Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Binatang dari bumi dan imej binatang itu - Wahyu 13,11

Para nabi dari Alkitab dan hari ini

444_selma_ze_zeme_a_obraz_selmy.jpg

Binatang dari bumi dan imej binatang itu - Wahyu 13,11

Ditambah: 21.06.2011
Display: 272493x
Topik: Para nabi dari Alkitab dan hari ini
PrintTisk

Wahyu 13,11-17 - Kemudian aku melihat binatang lain datang daripada negara ini mempunyai dua tanduk seperti kambing tetapi bercakap seperti naga. Ia membawa semua kuasa binatang yang pertama sebelum mukanya dan bertindak bahawa negara dan rakyatnya akan menyembah binatang pertama, yang maut luka telah disembuhkan. Dia tertanya-tanya yang besar, ia telah pun melihat lelaki telah turun api dari langit ke bumi. Keajaiban ini, ia telah diberikan untuk mengambil di sisi binatang itu, menggoda mereka yang tinggal di bumi. Beliau berkata penduduk negara ini untuk membentuk imej kepada binatang itu, yang mempunyai luka oleh pedang, tetapi dihidupkan semula.

Beliau telah diberi imej binatang itu nafas kehidupan, maka binatang gambar mula bercakap dan telah membunuh semua orang-orang yang menyembahnya. Semua hamba kecil dan yang besar, kaya dan miskin, percuma dan membolehkan meletakkan tanda di sebelah kanan atau dahi supaya tiada siapa yang boleh membeli atau menjual, melainkan ia menjadi tanda - nama binatang itu atau bilangan namanya.

Warna untuk mendedahkan identiti binatang itu dari bumi.

Sifat binatang - kuasa ini ketara berbeza daripada binatang itu dari laut. Ia bukan sangat agama. Ibadat tidak ditujukan kepada beliau (Wahyu 13,12.15). Sebaliknya, ditakrifkan sebagai kuasa ekonomi - memberi kesan kepada pembelian dan penjualan (Wahyu 13.17), dan kuasa politik - ia boleh membunuh (Wahyu 13,15).

Masa penemuan binatang - Penemuan susunan kuasa ini berikut kedatangan binatang yang pertama, dan aktiviti yang berkembang selepas kecederaan makhluk yang pertama sembuh (Wahyu 13:12). Ini kuasa terakhir mula muncul adalah abad ke-19.

Tempat lahir - Berbeza dengan binatang itu sebelum ini, keluar dari laut, datang dari negara ini. Walaupun ini adalah asal-usul yang berlainan bagi Ibrani masa yang signifikan. Walaupun laut adalah ancaman dan pencerobohan negara ini seolah-olah bertentangan dengan persekitaran biasa yang menanamkan keyakinan. Kata Ibrani kpd (negara) menunjukkan negara, tanah air, rumah (Kejadian 11,31; 12,1.5.6.7, Imamat 14,34, Ulangan 18,9, 2 Raja-raja 5,2;. Bandingkan dengan Matius 2,20.21; Efesus 6, 3). Kedatangan Areca binatang ini tiba-tiba memperlihatkan dirinya sebagai sekutu rapat, orang biasa. Malah, beberapa ayat-ayat di atas, negara ini telah diperkenalkan sebagai salah satu yang datang untuk membantu wanita (Wahyu 12.16).

Watak binatang - Kemunculan sangat mengesahkan tanggapan awal binatang itu. Dengan dua tanduk kecil seperti anak domba (Wahyu 13,11) dan pada pandangan pertama memberi keyakinan. Binatang, yang ditulis dalam artikel sebelum ini, dengan sepuluh tanduk dan anggota badan binatang-binatang buas, adalah kotor dan buruk. Makhluk yang baru adalah sebahagian daripada dunia Israel diketahui. Apa lagi, Kristian John mengingatkan ihsan penyelamat Yesus Kristus, yang mengetuai kem Tuhan (Wahyu 14.1).

Sebagai rupa binatang ini, dan cara kelahiran beliau mencadangkan bahawa negara yang ia mewakili, adalah berbeza daripada negara-negara yang telah dibentangkan simbol awal. United Kingdom, yang memerintah dunia, nabi Daniel diperkenalkan sebagai binatang liar yang timbul apabila "empat penjuru langit berusaha di laut besar (Daniel 7.2) Dalam Wahyu 17,15 difailkan malaikat menjelaskan bahawa perairan mewakili" rakyat, dan ramai orang, dan bangsa-bangsa dan bahasa. "Angin pada simbol perjuangan. Empat angin syurga berjuang laut besar mewakili adegan dahsyat penaklukan dan pergolakan, yang menerima kerajaan yang berkuasa.

Tetapi binatang dengan pakaian yang serupa tanduk itu dilihat "yang keluar dari negara ini." Daripada mengalahkan negara-negara lain untuk mengambil tempat mereka, telah kebangkitan negara kepada masih tidak didiami secara aman dan beransur-ansur berkembang menjadi sebuah negara yang besar. Apakah mungkin kerana dalam dunia lama, sesak negara-negara berperang antara satu sama lain di Laut mendidih ini "dan tuan rumah orang, bangsa dan bahasa". Negara ini perlu melihat ke Hemisfera Barat.

Mana negara Dunia Baru bermula pada tahun 1798 untuk mengambil alih kuasa, mula membina kekuatan dan saiz, dan menarik perhatian dunia?

Hanya ada satu negara yang sepadan dengan data nubuatan ini, yang sudah tentu merujuk kepada Amerika Syarikat.

