Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

China penginjilan seluruh dunia - gerakan (kembali ke Baitulmuqaddis)

Saat kejadian di dunia

284_china_globus_vlajka.jpg

China penginjilan seluruh dunia - gerakan (kembali ke Baitulmuqaddis)

Ditambah: 06.12.2010
Display: 190261x
Topik: Saat kejadian di dunia
PrintTisk

Untuk visi Jerusalem Kembali ke ribu orang China yang bersedia untuk mati. Setidaknya kita harus mencari tahu mengapa. Napoleon pernah berkata: "Ketika China bergerak, itu mengubah wajah dunia." Saat ini, kata-kata menjadi berkat kenyataan dengan visi spiritual yang kuat dari Gereja China: Delegasi 100.000 mubaligh di sempadan China, untuk menyelesaikan Amanat Agung, bahkan sebelum mata generasi sekarang!

Joel 3,11-12 - Datang ke sini, semua orang! Mengumpulkan sekitar! Bawa sana, Tuhan, pahlawan saya! Biarkan saja orang bangun dan datang lembah Josafat, kerana di sana saya duduk untuk menghakimi semua bangsa-bangsa di daerah tersebut.

Perkara pertama yang saya sedari ialah bahawa Kembali ke Baitulmuqaddis tidak bererti bahawa China ingin buru-buru ke Baitulmuqaddis dengan Injil. Dan Kembali ke visi Baitulmuqaddis bukan semacam teori kiamat. Gereja Cina tidak benar-benar berniat untuk menyerang Israel, dan membawa kedatangan Kristus. Sebaliknya, itu adalah panggilan Tuhan untuk gereja Cina untuk mewartakan Injil dan membentuk komunitas orang percaya di semua negara, bandar, kampung dan semua kumpulan etnik antara China dan Baitulmuqaddis. Ini jelas tugas yang kecil. Untuk antara mereka tiga benteng rohani yang terbesar yang belum ditaklukkan oleh Injil: raksasa Islam, Buddha dan Hindu.

Dalam beberapa tahun terakhir banyak orang Kristian telah mendengar dari tetingkap 10/40, yang bermaksud wilayah berbaring di antara 10 ° dan 40 ° lintang utara. Semua lima puluh negara, yang terletak di sini, sekurang-kurangnya di antara bangsa-bangsa Kristian di dunia. Hidup lebih dari 90% orang, yang lebih dari 5000 suku etnolinguistic dan kumpulan yang telah dipengaruhi oleh Injil.

Walaupun hanya sedikit orang Kristian China mengetahui konsep tetingkap 40/70, visi mereka adalah untuk membawa mesej yang baik bagi bangsa-bangsa yang masih begitu lama dalam kegelapan rohani.

Lelaki yang berdiri di belakang buku ini adalah tiga pemimpin gereja rumah: saudara Jun, Shu Jongze dan Enoch Wang. Ketiga lelaki Gereja China terkenal, dan dua daripada mereka bahkan tinggal di luar China, untuk mempersiapkan mubaligh untuk visi Kembali ke Baitulmuqaddis dan meringankan mereka bekerja.

Orang-orang ini Allah berbicara dari pengalaman peribadi. Untuk iman mereka bersama-sama menghabiskan hampir empat puluh tahun di penjara dan penderitaan kerana mereka telah belajar banyak tentang apa yang Tuhan dan bagaimana cara kerjanya. Saya tahu bahawa mereka mewakili pandangan ratusan pemimpin gereja rumah, dan aku mendapat kehormatan untuk menemui mereka.

Dalam membaca laman-laman ini, perlu diketahui bahawa gerakan Kembali ke Baitulmuqaddis, bukan hanya ingin sedikit orang Kristian fanatik. Ini adalah sesuatu yang sudah terjadi. Kumpulan pertama dari tiga puluh sembilan mubaligh Cina meninggalkan China pada bulan Mac 2000 negara-negara Buddhis tetangga. Mereka adalah sungai kecil, yang bentara banjir datang. Beberapa di dunia tahu tentang kejadian ini, tapi jalan mereka adalah hasil dari bertahun-tahun doa dan perancangan. Hari itu, China telah sekali lagi menjadi peserta aktif dalam misi global.

