Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Binatang Nombor 666, tanda binatang itu dan meterai Allah

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

447_666.jpg

Binatang Nombor 666, tanda binatang itu dan meterai Allah

Ditambah: 17.07.2011
Display: 483801x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk
447_666.jpg448_666_mitra.jpg

Dalam artikel sebelumnya, kita belajar, yang, menurut Daniel 7 dan Wahyu bab 13 binatang Bab kadang-kadang tidak sesuai. Menurut bukti-bukti yang memberikan kita Alkitab sendiri, adalah seekor binatang yang semakin meningkat dari laut dan sudut kecil kuasa politik agama, yang telah dan sistem paus!

NAMA, binatang NUMBER

Ramai orang yang meminta apa yang ia bermakna No 666 dan sewajarnya cuba untuk mengenal pasti binatang itu. Seperti yang kita telah ditulis tetapi mesti bersetuju dengan semua aksara yang dikenal pasti yang disebut dalam Alkitab, dan tanda 666 itu adalah salah satu watak - bilangan binatang itu.

Wahyu 13,18 - Anda perlu kebijaksanaan. Siapa yang memahami kiraan kedua-dua bilangan binatang itu, kerana ia adalah bilangan manusia. Jumlah itu adalah 666

Kami sudah mengatakan bahawa binatang itu adalah sistem paus, tidak beriman individu, tetapi sistem yang membawa kepada penyembahan yang salah.

Salah satu tajuk Paus "Vicarius Filii Dei" yang diterjemahkan bermaksud "anak kepada wakil Tuhan".

Pada asas tindakan salah satu tempat mengundi di pembaca majalah katolik berkata, "Pelawat Ahad kami," dari April 18, 1915 bahawa: "gelar Biskop paus (dengan betul tiara) diukir dengan huruf" Vicarius Filii Dei. "

Ini jawatan, yang sudah itu sendiri adalah kekufuran, nama binatang itu.

Wahyu 13,17 - supaya tiada siapa yang boleh membeli atau menjual, melainkan jika ia menjadi tanda - nama binatang itu atau bilangan namanya.

Menurut data di dalam ayat 17 dan 18 memberi beberapa nama-nama 666 dalam huruf Latin mempunyai nilai berangka pada masa yang sama, anda hanya menambah.

Pengiraan nombor boleh didapati di kucing dalam galeri foto.

Ini adalah nubuatan yang merujuk kepada "Dajjal". Perkataan Yunani "Antikristus" ertinya orang yang meletakkan ke tempat "yang diurapi Allah." Dalam erti kata lain "Dajjal" adalah wakil yang dikatakan Anak Allah - dengan tepat apa yang paus melakukan hak!

Isa Al-Masih selepas kenaikannya, tetapi hanya benar Imam Besar di Mihrab syurga:

Ibrani 8:1-2 ​​- Ini adalah utama, apa yang kita bercakap, bagaimanapun, bahawa kita mempunyai imam besar yang mengambil tangan kanan takhta Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda di syurga. Beliau adalah hamba tempat perlindungan sebenar pendirian bahawa manusia tidak berdiri, tetapi TUHAN.

Di sini kita menjadi pengantara darah korban perjalanan Yesus hariannya takhta kasih karunia, Bapa syurgawi (John 14, 6,13,14: Rom 8:34), di mana kita boleh meneruskan bila-bila masa tanpa pengantaraan orang lain, hanya melalui doa dalam iman dan kepercayaan di dalam darah pendamaian Kristus. (Ibrani 4, 14 - 05:10) Tiada orang yang boleh menjadi pengantara.

Mark binatang

Dalam Alkitab telah digambarkan oleh orang-orang yang menerima tanda binatang itu. Terdapat orang-orang yang memelihara perintah-perintah Allah. Mereka adalah orang-orang yang menerima tanda Allah, meterai Allah, dan mereka memenangi lebih tanda binatang itu.

Wahyu 14,12 - Anda perlu ketekunan orang-orang kudus yang memelihara perintah-perintah Allah dan Yesus iman.

Wahyu 7,3-4 - "Distress bukan bumi baik laut mahupun pokok, melainkan jika anda menandakan hamba Allah kita pada dahi mereka" Dan aku mendengar jumlah yang dimeteraikan ratus 44.000 mereka telah dikenal pasti dari semua puak-puak anak-anak Israel.

Wahyu 15,2 - seolah-olah saya melihat lautan kaca bercampur dengan api, dan orang-orang yang berusaha untuk menakluki binatang itu, atas imej dan lebih bilangan namanya.

Tanda binatang itu adalah bertentangan langsung dengan meterai Allah, kerana kedua-duanya mesti diletakkan di dahi manusia. Dengan memahami Allah akan mendedahkan intipati cap meterai binatang itu.

