Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Iman dan Amal - Injil lain?

Ajaran palsu

446_vira_a_skutky.jpg

Iman dan Amal - Injil lain?

Ditambah: 06.07.2011
Display: 173400x
Topik: Ajaran palsu
PrintTisk

James 2,20 - Apabila anda faham, anda menipu, kepercayaan bahawa tanpa kerja adalah seorang yang mandul? (Bible King James - iman tanpa kerja-kerja telah mati)

Rohani Babel selama bertahun-tahun mengajar bahawa Isa disimpan undang-undang untuk kita, jadi tidak perlu kepadanya kita kekal di dalamnya. Segala sesuatu yang kita lakukan ialah percaya bahawa Kristus adalah taat kepada undang-undang untuk kita. Jadi ia tidak penting apa perlakuan harian kita. Kami dosa sehingga Isa datang dan kita masih boleh diselamatkan. Ajaran seperti itu datang daripada syaitan! Ini adalah Injil yang berlainan daripada yang dicatatkan dalam Alkitab.

James 2,21-26 - Tidakkah Ibrahim bapa kita dibenarkan oleh kerja-kerja apabila beliau membawa anaknya Ishak di atas mezbah? Lihat? Kepercayaan disokong oleh amalan-amalan dan kerja-kerja imannya datang memenuhi! Jadi ia berlaku, apa yang Kitab Suci berkata: "Ibrahim percaya Tuhan dan ia dikira sebagai kebenaran" dan digambarkan sebagai rakan Tuhan. Anda lihat? Manusia dibenarkan oleh kerja-kerja dan tidak hanya dengan iman. Ia bukan sahaja kerja-kerja perempuan sundal Rahab juga wajar apabila mereka menerima pakai perisik dan dihantar mereka keluar cara lain? Jadi, sebagai badan tanpa roh adalah mati, begitu juga iman tanpa perbuatan mati.

Dalam buku Iman dan Kerja Raya (iman dan amal) di muka surat 47 dan 49 seksyen tersebut menerangkan Kitab Suci Putih EG jelas bahawa ia tidak boleh salah faham:

Ibrani 11,6 - dan tanpa iman dia populariti beliau tidak ada keuntungan. Sesiapa yang datang kepada Allah mesti percaya bahawa Allah dan bahawa dia ganjaran orang-orang yang mencarinya.

Dalam dunia Kristian, ada juga yang mendakwa bahawa segala yang perlu untuk keselamatan, adalah iman. Kisah tidak, ia bergantung kepada iman. Tetapi firman Allah memberitahu kita bahawa iman tanpa kerja-kerja telah mati. Ramai enggan patuh kepada perintah Allah, tetapi bercakap tentang iman. Iman mesti mempunyai asas janji-janji Tuhan adalah bersyarat. Apabila kita melakukan kehendak-Nya, apabila kita hidup yang benar, maka kita boleh meminta dan kita akan diberikan. Jika tekun berusaha untuk menjadi taat, Tuhan akan menjawab doa kita.

Tetapi apabila kita taat, kita tidak memberkati. Apabila kita memilih untuk menderhaka perintah-perintah-Nya, maka kita boleh memanggil "iman, kepercayaan, kepercayaan sahaja - mendapat jawapan dari Firman Tuhan:". Iman tanpa kerja-kerja mati "Untuk mempunyai berkat rahmat Tuhan, yang perlu kita lakukan bahagian Kami. mesti berusaha dengan ikhlas dan menanggung buah bertaubat.

Bacaan lanjut: Iman dan amal kita dalam menyimpan kira-kira dan membuat kita berjaya dalam kerja kesempurnaan yang bersifat Kristian. "Isa berkata:

Matius 7,21 - ". Tidak semua orang yang mengatakan kepada saya, Tuhan, 'Tuhan akan masuk kerajaan syurga tetapi dia yang melakukan kehendak Bapa-Ku di syurga"

Apabila Paulus menyebut makanan duniawi, berkata:

2 Tesalonika 3,10 - Ketika kami bersama anda, kami memberi anda kaedah ini masih tidak berfungsi, tidak dia harus makan!

Peraturan yang sama berlaku kepada makanan rohani kita. Jika seseorang ingin mempunyai roti kehidupan yang abadi, sama ada beliau akan membuat usaha beliau.

Kita hidup dalam masa yang amat penting dan istimewa di negara kita. Kita perlu iman lebih daripada kita telah sebelum ini. Kita memerlukan mandat yang lebih kuat dari atas. Syaitan mempunyai segala kuasa saya untuk menang ke atas kita, mengetahui bahawa masa yang singkat dengan kegiatannya.

Paul menggeletar dan bimbang tentang keselamatan, dan kita perlu bimbang kurang untuk menawarkan peliharalah kami berhadapan saya? Kita mungkin akan melihat apa-apa dari kita yang bersedia untuk itu dan menunjukkan bahawa kita tidak layak untuk hidup kekal?

"Kita perlu menjaga sembahyang dan cemas cuba masuk melalui pintu yang sempit."

Ianya pasti bahawa ini teologi baru di mana mereka beroperasi, di mana adab, tingkah laku dan pembangunan watak tidak bermakna apa-apa. Anda dosa sehingga 'Isa datang dan keselamatan anda! Itulah apa yang syaitan mahu kita percaya. Kemudian, apabila Undang-undang Ahad menjadi soalan tegas akan membawa kepada menegaskan bahawa kita taat. Menurut teologi baru ini akan sikap kita kepada undang-undang bermakna apa-apa.

