Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!

Fakta Alkitab

303_bozi_soud_milenium.jpg

Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!

Ditambah: 04.01.2011
Display: 195244x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Banyak orang akan hidup berbeza jika mereka menyedari bahawa hidup mereka akan suatu hari dinilai pada cubaan itu. mahkamah Allah, adalah sebuah peristiwa penting yang harus menangani semua media di seluruh dunia. Orang yang terlibat di tempat hal-hal yang kurang penting. mahkamah Allah akan membalas setiap orang menurut pilihannya. Iman kepada Yesus Kristus menerima Roh Kudus dan undang-undang-Nya ke dalam hati dan satu-satunya cara untuk berdiri di hadapan mahkamah Allah. (Lebih -. Dalam artikel-satunya jalan ke syurga) Mengabdikan masa untuk Yesus Kristus dan firman Allah, bukan kenikmatan, atau kepedulian untuk kehidupan yang lebih baik.

sidang Tuhan juga berakhir sebuah perjuangan yang besar di antara yang baik dan jahat, antara Tuhan, yang melalui kasih dan Iblis, yang memberontak melawan Allah dan undang-undang-Nya, dan menunjukkan dengan kejahatan. Allah mendedahkan di mahkamah kebebasan palsu Setan, tingkat dan konsekuensi dari pemberontakannya. Hal ini menunjukkan bahawa keadaan dan undang-undang yang Allah telah hidup bahagia dicipta oleh makhluk yang baik dan memuaskan. Oleh kerana itu, hukum Allah itu sebagai standard di mahkamah, dan kemudian dalam kehidupan kekal!

Alkitab berbicara tentang mahkamah Tuhan terdiri dari dua tahap:

1 bahagian dari mahkamah orang-orang yang beriman yang melakukan sesuai dengan nubuatan Daniel pasal 7 tahun 1844 (lebih - dalam penciptaan adventismu rencana) dan akan diselesaikan sebelum kedatangan Yesus Kristus.

2 mahkamah akan didasarkan pada kitab Wahyu bab 20 Jan selama Kerajaan Seribu Tahun, ketika Tuhan membuka buku-buku di syurga dan bumi akan masih sepi dan kosong. Selama milenium akan setia kepada Kristus di syurga, dan akan menghadapi persidangan di tahap kedua orang-orang yang kafir. Orang-orang kafir sudah mati, dan Syaitan akan berkelana jauh selama seribu tahun tanah padang pasir, maka akan penjara. Setelah seribu tahun, Iblis akan dilepaskan dan orang-orang jahat akan dibangkitkan. Tuhan akan datang dengan ditebus dari Allah Jerusalem, dan oleh mahkamah orang jahat, Setan, dan membersihkan bumi dengan api dan kemudian berbunyi kembali.

Pendekatan ini mempunyai logik sendiri.

Sebelum Kristus datang, maka harus jelas siapa kelompok yang milik manusia. Sidang pertama direka untuk memperuntukkan dan membenarkan keselamatan manusia, dan menunjukkan bahawa adalah mungkin untuk diselamatkan melalui iman dalam Yesus Kristus. Yesus Kristus di sini mengambil peranan peguam, peguam. Tahap pertama dari penelitian ini adalah sekarang - pada saat orang-orang di Injil diberitakan, dan setiap orang dapat belajar tentang sidang dan yang kedua kedatangan Yesus Kristus. Tapi itu adalah kesempatan sementara.

Ketika Kristus berhenti perkhidmatan Imam Besar, Allah menutup kes terkini, dan Kristus akan datang lagi. Agama orang - hidup dan mati akan dibangkitkan, ditransformasikan, dan pergi bersama-sama dengan Kristus di syurga. Tapi kami akan mula akhir 1000 tahun, di mana negara itu akan kosong, kerana orang fasik tidak akan bertahan untuk melihat Yesus Kristus dan binasa. Di dalam Syurga, fasa 2 sidang orang lain dan Setan. Kemudian Yesus akan datang kembali dan akan membuat semua. Membersihkan bumi dengan api dari segala dosa dan membuat yang baru.

