Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Doa untuk pemulihan dan pencurahan Roh Kudus - 777

Saat kejadian di dunia

424_777prayer.jpg

Doa untuk pemulihan dan pencurahan Roh Kudus - 777

Ditambah: 08.05.2011
Display: 239846x
Topik: Saat kejadian di dunia
PrintTisk

Gereja Perjanjian Baru sangat dipengaruhi dunia dengan kabar baik injil dalam satu generasi. Dipenuhi dengan Roh Kudus orang percaya Perjanjian Baru yang hadir untuk berkongsi kebenaran dari mesej yang telah disalibkan dan bangkit Tuhan dengan ratusan ribu orang. Dalam menghadapi kendala dapat diatasi, orang percaya ini memberitakan Injil berdoa sampai ke ujung bumi. Ini akan berlaku lagi di beberapa tempat hal ini terjadi sekarang. Anda boleh menjadi sebahagian dari sesuatu yang besar bagi Tuhan.

Kemas kini adalah sebuah pengalaman baru dengan Yesus. Ini tentang apa yang anda lakukan dalam kehidupan peribadi anda, dalam perkahwinan anda dan anak anda. Reviving kita dari sebuah doa yang tulus bersemangat untuk misi. Pada halaman ini anda memberitakan, bacaan liturgi, sumber daya spiritual, panduan doa syafaat, dan berbagai macam idea dan bahan untuk membuat anda dan gereja tempatan anda untuk pembaharuan rohani. Berhubung dengan berjuta-juta ahli di seluruh dunia yang merindukan pencurahan Roh Kudus Allah dan penyelesaian pekerjaan di lapangan.

Nubuat tentang Akhir Waktu dalam Wahyu meramalkan yang akan diulang Pentakosta, Roh Kudus akan dituangkan ke dalam hujan kedua yang kuat. Bumi akan memancarkan kemuliaan Allah. Urgensi waktu kita mengharuskan kita untuk mencari Tuhan menjanjikan kuasa Roh Kudus untuk menyelesaikan pekerjaan-Nya di bumi pada generasi ini.

Ketika anda membaca halaman ini mungkin hidup anda dipenuhi dengan Roh-Nya, dan anda mempunyai keinginan yang lebih besar untuk mengambil kuasa Roh Kudus dan bersaksi untuknya di akhir generasi ini.

http://www.revivalandreformation.org/

Pada sesi terakhir dari Persidangan Umum Gereja Advent Hari Ketujuh dengan wakil dari gereja-gereja seluruh dunia memilih untuk kebangunan rohani dan pembaharuan rohani sebagai panggilan clarion untuk umat Allah sebelum kedatangan Yesus Kristus.

Dokumen ini mengandungi kenyataan ini: "Kami menyeru kepada seluruh ahli Gereja untuk bersatu dengan para pemimpin gereja dan berjuta-juta Advent Hari Ketujuh lain dalam mencari hubungan yang lebih dalam dengan Yesus dan pencurahan Roh Kudus untuk setiap 7:00 ... pagi atau sore hari, tujuh hari seminggu Bumi ini merupakan panggilan yang mendesak membentang doa mendalamnya Ini adalah panggilan untuk menyerahkan diri lengkap kepada Yesus dan kuasa pengalaman yang mengubah hidup Roh Kudus, yang Tuhan kita ingin memberikan "tambah Wilson: "Keinginan hati kita, kita melihat bahawa pemulihan mengambil terus dalam Gereja ini. ini mesej untuk kita semua."

"Tuhan mahu menyelesaikan pekerjaan ini," kata Ted Wilson, NC, Presiden Gereja Advent selama pertemuan. "Dia ingin mencurahkan Roh Kudus dalam jumlah yang tidak terhad." Menurut dokumen diluluskan, "kurnia yang dijanjikan Allah" Advent mempunyai cabaran yang unik:. "Gereja mempunyai laju pertumbuhan yang sama seperti pertumbuhan penduduk global Bangga penilaian kami saat penginjilan kesan dari dunia mengarah pada kesimpulan bahawa jika tidak ada perubahan dramatik selesai surgawi peranan dalam generasi ini Walaupun usaha terbaik kami, semua rencana kami, strategi dan sumber daya tidak dapat menyelesaikan tugas kemuliaan Allah di Bumi "Dokumen itu menambah:" .. Tidak ada yang lebih penting daripada pengetahuan tentang Yesus dan janjinya untuk mencari pencurahan Roh Kudus dalam kuasa mandat Latter Rain Injil untuk memenuhi. "

