Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Kristus memberi amaran di mahkamah!

Fakta Alkitab

426_bozi_soud.jpg

Kristus memberi amaran di mahkamah!

Ditambah: 11.05.2011
Display: 145112x
Topik: Fakta Alkitab
PrintTisk

Pada hari kedatangan Kristus akan menjadi hari untuk mahkamah dunia. Kitab Suci berkata:

Yudas 1:14-15 - Dalam generasi ketujuh dari Adam, Henokh, bernubuat tentang mereka, berkata: "Lihatlah, Tuhan datang dengan beribu-ribu orang kudus-Nya yang tak terhitung jumlahnya, untuk menghakimi semua orang dan masing-masing dihukum kerana semua perbuatan fasik mereka yang fasik komited, dan kerana semua kata-kata kasar orang berdosa yang fasik anda berbicara dengannya. "

Matius 25,32 - Semua bangsa akan dikumpulkan di hadapan-Nya, dan Ia akan memisahkan mereka seorang dari yang lain seperti gembala memisahkan domba dari kambing.

Tapi sebelum hari itu tiba, Allah menarik perhatian kepada orang apa yang akan terjadi. Selalu memberi orang amaran tentang persidangan mendatang. Beberapa percaya bahawa amaran dan mentaati firman Allah. Mereka kemudian melarikan diri ke mahkamah, yang jatuh ke taat dan orang-orang percaya.

Sebelum Allah menghancurkan banjir dunia, ia memerintahkan Nuh masuk bahtera. Nuh taat dan diselamatkan.

Kejadian 7.1 - Dan TUHAN berkata kepada Nuh: "Datanglah dengan seluruh rumah tangga anda ke dalam bahtera itu saya telah melihat bahawa anda sebelum saya di generasi ini saja ..

Sebelum kehancuran Sodom, malaikat membawa mesej dari Lot, Lot taat dan diselamatkan.

Kejadian 19,14 - Lot pergi dan berbicara dengannya-di-undang-undang, yang telah mengambil putrinya: "Bangunlah dan datang jauh dari sini, sebab TUHAN akan memusnahkan bandar ini!" Tapi anak-anaknya mertuanya menyangka dia bercanda.

Jadi sekarang kita telah memberi amaran sebelum kedatangan Kristus yang kedua dan kehancuran. Apa yang masuk ke dunia. Semua orang yang mematuhi panggilan amaran, akan diselamatkan.

Yesaya 25.9 - Dalam satu hari mereka berkata: "Lihatlah, inilah Allah kita, dalam Dia kita harapkan, dan ia menyelamatkan kita ini adalah Tuhan, di dalam Dia kita berharap, bersukacita dan dalam keselamatannya.!"

Kerana kita tidak tahu persis ketika mereka tiba, kita diperintahkan untuk bangun.

Lukas 12,37 - "Berbahagialah hamba Tuhan ketika dia datang menemui menonton Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, sandang sampai apron, duduk di meja, dan akan meneruskan untuk melayani mereka ..

Mereka yang melihat keluar kedatangan Tuhan tidak akan perlu menunggu di lesu. Harapan Kristus datang untuk membuat orang takut Allah menukar oleh mahkamah pada hukum Allah. Hal ini diperlukan untuk membangunkan orang untuk bertaubat dari dosa-dosa mereka yang melanggar perintah Allah. Sama seperti Nuh memberikan peringatan dari Tuhan untuk dunia sebelum banjir, dan semua yang memahami Firman Tuhan untuk memperingatkan orang waktu itu.

Matius 24,37-39 - tetapi sebagai hari-hari Nuh, demikian juga akan kedatangan Anak Manusia. Seperti pada hari-hari sebelum banjir makan dan minum, kawin dan memberi dalam perkahwinan, hingga ke hari Nuh masuk bahtera, dan tidak melihat apa-apa sampai banjir datang dan menyapu semua, sehingga akan kedatangan Anak Manusia .

Orang-orang pada zaman Nuh, menyalahgunakan kurniaan Allah. mereka makan dan minum hanya menyebabkan kerakusan dan kemabukan. Lost in Allah, dan telah menyerahkan diri hanya kejahatan dan perbuatan mengerikan. Orang-orang waktu ini hancur kerana kejahatan mereka.