Hari ini mereka bekerja di luar China, beratus-ratus mubaligh Cina - di Timur Tengah, Afrika Utara, Asia Tengah, India dan Asia Selatan. Ribuan lebih dalam latihan untuk belajar bahasa seperti bahasa Arab dan bahasa Inggeris, sehingga dapat digunakan di ladang misi.

Dibandingkan dengan kaedah konvensional misi Barat adalah para pekerja tidak terampil. Tak satu pun dari mereka tidak menghadiri sekolah Alkitab dan kebanyakan dari mereka mungkin akan berfikir bahawa tahap teologi terletak di suatu tempat di termometer. Namun, mereka menerima pendidikan dari Allah, yang lebih penting daripada apa yang dapat dipelajari di kelas: pelajaran di tengah penderitaan berdasarkan pengalaman. Saudaraku Jun, salah satu pemimpin gerakan kembali ke Baitulmuqaddis, dengan mengatakan:

"Pengunjung Barat yang datang ke China, kadang-kadang meminta pemimpin gereja-gereja bawah tanah, yang menghadiri seminar humor,. Tapi dengan jawapan nada serius yang kita telah bertahun-tahun latihan di sekolah Alkitab, keheningan peribadi Roh Kudus (di penjara).

teman Barat kadang-kadang kami tidak mengerti, minta lebih: "Apakah jenis bahan sekolah menggunakan Alkitab?" Lalu aku berkata: "bahan ajar kami adalah satu-satunya rantai di kaki mereka, yang kita terikat, dan sebuah cambuk kulit, yang mengalahkan kita.

Dalam lokakarya penjara, kami belajar banyak tentang Tuhan nilai, apa yang kita tidak akan menemukan dari buku apapun. Kita mengenal Allah lebih dalam. Kita tahu kasih sayang-Nya dan kesetiaan, kita telah menunjukkan. "

Ketika pertemuan di China untuk membuat koleksi gereja, orang mendapati bahawa mereka telah hampir tidak ada di dalamnya untuk memberi. Oleh kerana itu, aku benar-benar naik ke keranjang dan tanpa syarat menawarkan diri sebagai mangsa yang hidup kepada Tuhan.

Gereja Cina tidak hadir rencananya untuk belajar untuk menunggu Tuhan dan mendengar Arahan, sebelum bergerak maju. Orang-orang ini dan wanita, yang mengenal Allah, kemahakuasaan dan anugerah yang tak tertandingi. Tidak berpusat di dunia dengan mesej, mereka hidup dalam mesej mereka sendiri. Di mata dunia tidak lain hanyalah di tangan Tuhan panah tajam.

Bagaimana Kembali ke visi Baitulmuqaddis berkembang, anda boleh mendengar berita tentang Muslim, Hindu dan Buddha, yang datang kepada Kristus di tempat-tempat Kristian telah lama berjuang untuk mencapai pengaruh. Ketika anda melihat ini, jangan kewalahan oleh orang Kristian China, adalah orang berdosa diselamatkan oleh kasih kurnia dan tidak sesuai perhatian. Sebaliknya bersukacita atas hikmat Allah dan kemegahan rencananya.

1 Korintus 1.25 - Untuk kebodohan Tuhan adalah lebih bijaksana daripada lelaki, dan kelemahan Allah lebih kuat daripada lelaki.

Saya berharap anda sendiri akan diminta dan didorong oleh visi Kembali ke Baitulmuqaddis, yang anda bergabung dalam doa dan membawa kepada pemenuhan Amanat Agung, yang akan berlangsung sehingga mereka membayar kata-kata dunia ini, mengambil Tuhan kita dan Kristus-Nya , dan ia akan memerintah untuk selamanya. Wahyu Yohanes 11.15

Berikut ini adalah penulis saudara China, Paulus Hattaway adalah interpreter mereka.