Yehezkiel 9,4 - "Pergi melalui bandar, berjalan melalui Yerusalem," kata Tuhan, "dan menetapkan tanda atas dahi orang-orang yang mengerang dan merintih atas semua kekejian yang dilakukan di bandar."

Ulangan 6,6,8 - Biar kata-kata ini yang saya menyerahkannya kepada anda hari ini, akan kekal di tengah-tengah anda. Mengikat mereka sebagai tanda pada tangan anda dan sebagai jalur di dahi.

Alkitab adalah tanda Allah wajah yang ketara orang-orang yang enggan menghadiri segala kekejian dan kesalahan-kesalahan terhadap kehendak Allah. Apabila Musa telah memberikan Hukum Sepuluh, Tuhan jelas menunjukkan bahawa perintah-perintah mesti tanda pada tangan dan dahi, bahawa kita memakai mereka dalam fikiran (tanda di dahi) dan amalan mereka (tanda tangan). Tetapi binatang itu mahu meletakkan tanda pada tangan dan dahi kita: ia mengikuti bahawa tanda binatang itu adalah bertentangan dengan perintah Allah.

Keluaran 13,9 - anda akan mempunyai tanda pada tangan anda dan sebagai peringatan di antara mata anda, bahawa undang-undang TUHAN kekal di dalam mulut anda, kerana TUHAN telah membawa kamu keluar dari tangan perkasa Mesir.

Mark binatang itu adalah bertentangan dengan tanda Tuhan - ia bermakna pelanggaran perintah Allah sebagai meterai Tuhan - menandatangani kontrak didapati di sepuluh perintah-perintah Allah. Perintah adalah meterai Allah tetapi kadang-kadang tidak sesuai? Dan makhluk yang perintah untuk menyalahgunakan tanda mereka?

MOHOR TUHAN

Untuk rasmi, dokumen undang-undang mesti mengandungi meterai badan perundangan. Ia mesti mengandungi tiga penyertaan:

1 nama penggubal undang-undang itu; tajuk 2 penggubal undang-undang itu; 3 wilayah di mana undang-undang terpakai.

Hukum Sepuluh kita dapati keempat, yang memerlukan pemeliharaan Sabat hari ketujuh sebagai hari rehat, yang membawa tiga data penjagaan:

1 nama penggubal undang-undang itu: "The Lord"

2 tajuk: Pencipta, "Tuhan telah dibuat"

Wilayah 3 undang-undang terpakai: "langit dan bumi, laut dan segala-galanya di dalam mereka."

Keluaran 20,8-11 - Ingat hari Sabat, untuk memastikan ia suci. Enam hari, anda akan bekerja dan melakukan semua kerja engkau: tetapi hari ketujuh adalah hari Sabat TUHAN, Allahmu. Engkau tidak melakukan apa-apa kerja - anda, anak anda, mahupun anak perempuan engkau, manservant engkau, mahupun pembantu engkau, atau lembu (wahai Muhammad), seorang pendatang di pintu pagar anda. Dalam enam hari lamanya TUHAN menjadikan langit dan bumi, laut dan segala-galanya dalam diri mereka, tetapi berhenti pada hari ketujuh. Itulah sebabnya TUHAN memberkati hari Sabat dan berperang di ia.

Keluaran 31,13,17 - "Katakanlah kepada anak-anak Israel: Elakkan Sabat saya, kerana ia adalah tanda antara saya dan anda di seluruh generasi anda, anda tahu bahawa saya TUHAN, menguduskan anda Ia adalah petanda yang kekal. antara saya dan anak-anak Israel. Dalam tempoh enam hari TUHAN menjadikan langit dan bumi, tetapi pada hari yang ketujuh dia berehat dan mengambil nafas. "

Yehezkiel 20,12,20 - Saya memberi mereka juga mempunyai Sabtu mereka menjadi tanda di antara saya dan mereka tahu bahawa saya TUHAN yang menguduskan mereka. Mempersuci saya Sabat, sama ada tanda antara saya dan anda, anda tahu bahawa saya TUHAN, Allahmu.

Ya, Sabtu adalah benar-benar tanda di antara Tuhan dan umatNya!

Mark binatang itu adalah pelanggaran perintah keempat hari Sabtu, kerana ia adalah tanda dan meterai kontrak beliau. Amaran Allah dengan jelas mengesahkan kesimpulan kita: dengan mengikuti perintah Allah - termasuk keempat, pada hari Sabtu - untuk mengelak daripada menerima tanda binatang itu.

