Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Kita boleh menentukan tarikh akhir dunia dan kedatangan Isa Al-Masih?

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

489_may-21-2011-doomsday-or-judgement-day.jpg

Kita boleh menentukan tarikh akhir dunia dan kedatangan Isa Al-Masih?

Ditambah: 09.10.2011
Display: 262469x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk
489_may-21-2011-doomsday-or-judgement-day.jpg490_may-21-2011-judgment-day.jpg491_may-21-2011-judgment-day-family-radio.jpg492_may-21-judgment-day-protest.jpg493_judgmant_day_21_may_2011.jpg

Baru-baru ini sentiasa berkembang bilangan orang-orang yang sedar bahawa kedatangan Yesus Kristus Penebus kami sangat dekat. Orang berfikir, mengkaji nubuatan dan cuba membezakan tanda-tanda yang berbeza, sama ada alkitabiah atau bukan alkitabiah.

Di atas Bukit Zaitun Kristus bercakap tentang yang akan datang kedua. Beliau menunjukkan tanda-tanda khas yang akan mendahului kedatanganNya. Dia memerintahkan murid-murid-Nya untuk menonton dan menyediakan. Beliau menunjukkan apa yang dimaksudkan dengan menunggu ketibaan beliau. Masa yang diperlukan untuk mengisi kerja keras, tidak menunggu terbiar. Tetapi ia juga menekankan bahawa kedatanganNya akan bersedia untuk orang-orang di luar jangkaan, dan pada hari itu atau jam akan datang-Nya, kita tidak boleh menentukan terlebih dahulu.

Matthew 25,13 - "Oleh itu menonton, anda tidak tahu hari mahupun jam."

Matthew 24,36 - hari dan jam tiada siapa yang tahu - tidak malaikat syurga, mahupun Anak - hanya dirinya bapa saya.

Matius 24,42-44 - mengapa menonton, kerana anda tidak tahu pada masa ini apabila Tuhan kamu akan datang. Pertimbangkan - jika tuan rumah tahu, pada masa itu malam pencuri datang, dia akan memerhati dan tidak akan membiarkan dia memecah masuk ke dalam rumahnya. Oleh itu hendaklah kamu juga bersedia, untuk Anak Manusia itu datang pada masa yang tidak dijangka.

Matius 24,33-34 - dengan cara yang sama, apabila anda melihat semua perkara ini, tahu bahawa ia datang, ia sudah di pintu! Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, bahawa generasi yang meninggal dunia sebelum semua ini berlaku.

Kenapa begitu ramai orang masih tidak melihat kata-kata ini kuat Isa, dan mengira tarikh sebenar akhir dunia? Kami pelopor mengikut tanda untuk mengetahui bahawa masa ketibaan menghampiri. Kita hanya boleh meneka bahawa mereka adalah cukup dekat itu, seperti yang ditulis, generasi ini tidak boleh meninggal dunia. Masa yang tepat, tetapi tiada siapa akan tahu! Menentukan tarikh sebenar hanya membawa kepada harapan palsu dan berputus asa. Ia mengalihkan dari penyediaan sebenar penting bagi kedatangan Isa Al-Masih. Dan penyediaan - hidup setiap hari dengan Kristus dan untuk membuat sebenar-benar taubat. Ia juga penting untuk mengkaji buku-buku nubuatan dalam Alkitab, kita tidak tertipu. Isa Al-Masih berkata, "kembalilah, kerajaan syurga." Dan John dalam buku nubuatan Wahyu berkata:

Wahyu 22,7 - "Sesungguhnya, saya kembali Maha dia yang menyimpan kata-kata nubuatan buku ini."

Jangan yang diperdayakan demikian. Jika anda telah mendengar bahawa Kristus datang pada tarikh tertentu, anda mesti tahu bahawa ini adalah bertentangan dengan Alkitab - Perkataan-Nya. Syaitan, yang mahu meniru kedatangan Kristus dan mengelirukan umat manusia akan menunjukkan tarikh ketibaan anda, dan orang-orang yang bersemangat tetapi terpedaya. Anda tahu apa menghalang beliau lagi? Dia mungkin kelihatan kerana pada bila-bila masa tertentu. Rahsia kejahatan ini, tetapi ia berfungsi, hanya menunggu untuk hilang halangan.

