Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

MP3 - Call - $ 1000 untuk satu ayat dalam Alkitab menunjukkan ketaatan Minggu.

Video

321_1000_dolaru.jpg

MP3 - Call - $ 1000 untuk satu ayat dalam Alkitab menunjukkan ketaatan Minggu.

Ditambah: 24.01.2011
Display: 111090x
Topik: Video
PrintTisk

Pengkhotbah Baptis Tony Mavrakos menerima jemputan khas dan tawaran dari satu orang. "Aku akan memberimu $ 1000 untuk satu ayat dalam Alkitab, yang akan membuktikan bahawa Minggu adalah hari Kristian, untuk disembah. Bahawa doktrin dari hari Sabat, yang percaya beratus-ratus juta orang Kristian dari hampir semua gereja, Alkitab. "

Apa yang awalnya tampak seperti přilepšení kewangan mudah berubah menjadi perjuangan peribadi mengetahui kebenaran.

Selama pelajarannya datang di kitab Daniel, di mana binatang itu dijelaskan, yang mengubah masa dan undang-undang. Dia belajar itu, maka akan seseorang yang akan mengubah undang-undang.

Daniel 7, 23 - dia berkata: "Haiwan keempat - di tanah akan menjadi kerajaan keempat, itu akan dari segala kerajaan, dan akan menelan seluruh bumi, menginjak-injak dan menghancurkan Dan kesepuluh tanduk - meningkat. kerajaan ini adalah sepuluh raja. Setelah mereka naik lagi, ini akan berbeza dari sebelumnya dan menundukkan tiga raja. Apakah berbicara menentang Yang Maha Tinggi dan Kudus Tinggi dibasmi Akan cuba untuk menukar masa dan undang-undang..

Ketika ia cuba untuk mencari penjelasan beberapa perubahan dalam undang-undang dari Sabtu ke Minggu, ia menyedari lebih dan lebih mengejutkan dalam ayat tua, tetapi undang-undang yang baru.

Menyedari bahawa Sabtu adalah monumen penciptaan dunia.

Kejadian 2,1-3 - ini telah diselesaikan langit dan bumi dengan segala kepelbagaian mereka. Hari ketujuh Allah menyelesaikan pekerjaan yang telah bekerja di dalam hari ketujuh ia berehat dari semua pekerjaan yang anda lakukan. Allah memberkati hari ketujuh itu dan menguduskannya: kerana di dalamnya Allah berhenti dari segala pekerjaan-Nya, yang diciptakan dan dibuat.

Sabtu adalah tanda antara Allah dan umat-Nya, bahkan di akhir.

Keluaran 31, 13 - TUHAN berkata kepada Musa: "Berbicaralah kepada orang Israel: Amati hari Sabat saya, kerana ia merupakan tanda antara Aku dan kamu temurun, anda tahu bahawa Akulah Tuhan yang menguduskan kamu.

Wahyu 12, 17 - Lalu naga itu marah pada isterinya dan pergi untuk berperang dengan keturunannya yang lain, yang menuruti perintah Allah dan mempunyai kesaksian Yesus.

Memahami bahawa bahkan Yesus Kristus pada hari Sabtu dan dipertahankan jika kita Yesus sebagai model kita dan kita mematuhi perintah-perintah-Nya.

Lukas 4, 16 - Ketika ia datang ke Nazaret tempat ia dibesarkan, hadir sebagai kebiasaan-Nya pada hari Sabat, ke rumah ibadat, lalu berdiri untuk membaca.

1 Jan 5, 3 - Kasih Allah adalah bahawa kita melakukan perintah-Nya - dan perintah-perintah-Nya itu tidak berat.

John 15.10 - Jika anda terus perintah-Ku, kamu akan tinggal di dalam kasih saya, seperti Aku menuruti perintah Bapa dan tinggal di dalam kasih-Nya.

Perjanjian Baru dengan jelas berbicara tentang Sepuluh Perintah Allah masih berlaku dan Sabtu juga.

Ibrani 4, 1 - janji memasuki istirahat masih berlaku, jadi mari kita berhati-hati agar tidak menunjukkan bahawa salah satu dari anda yang tidak dijawab.

Ibrani 4, 9-11 - Ini adalah orang yang benar dari Allah Sabat masih di depan. Untuk siapa pun yang datang ke dalam perhentian Tuhan, istirahat dari pekerjaannya, seperti Allah berehat dari-Nya. Jadi berjuang, kami masuk ke dalam perhentian itu, dan tidak ada untuk pembangkangan seperti anda jatuh di padang pasir.

Matius 5, 17-19 - "Janganlah kamu menyangka, bahwa Aku datang untuk meniadakan hukum Taurat atau kitab para nabi aku tidak datang untuk meniadakan melainkan untuk menggenapinya mereka Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, sampai langit dan bumi berlalu bukan .. huruf terkecil, tidak satu titik dari hukum Taurat, sebelum semuanya menjadi kenyataan. Siapapun akan menghilangkan salah satu dari sedikit perintah dan mengajar orang-orang di kerajaan syurga dianggap sebagai terkecil.

Rom 3.31 - kami membatalkan hukum Taurat karena iman? Tidak! Sebaliknya, undang-undang.

Dengar pengakuan kuliah kehidupan yang menarik dan peribadi.

cast 1

cast 2

Berkaitan artikel dari media - Video

Video - Konflik Kosmik

459_vesmirny_konflikt.jpg Semua manusia di dunia ini, tanpa mengira agama atau kewarganegaraan, dan mengiktiraf bahawa semua di sekeliling kita di seluruh dunia pertempuran, perjuangan antara kuasa-kuasa baik dan Kejahatan. Perjuangan di antara cahaya ...
Ditambah: 08.08.2011
Display: 142803x

Video - kisah hidup - Prof Dr Walter Veith

296_walter-veith.jpg Lihatlah kisah Prof Dr Walter Veith. Selama bertahun-tahun, adalah seorang ateis yakin dan mengajar di Universiti evolusi.Dengan hati-hati mempelajari fakta-fakta evolusi mula menyedari bahawa teori evolusi tidak mungkin benar. Dia tahu ...
Ditambah: 15.12.2010
Display: 144354x

Video - Pesan dari Surga, penampakan Perawan Maria

87_zjeveni_panny_marie_1.jpg Hari ini, Gereja Katolik adalah fenomena penampakan Perawan Maria. Kita tidak boleh menafikan fakta ini, kerana wahyu ini telah ditunjukkan di banyak tempat di seluruh dunia.Apa asal penampakan Maria? Tuhan benar-benar ...
Ditambah: 08.09.2010
Display: 169723x

Video - ajaran palsu di hari-hari terakhir

441_video_falesny_mesias.jpg Sub judul untuk video:Alkitab meramalkan tahap moral kemanusiaan pada akhir waktu. Kami adalah saksi dari hal ini benar?Yesus berkata dalam Matius 24, 4-5, pada hari-hari terakhir banyak orang akan datang dalam ...
Ditambah: 03.06.2011
Display: 131079x

Video - Jambatan - Sebuah nilai pengorbanan

91_the_bridge.jpg Lain-lain:Ada seorang laki-laki sekali. Dia punya seorang putera yang dikasihinya sangat banyak. Orang bekerja sebagai pembekal jambatan tarik dari rel kereta api. Anaknya seperti menonton kereta dan orang-orang yang musafir itu. ...
Ditambah: 09.09.2010
Display: 114429x

Ms.AmazingHope.net - MP3 - Call - $ 1000 untuk satu ayat dalam Alkitab menunjukkan ketaatan Minggu.