Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Ketika mereka mengatakan keamanan dan keselamatan, kemudian datang kebingungan - dan mungkin untuk berbicara tentang keselamatan sekarang?

Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

437_usa_v_proroctvi.jpg

Ketika mereka mengatakan keamanan dan keselamatan, kemudian datang kebingungan - dan mungkin untuk berbicara tentang keselamatan sekarang?

Ditambah: 24.05.2011
Display: 176315x
Topik: Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus
PrintTisk

1 Tesalonika 5,2-6 - ". Anda tahu betul bahawa hari Tuhan datang seperti pencuri pada malam Seperti yang mereka katakan:" Ini adalah damai, tidak mengancam kita, tiba-tiba ada diatasi oleh nasib sebagai seorang wanita di nyeri persalinan, dan melarikan diri. Tetapi kamu, saudara-saudara, tidak dalam kegelapan, yang hari itu akan mengejutkan seperti pencuri. Kamu semua adalah anak-anak terang dan anak-anak hari. Tidak malam atau kegelapan. Jadi jangan tidur seperti orang lain lakukan, tetapi marilah kita menonton dan menjadi mabuk. "

Acara yang akan segera melanda masyarakat dunia. Bagaimana kita mempersiapkan acara ini?

Perhatikan kata-kata, dan tiba-tiba seperti pencuri pada malam. Hari Tuhan datang sebagai kejutan besar bagi masyarakat dunia. 8 kelantangan "Kesaksian bagi Gereja" untuk itu pada halaman 37 mengatakan: "Orang-orang di dunia ini akan segera bertemu dengan kejutan besar." Teks pada halaman 28 berikut sama: "Kami yang tahu kebenaran, kita harus mempersiapkan apa yang akan selepas jatuh kejutan besar di dunia ini."

Namun, Rasul Paulus mengatakan, "Tetapi kamu, saudara-saudara, tidak dalam kegelapan ..." anak-anak Tuhan berjalan dalam terang. Dan apa yang mengejutkan dunia tidak mengejutkan kita. Kita harus tahu apa yang akan terjadi dan mempersiapkan diri untuk itu. Tetapi jika kita tidak mempersiapkan, kita terjebak dalam perangkap. Kita tahu apa yang ada di depan, hanya kerana kita mampu mempersiapkan.

Dalam teks yang kita baca, ada satu fakta yang sangat menarik tentang waktu acara ini. "Apabila mereka mengatakan:" Ini adalah damai, tidak mengancam kita, tiba-tiba ada diatasi oleh nasib. "Beberapa terjemahan menterjemah" keamanan dan keselamatan ". Mereka adalah dua kata dengan yang hari ini sering kita temui di media Phillips mengatakan terjemahan bahasa Inggeris dari Alkitab:." Kamu sudah tahu bahawa hari Tuhan akan datang sebagai terduga malam melanggar ke dalam rumah. Ketika orang mengatakan "keamanan dan keselamatan", terperangkap dalam bencana. Sebuah terjemahan baru Bahasa Inggeris kita membaca: "Ketika mereka berbicara tentang keamanan dan keselamatan, kemudian mereka tiba-tiba datang ke bencana."

Apakah tidak keamanan dan keselamatan hanya dengan apa yang sekarang begitu sering dibincangkan?

Mari saya alamat perhatian anda untuk dua kuasa besar dunia, yang (dan akan terus menjadi) lahirnya proklamasi keamanan dan keselamatan. Yang pertama adalah Roma Paus, dan yang kedua Amerika Syarikat.

Jika anda membuka Alkitab dalam Kitab Wahyu, kita mendapati bahawa semua bab 13 nya dikhususkan dengan penyajian dua kuasa besar. Bahagian pertama dari bab ini membahas binatang - dan kita tahu bahawa binatang ini adalah macan tutul dalam bentuk papal. Dalam ayat ketiga Kita membaca bahawa salah satu kepalanya kelihatan seperti cedera parah, tetapi luka itu sembuh. Lalu apa? "Seluruh negeri sudah kagum setelah binatang itu." Tidak diragukan lagi kita semua berfikir tentang ayat-ayat ini, ketika paus bersejarah berangkat ke tanah PBB - sebagai duta keamanan. Keamanan dan kedamaian masih keluar pada apa yang dunia inginkan.

