Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Cara untuk mendengar suara Tuhan

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg

Cara untuk mendengar suara Tuhan

Ditambah: 29.09.2010
Display: 296885x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Belajar untuk mendengar suara Tuhan

Sayang Penyelamat kita sedang menunggu untuk itu untuk membuka pintu hati anda dan mengatakan bahawa kami tinggal. Yesus berkata: "Lihatlah, Aku berdiri di muka pintu dan mengetuk Jika ada yang mendengar suara-Ku dan membukakan pintu, Aku akan dia makan dengan dia dan dia dengan saya." (Wahyu 3:20) hidup kami adalah perjuangan terus-menerus, kita berjuang melawan kekuasaan dan kekuatan jahat, dan melawan musuh-musuh rohani yang tidak pernah tidur. Kita perlu untuk melawan godaan dan mengalahkan mereka sehingga Kristus teratasi. Ketika hati kita untuk Yesus masuk bilik, tenang dan pesakit bahkan di ujian terberat.

Allah berbicara dengan cara yang berbeza

Ada tiga cara di mana Tuhan menyatakan kehendak-Nya untuk memimpin kita dan menyesuaikan diri dengan keputusan yang berbeza. Bagaimana kita boleh mengenali suaranya dari suara asing? Bagaimana anda membezakan suara gembala palsu? Tuhan menyatakan kehendak-Nya dalam Firman-Nya, Kitab Suci. Suaranya juga mendedahkan dalam pekerjaan takdir-Nya, kita mengakui bahawa suara, jika tidak jiwanya berpaling dari dia dengan pergi setelah cara mereka sendiri, kita bertindak sesuai dengan kehendak mereka sendiri dan tidak mengikuti bisikan hati suci, selama indera kita tidak begitu bingung yang sudah tidak mengenal kepentingan abadi, dan suara Syaitan tidak bertopeng, sehingga kita menerimanya sebagai suara Tuhan.

Kitab Suci adalah suara Tuhan

Orang-orang yang datang untuk mendengar kebenaran, dan keuntungan yang Roh Kudus harus menerima Kitab Suci sebagai suara Tuhan, tidak mempunyai alasan untuk kehidupan rohani mereka dalam pengerdilan itu. Dengan menerapkan kemahiran untuk disumbangkan kepada Tuhan setiap hari untuk belajar dan menerima semangat renungan harian dan kuasa. Juga kita kenal dengan Sang Pencipta melalui penciptaan. Buku tentang alam adalah buku teks besar. Kami menggunakannya bersama-sama dengan Kitab Suci, ketika orang lain menceritakan tentang watak Allah. Ketika kita berfikir tentang tindakan Tuhan mempengaruhi fikiran kita adalah Roh Kudus.

Allah berbicara dan suara tugas dan hati nurani

Tuhan tidak menolak untuk memberikan Roh Kudus-Nya kepada mereka yang memintanya. Ketika kepedihan hati nurani akan, mengapa tidak untuk mendengar mereka dan mengabaikan suara Roh Allah? Setiap ragu-ragu dan menunggu untuk mendapatkan lebih banyak dan lebih ke titik di mana akan semakin sukar bagi kita untuk menerima cahaya surgawi, sampai tampaknya tidak mungkin akan terpengaruh oleh permintaan dan peringatan.

Jika kita membezakan suara Tuhan, itu memerlukan perhatian serius. Kita harus menolak kecenderungan sendiri, dan mengalahkan mereka untuk mendengar suara hati nurani tanpa kelewatan atau alasan untuk panggilan-Nya tidak berhenti dan tidak merampas up akan kita sendiri dan perilaku naluriah. Firman Tuhan datang kepada kita semua yang telah gagal untuk menolak Roh-Nya bahawa kita tidak mahu mendengar dan mendengar. Suara ini berbicara tentang sebuah nasihat, peringatan dan pembetulan. Ini adalah mesej Tuhan, cahaya rakyat. Jika anda menunggu untuk panggilan keras atau peluang yang lebih baik, lampu kita dapat ditarik dan kami meninggalkan dalam gelap.