Mari kita lihat apa mahkamah Allah dalam Alkitab.

Pengkhotbah 12.14 - Allah akan menghakimi segala sesuatu yang terjadi, dan tersembunyi, entah itu baik atau buruk.

Yudas 1:14-15 - Dalam generasi ketujuh dari Adam, Henokh, bernubuat tentang mereka, berkata: "Lihatlah, Tuhan datang dengan beribu-ribu orang kudus-Nya yang tak terhitung jumlahnya, untuk menghakimi semua orang dan masing-masing dihukum kerana semua perbuatan fasik mereka yang fasik komited, dan kerana semua kata-kata kasar orang berdosa yang fasik anda berbicara dengannya. "

Pengkhotbah 11.9 - Bersukacitalah, anak muda, dari masa mudanya, dari hati senang, sementara anda masih muda. Pergi ke mana anda menjaga hati anda sendiri untuk apa yang anda lihat dengan mata anda. Berhati-hatilah, bagaimanapun, bahawa dengan semua ini sebelum anda menjadi mahkamah Tuhan.

Roma 2,3 - Adakah anda berfikir, manusia, bahawa mahkamah melarikan diri Allah ketika orang lain menilai anda, kecuali diriku sendiri melakukan hal yang sama?

Matius 12,36-37 - tapi aku bilang, Setiap kata sia-sia yang laki-laki akan bercakap, mereka akan memberikan akaun pada Hari Penghakiman. Dalam engkau sendiri kata dibenarkan, dalam kata-kata mereka sendiri engkau akan dihukum. "

John 14.3 - Aku pergi untuk menyiapkan tempat bagi anda. Ketika saya pergi dan menyiapkan tempat bagimu, Aku akan datang kembali dan membawa kamu kepada diri sendiri, anda juga boleh berada di tempat aku. Adakah anda tahu ke mana harus pergi, dan anda tahu jalannya. "

Orang-orang akan diadili untuk, mereka kata-kata tindakan dan fikiran. mahkamah Allah akan benar-benar objektif dan adil, dan orang-orang akan dihakimi menurut undang-undang Allah yang tidak berubah.

Mazmur 7.18 - Tuhan untuk kebenarannya akan memuji nama Tuhan akan bermain - ia adalah Agung!

Yeremia 9,24 - "Sesungguhnya, waktunya akan datang, demikianlah firman TUHAN, yang membersihkan semua orang yang disunat -. Mesir, Yehuda, Edom, Amon, Moab dan semua penghuni padang pasir yang mempunyai sudut-sudut paling Semua bangsa yang tidak disunat, dan semua kerana rumah Israel disunat di dalam hati. "

2,11-12 James - Hal yang sama yang mengatakan: "Necizolož," juga mengatakan: "Jangan membunuh." Jadi jika tidak berzinah, tetapi membunuh, sebuah pelanggar undang-undang.

Allah yang pasti dan tidak dapat dibatalkan mahkamah keputusan tentang nasib kekal orang. Entah tidak akan dibenarkan oleh iman dalam Yesus Kristus dan menerima hidup kekal, dan syafaat tidak akan dihukum untuk kebinasaan kekal.

Roma 2,2-9 - Dia "akan memberikan kepada masing-masing menurut perbuatannya" - orang-orang yang terus-menerus dan melakukan yang baik mencari kemuliaan, kehormatan dan keabadian, kehidupan kekal, mereka yang dalam keegoisan-Nya, kebenaran dan menolak untuk mengikuti kesalahan, bagaimanapun, reward kehangatan murka. Kesengsaraan dan kesusahan menanti jiwa setiap orang yang melakukan kejahatan, Yahudi pertama dan juga ke Yunani. Siapapun yang tidak baik, orang Yahudi yang pertama dan juga Yunani, kemudian menunggu untuk kemuliaan, kehormatan dan keamanan. Allah telah keberpihakan kepada sesiapa pun.

mahkamah Allah akan menamatkan perjuangan kosmik yang besar antara yang baik dan yang jahat. Setan dan dosa akan berakhir sekali dan untuk semua dan dihukum.