Beberapa contoh mengenal pasti data dunia:

- 21 Oktober 2011 oleh Camping Tuhan serta-merta membunuh tiga peratus orang, atau kira-kira 200 juta orang. Camping tuntutan bahawa kalendar Alkitab menyembunyikan tersembunyi, dari yang dikira tarikh yang tepat daripada kiamat. Satu percubaan yang gagal untuk menentukan kiamat, tidak perkhemahan tahun ini dan mempunyai 21 Mei 2011. Dalam gambar-gambar yang anda boleh lihat bagaimana gila tindakan ini disertai.

- 21 Disember, 2012 ini Maya meramalkan akhir kami. Dunia seperti yang kita tahu ia tidak lagi wujud mengikut kepada mereka tiga hari sebelum Krismas. Strok tengah malam kalendar melangkau kali pertama dalam 5000 tahun kembali ke sifar.

- Ronald Weinland Amerika, yang mendakwa bahawa Tuhan memanggil seorang nabi, meramalkan bahawa dunia akan berakhir pada tahun depan pada masa ini 27 Mei 2012

- Berhampiran kampung di tengah-tengah Rusia Nikolskoe berdinding bawah tanah tiga dozen ahli mazhab-mazhab agama baru. Mereka mahu tinggal di sana sekurang-kurangnya sehingga Mei depan, apabila akhir yang diharapkan daripada dunia. www.idnes.cz

- Kristus kononnya, Maitreya telah berkata lebih daripada 30 tahun, beroperasi dunia lagi tidak diiktiraf, di dalam badan fizikal di sini di Bumi. Berita ketibaannya menyajikan Creme, seorang artis British dan esoterik. Tetapi apa yang dipanggil Kristus bukan sahaja dalam hubungan dengan dia, kelihatan ramai orang untuk membantu mereka, kata harapan, keberanian dan galakan di saat-saat sukar, atau untuk mengesahkan dan mengukuhkan kepercayaan mereka. Kes-kes seperti yang berlaku di seluruh dunia, di Republik Czech. Pada masa ini, ke serata dunia menyebarkan harapan dan rasa jangkaan itu, jika orang-orang yang cukup, kepada Kristus dan mula bercakap secara terbuka misi yang jelas. Hari penting ini, sebagai tarikh yang dijangka Pengisytiharan, yang pantas menghampiri dan ia adalah penting bahawa ia telah bersedia seberapa ramai orang yang mungkin. Tugasnya adalah untuk menunjukkan manusia jalan keadaan yang tidak memuaskan semasa dan menubuhkan umur Aquarius - Zaman Emas kononnya.

Ayat-ayat ini jelas memberi amaran terhadap ini jahat, yang berpura-pura menjadi Tuhan dan menentukan masa yang tepat Orang ramai tidak mahu keluar dan menunggang manusia dari Alkitab dan daripada Tuhan yang sebenar yang Satu.

2 Tesalonika 2,1-7 - Dan kini kira-kira kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus dan perhimpunan kami kepadanya. Brothers, sila tidak begitu mudah untuk mengambil tahap dan cemas, sama ada nubuatan, dakwah, atau melalui surat (kononnya dari kita), berkata pada hari itu Tuhan telah datang. Biar tidak ada orang yang menipu dalam apa-apa cara. Sehingga hari itu datang, mesti datang dari Allah menghindarkan. Mereka mesti menemui laknat orang-orang jahat dan yang akan menentang dan meninggikan dirinya di atas semua bahawa apa yang dikatakannya dan apa yang Tuhan disembah. Menyelesaikan walaupun dalam kaabah Tuhan dan akan mengeluarkan satu Tuhan! Jangan anda ingat bagaimana saya memberitahu anda apabila saya masih lagi bersama-sama kamu? Anda tahu apa yang menghalang dia lagi - mereka mesti telah muncul pada bila-bila masa yang diberikan. Rahsia kejahatan ini, tetapi ia berfungsi, hanya menunggu untuk hilang halangan.

