahat dan terkutuk, yang menentang dan meninggikan diri di atas segala yang apa yang dikatakannya dan apa yang Tuhan yang disembah.

Tenangkan bahkan di bait Allah dan akan mengeluarkan Tuhan! Apakah kamu tidak ingat bagaimana saya katakan ketika saya masih dengan anda? Kau tahu apa yang menghalang dia belum - mungkin sebenarnya berlaku sampai saat itu. Rahsia jenayah ini, tetapi bekerja, hanya menunggu untuk itu menghilang kendala tersebut. Ketika ia mendapati bahawa orang jahat, Tuhan Yesus akan membunuhnya dengan nafas mulut-Nya, menghancurkan kecerahan itu datang. Munculnya orang fasik akan menjadi aktiviti Setan, semua kuasa palsu, keajaiban dan mukjizat. Dengan semua kebodohan ini adalah untuk menipu orang-orang yang menuju bencana, kerana ia tidak mengasihi kebenaran yang dapat menyelamatkan.

Beriman, kerana itu, komitmen, dan secara berperingkat mulai kompromi tempat bertasbih Sabtu Alkitab Minggu. Sabtu, bagaimanapun, lebih menghormati dan penyokong setia kebenaran Tuhan tidak bersedia memberikan Allah. Selama berabad-abad hingga saat ini menjalankan sebuah rantai setia yang menjaga kebenaran Allah. Bahkan pada penganiayaan agama terbesar oleh Inkuisisi selama ketaatan Sabtu Abad Pertengahan,. Valden membentuk sekumpulan orang Kristian, di samping fon yang belum menerima ajaran baru Yesus dan dianggap sebagai satu-satunya kepala Gereja. Mereka tinggal di tempat penampungan gunung dan menyebarkan berita.

Dr Kenneth Strand, seorang profesor sejarah gereja di Andrews University di Berrien Sprongs jelas menyatakan bahawa hingga abad kedua tidak ada bukti konkrit bahawa siapapun minggu suci Kristian setiap hari Ahad.

Josephus menulis: Tidak ada satu kota di Yunani, bahkan di dunia pagan atau di negara-negara lain, yang tidak akan mendapatkan kebiasaan kami berehat pada hari ketujuh!

Belajar mengubah Paus Roma sebagai ketua Gereja Kristus, tidak bergantung pada prinsip-prinsip Alkitab. Ajaran Alkitab yang paling asas tentang keselamatan melalui iman dalam Yesus Kristus telah hilang dalam skim besar intrik, pertobatan dan ziarah. doktrin Kristian tentang keselamatan dan merosot menjadi sebuah dogma dengan mana orang boleh mendapatkan indulgensi oleh waiving hukuman dosa, atau bahawa membuang wang ke kas Bait Allah dapat menebus sanak saudara dan rakan-rakan dari api penyucian.

BERKAITAN DENGAN Kekristenan FILSAFAT

Idea tentang keabadian jiwa dibawa ke dalam bentuk yang sekarang oleh orang Yunani. Dalam dunia Yunani datang keyakinan pada keabadian manusia pada paruh kedua abad ke-5 SM. Pendukung yang paling terkenal dari teori ini adalah Plato. Sekarang ia sangat menekankan idea bahawa tubuh adalah penjara jiwa, kerana kematian adalah pembebasan jiwa dari penjara ini. Perjanjian Lama mengajar, tetapi kelanjutan langsung kehidupan selepas kematian. Bahkan Yesus tidak mengajarkan sesuatu yang baru tentang sifat-sifat manusia.

Bahkan Gereja Kristian tidak luput teori empayar. Bahkan sebelum mereka meninggal saksi mata kebangkitan Yesus, ada banyak yang berpendapat bahawa tidak ada kebangkitan. 1 Korintus 15.12. Seiring waktu, orang Kristian telah melaporkan semakin ahli falsafah pagan yang ingin menyatukan falsafah era iman Kristian.

Tertullian (lahir 150 AD) adalah Kristian pertama kepada sistem yang diterapkan dalam pembelajaran api penyucian, neraka, azab kekal dan doa untuk orang mati. Harapan kebangkitan demikian ditekan dan dimasukkan ke latar belakang. Teori ini semakin masuk ke Kristian. Bentuk akhir dari doktrin keabadian jiwa memberikan Thomas Aquinas (lahir 1226) dan Majlis Lateran kelima pada bulan Disember 1513, Paus Leo X menyatakan dogma rasmi dari alam keabadian jiwa.