Kejadian 6.5 - TUHAN melihat betapa di bumi jenis kejahatan manusia dan bahawa semua fikiran yang berputar di hati, sehari selepas hari yang buruk.

orang Hari ini melakukan hal yang sama. Kerakusan, hal kehilangan menguasai diri, gairah liar dan amalan jahat memenuhi kefasikan negara. Pada hari Nuh dunia dihancurkan oleh air. Firman Tuhan mengajarkan bahawa kita sekarang akan dihancurkan oleh api. Orang-orang dari banjir menyenangkan Tuhan membuat amaran. Nuh disebut fanatik dan alarmis. Signifikan belajar dan orang-orang telah mendakwa bahawa seperti bencana, seperti yang dijangka pernah terjadi, dan tidak pernah terjadi lagi.

Hari ini, firman Allah memastikan sangat sedikit. Orang-orang menertawakan peringatannya. Kerumunan orang mengatakan: "Semuanya dari awal dunia Kita tidak perlu bimbang tentang .." Ini adalah saat ini tapi azab yang akan datang. Sementara orang dengan ejekan dan penghinaan, bertanya: "Di manakah janji tentang kedatangan-Nya?" Tanda dipenuhi.

1 Tesalonika 5.3 - Ketika orang-orang akan berkata: "Damai Keselamatan" tiba-tiba terkejut dengan kebingungan, seperti ketika mereka datang atas rasa sakit hamil, dan tidak akan bocor.

Tetapi Kristus memberitahu kita terjaga:

Wahyu 3.3 - Ingat apa yang anda dengar dan diterima, terus ke atasnya dan bertaubat. Jika anda bangun, Aku datang seperti pencuri! Tidak pernah tahu apa jam saya akan datang kepada anda.

Saat ini, orang yang makan terus-menerus sibuk dan minum, penanaman dan bangunan, dan berkahwin. Peniaga masih membeli dan menjual. Orang berjuang untuk kedudukan teratas. Fun diisi pecinta teater, perlumbaan kuda dan kasino. Kegembiraan berlaku di mana-mana, tetapi hari pemeriksaan cepat mendekati dan akan segera rahmat pintu tertutup selamanya. Kami menetapkan kata-kata Penyelamat Amaran:

Lukas 21,34-36 - Hati-hati bahawa hati anda tidak sarat dengan pesta dan mabuk-mabukan, dan mengurus hidup ini. Hari itu mengejutkan anda kemudian tiba-tiba seperti perangkap, terperangkap di dalamnya semua yang tinggal di negara ini. Oleh kerana itu melihat dan berdoa selalu bahawa anda layak untuk lolos semua yang datang, dan untuk berdiri di hadapan Anak Manusia. "

Sumber: Harapan Kemanusiaan - Ellen Gould White


Dimana selanjutnya? - Berkaitan dengan topik ini

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau ...
Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 251293x

Berkaitan artikel dari media - Fakta Alkitab

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 243784x

Allah dan ketidakadilan di dunia

314_ukrizovani.jpg Mengapa ada begitu banyak kejahatan dan penderitaan? Mengapa Tuhan tidak campur tangan dan melakukan sesuatu? Banyak orang bertanya-tanya apakah Tuhan begitu lama akan melakukan sesuatu. Ini adalah soalan yang sangat umum ...
Ditambah: 17.01.2011
Display: 142517x

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 1

374_jezis_kristus_1.jpg Semua ayat-ayat ini adalah memimpin kita ke kesedaran bahawa Allah, Pencipta alam semesta dan semua kehidupan peribadi datang ke dunia ini dalam tubuh manusia, Yesus Kristus mati untuk dosa kita. Dia ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 153199x

Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi

407_jezis_hora_promeneni.jpg Matius 17,1-8 - Setelah enam hari kemudian Yesus membawa Petrus kepadanya, Yakobus dan Yohanes saudaranya, memimpin mereka sendirian di sebuah gunung yang tinggi dan telah berubah rupa di depan mereka. wajah-Nya ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 287917x

Janji tanah baru kepada Abraham, orang percaya dalam Kristus

411_nova_zeme_nebe.jpg Hari Kedatangan Kristus yang Kedua adalah hari berakhir jahat saat. Hari penebusan tidak hanya untuk umat Allah, tetapi juga bagi negara. Allah menjadikan bumi ini untuk menjadi rumah manusia. Adam tinggal ...
Ditambah: 07.04.2011
Display: 110977x

Ms.AmazingHope.net - Kristus memberi amaran di mahkamah!