Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Iman dan Amal - Injil lain?

Ajaran palsu

446_vira_a_skutky.jpg

Iman dan Amal - Injil lain?

Ditambah: 06.07.2011
Display: 178893x
Topik: Ajaran palsu
PrintTisk

James 2,20 - Apabila anda faham, anda menipu, kepercayaan bahawa tanpa kerja adalah seorang yang mandul? (Bible King James - iman tanpa kerja-kerja telah mati)

Rohani Babel selama bertahun-tahun mengajar bahawa Isa disimpan undang-undang untuk kita, jadi tidak perlu kepadanya kita kekal di dalamnya. Segala sesuatu yang kita lakukan ialah percaya bahawa Kristus adalah taat kepada undang-undang untuk kita. Jadi ia tidak penting apa perlakuan harian kita. Kami dosa sehingga Isa datang dan kita masih boleh diselamatkan. Ajaran seperti itu datang daripada syaitan! Ini adalah Injil yang berlainan daripada yang dicatatkan dalam Alkitab.

James 2,21-26 - Tidakkah Ibrahim bapa kita dibenarkan oleh kerja-kerja apabila beliau membawa anaknya Ishak di atas mezbah? Lihat? Kepercayaan disokong oleh amalan-amalan dan kerja-kerja imannya datang memenuhi! Jadi ia berlaku, apa yang Kitab Suci berkata: "Ibrahim percaya Tuhan dan ia dikira sebagai kebenaran" dan digambarkan sebagai rakan Tuhan. Anda lihat? Manusia dibenarkan oleh kerja-kerja dan tidak hanya dengan iman. Ia bukan sahaja kerja-kerja perempuan sundal Rahab juga wajar apabila mereka menerima pakai perisik dan dihantar mereka keluar cara lain? Jadi, sebagai badan tanpa roh adalah mati, begitu juga iman tanpa perbuatan mati.

Dalam buku Iman dan Kerja Raya (iman dan amal) di muka surat 47 dan 49 seksyen tersebut menerangkan Kitab Suci Putih EG jelas bahawa ia tidak boleh salah faham:

Ibrani 11,6 - dan tanpa iman dia populariti beliau tidak ada keuntungan. Sesiapa yang datang kepada Allah mesti percaya bahawa Allah dan bahawa dia ganjaran orang-orang yang mencarinya.

Dalam dunia Kristian, ada juga yang mendakwa bahawa segala yang perlu untuk keselamatan, adalah iman. Kisah tidak, ia bergantung kepada iman. Tetapi firman Allah memberitahu kita bahawa iman tanpa kerja-kerja telah mati. Ramai enggan patuh kepada perintah Allah, tetapi bercakap tentang iman. Iman mesti mempunyai asas janji-janji Tuhan adalah bersyarat. Apabila kita melakukan kehendak-Nya, apabila kita hidup yang benar, maka kita boleh meminta dan kita akan diberikan. Jika tekun berusaha untuk menjadi taat, Tuhan akan menjawab doa kita.

Tetapi apabila kita taat, kita tidak memberkati. Apabila kita memilih untuk menderhaka perintah-perintah-Nya, maka kita boleh memanggil "iman, kepercayaan, kepercayaan sahaja - mendapat jawapan dari Firman Tuhan:". Iman tanpa kerja-kerja mati "Untuk mempunyai berkat rahmat Tuhan, yang perlu kita lakukan bahagian Kami. mesti berusaha dengan ikhlas dan menanggung buah bertaubat.

Bacaan lanjut: Iman dan amal kita dalam menyimpan kira-kira dan membuat kita berjaya dalam kerja kesempurnaan yang bersifat Kristian. "Isa berkata:

Matius 7,21 - ". Tidak semua orang yang mengatakan kepada saya, Tuhan, 'Tuhan akan masuk kerajaan syurga tetapi dia yang melakukan kehendak Bapa-Ku di syurga"

Apabila Paulus menyebut makanan duniawi, berkata:

2 Tesalonika 3,10 - Ketika kami bersama anda, kami memberi anda kaedah ini masih tidak berfungsi, tidak dia harus makan!

Peraturan yang sama berlaku kepada makanan rohani kita. Jika seseorang ingin mempunyai roti kehidupan yang abadi, sama ada beliau akan membuat usaha beliau.

Kita hidup dalam masa yang amat penting dan istimewa di negara kita. Kita perlu iman lebih daripada kita telah sebelum ini. Kita memerlukan mandat yang lebih kuat dari atas. Syaitan mempunyai segala kuasa saya untuk menang ke atas kita, mengetahui bahawa masa yang singkat dengan kegiatannya.

Paul menggeletar dan bimbang tentang keselamatan, dan kita perlu bimbang kurang untuk menawarkan peliharalah kami berhadapan saya? Kita mungkin akan melihat apa-apa dari kita yang bersedia untuk itu dan menunjukkan bahawa kita tidak layak untuk hidup kekal?

"Kita perlu menjaga sembahyang dan cemas cuba masuk melalui pintu yang sempit."

Ianya pasti bahawa ini teologi baru di mana mereka beroperasi, di mana adab, tingkah laku dan pembangunan watak tidak bermakna apa-apa. Anda dosa sehingga 'Isa datang dan keselamatan anda! Itulah apa yang syaitan mahu kita percaya. Kemudian, apabila Undang-undang Ahad menjadi soalan tegas akan membawa kepada menegaskan bahawa kita taat. Menurut teologi baru ini akan sikap kita kepada undang-undang bermakna apa-apa.