Belajar tentang apa yang disebut keabadian jiwa tidak datang baik dari Yahudi atau dari Yesus Kristus.

Hubungan antara Kristian dan dunia pagan telah konsekuensi yang menghancurkan bagi kekristenan. Memang, ketika dua sungai menyertai, satu dengan kotor dan bersih dengan air jernih, maka tidak ada air kotor bersih, tetapi air bersih kehilangan kemurniannya. Itulah yang terjadi dengan ajaran Alkitab. Ajaran-ajaran Yesus, hanya tersisa beberapa.

Reformasi AWAL

Di masa lalu, tapi Tuhan selalu setia padanya dan orang yang sangat sedikit yang berani berdiri menentang ajaran palsu dan memberitakan kebenaran oleh Alkitab. Salah satu yang pertama adalah John Wycliffe, yang mempelajari Alkitab dan mengkritik amalan indulgensi pemerasan. Wycliffe bukan hanya Katolik yang menentang gereja mereka. Pada abad ke-15 oleh Jan Hus memberitakan kebenaran, kebenaran bahawa hidupnya dan orang-orang yang beriman mulai lambatnya kemajuan Reformasi, atau pembersihan Gereja dari teori palsu.

Tokoh penting dalam sejarah Martin Luther. Luther mula membuat Katolik bijaksana di seluruh Eropah untuk kehilangan kepercayaan di sejumlah mitos yang telah tumbuh dewasa dan bukan hanya mencari keselamatan melalui perkhidmatan-perkhidmatan Yesus Kristus sendiri. Dengan keberanian Luther dan tekad untuk cahaya seribu tahun tulisan dijumpai kesalahan dan tahyul. Datang reformis semakin banyak di seluruh Eropah dan berjuang untuk kebenaran dan mati untuk anda. Tetapi meskipun banyak orang untuk membakar dan membunuh kebenaran, yang lain kerana keberanian mereka dan cinta orang percaya. Protestantisme menyebar dan mengukir tempat.

Dengan demikian, beberapa gereja Protestan, yang masing-masing Reformasi mengambil sepotong kebenaran yang lebih dekat dengan ajaran Alkitab.

ASAL DAN Protestan Kemuflisan kefanatikan

Setan lagi, tapi ingin mencegah penyebaran kebenaran dan kerana tidak kekerasan, yang mempengaruhi banyak orang tergelincir ke dalam fanatisme dan ekstremisme. Mereka tidak mengaku wahyu ilahi dan dituntut mempunyai reformasi lengkap. Namun dalam kenyataannya, menolak dasar Reformasi dibina - kata Oz, Alkitab. Dan ini mencipta banyak kumpulan fanatik dan sekte, tetapi mereka tidak ajaran Alkitab.

Walaupun konflik berdarah dengan Rom, para reformator Inggeris ditahan kebiasaan abad pertengahan banyak dan upacara-upacara, yang menyebabkan banyak hanya meninggalkan Gereja Anglikan, serta Inggeris. Kerana mereka dianiaya lagi, kali ini ribuan dari Protestan melarikan diri ke Dunia Baru - Amerika. Protestan, tetapi akan mula menurun dan gereja di Amerika dan Eropah baik menghargai sumbangan Reformasi, gagal untuk bertumbuh secara rohani. Walaupun beberapa telah bercakap dan bertindak terhadap kesalahan dalam abad kesembilan belas diperlukan Reformasi Protestan sebagai Katolik dalam masa Luther.

PEMULIHAN DAN PELESTARIAN DAN Adventisme PENAMPILAN Reformasi

Namun, semua Protestan di Amerika tidur. Banyak yang lebih mula mempelajari nubuatan Alkitab, khususnya Daniel dan Wahyu Yohanes. Petani William Miller, menjadi seorang mahasiswa rajin dari Alkitab dan buku-buku dari Alkitab dan menyangkal banyak kesalahan waktu itu. Contohnya, kepercayaan dalam kerajaan milenium keamanan sebelum akhir dunia, tetapi ia juga yakin bahawa kedatangan Yesus sudah dekat.