Wahyu 20, 10-15 - Iblis, yang menyesatkan mereka dilemparkan ke dalam lautan api dan belerang iaitu tempat binatang dan nabi palsu, bahawa mereka akan diseksa siang malam sampai selama-lamanya. Lalu aku melihat suatu takhta putih yang besar dan Dia yang duduk di atasnya, dari yang muka bumi dan langit telah menghilang dan tidak dapat mencari tempat bagi mereka. Lalu aku melihat orang mati, besar dan kecil, berdiri di depan takhta itu, dan buku dibuka. Dan itu terbuka belum buku yang lain, iaitu kitab kehidupan, dan orang mati dihakimi menurut apa yang tertulis dalam buku, menurut perbuatan mereka. Di laut menyerahkan orang mati yang berada di dalamnya, juga kematian ditempatkan dan hades yang mati di dalamnya, dan masing-masing dinilai oleh perbuatannya. Kematian dan hades yang dilemparkan ke dalam lautan api - ini adalah kematian yang kedua. Siapa pun yang tidak dijumpai namanya tertulis di dalam kitab kehidupan itu, ia dilemparkan ke dalam lautan api.

Tuhan akan membenarkan mahkamah Allah, membersihkan namanya dimalukan sebelum alam semesta menunjukkan kasih-Nya bagi orang hilang.

Yesaya 5.16 - tetapi TUHAN semesta alam yang tinggi oleh mahkamah, Kudus Kudus Allah muncul dalam kebenaran.

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

Wahyu 15, 2-4 - walaupun saya melihat lautan kaca bercampur dengan api, dan juga mereka yang menang atas binatang itu, atas gambar-Nya dan jumlah namanya. Mereka berdiri pada kaca laut, Tuhan telah kecapi dan menyanyikan nyanyian Musa, hamba Allah dan nyanyian Anak Domba: "Besar dan trans aneh adalah perbuatan anda, Tuhan Yang Mahakuasa, adil dan benar segala jalan-Mu, ya Raja bangsa-bangsa! Siapa yang tidak menghormati anda, ya Tuhan, untuk memuji nama-Mu Bagi anda saja yang kudus Semua bangsa akan! datang dan sujud di hadapan-Mu, untuk tindakan Mu yang adil telah terungkap! "?

Bahagian pertama dari negara Rasul Allah Peter mahkamah akan dinilai oleh orang-orang yang beriman, bahkan pada saat memberitakan Injil.

1 Petrus 4.17 - masa mahkamah dan nombor pertama adalah rumah Allah. Jika apa yang terjadi pada kita, hanya awal, akhir dari apa yang menanti mereka yang menolak Injil Allah?

Matius 25,31-33 - "Apabila Anak Manusia datang dalam kemuliaan-Nya dengan segala malaikat-Nya, ia akan duduk di atas takhta kemuliaan-Nya Semua bangsa akan dikumpulkan di hadapan-Nya, dan ia dipisahkan dari satu sama lain. gembala memisahkan domba dari kambing domba di tangan kanannya., tetapi kambing-kambing di sebelah kirinya.

Wahyu 14,6-7 - saya melihat seorang malaikat lain terbang di tengah langit, mempunyai Injil yang kekal untuk berkhutbah kepada penduduk bumi - untuk setiap, suku bangsa lidah,, dan orang - berkata dengan suara nyaring: " Takutlah kepada Allah dan memberikan pujian baginya datang jam sidang. Ibadah Dia yang menjadikan langit dan bumi, laut dan mata air! "

1 Tesalonika 4,15-18 - Kami mempunyai kata dari Tuhan: Kita yang hidup untuk melihat kedatangan Tuhan, tidak mendahului mereka yang telah jatuh tertidur. Anda mendengar perintah meriah, suara penghulu malaikat dan trump Allah, Tuhan sendiri akan turun dari syurga dan pertama kali mati dalam Kristus akan bangkit. Kita hidup bersama-sama dengan mereka terjebak dalam awan menyongsong Tuhan, maka kita akan selamanya dengan Tuhan. Mendorong satu sama lain dengan kata-kata.