Sebut harga Beberapa E. G. White:

Bagaimana dekat dengan kedatangan kedua Tuhan kita Yesus Kristus, adalah dalam gerakan iblis kuasa-kuasa dari bawah. Iblis akan mendedahkan bukan sahaja sebagai manusia, tetapi akan menyamar sebagai Yesus Kristus. Sebuah dunia yang telah menolak kebenaran, menerimanya sebagai Tuhan tuan-tuan dan Raja raja-raja. (5BC 1105,1106)

Sebagai tindakan pertabalan dalam drama besar bagi orang-orang yang terpedaya syaitan sendiri akan menyamar sebagai Kristus. Jemaat lama berhujah bahawa melihat Penyelamat yang datang sebagai kemuncak kepada harapan mereka. gerbang penipu kini menyebabkan ia akan kelihatan seolah-olah Kristus datang. Dalam pelbagai bahagian negara ini kepada Iblis sendiri muncul di antara orang-orang sebagai keindahan megah kamu mendedahkan diri, menyerupai keterangan Anak Tuhan, sebagai John menerangkan dalam Wahyu. Wahyu 1,13-15.

Kemuliaan yang mengelilingi dia, tidak boleh diatasi dengan apa-apa jua yang bahawa mata manusia telah melihat lagi. Udara membawa seruan berjaya: "Kristus telah datang Kristus telah datang!" Orang di hadapannya jatuh pada mukanya dengan perasaan takut yang mendalam, kerana dia menimbulkan tangannya dan menyatakan rahmat ke atas mereka, seperti Kristus memberkati murid-murid-Nya ketika beliau tinggal di bumi. Suara-Nya lembut dan menawan, lagi melodi. Jenis, nada belas kasihan mengajar beberapa orang-orang mulia kebenaran syurga yang Juruselamat diucapkan.

Menyembuhkan penyakit manusia dan kemudian, dalam watak berpura-pura Kristus, mengatakan bahawa berubah Sabtu dan Ahad, dan memerintahkan semua hari suci yang diberkati. Ia mengisytiharkan bahawa orang-orang yang akan terus berterusan dalam pemeliharaan hari ketujuh, menghujat namanya dengan yang enggan mematuhi malaikat-Nya yang telah dihantar kepada mereka dengan cahaya dan kebenaran. Ia adalah salah anggapan yang kuat, hampir sangat menarik. Seperti orang-orang Samaria yang telah tertipu oleh Simon yang Agung, akan ramai orang, dari yang paling kecil hingga terbesar, untuk memastikan witchcrafts ini adalah begitu banyak mengatakan ini "kuasa besar Tuhan." (Kisah 08:10)

Orang-orang Allah tidak akan tergoda. Ajaran christ palsu ini tidak selaras dengan Kitab-kitab Suci. "(623-625 GC)

Murid-murid kemudian bertanya: "Beritahu kami, apabila ia berlaku dan apa yang akan tanda-tanda akan datang (wahai Muhammad) dan akhir dunia?" Tuhan Yesus telah memperkenalkan tanda dan berkata:

Matthew 24,3.33 - "Apabila anda melihat perkara-perkara ini, tahu bahawa masa yang terdekat, di pintu"

Walaupun tiada siapa yang tahu hari dan jam kedatangan Kristus, Tuhan mengajar kita dan menggalakkan kita tahu apabila masa pendekatan yang dilantik. Alkitab juga mengajar bahawa amaran Kristus tidak mengambil serius dan menolak atau mengabaikan masa menghampiri ketibaan beliau, bagi kami, ia hanya tragis, tragis kerana ia adalah sezaman dengan Nabi Nuh, mereka tidak tahu di mana banjir berlaku.

Perumpamaan yang membandingkan hamba yang setia dan tidak setia, berkata, sebagai orang yang berkata dalam hatinya: "Tuanku tidak lama." Ia menunjukkan bagaimana Yesus Kristus akan menghakimi dan membalas orang-orang yang berhati-hati dan menganut ketibaannya, dan orang-orang yang mendustakan. "Oleh itu Watch kamu!" kata beliau. "Berbahagialah hamba yang tuannya apabila dia datang akan dapati bahawa mereka berbuat demikian." (Matius 24,42.46) "Kamu harus tidak menonton jika saya datang sebagai seorang pencuri, dan engkau tidak tahu pada jam saya akan datang kepada kamu." (Wahyu 03:03)