Didapati bahawa kerana nubuatan dalam Daniel bab 8 dimana binatang melakukan, yang menyediakan kerajaan dunia. Dibandingkan mereka dengan sejarah dan menyimpulkan bahawa nubuat mengenalpasti domba sebagai Medo-Parsi (20.verse), kambing, Greece (21.verse) dan tanduk kecil tanpa nama sebagai kuasa dunia lain, lebih besar dari dua dahulu, yang muncul untuk kerajaan Greek, mengejar umat Allah dan berlangsung sampai akhir zaman (23 sampai dengan 25 ayat). Satu-satunya kekuatan yang berpadanan keterangan, empayar Rom, baik dalam kafir dan dalam bentuk Kristian.

Pemenuhan nyata dari tanduk kecil dari nubuatan Daniel 8. menulis bab sejarah gereja C. Mervyn Maxwell, "hanya boleh Empayar Rom dan penggantinya, Gereja Rom."

Seluruh Visi berakhir dengan kata-kata "Ini akan menjadi 2,300 malam dan pagi," jawabnya. "Kemudian tempat kudus harus kembali." Millerit berfikir bahawa suci bererti negara kita dan kerana di sebahagian besar masa hari nubuat melambangkan tahun, 2300 tahun, dan sebagai ditafsirkan oleh Daniel dalam bab yang kesembilan, yang ditentukan oleh awal berfikir bahawa Yesus Kristus akan datang tahun 1844.

Tetapi Kristus tidak datang untuk 1844 belum dikira mengikut nubuat Alkitab adalah benar dan berdasarkan peristiwa penting dalam sejarah dunia - yang pertama kedatangan Kristus. Awal pemahaman tentang Kitab Suci yang suci ini tidak berfikir negara kita, tetapi tempat kudus di syurga. Ini adalah pusat tempat di mana karya keselamatan Kristus bagi umat manusia, dan di mana Kristus berdoa untuk rakyat.

Rom 8,34 - Siapa yang akan menghukum kita? Kristus Yesus mati, tapi terutama dibangkitkan dari antara orang mati, tangan kanan Allah dan berdoa untuk kita!

Ibrani 9,23-26 - Kristus tidak datang ke tempat-tempat suci yang dibuat dengan tangan (yang hanya dari benar), tetapi ke dalam sorga sendiri, bagi kita untuk berdiri di hadapan Allah. Juga, kerana ada yang harus dikorbankan datang lagi dan lagi, seperti setiap tahun imam besar memasuki Tempat Mahakudus dengan darah (yang kemudian harus menderita dari penciptaan dunia berkali-kali), namun kini pada akhir umur korbannya sekali dan untuk semua menghapus dosa.

Wahyu Yohanes 11,19 - kemudian membuka Bait Allah di syurga, dan tampaklah terlihat tabut perjanjian-Nya.

Prototaip seluruh tempat kudus duniawi dan korban Israel menunjuk ke tempat kudus surgawi dimana Yesus Kristus berdoa untuk kita dan di mana masih berlaku dengan tabut perjanjian desaterem Allah. Begitu (harapan Advent =) Gereja Advent, yang mengharapkan kedatangan Kristus. Setelah mengecewakan memahami bahawa Yesus membersihkan tempat kudus surgawi, yang menunjuk Preseden Perjanjian Lama, menunjuk kepada undang-undang Allah yang masih berlaku dan tidak berubah, termasuk perintah hari Sabtu sebagai hari istirahat.

PERSIAPAN DARI KESIMPULAN SEJARAH

Allah mengutus utusan yang lain, yang adalah seorang wanita kali ini, Ellen Gould White. Ini bermakna membantu orang memahami tafsiran Kitab Daniel dan Wahyu Yohanes dan memahami kebenaran penebusan kita dan pengorbanan Yesus Kristus. Orang-orang percaya dapat memahami link indah dari Perjanjian Lama petanda korban dari tempat kudus dan Perjanjian Baru, ketika Yesus Kristus menggenapi janji ini dan prototaip dan sekarang dalam tempat kudus surgawi itu sendiri berdoa untuk kita. Allah telah memberikan padanya melalui jalur lain, seperti untuk tidak tergoda oleh doktrin-doktrin palsu dan nubuatan palsu, yang akan berakhir dunia semakin. Cara menunggu kedatangan Yesus Kristus dengan hati yang murni dan belajar murni.

Reformasi demikian selesai dan Advent pertama mulai lagi menguduskan Sabat sebagai hari TUHAN, dan terus belajar, mempertahankan bahawa Yesus Kristus dan umat Kristian awal.