Lain Bahagian 13 bab dari kitab Wahyu adalah dibayar dengan dua tanduk. Apakah makhluk ini? Ini adalah Amerika Syarikat, yang ditunjukkan dalam bab ini, menjabat sebagai tangan papal. Itulah apa yang terjadi tepat di depan mata kita.

Jangan lewatkan dua perkara penting: papal mengambil inisiatif dalam gerakan keamanan global dan AS berbicara tentang masa yang sama memastikan keselamatan dunia - yang baik keinginan besar generasi sekarang.

Kedua-dua aspirasi manusia saling melengkapi dan saling berkaitan. Apa yang difikirkan orang ketika mereka mendengar kata keselamatan? Berfikir tentang dunia kontemporari, kekayaan materi, bagaimana mereka akan rawatan sakit atau usia. Sederhananya, berfikir tentang segala sesuatu yang memberikan sumbangan untuk memastikan kehidupan mereka di bumi ini. Dan sekarang di sini adalah program yang direka untuk memastikan bahawa warga negara AS nama baru - berkat untuk menjamin keselamatan.

AS, menyatakan bahawa keselamatan tidak hanya negara mereka tetapi juga berlaku untuk semua warga negara-negara lain di dunia ini. Oleh kerana itu agenda global yang sangat besar dan hebat.

Bab ketiga belas dari kitab Wahyu menunjukkan kepausan dan Amerika Syarikat, seperti yang anda berjabat tangan dalam sebuah program besar untuk merangkumi seluruh dunia. "Mereka akan berlutut di depan semua nya penduduk bumi." binatang A, bahawa papal. Sebuah binatang dengan dua tanduk hanyalah orang yang menyebabkan dunia untuk membuat ini. Ayat kedua belas bab ini menyatakan: ".. Atas nama binatang yang pertama latihan semua kekuatan Hal ini menjadikan bumi dan penduduknya harus berlutut di depan binatang yang pertama itu disembuhkan dari pukulan fana yang" Alasan mengapa orang hari ini tentang kedua-dua kuasa besar tertarik, adalah bahawa tujuan menjamin keamanan dan keselamatan, yang kemudian mengarah ke penyatuan semua bidang kehidupan.

Perhatikan, misalnya, pasaran Eropah umum. Pada apa pasaran ini didasarkan? Hal ini didasarkan pada keamanan dan keselamatan. Apa alasan untuk konsolidasi kerja dan perniagaan? Apakah dasar dari gerakan ekumenis? Mengapa Gereja cuba untuk menggabungkan usaha mereka? Untuk menjamin keamanan dan keselamatan. Dan banyak orang akan benar-benar berfikir bahawa masalah mereka dipecahkan berkat adanya persatuan tersebut.

Kepausan dan kepimpinan AS di dunia (walaupun dalam masa yang sangat singkat) akan berfikir bahawa keamanan dan keselamatan telah tercapai - atau hampir tercapai.

Sekarang, perhatikan bagaimana semua ini sesuai dengan dalam Yesaya dalam Tuhan Bab 8. Sungguh menakjubkan! Nabi mata melihat melalui segala abad sampai zaman kita.

Yesaya 8,9-10 - kelab, bangsa, dan hujan, dan semua negara-negara jauh, mendengar: Lengan dan hujan, lengan, dan hujan! rencana Hatch dan crash, pidato dan tidak mengisi, kerana Allah adalah dengan kita - Immanuel!

Itu adalah sisa umat Tuhan, mereka yang menuruti perintah Allah dan iman dalam Yesus. (Wahyu 12:17) Perhatikan sekarang bahawa mereka tidak terlibat dalam persatuan - ini adalah hal yang saya ingin menyangkal perhatian anda.

Yesaya 8,11-12 - Tuhan berkata kepada saya, ketika saya tegas memegang tangannya dan memperingatkan saya untuk diam oleh orang-orang: "Jangan katakan pengkhianatan kepada semua bahawa bangsa ini disebut pengkhianatan Apa yang mereka takutkan. takut dan jangan takut.