Wahyu 14,9,12 - Di belakang mereka, kemudian terbang malaikat yang ketiga, dan suara yang nyaring: "Joust Jika binatang seseorang dan imejnya dan menerima tanda pada dahi atau pada tangannya, dia juga akan minum arak kemarahan Allah, yang dicurahkan tanpa campuran ke dalam cawan perasaan marah, dia hendaklah diseksa dengan api dan belerang di hadapan malaikat-malaikat yang suci dan di hadapan Anak Domba. Anda perlu ketekunan orang-orang kudus yang memelihara perintah-perintah Tuhan dan Yesus iman.

Sudah, Daniel menulis bahawa tanduk sedikit Daniel bab 7, melambangkan kepausan, akan cuba untuk menukar masa dan undang-undang.

Daniel 7,25 - Adakah ucapan terhadap Yang Maha Tinggi, yang suci itu akan salah dan cuba untuk mengubah waktu dan peraturan-peraturan. (Stud - akan bercakap terhadap Yang Maha Tinggi, dan akan membunuh Master suci Akan cuba mengubah masa dan undang-undang.)

Malah, penetapan rasmi hari Minggu sebagai hari baru yang lain, tidak seperti Sabtu, kepausan menyentuh perintah yang tunggal, yang kandungan masa: perintah keempat ini, meterai undang-undang Tuhan. Tanda binatang itu akan Oleh itu pemeliharaan hari Minggu sebagai hari rehat Sabtu, perintah Allah 4. Tanda binatang itu akan diambil pada dahi atau tangan. Dahi melambangkan keputusan, berfikir, tangan melambangkan tingkah laku manusia.

Gereja Katolik itu sendiri mengakui bahawa perubahan hukum yang keempat adalah tanda-satunya aktiviti dan kuasanya. Quotes:

"Ahad adalah tanda-tanda pihak berkuasa ... ... gereja kita adalah Alkitab, dan ini langkah pemeliharaan Sabat (pada Ahad) adalah bukti hakikat ini." (Katolik Rekod London, Ontario September 1923,)

Sememangnya, bahawa tuntutan Gereja Katolik bahawa perubahan ini dari hari Sabtu hingga Ahad perbuatan itu (...). Dan akta ini adalah tanda-tanda kuasa gereja dan kuasa dalam hal-hal agama. (Reply Canselor CF Thomas surat 28 Oktober tahun 1894, yang ditujukan kepada Kardinal Gibbons.)

Pentahbisan Ahad (...) yang bukan sahaja Alkitab tetapi adalah percanggahan yang amat nyata kepada surat Alkitab yang menetapkan perhentian pada hari Sabtu. Ia adalah Gereja Katolik, yang (...) telah memindahkan lain ini Ahad (...) Jadi Protestan, walaupun diri mereka sendiri, memberi pentahbisan penghormatan Ahad kepada pihak berkuasa Gereja. (Monsignor Louis Segur, Talk Plain Mengenai Protestantisme Hari ini 1868,, str.213.)

Begitu, mereka tidak menyedari bahawa pentahbisan Ahad diterima pihak berkuasa jurucakap gereja, Pope. (Visitor Ahad kami, 5 Februari, 1950.)

Perintah keempat berkenaan hari Sabat sebagai hari rehat (perintah pertama pada masa itu) di katekese Katolik menjadi perintah yang ketiga dan hari ibadah dekri paus telah berubah dari hari ketujuh minggu (Sabtu) pada hari pertama minggu (Ahad). Pendebat Paus Besar, Dr. Eck, yang bercanggah dengan Luther pada tahun 1553, berkata:

"Dalam Injil atau surat Paulus, mana-mana dalam Alkitab keseluruhan ada tidak menyebut penarikan balik peruntukan dari hari Sabtu dan Ahad, oleh itu, Ahad ini telah berlaku, kerana ia menubuhkan Gereja Kerasulan tanpa sokongan Kitab Suci."

Katolik Dunia wrote:

"Gereja mengambil falsafah pagan dan menggabungkan ia dengan iman ... ... mengambil alih hari Minggu pagan (Ahad) dan mengubahnya menjadi hari Minggu Kristian. Sesungguhnya ada sesuatu diraja dari segi matahari, ia adalah yang sesuai simbol bagi Yesus, Suria Kebenaran Nampaknya bahawa Jemaat di negara-negara ini, katanya. menjaga nama lama pagan hari ini, masih dikuduskan Dan demikianlah Ahad pagan (Ahad), khusus untuk Balder menjadi hari Minggu Kristian, dikuduskan Kristus. "

Perkataan Allah bercakap dengan jelas: Hukum Sepuluh, termasuk keempat, tidak boleh diubah. Kami telah mengikuti betul-betul seperti yang ditulis oleh Tuhan.

Lukas 16,17 - tetapi pas langit dan bumi dari, daripada berhenti membayar satu titik undang-undang!