Panggil Roh diabaikan hari ini kerana nafsu mereka sendiri dan kecenderungan dalam arah yang bertentangan dan besok memimpin mungkin tidak lagi mempunyai kekuatan untuk meyakinkan orang, atau bahkan tidak ada roh manusia tidak dapat melihat. Berfikir jantung, bibir dan kata-kata setiap perbuatan kehidupan akan memberikan sumbangan nilai hidup kita, jika anda pernah menyedari kehadiran Allah. Bahasa jantung harus: "Allah ada di sini." Kemudian hidup murni, watak bersih dan jiwa kepada Allah terus ditinggikan.

Tuhan menasihati kita bahawa kita masuk ke biliknya, dan tenang melayari hatinya sendiri, mendengar suara kebenaran dan hati nurani. Tidak ada yang masuk sejelas doa diri dalam pengasingan.

Allah berbicara melalui perantara manusia

Melalui Nabi Yesaya, Tuhan berkata: "Dengar dan mendengar suara-Ku, hati-hati menonton dan mendengar pidato saya." (Yesaya 28,23)

Penebus kita menghantar utusan-Nya, untuk membawa mesej kepada orang-orang. Tetapi banyak yang enggan untuk menerimanya. Roh Kudus adalah menunggu untuk jantung melunak dan dijinakkan, tetapi dia tidak bersedia membuka pintu dan membiarkan Kristus kerana takut bahawa sesuatu yang mungkin tuntutan. Dan mengapa Yesus dari Nazareth berlalu. Dia ingin memberikan berkat yang berlimpah kasih karunia, tetapi ia enggan untuk menerimanya. Namun, kerana Roh Kudus tidak datang sehingga orang pujian dan dibina di atas teori-teori palsu mereka, tetapi untuk menghukum dunia kerana dosa-dosanya, self-kebenaran dan mahkamah mereka sendiri, banyak yang berpaling dari dia. Tidak bersedia untuk membiarkan dirinya menarik jubah keadilan itu sendiri. Mereka tidak mahu menukar kebenaran mereka sendiri, yang benar-benar sebuah ketidakadilan, keadilan Kristus, yang murni, kebenaran murni.

Roh Kudus tidak memuji sesiapa pun atau menyebabkan seseorang pun di bawah nasihat. Mortal, orang berdosa yang tidak pada Roh Kudus menyelaraskan untuk tujuannya. Ia telah datang sebagai orang memarahi, apakah melalui perantara manusia, yang Allah telah dipilih, maka itu adalah untuk semua orang untuk mendengar suaranya dan mendengar.

Namun, kerana Roh Kudus tidak datang sehingga orang pujian dan dibina di atas teori-teori palsu mereka, tetapi untuk menghukum dunia kerana dosa-dosanya, self-kebenaran dan mahkamah mereka sendiri, banyak yang berpaling dari dia. Tidak bersedia untuk membiarkan dirinya menarik jubah keadilan itu sendiri. Mereka tidak mahu menukar kebenaran mereka sendiri, yang benar-benar sebuah ketidakadilan, keadilan Kristus, yang murni, kebenaran murni. Roh Kudus tidak memuji sesiapa pun atau menyebabkan seseorang pun di bawah nasihat. Mortal, orang berdosa yang tidak pada Roh Kudus menyelaraskan untuk tujuannya.

Ia telah datang sebagai orang memarahi, apakah melalui perantara manusia, yang Allah telah dipilih, maka itu adalah untuk semua orang untuk mendengar suaranya dan mendengar.