Tapi anda mendapatkan kuasa Roh Kudus turun ke atas kamu, dan kamu akan menjadi saksi-Ku di Yerusalem dan di seluruh Yudea dan Samaria dan sampai ke ujung bumi. (Kisah Para Rasul 1:8)

Ketika membaca ayat ini kita memahami apa kata-kata bermakna "sampai ke ujung bumi." Cara mereka ditulis, membangkitkan hampir idea bahawa bumi ini datar, dan Kristian dapat mencapai akhir, di mana anda boleh menukik tepat di alam semesta. Kami berdoa dan berfikir tentang hal itu, mintalah Allah untuk menunjukkan kepada kita apa yang anda fikirkan.

Dan Allah telah secara berperingkat membuka matanya untuk memahami bahawa pemikiran penyebaran Injil di seluruh dunia. Apabila Yesus memberikan janji ini, hanya berdiri di Bukit Zaitun di luar Yerusalem (Kis 1:12). Gunung ini terletak di sebelah timur Kota Lama dan puncaknya adalah sekitar 60 meter lebih tinggi dari kompleks candi. Apabila Yesus berkata kepada murid-Nya kata-kata yang kita baca dalam Kisah Para Rasul 1,8, menatap ke bawah di bandar dan kata-katanya menyarankan pindah alam: anda akan menjadi saksi-Ku di Yerusalem, kota (yang berdiri di atas), di seluruh Yudea (daerah barat dan barat laut dari Yerusalem), Samaria (utara wilayah Yudea), sampai ke ujung bumi.

Ada kemungkinan bahawa para murid Yesus menunjukkan bagaimana untuk menyebarkan Injil? Bahawa api membakar di Jerusalem dan menyebar ke barat dan utara bandar dan kemudian menyeberangi sempadan ke negara-negara kafir, di mana nama Tuhan belum diketahui?

Tuhan menolong gereja menyebarkan Injil bangsa-bangsa lain. Dan Yerusalem dipilih lokasi (sempurna - di persimpangan Asia, Eropah dan Afrika Beginilah firman Tuhan ALLAH:. "Ini adalah Baitulmuqaddis Aku meletakkannya ke tengah bangsa-bangsa dan negara-negara sekitarnya .." (Yehezkiel 05:05 )

Kitab Kisah Para Rasul kita menjelaskan bahawa persis mengikuti menyebarkan Injil. Setelah Roh Kudus berkuasa, Peter mengangkat suaranya dan ditangani orang banyak itu: orang Yehuda dan semua yang diam di Yerusalem ... (Kisah 2:14) Roh Kudus mengurapi Petrus dan memberinya kuasa seperti bahawa mereka yang menerima firman-Nya, telah dibaptis dan ditambah kepada mereka bahawa hari sekitar tiga ribu jiwa (Kis 2:41).

Itu saat yang menakjubkan dalam sejarah! Celebrity Injil Yesus Kristus baru saja memulakan perjalanan yang panjang dan memberkati seluruh dunia. Sama seperti setiap orang tua ingin berada di sana ketika anaknya diuji langkah pertama, mengawasi semua malaikat dan seluruh langit. Pelancaran roket gereja hari pertama membawa keselamatan dan kehidupan daripada tiga ribu orang, berbanding dengan peruntukan Perjanjian Lama, hari pertama membawa tiga ribu kematian (Kel 32,27-28).