Mark 7,7-9 - sia-sia mereka menyembah saya, mengajar ajaran dan perintah-perintah manusia. 'Anda telah meninggalkan perintah Allah, tetapi tradisi yang anda ikuti. "Kemudian dia meneruskan:" Really nice mengutuk perintah Allah untuk menjaga tradisi anda sendiri!

Setiap daripada kita perlu memilih antara tradisi manusia dan perintah Allah:. Antara Sunday, tanda kuasa dan binatang Sabtu, perintah 4, tanda-tanda kuasa Tuhan, yang merupakan permulaan sejarah manusia

Pada masa ini, tiada satu tanda binatang itu. Setelah diwujudkan tetapi persekutuan di antara paus dan Amerika Syarikat di bawah kepimpinan sayap kanan sayap agama Kristian, pemeliharaan hari Minggu tidak lama lagi akan menjadi mandatori untuk semua. Tanda binatang itu akan ditambah kepada semua orang-orang yang takut kepada penganiayaan pada hari Sabtu dan akan enggan untuk memelihara hari Minggu suci.

Wahyu 13,17 - supaya tiada siapa yang boleh membeli atau menjual, melainkan jika ia menjadi tanda - nama binatang itu atau bilangan namanya.

Dengan enggan menyembah binatang itu dan menerima tanda beliau akan meletakkan ke sisi Tuhan. Muka kami akan ditandai dengan meterai Allah dan nama kita akan kekal ditulis dalam buku kehidupan. Kali ganda amanah anda di dalam Yesus Kristus. Jika kita berhasrat untuk kekal setia kepadanya, memberikan kita kekuatan yang diperlukan untuk melakukannya, lebih-lebih lagi jika kita perlu memilih antara menyembah binatang dan restu hari beliau berehat, Ahad, atau menyembah Allah dan restu hari rehat, ketujuh hari, Sabtu.

Kami Bapa,

walaupun mereka tidak menerima tanda binatang itu, kita lihat bahaya di kaki langit muncul. Tidak lama kemudian, pemeliharaan hari Minggu adalah diperlukan bagi setiap dan bagi orang-orang yang enggan, akan ada masa yang sukar. Sila membantu kita mempersiapkan diri untuk hari ini dan kini menguduskan hari Sabat suci anda, hari Sabat yang ketujuh. Kita tahu bahawa melalui rahmat dan kuasa Roh Kudus boleh tinggal orang-orang yang setia dalam semua keadaan, bahawa nama-nama kami tidak dipadam dari buku Engkau hidup. Dalam nama Yesus Kristus kami berdoa.

Amin.


Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Nubuat bahawa Yesus adalah Mesias diramalkan

191_jezis.jpg Masing-masing buku Perjanjian Lama ditulis dalam tahun 1400-425 SM dan ditemui di mereka tentang 60-270 nubuat mesias besar dan kecil tentang kehidupan, kelahiran dan kematian Yesus Kristus. Ini adalah hanya beberapa ...
Ditambah: 24.10.2010
Display: 270185x

Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Wahyu 1:1-3 - Wahyu Yesus Kristus, yang Allah telah diamanahkan kepadanya untuk menunjukkan hamba-hambanya apa yang harus segera terjadi. Dia menunjukkan itu oleh malaikat, ia menghantar hambanya kepada Yohanes dan ia ...
Ditambah: 04.05.2011
Display: 174918x

Pendirian Adventismu, EG White - Daniel Nubuat 8, 9, Bab

299_egw-vision-with-bible2.jpg Dari hari Adam dan Hawa meninggalkan pintu gerbang, menangis, Taman Eden, Allah mengharapkan orang-orang dari Tuhan, yang memecah kekuatan Lucifer dan mengembalikan syurga duniawi hilang dan jatuh ke dalam dosa. Kedatangan ...
Ditambah: 25.12.2010
Display: 177328x

Roh Nubuat - Ellen Gould White

161_ellen_gould_white.jpg Kurnia nubuat diwujudkan dalam perkhidmatan Ellen G. White, yang merupakan salah satu pengasas Gereja Advent Hari Ketujuh. Dewan menerima mengilhami umat Allah dalam beberapa waktu terakhir. Dunia pada awal abad kesembilan ...
Ditambah: 05.10.2010
Display: 315252x

MP3 - Siapa ANTIKRISTUS? - Prof Dr Walter Veith

301_antikrist_papezsky_system.jpg Dengar ini kuliah Profesor. Dr Walter Veith, yang akan menjawab soalan yang adalah ANTIKRISTUS? Apakah itu benar-benar sistem papal? ...
Ditambah: 28.12.2010
Display: 264041x

Ms.AmazingHope.net - Binatang Nombor 666, tanda binatang itu dan meterai Allah