Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?

Apa itu kematian?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg

kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?

Ditambah: 01.10.2010
Display: 353153x
Topik: Apa itu kematian?
PrintTisk

Apa adalah kematian klinikal, apa pengalaman orang?

Banyak orang di seluruh dunia yang telah mengalami kematian klinikal, ceritakan pengalaman mereka. Selama kematian otak, orang mempunyai pengalaman yang berbeza sebagai pusat ini terowong gelap, bertemu teman-teman almarhum, sering mengalami gambaran panorama kehidupan dari masa kecilnya hingga saat ini. Dari perspektif ini sering terlihat di sekitar tubuhnya sendiri dan itu harus menjadi doktor yang cuba untuk menyelamatkan anda.

Pengalaman kematian klinikal tetapi tidak positif. Orang sering mengatakan dan pengalaman negatif dikelilingi oleh sejuk, menangis pelbagai makhluk menakutkan.

Kematian klinikal dengan pengalaman di Amerika Syarikat, di mana di negara menerima sekitar 10 juta orang. Di negara-negara maju yang lain telah mengalami kematian klinikal hampir 200 juta orang. Menurut para ahli mungkin menjadi orang yang telah mengalami kematian klinikal banyak lagi.

Apa yang terjadi pada tubuh saat kematian klinik?

Proses kematian bermula ketika jantung berhenti, paru-paru berhenti bekerja mereka dan tidak menunjukkan aktiviti otak. Ketika jantung berhenti pendek terjadi, antara beberapa saat selepas jam, yang mungkin dengan resusitasi untuk memulihkan aktiviti jantung. Kembali ke kehidupan manusia.

Waktu antara kematian otak berlaku. tempat fizikal tidak berfungsi, tetapi anda masih boleh kembali ke kehidupan manusia. Otak masih hidup dan dapat menerima maklumat. Kematian fizikal datang ke sebuah kematian otak lengkap.

Apa yang cuba untuk menyerlahkan kematian klinik?

Hal-hal yang orang mengalami saat kematian klinikal, arahkan ke kelangsungan hidup. kematian klinikal sedang cuba untuk menunjukkan apa yang berlaku selepas kematian. kehidupan itu berlangsung akan selepas kematian, bahawa kematian tidak perlu bimbang tentang.

Banyak pengalaman kematian klinikal, mengatakan bahawa berkomunikasi dengan rakan-rakan mereka, yang sudah mati.

Mereka yang mengalami kematian-dekat pengalaman mereka kuat kerana percaya bahawa selepas kematian adalah kehidupan yang lain. Mereka hidup perubahan, mengalami hidup yang lebih rohani, sering spiritualis.

Apa yang dikatakan Alkitab tentang kematian?

Alkitab ditulis di banyak tempat bahawa akan selepas kematian ada kehidupan lagi. Belajar bahawa seorang lelaki selepas kematian pergi ke neraka, api penyucian dan syurga tidak alkitabiah. Itu penipuan dan rayuan, yang dalam beberapa gereja Kristian datang waktu daripada doktrin pagan keabadian jiwa. Dia mendesak spiritisme, mengangkat roh, berkomunikasi dengan orang mati.

Terhadap amalan ini Alkitab memperingatkan kita bahawa kita menghindari mereka.

Imamat 19,31 - Salam bukan mereka yang mempunyai roh akrab, tidak mencari selepas penyihir, dengan demikian menjadi najis oleh mereka: Akulah TUHAN, Allahmu.

Satu mati tidak melihat atau berkomunikasi dengan siapapun, tidur sampai kedatangan Tuhan Yesus Kristus.

Pengkhotbah 9,5-6 - hidup tahu bahawa mereka harus mati, tetapi orang yang mati tahu apa-apa. Tidak ada balas dendam sudah tidak mampu untuk mendapatkan bahkan memori hanya dari mereka tewas. Cinta mereka dan kebencian mereka, semua ghairah itu hilang. Tak seorang pun akan mempunyai bahagian dalam apa pun yang terjadi di bawah matahari.

