Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

Apa itu kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

Ditambah: 12.08.2010
Display: 200880x
Topik: Apa itu kematian?
PrintTisk

Apa itu mati?

Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan dirinya sebagai jeneral. Sampai abad yang lalu, para ahli telah memperhatikan Alkitab bahawa Alkitab bukanlah suatu jiwa yang abadi untuk bercakap.

Kejadian 2,7 - maka Tuhan Allah membentuk manusia dari debu tanah dan menghembuskan nafas ke dalam hidungnya nafas kehidupan. Jadi orang itu menjadi makhluk yang hidup.

Body + = nafas Tuhan, manusia, atau jiwa. Manusia itu menjadi makhluk yang hidup, tapi hal itu! Jiwa adalah bukan perkara yang kita sendiri, tapi apa yang kita miliki. Iblis adalah master dari kebohongan dan sudah menjadi orang pertama di syurga berbohong bahawa mereka abadi.

Apa yang terjadi dengan manusia setelah mati?

Pengkhotbah 9,5-6 - hidup tahu bahawa mereka harus mati, tetapi mati tahu apa-apa. Tidak ada balas dendam tidak akan menerimanya, bahkan memori hanya dari mereka tewas. Sebagai cinta mereka dan kebencian mereka, semua ghairah itu hilang. Tidak pernah lagi akan memiliki saham tidak pada apa pun yang terjadi di bawah matahari.

Pengkhotbah 12,7 - Sebelum debu kembali ke negara, di mana digunakan, dan kembali semangat untuk Allah yang memberikannya.

Selepas kematian sebenarnya adalah orang yang jatuh berasingan dan jatuh tak sadarkan diri lengkap. Meskipun tidak ada bahagian manusia tidak dapat bertahan hidup, bukan dengan dia juga untuk membuat kenalan. Kematian adalah titik di mana tidak ada yang dapat kembali ke sesuatu. Pengalaman kematian otak yang disebut diperolehi semasa otak masih berfungsi.

Pasal Mengapa ada kejahatan, kita membaca bahawa Syaitan dan malaikat yang jatuh itu mendominasi dunia kita. Pada 1848, dalam Hydesville bermula semakin berkomunikasi melalui Spiritisme disebut adalah Allahyarham. Ini adalah ketukan rahsia, menyebabkan hantu ke materialisation dari orang yang dicintai. Alkitab berbicara tentang kisah Saul. Tuhan menjawab Saul, dan kerana itu pergi untuk hantu lain - syaitan.

1. Samuel 28,6-7 -> dan telah meminta Tuhan, tetapi dia menjawab baik dengan mimpi atau dengan Urim atau dengan Nabi. Jadi, akhirnya, dia berkata kepada hamba-Nya, "Cari aku seorang peramal. Aku akan pergi menemuinya dan bertanya padanya."

Imamat 19,31 - Jangan beralih kepada medium atau mencari spiritis, kerana kamu akan menjadi najis kerana mereka. Akulah TUHAN Allahmu.

Tuhan berusaha untuk menghubungi roh dunia seharusnya dilarang, kerana tidak sesuai dengan teman-teman kita yang telah meninggal, tetapi roh syaitan, yang tahu semua teman-teman kita.

2 Korintus 11,14 - dan bertanya-tanya, sebab Iblis pun berpura-pura menjadi malaikat terang! Jadi tidak ada khas ketika dia dan hamba-hambanya menyamar sebagai pelayan kebenaran. Tapi akhirnya jatuh, kerana mereka layak.

Alkitab juga berbicara tentang harapan. Allah berkuasa atas kematian dan kedatangan Yesus Kristus, tubuh kita akan bangun lagi.

John 6,40 - Sebab inilah kehendak Bapa yang mengutus Aku - bahawa siapapun yang melihat Anak dan percaya kepada-Nya harus mempunyai hidup yang kekal. Dan aku akan menghidupkan dia pada hari terakhir.

John 5,28-29 - Jangan hairan itu, datang saat ketika semua orang yang di dalam kubur akan mendengar suaranya dan keluar - orang-orang yang telah berbuat baik akan dibangkitkan untuk hidup, tetapi mereka yang melakukan kejahatan akan kebangkitan mahkamah.

1 Korintus 15,3-7,12 - Aku memberimu hal yang utama, saya juga menerima: bahawa Kristus telah mati karena dosa-dosa kita, sesuai dengan Kitab Suci, dikuburkan dan dibangkitkan pada hari yang ketiga sesuai dengan Kitab Suci. Dia muncul kepada Petrus, kemudian dua belas, dan kemudian menunjukkan lebih daripada lima ratus saudara sekaligus (beberapa telah tertidur, tetapi sebahagian besar daripada mereka masih hidup), kemudian menunjuk James, maka semua para Rasul. Jadi, ketika pemberitaan Kristus yang dibangkitkan dari antara orang mati, bagaimana mungkin beberapa dari anda menyangkal kebangkitan?


Berkaitan artikel dari media - Apa itu kematian?

kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg Apa adalah kematian klinikal, apa pengalaman orang?Banyak orang di seluruh dunia yang telah mengalami kematian klinikal, ceritakan pengalaman mereka. Selama kematian otak, orang mempunyai pengalaman yang berbeza sebagai pusat ini terowong ...
Ditambah: 01.10.2010
Display: 351169x

Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian

57_hrbitov.jpg Kematian adalah tidak benar-benar sangat bagus kata, yang akan orang untuk berbicara. Hal ini dikelilingi oleh misteri besar. Bagi banyak orang ini merupakan misteri besar, sebuah tanda tanya besar.Saya ingin membawa ...
Ditambah: 29.07.2010
Display: 368874x

Neraka hanya adalah - apa yang akan menjadi akhir dari orang-orang jahat?

371_existuje_peklo.jpg Banyak orang yang takut neraka dan penderitaan kekal. Tapi neraka? Alkitab berbicara tentang neraka itu hanya sampai hari terakhir perhitungan datang. Apabila Yesus Kristus membangkitkan kembali orang fasik dan memberikan keputusan ...
Ditambah: 02.03.2011
Display: 218810x

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 306712x

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."Sebagai bukti ...
Ditambah: 02.11.2010
Display: 161943x

Ms.AmazingHope.net - Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?