Persepsi suara Tuhan berkaitan rapat dengan casting

Setelah anda meninggalkan kemandirian alami anda dan diri akan dan menggantikan ketaatan seperti anak kecil ke dibenarkan jika anda bersedia untuk pergi mengajar, mendengar suara gembala yang benar, untuk mengatakan: "Ini adalah cara untuk pergi selepas itu." (Yesaya 30,21) Kristus tidak menawarkan ajaran orang congkak, sombong dan keras kepala. Hanya lemah lembut dan penurut bimbingan menjanjikan dalam memutuskan ini hanya akan mengajar jalan-Nya. Kehidupan Kristian adalah kehidupan yang menyerah sehari-hari, subordinasi, dan berterusan untuk mengatasi kendala setiap hari menuju kemenangan baru dan baru. Ini adalah pertumbuhan riil dalam Kristus.

Setiap orang memiliki kesempatan untuk mendengar suara sejati dari Gembala

Yesus tahu semua begitu baik, kerana ia meninggal hanya dan hanya untuk dia. Kesulitan masing-masing dari kita adalah sangat menyentuh. Dia mendengar teriakan minta tolong kami. Dia datang untuk membawa kita semua bersama-sama. Dia mengundang kita: "Ikutlah Aku!" Roh-Nya memiliki hati manusia, dan tertarik. Banyak menolaknya dan Yesus tahu. Dia tahu dengan baik, yang mendengar dengan senang panggilan dan bersedia untuk curhat dalam jagaan pastoral nya. Dia berkata: "Domba-domba-Ku mendengarkan suara-Ku, Aku mengenal mereka dan mereka mengikut Aku." (Yohanes 10:27)

Allah harus memimpin kita setiap langkah perjalanan. Setiap jam kami menerima impuls baru dari Roh-Nya. Kasih kepada Tuhan harus menjadi sumber utama tindakan kita. Setiap jam mesti memenuhi kewajipan tertentu, sedangkan masing-masing mempunyai kebimbangan sendiri. Biarkan kekuatan kawalan pengurusan puncak pidato bergegas kami. Biarkan hati kita dipenuhi dengan simpati paling baik. Jangan biarkan kawalan api, tidak pernah kehilangan kesabaran anda. Sebelum kita membuka situasi baru dan kita harus mampu mendengar suara dari Syurga, yang akan membawa kita ke kanan atau kiri, berkata: "Ini adalah cara untuk pergi selepas itu." (Yesaya 30,21)

Kita harus mengikuti kehendak Tuhan, bukan milik saya akan.


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Yesus Kristus adalah Tuhan atau diciptakan? - Bahagian 2

375_jezis_kristus_2.jpg Dalam pekerjaan sebelumnya kita menulis ayat-ayat yang membuktikan keilahian dan daya kreatif dari Yesus Kristus. Ayat-ayat ini menunjukkan bahawa Yesus adalah sebelum dasar dunia dan bahawa melalui Dia segala sesuatu diciptakan. ...
Ditambah: 10.03.2011
Display: 166576x

Siapakah Yesus Kristus?

77_jezis_kristus.jpg Pusat turun Alkitab adalah hidup dan kematian orang-orang yang terbesar sejarah dunia, Yesus Kristus. Sejak kelahirannya era baru dikira, walaupun ia lahir di gudang, dan mempengaruhi sejarah dunia, walaupun ia miskin ...
Ditambah: 30.08.2010
Display: 189974x

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 223834x

Terbangun di China dan menyebarkan Injil

298_cina.jpg Asia adalah teater terbesar abad kedua puluh. Tidak ada benua lain di dunia tidak menunjukkan banyak tentang gerakan yang paling kuat - politik, sosial, pendidikan, dan spiritual. Pertanyaannya adalah apakah dalam ...
Ditambah: 19.12.2010
Display: 177327x

Alasan untuk Kedatangan Kedua Kristus kepada dunia

247_duvody_prichodu_jezise_krista.jpg Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa kita, kemenangan atas kejahatan - syaitan dan mengalahkan dia. Dia menunjukkan seluruh alam semesta, bahawa Allah adalah kasih, namun kita telah berdosa kepada hukum Allah, sedemikian ...
Ditambah: 08.11.2010
Display: 170662x

Ms.AmazingHope.net - Cara untuk mendengar suara Tuhan