Rasul Paulus bercakap tentang orang-orang yang datang daripada Tuhan Yesus datang tidak disangka-sangka. "Hari Tuhan akan datang seperti pencuri pada waktu malam. Apabila mereka berkata" di dalam bilik yang selamat, "terdapat satu serangan hendap secara tiba-tiba dan kemusnahan melarikan diri ...." Bagi orang-orang yang mengambil serius amaran Kristus, beliau menambah: "Tetapi kamu, saudara-saudara, tidak adalah dalam kegelapan, bahawa hari itu boleh mengejutkan seperti seorang pencuri Anda adalah semua anak-anak terang dan anak-anak hari bukan malam tersebut atau kegelapan..." (1 Tesalonika 5,2-5) menunjukkan bahawa Kitab Suci tidak alasan kejahilan manusia, bahawa kedatangan Tuhan Yesus adalah berhampiran.

Isa Al-Masih dengan kesabaran yang luar biasa menanti anda dan saya akan siap. Akhirnya memahami apa yang ia bermakna untuk hidup dengan Kristus setiap hari, telah dilahirkan semula jantung, undang-undang yang suci di dalam hati kami. Malaikat masih memegang jutaan empat penjuru, tergesa-gesa kejahatan yang engulfs negara kita dalam kengerian yang lebih besar, dan yang keputusan dalam kedatangan Penebus kami. Isa sedang menunggu kepada anda! Bangunan juga masa yang berharga kekal!

2 Peter 3,9 - Tuhan tidak kendur untuk memenuhi janji-Nya, kerana beberapa mentafsir, tetapi pesakit dengan anda, kerana ia tidak mahu sesiapa untuk binasa, tetapi semua harus datang untuk bertaubat.

Yehezkiel 33,11 - Beritahu mereka: Seperti yang saya tinggal, berkata yang Tuhan Allah, saya tidak mahu mati jahat, tetapi untuk menghidupkan dari jalan Allah dan hidup. Berpaling, berpaling daripada cara jahat mereka! Kenapa anda perlu mati, hai kaum Israel? "

Bersedialah, kerana memenuhi tanda-tanda mengatakan bahawa masa adalah singkat!


Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Wahyu 1:1-3 - Wahyu Yesus Kristus, yang Allah telah diamanahkan kepadanya untuk menunjukkan hamba-hambanya apa yang harus segera terjadi. Dia menunjukkan itu oleh malaikat, ia menghantar hambanya kepada Yohanes dan ia ...
Ditambah: 04.05.2011
Display: 174917x

Bencana akan datang ketika Allah akan mengguncang tanah!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Alkitab dengan jelas memberi amaran bahawa salah satu tanda-tanda terakhir sebelum kedatangan Yesus Kristus adalah bahawa Allah adalah gementar negara kita. Pada masa ini, sebahagian besar kedatangan yang sudah terisi, atau ...
Dikemaskini: 18.02.2013
Ditambah: 02.04.2011
Display: 336305x

Datang satu krisis kewangan yang utama adalah tidak dapat dielakkan

478_graf-down.jpg Seluruh dunia berhadapan dengan masalah yang semakin kewangan yang lebih besar. Ramai orang mula sedar bahawa ini lingkaran setan hutang awam yang besar tidak membawa jalan keluar. Ia hanya menunggu masa ...
Ditambah: 13.09.2011
Display: 196775x

Ketika mereka mengatakan keamanan dan keselamatan, kemudian datang kebingungan - dan mungkin untuk berbicara tentang keselamatan sekarang?

437_usa_v_proroctvi.jpg 1 Tesalonika 5,2-6 - ". Anda tahu betul bahawa hari Tuhan datang seperti pencuri pada malam Seperti yang mereka katakan:" Ini adalah damai, tidak mengancam kita, tiba-tiba ada diatasi oleh nasib ...
Ditambah: 24.05.2011
Display: 176314x

Binatang dari bumi dan imej binatang itu - Wahyu 13,11

444_selma_ze_zeme_a_obraz_selmy.jpg Wahyu 13,11-17 - Kemudian aku melihat binatang lain datang daripada negara ini mempunyai dua tanduk seperti kambing tetapi bercakap seperti naga. Ia membawa semua kuasa binatang yang pertama sebelum mukanya dan ...
Ditambah: 21.06.2011
Display: 272493x

Ms.AmazingHope.net - Kita boleh menentukan tarikh akhir dunia dan kedatangan Isa Al-Masih?