Mereka yang mematuhi Arahan Tuhan Yesus melakukan pekerjaan yang besar sebagai titik pertama: Baitulmuqaddis. Memang, setelah semua, akan Paus mengeluh bahawa pengikut Yesus bahawa ajarannya telah mengisi seluruh Jerusalem (Kis 5:28). Selama minggu-minggu berikutnya, seperti Alkitab, penyebaran Firman Allah dan jumlah murid di Yerusalem tumbuh sangat. Terlalu banyak imam diadopsi iman. (Kisah Para Rasul 6:7)

Nampaknya salah satu ciri-ciri malang Kristian adalah bahawa jika pekerjaan berjaya, kita akan berhenti dan menikmati kejayaannya. Injil makan Jerusalem, para murid lupa mata yang lain Amanat Agung. Oleh kerana itu Allah, untuk mengingatkan mereka, dihantar penganiayaan! Hari itu ia menjadi martir Stephen pertama - Saul diluluskan, bahawa Stephen dibunuh. Kemudian mulai penganiayaan keras dari Gereja Baitulmuqaddis, semua kecuali Rasul bertebaran selepas Yudea dan Samaria (Kisah 8:1).

Sisa daripada kitab Kisah Para Rasul menggambarkan bagaimana Injil tersebar di seluruh empayar Rom ke Rom itu sendiri dan di sekitar Laut Mediterranean. Tuhan cinta, tapi tegas membantu gereja untuk memenuhi pesanan anda. Dan tak lama setelah orang-orang Yahudi berkata tentang Paulus dan Silas sebagai berikut: Mereka yang berpaling dunia juga datang untuk kita ... (Kisah Para Rasul 17.6)

Diisi dengan kata bahawa Yesus berkata dalam Lukas 24,46-48: Jadi ada tertulis bahawa Kristus harus menderita dan bangkit pada hari ketiga dari antara orang mati, namanya akan memberitakan pertobatan untuk pengampunan dosa untuk segala bangsa, mulai dari Yerusalem . Kamu adalah saksi.

Ketika kita berfikir tentang bagaimana penyebaran Injil di seluruh dunia, kita telah melihat secara keseluruhan, dengan api merebak ke arah barat. Dari Eropah selatan ke pusat, utara dan barat. Api juga menyebar ke Mediterranean di Afrika Utara, di mana mereka lahir beberapa pemimpin terbesar Kristian awal, seperti juga Agustinus (yang berasal dari wilayah Algeria sekarang) dan Tertullian (155-220 AD., Berasal dari Tunis ). Dan Tertullian kenyataan yang mengatakan para pemimpin politik, termasuk orang Kristian Cina masih berbunyi:

"Ikut saja penuh semangat, pemimpin yang baik, orang akan menghargai anda ketika anda mengorbankan Kristian Jika anda ingin begitu banyak,. Membunuh kami, menyeksa kami menghukum kita, menghancurkan kita dalam debu dan ketidakadilan anda akan menjadi bukti bahawa kita tidak bersalah. Namun , tidak bermanfaat bagi anda kekejaman, kerana ia hampir cabaran bagi kita. Semakin kita mempunyai kondensasi, nombor kami semakin meningkat, darah orang Kristian adalah benih. "

Orang-orang Cina tahu apa ertinya Tertullian. Dan kerajaan mencapai pandangan yang sama sebagai Gereja dalam negeri, seperti Mesir, ketika mereka melihat bangsa Israel di penangkaran mereka: Walaupun Jugal, didarab dan didarabkan lebih lanjut, sehingga Israel ketakutan. (Keluaran 1:12)

Banyak kesaksian berbicara tentang kebangkitan kuat yang bermula di tempat-tempat menumpahkan darah orang Kristian. Dan di banyak tempat kesulitan seperti itu, anak-anak Allah harus menderita dan berdarah, dari kekuasaan iblis rosak, dan orang mungkin melihat cahaya Injil.

Injil telah merebak ke Afrika tengah dan selatan, Amerika, ribuan pulau di Pasifik Selatan, Australia, New Zealand dan sebahagian Asia, pantai Pasifik. Pada awal abad kedua puluh bermula dengan bangun di Korea, Filipina, China selatan dan Asia Tenggara.