Apa yang mengawal ini orang? TAKUT! Takut keperluan yang tak dipenuhi mereka, takut perang, takut akan banyak hal. Paus dan AS harus di garis depan Penyatuan global. Gereja dan perniagaan persatuan, bangsa dan bahkan seluruh dunia harus bersatu bersama-sama. umat Tuhan tentang hal ini tetapi mendengar semua itu sebelum ini:

Yesaya 8,12-14 - "Jangan khianat kepada semua bahawa bangsa ini disebut pengkhianatan Apa yang mereka takut takut dan tidak takut Hanya Tuhan semesta alam, adakah anda kudus -.. Menjaga dirinya dari rasa takut , hanya akan takut kepadanya Ia akan menjadi tempat suci bagi kedua-dua rumah Israel,. adalah tersandung dan jatuh batu, memerangkap penduduk Yerusalem dan orang-orang.

Yesaya 8,16-17 - menutup kesaksian, segel undang-undang di antara murid-murid saya. (Ini adalah mesej dari segel, Sabtu sekali lagi diserlahkan dalam undang-undang.) Saya akan menunggu Tuhan, yang menyembunyikan wajahnya dari rumah Yakub, saya sedang menunggu dia dengan harapan. Lihatlah - Aku dan anak-anak memberi saya Tuhan, kita berada di Israel sebagai tanda-tanda dan mukjizat dari Tuhan semesta alam, yang berdiam di Gunung Sion.

Sementara seluruh dunia terlihat untuk persatuan dan kesatuan pekerja, yang dihubungkan bersama untuk menyelesaikan masalah manusia dan menjamin keamanan dan keselamatan, Allah mengatakan kepada umat-Nya: "Bukan dgn mereka, mencari, melihat ke Tuhan."

Yesaya 45,22 - Turn kepada saya, adakah anda akan disimpan, semua ujung bumi - untuk Akulah Allah dan tidak ada orang lain yang.

Sekarang kita mempunyai penyelesaian untuk masalah ini. Ini adalah iman bahawa Allah akan menyelamatkan umat dan akan membimbing kita melalui "kejutan besar". Penukaran ke Tuhan. Justeru arah yang berlawanan dari melihat ke manusia, yang membuatnya tidak mungkin untuk mengelompokkan semua dunia untuk menyelesaikan masalah mereka.

masyarakat Amerika, namun besar, tidak dapat menghilangkan masalah-masalah manusia. Sebagai Roh Nubuat berkata: "Berjuang dengan sia-sia, untuk menyatukan kegiatan usaha untuk melindungi pijakan." 13 9t Kerajaan dunia tidak boleh menyelesaikan masalah kewangan jika mereka mengikuti rencana yang mengikuti. Dan masih kurang mungkin untuk menyelesaikan masalah spiritual dari papal orang - ketika orang membawa Facebook fakta bahawa, di tempat Kristus, orang itu tampak.

Dan mesej untuk hari ini, seperti Tuhan telah memberi kita dalam bukunya adalah: "Lihatlah, Allahmu." Perhatikan bagaimana kata-kata dalam Injil Lukas dalam, pasal 21 yang menunjukkan sejarah kehancuran Jerusalem dan usia gelap dan meluas ke akhir zaman. Dalam ayat 25 mengatakan: ".? Akan ada tanda-tanda pada matahari, bulan, dan bintang '- kami melihatnya Ya, tanda-tanda telah muncul" Dan atas penderitaan bumi bangsa-bangsa, tak berdaya, di mana gemuruh yang pergi ke rolling laut. 26 orang meninggal kerana ketakutan dan menjangkakan apa yang datang ke seluruh dunia. "Orang-orang tenat kerana takut dan menjangkakan apa yang datang ke seluruh dunia.

Berikut ini disebutkan lagi, ketakutan. Takut mendominasi manusia sekarang, mereka yang beberapa tahun lalu bahkan dianggap bahawa hal itu akan mendengar Paus, tapi sekarang mereka bersedia untuk mengikutinya. Mengapa? Mereka takut kerana sesuatu yang mereka percaya bahawa itu jauh lebih buruk dari papal.

