Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

Apa itu kematian?

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

Ditambah: 05.04.2011
Display: 221731x
Topik: Apa itu kematian?
PrintTisk

Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.

10 bab dari Injil Matius, Yesus berbicara tentang 16 ayat dari penderitaan yang datang kepada para pengikutnya. Dia berbicara tentang mereka bahawa orang boleh mengambil kehidupan ini, namun kekuatan mereka terhad. Yesus menunjukkan perbezaan yang ada di antara "membunuh tubuh" dan kemalangan terakhir yang akan menyebabkan Allah.

Hal yang sama juga dalam Matius 10,28, Lukas mengatakan demikian.

Lukas 12,4-5 - anda, rakan-rakan saya, saya katakan: Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh, dan kemudian mereka tidak ada hubungannya lagi. Aku akan menunjukkan siapa anda takut: Takut Dia, yang ketika membunuh, mempunyai kuasa untuk dicampakkan ke dalam neraka. Ya, Aku berkata kepadamu, itu adalah ketakutan.

Kita lihat di sini bahawa Yesus membuat perbezaan antara kematian, yang mempengaruhi semua orang, dan satu kematian terakhir bagi mereka yang belum bertaubat. Orang hanya boleh menyebabkan kematian pertama setia, tetapi tidak yang lain!

5,29-30 Menurut Matius - akan menjadi "neraka" dilemparkan seluruh tubuh, orang berdosa bertaubat. Menurut Matius 10,28 binasa di neraka, tubuh dan jiwa. Kata-kata Yesus dan para nabi adalah jelas bahawa orang fasik tidak akan menderita selamanya, tetapi hari itu akan datang ketika semua akan terbakar dan mati.

Matius 5,29-30 - menggoda anda jika mata kanan, kampret mereka dan drop off. Lebih baik bagi anda untuk kehilangan salah satu kedewasaan anda, daripada tubuhmu dengan utuh dicampakkan ke dalam neraka. Hal ini menggoda ketika anda tangan kanan anda memotong dan drop it off. Lebih baik bagi anda untuk kehilangan salah satu kedewasaan anda, daripada seluruh tubuh anda hilang ke neraka.

Matius 13,40-42 - Sebagai gulma dikumpulkan dan kemudian dibakar dalam api, sehingga akan berakhir dunia. Anak Manusia akan menghantar malaikat-Nya, dan mereka dipilih daripada kerajaannya semua mengejutkan, kerana mereka yang melakukan kejahatan, dan melemparkan mereka ke dalam tungku api. Akan ada tangisan dan kertak gigi.

Matius 13, 49-50 - Hal yang sama akan terjadi pada akhir dunia: para malaikat akan keluar untuk memisahkan orang jahat dari orang benar dan membuang mereka ke dalam tungku api. Akan ada tangisan dan kertak gigi.

Pertanyaan tentang apakah seseorang memiliki jiwa yang abadi, hanya boleh terjadi jika kata yang salah kita memahami jiwa dan memberinya rasa awalnya tidak dimaksudkan.

Body + Roh = Jiwa (hidup)

1 Korintus 15,45 - Seperti ada tertulis: "Manusia pertama, Adam menjadi makhluk yang hidup,"

Jangan lupa bahawa kata Yunani "Psyche", yang sering diterjemahkan sebagai Soul, antara cara-cara lain juga -. Life

Pengejarnya dapat membunuh orang Kristian, tetapi mereka tidak dapat berjanji untuk membawa kehidupan mereka sendiri. Ini juga merupakan keyakinan syarikat dari Rasul Paulus.

Rom 8,38-39 - Saya yakin bahawa kematian mahupun hidup, malaikat maupun setan, yang ada sekarang maupun masa depan, kuasa, maupun yang di bawah ataupun sesuatu makhluk lain dapat memisahkan kita dari kasih Allah dalam Kristus Yesus, Tuhan kita!

Alkitab berbicara tentang harapan kebangkitan dan kehidupan baru selepas kedatangan Yesus Kristus, yang berkuasa atas kematian. Kita tidak boleh mengambil satu ayat, yang difahami dengan baik dan membantah sejumlah ayat yang jelas dan difahami berbicara tentang kebangkitan manusia dan negara selepas kematian.

