Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Mengapa orang-orang religius harus menderita?

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

193_trpici_verici.jpg

Mengapa orang-orang religius harus menderita?

Ditambah: 29.10.2010
Display: 107378x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Tentunya anda pernah bertanya-tanya mengapa begitu banyak penderitaan di dunia. Ya, negara kita sekarang diperintah oleh kejahatan sebagai Setan, yang digulingkan di negara kita. Dia di sini untuk memimpin orang-orang terhadap Allah sampai Kedatangan Kedua Yesus Kristus, yang membuat akhir jahat.

Wahyu Yohanes 12,7-9 - Pertarungan terjadi langit: Michael dan malaikat-malaikatnya berperang melawan naga itu. Dan naga dan malaikat-malaikatnya berperang, tetapi tidak berjaya. Langit ada tempat dijumpai untuk mereka dan naga besar - si ular tua, yang disebut Iblis atau Satan, yang menyesatkan seluruh dunia - digulingkan. Ia dilemparkan ke bumi dan malaikat-malaikatnya diusir dengan dia. Lucifer bukan setan dengan tanduk, adalah yang sangat cerdas. Ia berbohong di langit dan dipindahkan ke pemberontakan oleh Bumi kita yang terletak membawa manusia Adam yang pertama dan Hawa.

Tapi mengapa menderita dan orang-orang yang percaya pada Tuhan?

Matius 5.4 - "Berbahagialah orang yang berdukacita, karena mereka akan dihibur.

Menangis tentang yang ada sayang yang nyata bercakap atas dosa. Isa berkata: saya sebut ketika Aku ditinggikan dari bumi, akan menarik semua orang kepada dirinya sendiri (Yohanes 12:32). Ketika seseorang melihat bagaimana Yesus disalibkan di kayu salib mengakui keberdosaan sifat-sifat manusia. Belajar bahawa ini adalah dosa kita yang menyalibkan Tuhan kemuliaan, dan kerana itu dengan patah hati menangis dosa dan penyesalan.

Isa kata-kata tetapi juga mesej kemudahan bagi orang yang mengalami kesedihan dan kesedihan. Duka tidak menjejaskan kita terlalu.

Ibrani 12,7-11 - Apabila anda menjalankan ujian yang diperlukan untuk pendidikan anda dan Tuhan kepada anda untuk bertindak sebagai anak-anak mereka sendiri. Apakah ada anak yang tidak menghukum ayahnya? Pendidikan dihadiri oleh semua, tanpa itu anda tidak akan anak-anaknya, ais setengah. Ketika kita ditimbang ibubapa fizikal mereka yang mengangkat kita, kita bukan harus menyerah pada Bapa dari roh dan mendapatkan kehidupan? Mereka dibesarkan pendek, atas dasar, tapi dia untuk kepentingan kita sendiri, untuk datang berkongsi dalam kekudusan-Nya. Pendidikan adalah pada saat ini sepertinya tidak pernah bagus, tapi sejuk, tetapi kemudian orang yang mengalami itu, membawa buah keadilan dan keamanan.

Akhirnya, uji masing-masing nampaknya adalah bagaimana keras dan pahit, kita menjadi berkat, jika anda menerimanya dengan iman. Setiap penderitaan yang mengambil kesenangan duniawi, menjadi kenderaan bagi kita untuk mengubah fikiran kita ke syurga. Banyak tidak mahu menerima Yesus, jika ia menderita menginduksi mencari bantuan untuk dia.

ujian Hidup adalah instrumen Tuhan, merampas sifat kotoran kita dan ketimpangan. Hal ini sakit bila otesávají, dituai, diampelas dan dipoles. Sangat mudah untuk mendapatkan untuk mengesankan roda melelas. Tapi biji yg terkelopak bersedia untuk mengambil tempatnya di kuil surgawi. Master bahan tidak berguna dan membayar bekerja secara cermat dan teliti. Hanya batu langka dan berharga mengisar.

Tuhan membantu semua orang yang percaya padanya. Agama orang mencapai kemenangan besar. Mereka akan belajar banyak. Akan mengalami pengalaman hebat.

Bapa kita surgawi tidak pernah memaafkan mereka yang mengalami kesedihan. Kristus mengangkat membersihkan patah hati dan menangis hati, sampai ia menjadi tempat tinggalnya.