Yesus mengatakan bahawa orang pada saat-saat terakhir dari sejarah, "tenat takut dan menjangkakan apa yang datang ke seluruh dunia." Ketika kita melihatnya, melihat apa yang mereka, kerana kami takut kepada mereka dan kita akan mengasosiasikan ke cluster atas. Kita masuk ke dalam situasi di mana kita berfikir bahawa satu-satunya cara untuk keluar dari masalah yang terlibat dalam beberapa cara ke dalam masyarakat. Tapi apa Yesus mengatakan di sini? Luk. 21:28 "Ketika hal ini mulai berlaku, menertibkan dan meningkatkan kepala anda kerana penebusan anda sudah dekat."

Segera, sangat segera, semua orang di dunia terbahagi ke dalam dua kubu, mereka yang mencari ke orang itu dan orang-orang milik Allah, untuk orang-orang yang melihat-lihat, dan mereka yang mencari Facebook.

Sekarang di sini dia membahagi garis. Sekarang muncul pertanyaan. Jika Tuhan mengetahui masa depan dan jika dia tahu bahawa semua ini akan datang, bagaimana mendidik rakyat mereka? Ini tidak akan latihan, yang membantu untuk mencari, melihat ke Tuhan, tempat untuk manusia? Dan seperti ini terjadi?

Dalam buku The Road untuk kesihatan dan keharmonian persekitaran berkata: "Kami cenderung untuk mencari sokongan dan pengertian, bukan untuk Yesus, untuk teman-teman kita." Ya, kecenderungan alami kita adalah dengan melihat orang. Ia melakukannya setiap anak kecil. Dan itu baik-baik saja. Masing-masing kita pernah akan memukul ibu jari dan lari menangis ke Mommy. Tidak apa-apa, ketika hal ini anak kecil. Tapi ada banyak orang dewasa, Sayang teman-teman yang berada dalam kesulitan dan tidak boleh memikirkan hal lain selain yang dijepit di bantuan manusia lain. Dan semua "Willow" Tentu saja, tidak hanya di dalam Gereja Rom. Hampir semua anggota keluarga manusia untuk meminta pertolongan kepada orang lain, jika anda memiliki seseorang seperti itu.

Tetapi jika kita berjaya pada hari itu, "kejutan besar" dan tidak akan hancur, kita harus belajar untuk melihat kepada Tuhan dan bukan untuk orang itu!

Dan maka tunggulah saya sebagai Tuhan membawa kita untuk pengalaman ini. "Tuhan, melalui anugerah-Nya dan kesetiaan, seringkali membolehkan orang-orang di mana kita menaruh kepercayaan kita bahawa kita gagal demikian kita belajar bagaimana sukar itu adalah untuk percaya pada manusia dan membuatnya keselamatan kita .." EG White - MH 486

Apa kemudian adalah bahwa cara Tuhan hanya dapat kita pelajari pelajaran ini? Dengan demikian, hal itu memungkinkan kita untuk mengecewakan orang. Adakah anda pernah kecewa dalam diri seorang lelaki? Apa semua ini akan baik?

Yeremia 17,5,7 "Terkutuklah orang yang percaya pada manusia, bergantung hanya pada tubuh dan jantung berpaling dari Tuhan. Berbahagialah orang yang percaya di dalam Tuhan, yang percaya Tuhan."

Segera, sebuah kejutan besar ketika banjir dunia, ketika orang-orang menyedari bahawa mereka tertipu kehancuran naga, binatang dan nabi palsu, hanya saja mereka bercakap tentang keamanan dan keselamatan, maka akan mengerikan bagi mereka untuk bangun. dari timur ke barat adalah tanda horor, horor menyebar dari satu kutub yang lain. Seluruh dunia berada dalam kekacauan sama sekali. Gempa bumi, ribut hujan batu. Semua perjalanan yang terbuka untuk kehancuran. Namun berhati-hatilah! Di tengah semua pengaruh yang sangat buruk keseimbangan, anda boleh mendengar lagu umat Allah:

Mazmur 46,1-2 - ".. Allah adalah tempat perlindungan kita dan kekuatan, membantu dalam kesulitan selalu terbukti Sebab itu kami tidak bimbang, bahkan jika itu terbalik dan negara"

Apa pun yang terjadi, tidak bergantung pada orang. Kerajaan lahir dan mati, tetapi keselamatan kami pada mereka tidak. Ketika itu pemimpin agama besar yang memimpin orang untuk berubah dengan hukum Allah, dilemparkan ke bawah dan seluruh dunia ini - sebagai lungsin Revolusi Perancis -. Harapan kami adalah bahwa laki-laki di tempat kudus Yesus Kristus

Yesaya 45, 22 - "Main untuk saya dan mencapai keselamatan, segala ujung bumi."