Pembelajaran "teologi baru" terletak pada hakikat bahawa untuk menerima hidup kekal, tiada sebarang syarat. Tetapi apa yang berkata kitab?

Matthew 19,16-24 - tiba-tiba datang kepadanya seorang lelaki dengan soalan: "Guru, apa kebaikan yang perlu saya lakukan untuk mempunyai hidup yang kekal?" Beliau berkata kepadanya: "?.. Kenapa saya soalan untuk kebaikan Hanya Satu adalah baik Tetapi jika anda ingin memasuki kehidupan, mematuhi perintah-perintah" "Yang mana" Dia bertanya. Isa menjawab: ". Jangan membunuh, tidak berzina, tidak mencuri, berbohong, menghormati bapa kamu, dan ibu 'dan' mengasihi sesama manusia seperti dirimu sendiri" "Itu semua aspek," kata lelaki muda. "Apa yang saya masih kurang?" Isa menjawab: "Jika engkau menjadi sempurna, pergi, menjual harta anda, dan memberikan kepada orang miskin, dan engkau akan beroleh harta di syurga Datang dan mengikuti saya.."

Lukas 10,25-28 - Dan tiba-tiba, salah satu penulis berdiri dan mahu cuba-Nya, "Guru, apa yang saya perlu lakukan untuk memperoleh hidup yang kekal?" Yesus berkata kepadanya: "Apa yang ditulis dalam undang-undang Bagaimana anda membaca?" Dia menjawab: "Kasihilah Tuhan Allahmu dengan hati semua anda, segenap jiwamu, dengan segenap kekuatanmu dan dengan segenap akal budimu, ' dan 'Kasihilah sesamamu manusia seperti dirimu sendiri. "" Baiklah kamu berkata, "Yesus berkata kepadanya. "Adakah ia dan anda akan hidup."

Roma 2, 6-8-13 - Dia "akan menyebabkan kepada setiap orang mengikut karya-karya beliau" - mereka yang sentiasa berbuat baik dan mencari kemuliaan, kehormatan dan keabadian, kehidupan kekal, orang-orang yang dalam mementingkan diri beliau, kebenaran dan enggan ikuti kejahatan, Namun, kemarahan ganjaran sengit .... sebelum Tuhan tidak benar, orang-orang yang mendengar undang-undang, tetapi mereka yang memenuhi undang-undang.

Ibrani 5, 8-9 - Walaupun dia adalah Anak Allah, dia telah belajar dari apa yang dialami, ketaatan. Setelah anda mencapai matlamat menjadi kepada semua yang taat kepadanya pengarang keselamatan kekal.

Dakwaan yang tidak meminta apa-apa syarat adalah palsu. Apabila Kanun datang kepada Kristus, berkata, Tuan, apa yang saya boleh lakukan untuk menerima hidup kekal? (Penyelamat itu berkata:. Hanya percaya dan anda akan disimpan) Penyelamat berkata: Apa yang ditulis dalam undang-undang, seperti yang anda baca?

Ajaran palsu yang kod tidak berbuat apa-apa, hanya percaya ini adalah deprecated! Hidup kekal diberikan kepada kita dengan syarat kepatuhan kepada undang-undang Tuhan!


Berkaitan artikel dari media - Ajaran palsu

Bekas Paus Yohanes Paulus II. akan dinyatakan kudus - Apa yang Alkitab?

316_vatikan.jpg Paus Benedict XVI saat menyetujui keputusan di mana pendahulunya Yohanes Paulus II. mengakui pelaksanaan keajaiban. Itu mungkin seorang paus bekas dibeatifikasi rasmi. Pengakuan keajaiban diperlukan untuk beatifikasi daripada Allahyarham. Yohanes Paulus ...
Ditambah: 18.01.2011
Display: 176085x

Paranormal pengalaman

66_nadprirozene_zazitky.jpg Adakah anda mempunyai pengalaman paranormal?Bergerak pulang lukisan, foto keluarga Allahyarham mereka? Adakah anda merasa bahawa anda mahu bercakap dengan kenalan yang tidak lagi antara hidup? Tidak tahu apa yang harus kupikirkan?Pasal ...
Ditambah: 11.08.2010
Display: 172922x

Indulgensi - kita boleh membeli atau mendapatkan keselamatan?

264_odpustky.jpg Kita dapat membeli atau mendapatkan keselamatan, pengampunan dosa untuk melawat tempat ziarah?Setiap dari anda tidak diragukan lagi mendengar kata kegemaran. Kami cuba membawa apa indulgensi ada dan yang benar-benar dapat mengampuni ...
Ditambah: 15.11.2010
Display: 157618x

Doktrin palsu keabadian jiwa

58_duch.jpg Ini benar-benar abadi jiwa, atau itu ilusi? Apa yang memberitahu kita ini dalam fikiran Alkitab?Banyak gereja telah mengambil doktrin pagan kematian. Mereka percaya bahawa selepas kematian hanyalah kehidupan bahawa jiwa adalah ...
Ditambah: 30.07.2010
Display: 192357x

Salah Age Mesias Baru dan Maitrea

280_jezis_vs_lucifer_1.jpg "New Age" dengan kata-kata ini, sejak tahun 1984 semakin ditemui di semua akhbar dan program berita. Kemanusiaan merindukan, kerana ini tidak lagi di bumi dengan kami terkini. Sesuatu harus terjadi. Alkitab ...
Ditambah: 26.11.2010
Display: 198459x

Ms.AmazingHope.net - Iman dan Amal - Injil lain?