Wahyu 3.19 - Sebanyak aku cinta, aku menegur dan menghajar: sebab itu relakanlah hatimu dan bertobatlah.

Namun, ketika kita akan datang untuk masalah, kebanyakan bertindak sebagai Yaakub. (Kejadian 32,24-30). Kami berfikir bahawa semua kesulitan, musuh telah tangan dalam perjuangan kegelapan buta sehingga mereka habis sumber daya mereka dan masih tidak menemukan pelipur lara dan pembebasan. Saat fajar, sentuhan Tuhan muncul kepada Yakub, yang benar-benar berjuang dengan - malaikat kontrak. Kemudian, menangis, dan jatuh tak berdaya ke dalam pelukan cinta abadi, untuk mengambil berkat, setelah yang banyak dikehendaki.

Juga, kita perlu belajar bahawa ujian adalah suatu anugerah, bukan untuk membenci Tuhan, pendidikan, atau lesu, ketika kita mencari-cari kesalahan.

Job 5,17-19 - Sesungguhnya, bahagia adalah orang yang Allah correcteth: Kerana itu, janganlah meremehkan hajaran Yang Mahakuasa: Sebab ia menerbitkan sakit, dan bindeth Facebook: ia woundeth, dan tangannya membuat keseluruhan. Ia akan melepaskan engkau dalam enam masalah: ya, dalam tujuh tidak akan ada kamu sentuh kejahatan.

Yesus datang untuk pesakit masing-masing, untuk menyembuhkan dia. Kehadirannya memudahkan kesedihan, rasa sakit dan penderitaan.

Tuhan mahu kita tinggal di sakit tenang, jantung sakit. Dia ingin mengangkat matanya dan menatap sayang dan wajahnya penuh kasih. Dia ingin kita untuk menangkap tangan, kita memandangnya dalam iman sederhana dan membolehkan dia untuk memimpin kita. Hatinya terasa sakit kami, penderitaan dan percubaan. Dia mengasihi kita cinta abadi dan mengelilingi kita dengan kebaikan mereka dan kasih sayang. Kita harus memberikan perhatian lebih kepada Tuhan Yesus, dan masih memikirkan kebaikannya. Dia mengangkat lelaki di atas kebimbangan sehari-hari dan masalah, dan membawa dia ke dalam kerajaan damai.

1 Yohanes 5,4-5 - Segala sesuatu yang lahir dari Allah mengalahkan dunia ini. Dan inilah kemenangan yang mengalahkan dunia: iman kita. Siapakah yang mengalahkan dunia daripada dia yang percaya bahawa Yesus adalah Anak Allah?

Setia perlu belajar kerendahan hati dan percaya dalam Kristus dan kepimpinan-Nya. Hanya kemudian akan terlibat dengan dia dalam kerajaan Allah. Hati manusia Allah "perlu" untuk bertahan dengan diri saya sendiri, tetapi diuji seseorang memahami betapa lemah dan melepaskan Kristus ke dalam hati anda.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 248263x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 160554x

Alkitab, Firman Allah - mengapa kita boleh mempercayai dia?

285_bible.jpg Alkitab adalah sebuah buku yang telah dibuat selama 16 abad yang panjang, dan menyertai dalam menulis 40 penulis usia yang sama sekali berbeza, profesi, pendidikan, persekitaran, inklusi, dan pandangan dunia. Namun ...
Ditambah: 07.12.2010
Display: 165432x

Alasan untuk Kedatangan Kedua Kristus kepada dunia

247_duvody_prichodu_jezise_krista.jpg Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa kita, kemenangan atas kejahatan - syaitan dan mengalahkan dia. Dia menunjukkan seluruh alam semesta, bahawa Allah adalah kasih, namun kita telah berdosa kepada hukum Allah, sedemikian ...
Ditambah: 08.11.2010
Display: 122308x

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

84_cesta_ke_kristu.jpg Manusia adalah makhluk dibuat dalam high mulia dan hadiah. Dia bijaksana dan kesejahteraan dan hidup sesuai dengan Allah. Pikirannya murni dan suci. Untuk ketidaktaatan dan pelanggaran undang-undang, melemah manusia dan mengalahkan ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 81706x

Ms.AmazingHope.net - Mengapa orang-orang religius harus menderita?