Bahagian kedua dari mahkamah Tuhan, mengatakan kebanyakan dari Wahyu Yohanes, Bab 20. umat Allah di syurga dengan Kristus akan menghakimi dunia.

1 Korintus 6,2-3 - Adakah anda tahu bahawa orang-orang kudus akan menghakimi dunia? Apabila anda mempunyai satu untuk menghakimi dunia, anda tidak dapat menilai hal-hal sepele seperti itu? Adakah anda tahu bahawa kita akan menghakimi malaikat? Dan bukan urusan kehidupan biasa!

Wahyu Yohanes 20,4-7 - aku melihat takhta-takhta dan orang-orang yang duduk di atasnya, dan diamanahkan kepada mahkamah. Saya melihat jiwa-jiwa mereka yang dieksekusi pada kesaksian tentang Yesus dan firman Allah, jiwa orang yang tidak menyembah binatang itu dan patungnya dan yang tidak juga menerima tandanya pada dahi atau tangan. Mereka hidup kembali dan memerintah dengan Kristus untuk masa seribu tahun. Kandungan mati tidak hidup Namun, sampai seribu tahun. Ini adalah kebangkitan pertama. Diberkati dan suci adalah orang yang mempunyai bahagian dalam kebangkitan pertama. Selama seperti kematian kedua-dua tidak ada kuasa, tetapi mereka akan menjadi imam Allah dan Kristus, dan akan memerintah bersama Dia seribu tahun. Ketika seribu tahun berakhir, Syaitan akan dilepaskan dari penjara.

Millenium - Kerajaan Seribu Tahun, ketika negara ini akan suram dan kosong, dan Syaitan akan berada di sini di penjara. Alkitab berkata dalam Kejadian bahawa bumi itu pada awal aib dan kosong dan kegelapan sudah berakhir jurang. Kata Yunani yang digunakan di sini - abussos - adalah sama dengan kata Yohanes dalam Wahyu 20,, 1 yang berbicara tentang milenium.

Wahyu 20,1-4 - Lalu aku melihat seorang malaikat turun dari syurga di tangannya kunci jurang maut dan suatu rantai besar. Ia menangkap naga, si ular tua itu, iaitu Iblis atau Satan, Dan ia mengikatnya seribu tahun. Melemparkan dia ke dalam jurang dan dikunci dan dikurung di atas dirinya, bahawa ia harus menipu bangsa-bangsa sampai seribu tahun itu dipenuhi, maka itu harus singkat dikeluarkan. Aku melihat takhta-takhta dan orang-orang yang duduk di atasnya, dan diamanahkan kepada mahkamah.

Yesaya 13.9 - Sesungguhnya, hari Tuhan datang dengan kemarahan tanpa henti dan sengit, ingin membuat negara benar-benar hancur dan hancur itu dari orang-orang berdosa.

Yeremia 4,23-28 - saya melihat bumi - lihatlah, sunyi dan kosong, aku menengadah ke langit - saya tidak punya lampu. Aku melihat gunung-gunung - semua tergoncang, mengguncang seluruh bukit. Aku melihat dan lihatlah - mana-mana orang semua burung menghilang. Saya telah melihat - dan lo, yang berbuah menjadi gurun, dan segala kota jatuh di hadapan TUHAN, ketika marah itu yang telah bangkit! Beginilah firman Tuhan: "The sisa runtuhan seluruh negeri, bahkan jika saya menghancurkan sepenuhnya Dan maka negara akan meratap langit di atas dalam kegelapan tidak terhingga, seperti yang saya katakan, tidak mengambil kembali apa yang telah saya memutuskan tidak akan. berubah. "

Imamat 16.22 - dan mengenakan kambing membawa pergi semua rasa bersalah mereka di negara terpencil. Di padang pasir, kemudian lepaskan kambing. (Kambing mewakili Setan, tanah gurun tandus)

Bumi akan dihancurkan oleh api dan kemudian pulih kembali.