Pemulihan dan pemulihan harus mempunyai tempat mereka, kata dokumen-dokumen. Menurut petikan dari Ellen G. White, pengasas gerakan perintis ini, dalam The Advent Review dan Sabat Herald, 25 Februari 1902, menyatakan: "Dalam memperbaharui bererti kemas kini hidup rohani, fikiran dan hati, suatu kebangkitan spiritual dari kematian Rehabilitasi bererti. REORGANISASI, perubahan dalam berfikir dan teori, kebiasaan dan mod operasi. keadilan Memulihkan tidak akan membawa buah yang baik, kecuali dikaitkan dengan kebangkitan Roh.

1 Asingkan diri anda dengan banyak hari masa untuk persekutuan dengan Kristus melalui doa dan belajar Alkitab.

2 Dalam pertemuan-pertemuan peribadi, telefon atau melalui doa hidup komuniti internet global ", 777 mana Advent Hari ketujuh, 7 hari seminggu, berdoa pada pagi atau sore hari 7 untuk pencurahan kehadiran dan kuasa Roh Kudus." rantai doa tulus orang yang percaya harus membentang oleh dunia ... doa-doa Roh Kudus "(EGW, RH, 1 Mac 1907).

3 Asingkan dari Sabtu pertama pada suku tahun, sebagai hari doa dan puasa untuk sebuah gereja di seluruh dunia.

4 Tugas Sabtu sekolah Alkitab selama perkhidmatan gereja untuk membincangkan dengan fokus pada kebangkitan dan reformasi Gereja. Gereja tidak akan menghasilkan buah yang baik, kecuali berkaitan rapat dengan Roh Kudus. Kami percaya bahawa inisiatif global boleh membawa Gereja di negara-negara buah mereka.

Salah satu pertanyaan terbesar yang dihadapi gereja-gereja adalah Advent Hari Ketujuh: Apakah kita bersedia untuk keluar dari zon keselesaan kita, bahawa Allah akan melakukan apa yang diperlukan untuk mempersiapkan setiap orang untuk kebangunan rohani peribadi yang nyata, untuk menukar atau reformasi dalam hidup kita , kita masih lebih seperti Yesus, dan mengambil hujan terkini? Semua ini hanya melalui kuasa Roh Kudus. Jawaban atas pertanyaan ini adalah pilihan anda dan pilihan saya. Seperti kita semua tahu, Allah tidak akan memaksa kita untuk mematuhi kehendak-Nya. Dia mengajak, menyokong, dan memohon dengan kami dalam menanggapi saran dan keinginan. Selama beberapa bulan terakhir, panggilan untuk kemas kini dan reformasi Gereja masuk ke dunia melalui para pemimpin gereja-gereja kami. Apa reaksi anda?

Lebih dari 100 tahun yang lalu, Ellen White, seorang hamba Tuhan berkata, "pemulihan kesalehan yang benar di antara kita adalah yang terbesar dan paling mendesak dari semua keperluan kita ini harus kerja pertama kami pada apa yang kita inginkan .." (RH, 22 Mac 1887).

Model Gereja Apostolik, yang dipersiapkan untuk pencurahan Roh Kudus adalah dengan kami hari ini. Sebelum Yesus meninggalkan, ia memberitahu murid-muridnya untuk mengambil kekuatan untuk mencapai misi yang diberikan kepada mereka.

Dalam Lukas 24,49 - berkata: "Lihatlah, aku berjanji Aku akan mencurahkan Bapa-Nya Tinggal di bandar, tetapi sampai anda berpakaian dengan kuasa dari tempat tinggi .."

Kisah Para Rasul 1,5,8 - Yohanes membaptis dengan air, tetapi anda akan segera dibaptis dengan Roh Kudus. "Tapi saya menerima Roh Kudus turun ke atas kamu dan kamu akan menjadi saksi-Ku di Yerusalem, seluruh Yudea, di Samaria, dan sampai ke hujung dunia."