Allah menciptakan kita untuk hari ini belum. Maka, ketika seseorang mengecewakan anda hari ini, ingat apa itu baik. Jika itu adalah kekecewaan besar, maka kita mendapat pelajaran besar, jika kecil, maka kita sudah mendapat sekurang-kurangnya pelajaran kecil. Selangkah demi selangkah, mari kita belajar untuk tidak membina orang itu, tetapi Yesus Kristus. Hal ini akan mempersiapkan kita untuk berjaya jika penurunan besar Babel sebagai batu-kilang, dilemparkan ke dalam laut. anak-anak Tuhan akan menjadi benar-benar selamat, kerana jangkar memegang teguh dalam tempat kudus surgawi.

Doa: "Bapa, Terima kasih banyak untuk cahaya nubuatan menakjubkan, menerangi kita di jalan yang terletak di depan Kita memilih untuk menjadi orang-orang yang diajar oleh Tuhan Sementara pembicaraan dunia tentang keamanan dan keselamatan, memberi kita benar .. damai yang datang hanya dari anda satu Berilah kami keselamatan yang nyata, yang hanya ditemui di dalam kamu Apakah kita bersedia untuk kekecewaan dunia ini,. kerana kami jangkar di syurga. Untuk kemuliaan Yesus .. Amin.

Sumber: kejutan Big - WD Frazee


Berkaitan artikel dari media - Tanda kali ganda, yang kedua kedatangan Yesus Kristus

penipuan terkini Setan, simulasi kedatangan Yesus Kristus

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Semua nubuatan Alkitab sedang digenapi dan menyarankan bahawa dunia kita di akhir sejarah mereka. peristiwa dunia saat ini menunjukkan bahawa kita berada di hari-hari terakhir dunia ini dan tugas kita adalah ...
Ditambah: 06.05.2011
Display: 375701x

Mendekati mahkamah Allah - bersiap-siap!

303_bozi_soud_milenium.jpg Banyak orang akan hidup berbeza jika mereka menyedari bahawa hidup mereka akan suatu hari dinilai pada cubaan itu. mahkamah Allah, adalah sebuah peristiwa penting yang harus menangani semua media di seluruh ...
Ditambah: 04.01.2011
Display: 195244x

Adventist Seventh-hari, terakhir reformis Jemaat menanggung amaran yang penting kepada dunia

454_adventiste.jpg Gereja Adventist, kata penipuan dan separuh benar, terutama di portal web Kristian. Mungkin kerana kita merujuk kepada mata asas doktrin bahawa Isa Al-Masih mengajar para rasul dan yang pertama dan juga ...
Ditambah: 29.07.2011
Display: 267872x

Mesianik Yahudi

164_izrael_vlajka.jpg Mesianik Yahudi - memenuhi nubuatanSelain berbagai denominasi Kristian yang ada di Israel dan gerakan yang disebut "Yahudi Mesianik". Orang-orang ini biasanya datang dari keluarga Yahudi, tetapi percaya pada Yesus sebagai Mesias ...
Ditambah: 06.10.2010
Display: 263486x

Datang satu krisis kewangan yang utama adalah tidak dapat dielakkan

478_graf-down.jpg Seluruh dunia berhadapan dengan masalah yang semakin kewangan yang lebih besar. Ramai orang mula sedar bahawa ini lingkaran setan hutang awam yang besar tidak membawa jalan keluar. Ia hanya menunggu masa ...
Ditambah: 13.09.2011
Display: 196776x

Ms.AmazingHope.net - Ketika mereka mengatakan keamanan dan keselamatan, kemudian datang kebingungan - dan mungkin untuk berbicara tentang keselamatan sekarang?