Pembelajaran "teologi baru" terletak pada hakikat bahawa untuk menerima hidup kekal, tiada sebarang syarat. Tetapi apa yang berkata kitab?

Matthew 19,16-24 - tiba-tiba datang kepadanya seorang lelaki dengan soalan: "Guru, apa kebaikan yang perlu saya lakukan untuk mempunyai hidup yang kekal?" Beliau berkata kepadanya: "?.. Kenapa saya soalan untuk kebaikan Hanya Satu adalah baik Tetapi jika anda ingin memasuki kehidupan, mematuhi perintah-perintah" "Yang mana" Dia bertanya. Isa menjawab: ". Jangan membunuh, tidak berzina, tidak mencuri, berbohong, menghormati bapa kamu, dan ibu 'dan' mengasihi sesama manusia seperti dirimu sendiri" "Itu semua aspek," kata lelaki muda. "Apa yang saya masih kurang?" Isa menjawab: "Jika engkau menjadi sempurna, pergi, menjual harta anda, dan memberikan kepada orang miskin, dan engkau akan beroleh harta di syurga Datang dan mengikuti saya.."

Lukas 10,25-28 - Dan tiba-tiba, salah satu penulis berdiri dan mahu cuba-Nya, "Guru, apa yang saya perlu lakukan untuk memperoleh hidup yang kekal?" Yesus berkata kepadanya: "Apa yang ditulis dalam undang-undang Bagaimana anda membaca?" Dia menjawab: "Kasihilah Tuhan Allahmu dengan hati semua anda, segenap jiwamu, dengan segenap kekuatanmu dan dengan segenap akal budimu, ' dan 'Kasihilah sesamamu manusia seperti dirimu sendiri. "" Baiklah kamu berkata, "Yesus berkata kepadanya. "Adakah ia dan anda akan hidup."

Roma 2, 6-8-13 - Dia "akan menyebabkan kepada setiap orang mengikut karya-karya beliau" - mereka yang sentiasa berbuat baik dan mencari kemuliaan, kehormatan dan keabadian, kehidupan kekal, orang-orang yang dalam mementingkan diri beliau, kebenaran dan enggan ikuti kejahatan, Namun, kemarahan ganjaran sengit .... sebelum Tuhan tidak benar, orang-orang yang mendengar undang-undang, tetapi mereka yang memenuhi undang-undang.

Ibrani 5, 8-9 - Walaupun dia adalah Anak Allah, dia telah belajar dari apa yang dialami, ketaatan. Setelah anda mencapai matlamat menjadi kepada semua yang taat kepadanya pengarang keselamatan kekal.

Dakwaan yang tidak meminta apa-apa syarat adalah palsu. Apabila Kanun datang kepada Kristus, berkata, Tuan, apa yang saya boleh lakukan untuk menerima hidup kekal? (Penyelamat itu berkata:. Hanya percaya dan anda akan disimpan) Penyelamat berkata: Apa yang ditulis dalam undang-undang, seperti yang anda baca?

Ajaran palsu yang kod tidak berbuat apa-apa, hanya percaya ini adalah deprecated! Hidup kekal diberikan kepada kita dengan syarat kepatuhan kepada undang-undang Tuhan!


Berkaitan artikel dari media - Ajaran palsu

Video - ajaran palsu di hari-hari terakhir

441_video_falesny_mesias.jpg Sub judul untuk video:Alkitab meramalkan tahap moral kemanusiaan pada akhir waktu. Kami adalah saksi dari hal ini benar?Yesus berkata dalam Matius 24, 4-5, pada hari-hari terakhir banyak orang akan datang dalam ...
Ditambah: 03.06.2011
Display: 180170x

Video - Mesias palsu di Russia

92_sergey_anatolyevitch_torop.jpg Sergey Anatolyevitch tak ada gunanya, Lahir pada tarikh 14 1961 ledna pengikut-Nya mengenalnya sebagai Vissarion. Ia mendirikan dan memimpin sebuah gerakan keagamaan, yang dikenali sebagai Gereja UU terkini.Vissarion dilahirkan di Krasnodar ...
Ditambah: 10.09.2010
Display: 231265x

Video - boleh menyatukan semua agama-agama dunia?

510_lze_sjednotit_nabozenstvi.jpg Patriarchate Katolik Byzantine yang berdasarkan kewibawaan kerasulan dan nubuatan sebelum dunia menerbitkan satu realiti yang menyakitkan: Gereja Kristian bahawa homoseksual awam meluluskan, menafikan hukum Allah dan kepada diri mereka sendiri menjunam ...
Ditambah: 02.11.2011
Display: 204027x

Perubahan dalam terjemahan Alkitab

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg Dalam bahasa Czech dalam bilangan terjemahan Alkitab yang baru-baru ini meningkatkan. Sebagai tambahan kepada Translation ekumenikal boleh didapati bukan sahaja melengkapkan terjemahan dan kajian Czech Bible21, tetapi juga Bible Jerusalem, Alkitab ...
Dikemaskini: 16.11.2011
Ditambah: 16.11.2011
Display: 267687x

kematian klinikal - apa yang dikatakan Alkitab?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg Apa adalah kematian klinikal, apa pengalaman orang?Banyak orang di seluruh dunia yang telah mengalami kematian klinikal, ceritakan pengalaman mereka. Selama kematian otak, orang mempunyai pengalaman yang berbeza sebagai pusat ini terowong ...
Ditambah: 01.10.2010
Display: 353154x

Ms.AmazingHope.net - Iman dan Amal - Injil lain?