Daniel 12,13 - Tapi kau berpegang pada akhir. Kemudian sisanya, hari terakhir anda bangun, untuk menerima hadiah. "

Pengkhotbah 9,5-6 - hidup tahu bahawa mereka harus mati, tetapi orang yang mati tahu apa-apa. Tidak ada balas dendam sudah tidak mampu untuk mendapatkan bahkan memori hanya dari mereka tewas. Cinta mereka dan kebencian mereka, semua ghairah itu hilang. Tak seorang pun akan mempunyai bahagian dalam apa pun yang terjadi di bawah matahari.

Mazmur 78, 50 - (SMID) tidak memelihara jiwa mereka dari maut ....

Yohanes 11,11-14 - Lazarus, saudara kita sedang tidur ...., Maka Yesus berkata dengan terus terang, "Lazarus telah meninggal.

Mazmur 115,17 - Mati pujian Tuhan tidak tidak, tidak, yang turun ke dalam dunia keheningan.

Mazmur 146,3-4 - Jangan bersandar pada kuat - fana tidak dapat menyelamatkan siapa saja. Setelah kehilangan nafas, kembali ke niat negara yang hancur pada hari itu.

Yohanes 5.28 - jangan heran, karena waktu akan datang ketika semua yang di dalam kubur akan mendengar suara-Nya dan datang sebagainya - mereka yang telah berbuat baik akan dibangkitkan untuk hidup, tetapi mereka yang bertindak jahat kepada kebangkitan mahkamah .

1 Korintus 15, 51-54 - kami akan menunjukkan rahsia kini: Semua orang mati, tetapi kita semua akan diubah - sekali, ketika suara terompet mengumumkan akhir. Sampai dengan pukulan, orang mati akan dibangkitkan untuk keabadian dan kita berubah. Sementara ini perlu meletakkan nepomíjivost, fana ini harus diletakkan pada keabadian. Dan ketika hal ini tidak mudah rosak menempatkan salah dan ini menempatkan fana pada keabadian, maka akan datang apa yang tertulis: "Maut telah ditelan, hilang kemenangan!"


Berkaitan artikel dari media - Apa itu kematian?

kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg Apa adalah kematian klinikal, apa pengalaman orang?Banyak orang di seluruh dunia yang telah mengalami kematian klinikal, ceritakan pengalaman mereka. Selama kematian otak, orang mempunyai pengalaman yang berbeza sebagai pusat ini terowong ...
Ditambah: 01.10.2010
Display: 353152x

Video - Cari Kebenaran - kabar baik tentang neraka

196_dobre_zpravy_o_pekle.jpg Apa itu kematian dan apa setelah kematian? Apa itu neraka, di mana neraka itu? Apakah neraka nyata, atau rekaan belaka? Ini benar-benar Tuhan yang penuh kasih mengizinkan seperti orang-orang kejam dan ...
Ditambah: 01.11.2010
Display: 212517x

Orang kaya dan Lazarus yang miskin - Lukas 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Di atas bab ini untuk teka-teki banyak orang - kerana mereka lupa bahawa ini adalah sebuah perumpamaan.Seperti perumpamaan yang lain, Kristus datang untuk perwakilan kehidupan yang kaya dan Lazarus yang miskin ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 308637x

Doktrin palsu keabadian jiwa

58_duch.jpg Ini benar-benar abadi jiwa, atau itu ilusi? Apa yang memberitahu kita ini dalam fikiran Alkitab?Banyak gereja telah mengambil doktrin pagan kematian. Mereka percaya bahawa selepas kematian hanyalah kehidupan bahawa jiwa adalah ...
Ditambah: 30.07.2010
Display: 197448x

Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian

57_hrbitov.jpg Kematian adalah tidak benar-benar sangat bagus kata, yang akan orang untuk berbicara. Hal ini dikelilingi oleh misteri besar. Bagi banyak orang ini merupakan misteri besar, sebuah tanda tanya besar.Saya ingin membawa ...
Ditambah: 29.07.2010
Display: 370919x

Ms.AmazingHope.net - Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28