Ayub 07:09 - Sebagai awan lewat dan lenyap, yang jatuh ke dalam kubur, semakin banyak keluar.

Ibrani 9,27 - Orang-orang ditentukan untuk mati hanya satu kali, dan kemudian menunggu persidangan.

Kematian klinikal adalah penipuan, rayuan dan spiritualis penipuan.

Siapa agen?

Alkitab mengatakan kepada kita dari konflik besar yang berlaku di syurga. Setan adalah malaikat yang jatuh yang memberontak terhadap Allah, undang-undang Allah kasih, yang dilemparkan ke tanah. Mereka dibuang ke tanah, memerangi manusia pertama Adam dan Hawa dan tinggal di sana sampai sekarang.

Wahyu 12, 7-9 - Pertarungan terjadi langit: Michael dan malaikat-malaikatnya berperang melawan naga itu. Dan naga dan malaikat-malaikatnya berperang, tetapi tidak berjaya. Langit ada tempat dijumpai untuk mereka dan naga besar - si ular tua, yang disebut Iblis atau Satan, yang menyesatkan seluruh dunia - digulingkan. Ia dilemparkan ke bumi dan malaikat-malaikatnya diusir dengan dia.

Syaitan telah kehilangan berjuang untuk kerajaan di negeri ini. Kehilangan kematiannya Tuhan Yesus Kristus yang mati bagi dosa-dosa kita. Dia mati untuk dosa-dosa anda dengan baik, menderita untuk itu, apa yang kita harus menderita saya.

Setan mengetahui bahawa ia mempunyai sedikit masa cuba merayu seluruh dunia. Ia menemukan banyak kebohongan, salah faham dan ajaran palsu. Ini termasuk kematian otak, yang menunjuk ke keabadian jiwa, kehidupan selepas kematian berhampiran.

Efesus 6.12 - Untuk perjuangan kita bukanlah melawan darah dan daging, tetapi melawan pemerintah-pemerintah, melawan kuasa, melawan penguasa kegelapan di dunia ini, melawan kejahatan rohani di tempat-tempat tinggi.

Jangan tergoda, membaca Alkitab dan mencari kebenaran di dalamnya, membuka hati anda dan bersiap-siap untuk hari kedatangan Tuhan Yesus Kristus!

Iman kepada Yesus Kristus, kami mempunyai peluang hidup yang kekal, yang tidak berlaku selepas kematian kita, namun setelah sidang akhir di negeri ini.

Percaya bahawa kedatangan Tuhan Yesus Kristus sudah sangat dekat. Semua nubuatan Alkitab dipenuhi, barang konsumsi, bangga, serakah dunia hanya mempunyai hanya beberapa saat.


Berkaitan artikel dari media - Apa itu kematian?

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.10 bab dari Injil Matius, ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 221731x

Yesus dengan Musa dan Elia di Bukit Transfigurasi

407_jezis_hora_promeneni.jpg Matius 17,1-8 - Setelah enam hari kemudian Yesus membawa Petrus kepadanya, Yakobus dan Yohanes saudaranya, memimpin mereka sendirian di sebuah gunung yang tinggi dan telah berubah rupa di depan mereka. wajah-Nya ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 371451x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 220514x

Doktrin palsu keabadian jiwa

58_duch.jpg Ini benar-benar abadi jiwa, atau itu ilusi? Apa yang memberitahu kita ini dalam fikiran Alkitab?Banyak gereja telah mengambil doktrin pagan kematian. Mereka percaya bahawa selepas kematian hanyalah kehidupan bahawa jiwa adalah ...
Ditambah: 30.07.2010
Display: 197448x

Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian

57_hrbitov.jpg Kematian adalah tidak benar-benar sangat bagus kata, yang akan orang untuk berbicara. Hal ini dikelilingi oleh misteri besar. Bagi banyak orang ini merupakan misteri besar, sebuah tanda tanya besar.Saya ingin membawa ...
Ditambah: 29.07.2010
Display: 370919x

Ms.AmazingHope.net - kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?