Yesus berkata kepada murid-muridnya untuk kembali ke Baitulmuqaddis dan menunggu kekuatan yang mereka datang dari Bapa. Waktu menunggu sekitar 10 hari, tetapi tidak meletakkan kaki mereka dan menunggu di lesu. Itu adalah masa yang agak mendedah latihan. Lukas memberi kita wawasan yang cepat ke apa yang berlaku.

Kisah Para Rasul 1.14 - semua dalam satu sesuai mengabdikan diri untuk berdoa, bersama-sama dengan perempuan dan dengan Yesus 'ibu Maria dan saudara-saudaranya.

Kisah 2:1-4 - Ketika hari Pentakosta tiba, mereka semua bersama-sama. Tiba-tiba terdengar suara dari langit seperti angin kencang runtuh, dan mengisi seluruh rumah tempat mereka duduk. Muncul kepada mereka lidah sebagai api, yang bubar dan berehat pada masing-masing. Semua dipenuhi dengan Roh Kudus dan mulai berbicara dengan bahasa lain sebagai Roh memberi mereka kata-kata.

Ellen White menjelaskan semua pengalaman ini:. "Apakah itu, mengaku dan meninggalkan dosa-dosa melalui doa yang serius dan dedikasi kepada Allah bahawa para murid pertama mempersiapkan pencurahan Roh Kudus pada hari Pentakosta Pekerjaan yang sama, hanya lebih begitu, harus dilakukan sekarang "(TM, hal 507) ..

Kami perintah. Dia sedang menunggu untuk mencurahkan Roh-Nya atas orang sisa-Nya untuk membolehkan mereka untuk menyelesaikan pekerjaan memberitakan mesej daripada tiga malaikat. Apakah jenis pekerjaan yang kita lakukan? Kita diberitahu - untuk mengakui dosa-dosa mereka, meninggalkan dosa, benar-benar berdoa dan mendedikasikan diri kepada Tuhan!


Berkaitan artikel dari media - Saat kejadian di dunia

Super suria badai pada tahun 2013

163_solarni_super_boure.jpg Super badai matahari akan mengancam infrastruktur Bumi pada tahun 2013Pada tahun 2013, terancam dalam aktiviti matahari yang kuat Bumi NASA, yang menghasilkan badai matahari super dapat melumpuhkan baik satelit komunikasi dan ...
Ditambah: 06.10.2010
Display: 206626x

Bekas Paus Yohanes Paulus II. akan dinyatakan kudus - Apa yang Alkitab?

316_vatikan.jpg Paus Benedict XVI saat menyetujui keputusan di mana pendahulunya Yohanes Paulus II. mengakui pelaksanaan keajaiban. Itu mungkin seorang paus bekas dibeatifikasi rasmi. Pengakuan keajaiban diperlukan untuk beatifikasi daripada Allahyarham. Yohanes Paulus ...
Ditambah: 18.01.2011
Display: 181283x

Datang satu krisis kewangan yang utama adalah tidak dapat dielakkan

478_graf-down.jpg Seluruh dunia berhadapan dengan masalah yang semakin kewangan yang lebih besar. Ramai orang mula sedar bahawa ini lingkaran setan hutang awam yang besar tidak membawa jalan keluar. Ia hanya menunggu masa ...
Ditambah: 13.09.2011
Display: 196776x

Mesianik Yahudi

164_izrael_vlajka.jpg Mesianik Yahudi - memenuhi nubuatanSelain berbagai denominasi Kristian yang ada di Israel dan gerakan yang disebut "Yahudi Mesianik". Orang-orang ini biasanya datang dari keluarga Yahudi, tetapi percaya pada Yesus sebagai Mesias ...
Ditambah: 06.10.2010
Display: 263486x

Kelaparan di dunia

158_hladomor_ve_svete.jpg PBB: Jumlah kelaparan di dunia melebihi satu bilion dan kerana krisis ekonomiKombinasi krisis makanan dan ekonomi telah menyebabkan jumlah kelaparan di dunia melebihi satu bilion. Dibandingkan tahun lalu jumlahnya meningkat sebanyak ...
Ditambah: 01.10.2010
Display: 364020x

Ms.AmazingHope.net - Doa untuk pemulihan dan pencurahan Roh Kudus - 777