Setan sekarang akan cuba untuk menjawab semua teori-teori palsu dan ajaran-ajaran Kristian berkaitan dengan non-Kristian, mungkin banyak dari anda sudah merasa usaha ini. Dia perlu menyatukan dunia dalam rangka memenuhi teorinya tentang kerajaan seribu tahun di bumi, dan menggabungkan menjadi malaikat terang untuk meniru Kristus datang dan membawa semua orang. Hal ini ditulis jika mungkin bahkan umat pilihan akan tertipu.

2 Korintus 11,14 - dan tidak usah mengherankan, sebab Iblis pun menyamar sebagai malaikat terang! Kerana itu tidak ada yang istimewa pada saat tuntutan untuk menjadi hamba kebenaran.

2 Timotius 4,3-4 - kerana masa yang akan datang ketika orang tidak akan membiarkan ajaran sehat, tetapi akan sesuai selera anda seputar guru yang akan menggelitik telinga mereka. Memalingkan telinganya dari kebenaran dan resort dengan mitos.

1 Timotius 4.1 - Roh jelas mengatakan bahawa dalam beberapa kali, beberapa orang meninggalkan iman untuk mengikuti roh mengembara dan ajaran syaitan.

Setan mengetahui bahawa daripada waktu dunia tidak lagi ditambah. Ia kalah seperti yang telah kita tulis. Dia dikalahkan oleh kematian Yesus bagi kita. Iman kepada Yesus Kristus dapat kita melarikan diri dari kekuasaan syaitan.

Matius 24,4-5 - Yesus menjawab mereka: "Hati-hati bahawa tidak ada seorangpun menyesatkan kamu Banyak orang akan datang dengan nama-Ku dan berkata," Akulah Mesias 'dan mereka akan menyesatkan banyak orang ..

Markus 13.26 - kemudian melihat Anak Manusia datang dalam awan dengan kuasa besar dan kemuliaan.

Lukas 17,24 - seolah-olah kilat menyala negara dari satu hujung langit yang lain, demikian juga Anak Manusia pada zamannya.

Melalui Kitab Suci dan melalui Roh Allah diwahyukan Allah kepada semua umat manusia prinsip besar didasarkan pada hukum Allah. Kami akan berada di antara mereka yang mengasihi Penebus untuk mematuhi?


Berkaitan artikel dari media - Ajaran palsu

Video - Mesias palsu di Russia

92_sergey_anatolyevitch_torop.jpg Sergey Anatolyevitch tak ada gunanya, Lahir pada tarikh 14 1961 ledna pengikut-Nya mengenalnya sebagai Vissarion. Ia mendirikan dan memimpin sebuah gerakan keagamaan, yang dikenali sebagai Gereja UU terkini.Vissarion dilahirkan di Krasnodar ...
Ditambah: 10.09.2010
Display: 231264x

Akhir Dunia pada bulan Disember 2012, ketibaan Dajjal, apa tentang Alkitab?

600_konec_sveta_2012.jpg Menghampiri tarikh banyak yang dijangkakan, tarikh yang bergerak akhir-akhir ini semua media. Kita pergi ke soalan mel berbeza mengenai data ini. Tarikh December 21, 2012, yang kalendar Maya berakhir. Adakah akhir ...
Ditambah: 09.12.2012
Display: 230188x

Paranormal pengalaman

66_nadprirozene_zazitky.jpg Adakah anda mempunyai pengalaman paranormal?Bergerak pulang lukisan, foto keluarga Allahyarham mereka? Adakah anda merasa bahawa anda mahu bercakap dengan kenalan yang tidak lagi antara hidup? Tidak tahu apa yang harus kupikirkan?Pasal ...
Ditambah: 11.08.2010
Display: 178022x

Salah Age Mesias Baru dan Maitrea

280_jezis_vs_lucifer_1.jpg "New Age" dengan kata-kata ini, sejak tahun 1984 semakin ditemui di semua akhbar dan program berita. Kemanusiaan merindukan, kerana ini tidak lagi di bumi dengan kami terkini. Sesuatu harus terjadi. Alkitab ...
Ditambah: 26.11.2010
Display: 203949x

New Age - yang Maitrea Mesias di dalam nubuatan

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg New Age Movement dalam beberapa tahun terakhir lebih, tumbuh secara berperingkat dan tak terasa, dan masuk ke semua bidang kehidupan kita. Gerakan ini akan tumbuh diam-diam, tetapi sejak tahun 1984, ketika ...
Ditambah: 30.11.2010
Display: 186968x

Ms.AmazingHope.net - Munculnya teori-teori palsu dalam kekristenan sampai akhir dunia