Undang-undang telah menjadi sebuah kebangkitan gereja rumah China sekitar tiga puluh tahun yang lalu. Tiba-tiba kita mendapati bahawa kita berada di garis depan api berkat Tuhan, puluhan orang datang kepada Kristus. Penemuan lain adalah bahawa sebahagian besar belum terjangkau dengan Injil, terletak di sebelah selatan dan barat China.

Kami percaya bahawa Allah telah memberi kita tanggung jawab nyata yang kita ambil api dari mezbah dan menyelesaikan Amanat Agung untuk membawa sisa bangsa Inggeris dan negara-negara di Asia, Timur Tengah dan Afrika Utara muslim. Dan ketika itu terjadi, kami percaya bahawa Tuhan Yesus Kristus akan kembali untuk pengantinnya, menurut Kitab Suci, dan kemudian kita tinggal, yang akan melihatnya, bersama-sama dengan mereka terjebak dalam awan untuk bertemu dengan Tuhan. Dan kemudian kita akan dengan Tuhan selamanya. Kata-kata ini, keselesaan antara satu sama lain. 1 Tesalonika 4,17-18

Kami juga percaya bahawa tempat paling jauh dari Yerusalem untuk mendapatkan Injil, adalah tempat semuanya bermula - Baitulmuqaddis sendiri! Ketika Injil selesai perjalanan di seluruh dunia, Tuhan Yesus akan kembali! Bumi akan diisi dengan pengetahuan dari Tuhan kemuliaan, sebagai penutup air laut. (Habakuk 2:14) Oleh kerana itu, istilah "Kembali ke Baitulmuqaddis" menurut visi misioner Gereja China.

Diambil dari buku: "Kembali ke Baitulmuqaddis Dipanggil untuk memenuhi Amanat Agung - Paul Hattaway


Berkaitan artikel dari media - Saat kejadian di dunia

Kematian misteri haiwan di seluruh dunia

396_uhyn_ryby.jpg Sejak akhir tahun lalu, ada kematian misteri spesies yang berbeza di seluruh dunia. Mereka mati mendadak dalam jumlah yang besar dan tanpa alasan jelas. Penyebabnya masih belum majoriti tidak ada jejak. ...
Ditambah: 24.03.2011
Display: 252780x

Secara dramatis meningkatkan jumlah gempa bumi!

392_katastrofykont.jpg Terus meningkatnya jumlah gempa di seluruh negeri. Banyak orang melihat perubahan dan kelainan alam dan mula menyedari bahawa tidak semua adalah dalam rangka. Mereka menyedari sesuatu yang terjadi, apa yang sejarah ...
Ditambah: 11.03.2011
Display: 307653x

Kelaparan di dunia

158_hladomor_ve_svete.jpg PBB: Jumlah kelaparan di dunia melebihi satu bilion dan kerana krisis ekonomiKombinasi krisis makanan dan ekonomi telah menyebabkan jumlah kelaparan di dunia melebihi satu bilion. Dibandingkan tahun lalu jumlahnya meningkat sebanyak ...
Ditambah: 01.10.2010
Display: 364020x

Doa untuk pemulihan dan pencurahan Roh Kudus - 777

424_777prayer.jpg Gereja Perjanjian Baru sangat dipengaruhi dunia dengan kabar baik injil dalam satu generasi. Dipenuhi dengan Roh Kudus orang percaya Perjanjian Baru yang hadir untuk berkongsi kebenaran dari mesej yang telah disalibkan ...
Ditambah: 08.05.2011
Display: 239845x

Mengapa penampakan supranatural meningkat di seluruh dunia?

355_ufo_china.jpg Eskalasi dunia luas pengalaman pelbagai paranormal, fenomena dan spiritualisme. Tidak ada keraguan bahawa mereka tidak fiksyen, tapi fakta bahawa orang tidak mampu menjelaskan. Beberapa dari mereka mengambil tempat dan media dan ...
Ditambah: 15.02.2011
Display: 237574x

Ms.AmazingHope.net - China penginjilan seluruh dunia - gerakan (kembali ke Baitulmuqaddis)