2 Peter 3,7 - Kata yang sama menjaga dan memelihara langit dan bumi saat kebakaran, yang menunggu hari kiamat dan kebinasaan orang-orang fasik.

Wahyu Yohanes 21,1 - Lalu aku melihat langit yang baru dan bumi baru. Untuk langit pertama dan bumi yang pertama telah berlalu dan laut tidak lagi.

Wahyu 22, 12-13 - "Lihatlah, Aku datang segera dan pahala saya dengan saya, untuk memberi setiap orang menurut perbuatannya Aku adalah Alfa dan Omega, awal dan akhir yang pertama dan terakhir .."


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Video - Acara terkini, akhir dunia sesuai dengan nubuatan Alkitab

80_the_final_events_of_bible_prophecy.jpg Doug Batchelor - The Acara Final Nubuatan AlkitabLihatlah dokumen ini, yang Doug Batchelor menyajikan peristiwa yang akan mendahului akhir dunia. Acara ini sesuai dengan nubuat Alkitab. ...
Ditambah: 03.09.2010
Display: 341849x

Akhir, 2012 Dunia Maya dan kalendar mereka?

74_mayan-calander.jpg Untuk menamatkan bencana dunia tahun 2012? Atau akan peralihan ke kali baru masyarakat, spiritual berasaskan? Adakah fakta-fakta ini benar atau rekaan, penipuan dan kebohongan?Tarikh mendekat, dari yang banyak orang menganggap merinding. ...
Ditambah: 14.01.2011
Display: 383582x

Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Apa yang kami percaya - 2 Trinity

107_cemu_verime_2_bible.jpg 2 Trinity dari AllahAllah adalah satu: Bapa, Anak dan Roh Kudus, kesatuan dari tiga orang dari keabadian. Allah adalah abadi, mahakuasa, Mahatahu, berdaulat dan di mana-mana. Apakah tak terbatas dan di ...
Ditambah: 20.09.2010
Display: 144973x

Apa adalah hari ketujuh dalam seminggu adalah hari Sabtu atau Minggu?

278_kalendar.jpg Apa adalah hari ketujuh kalendar Sabtu atau Minggu? Dia membuat perubahan?Banyak negara di sekarang, telah tujuh kalendar hari Ahad. Banyak orang tidak menyedari bahawa Sabtu hanya kejadian hari ketujuh di dunia.Ketika ...
Ditambah: 29.11.2010
Display: 667772x

Istirahat hari, Sabtu atau Minggu?

60_sunday_saturday.jpg Apa yang tepat adalah hari rehat, hari Sabtu atau Minggu?Sering kali, berbicara di gereja-gereja Kristian, apa yang sebenarnya merupakan hari rehat. Kebanyakan gereja, persatuan Kristian menguduskan hari Ahad, hanya segelintir kecil ...
Ditambah: 02.08.2010
Display: 635186x

Video - YESUS

199_film_jezis.jpg YESUS John Heyman dipandang dan juga filem yang paling diterjemahkan dalam sejarah pawagam.Filem ini secara sejarah erat dalam kehidupan Yesus Kristus.Siapakah Yesus? Soalan ini berusaha untuk menjawab diakui penerbit John Heyman. ...
Ditambah: 03.11.2010
Display: 278023x

Satu mesyuarat penting musuh kita

495_zabava.jpg Apa yang telah dirancang oleh syaitan? Seperti yang kita, orang-orang Kristian, ingin mendapatkan? Fikirkan tentang ayat ini, yang ditulis oleh Jim Hohnberger dalam Escape bukunya kepada Tuhan. Hujah ini tidak jauh ...
Ditambah: 12.10.2011
Display: 192989x

Ms.AmazingHope.net - Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!