Tanduk seperti domba yang dibawa untuk menunjukkan tidak bersalah dan lemah lembut, yang betul-betul sepadan dengan sifat Amerika Syarikat apabila John nabi melihat "keluar dari negara" pada tahun 1798. Ketebalan Amerika Syarikat meningkat dari bumi, seperti tumbuhan berkembang - secara beransur-ansur, hampir imperceptibly.

Antara deportees, yang pertama kali pergi ke Amerika, supaya mereka mendapat perlindungan dari penindasan raja-raja dan tidak bertoleransi dengan golongan ulama, ramai yang berazam untuk mewujudkan sebuah kerajaan yang berdasarkan prinsip kebebasan difahami secara meluas sivil dan agama. Pendapat beliau dinyatakan dalam "Pengisytiharan Kemerdekaan." Terdapat dijamin kebebasan beragama kepada semua orang untuk menyembah Tuhan mengikut telunjuk hati nurani sendiri. Republikanisme dan Protestantisme menjadi prinsip asas negara dan mereka hanya menjadi sumber kekuatan dan kemakmuran.

Beliau mempunyai dua tanduk seperti kambing tetapi bercakap seperti naga. Ketebalan Amerika Syarikat telah berkembang kepada saiz kuasa dunia yang dominan dan lagi, yang akan palsu agama Kristian, tidak lama lagi untuk bercakap seperti naga.

Pada masa itu, Amerika Syarikat perubahan sifatnya, mewujudkan sistem yang sama untuk kepausan zaman pertengahan, di mana Gereja boleh mengenakan undang-undang dengan kerajaan sekular. Dan supaya timbul imej binatang itu. Imej ini adalah salinan dari apa yang kepausan semasa pemerintahan 1260 tahun itu, apabila ketaatan dikuatkuasakan oleh undang-undang agama dan kuasa kerajaan.

Wahyu 13,11 - tetapi bercakap seperti naga. Dalam 12 Wahyu naga mewakili Iblis, yang menganiaya umat Tuhan berusaha untuk kemusnahan dan sasaran mereka untuk menggunakan kuasa-kuasa dunia pelbagai.

Keinginan syaitan sentiasa untuk merebut kuasa Allah dan takhta dan memaksa orang untuk menyembahnya dan patuhi. Imej binatang yang bercakap seperti naga, sekali gus menunjukkan bahawa Amerika Syarikat (di bawah pengaruh syaitan) akan berakhir pada masa yang di bawah hukuman maksiat untuk memaksa orang untuk menyembah, yang bertentangan dengan suara hati mereka.

The Nation "bercakap" melalui undang itu. Jadi Amerika Syarikat mengikut ramalan mengamalkan undang-undang yang ketat yang menyentuh kebebasan beragama di kawasan itu dan ancaman sekatan akan memaksa orang untuk membentuk beberapa ibadat (mereka perlu berlutut sebelum binatang yang pertama), kelakuan yang bertentangan dengan suara hati mereka. Tepat bagaimana paus di Rom pada Zaman Pertengahan. Penduduk AS akan memaksa negara untuk menyembah kepausan dipulihkan.

Amerika Syarikat telah dipanggil buaian kebebasan dan demokrasi. Kebebasan penduduk AS tetapi kira-kira sepuluh tahun yang lalu, terutama sekali dibendung atas alasan untuk memerangi keganasan. Sekatan hak telah berlaku sebelum ini, tetapi selepas peristiwa 11 September 2001, rakyat negara ini sanggup secara sukarela menyerahkan sebahagian besar hak-hak dan kebebasan mereka, yang biasanya akan meninggalkan ke resort. (Inilah sebabnya mengapa saya percaya bahawa serangan September 11, 2001 memainkan peranan yang besar dalam menyediakan bagi New World Order dan peristiwa akhir zaman.) Siapa yang tidak akan sanggup untuk melepaskan beberapa hak-hak mereka apabila perlu untuk melindungi keselamatan negara dan mencegah serangan pengganas?

Jika sekali ada rasa hormat dan kebaktian ke Amerika Syarikat pada hari ini adalah ketakutan. AS menjadi negara yang paling ditakuti di dunia. Kuasa besar ini boleh berdasarkan pretexts sewenang-wenangnya direka untuk melakukan keganasan terhadap negara-negara lain di dunia.

Pada akhir pertikaian itu akan menjadi tumpuan utama ibadat. Semua orang perlu memutuskan siapa yang akan menyembah dan undang-undang yang akan mendengar. Semua orang perlu memilih sama ada untuk mengikuti Yesus atau Dajjal. Akhirnya, setiap lelaki yang digunakan salah satu daripada kedua-dua pihak. Tiada "bermakna emas" tidak akan wujud, tidak berkecuali tidak mungkin.

Wahyu 13,13-14 - dan membuat tanda-tanda besar, malah api dari langit, yang melihat orang turun ke tanah. Beliau diberi penghormatan membuat tanda binatang yang pertama, dan menggoda mereka yang tinggal di bumi ...

Dalam ayat ke-13 dan 14 kita membaca bahawa penyembahan Antikristus akan disokong oleh tanda-tanda dan keajaiban, yang penduduk bumi akan tergoda. Ia perlu diambil dengan berhati-hati. Tidak semua tanda-tanda dan keajaiban tidak semestinya berasal dengan Tuhan, terdapat tanda-tanda palsu, nabi palsu dan Mesias-mesias palsu.

Matius 24,24 - timbul kerana Mesias palsu dan nabi-nabi palsu akan melakukan tanda-tanda besar dan keajaiban, untuk menipu (jika boleh) walaupun umat pilihan.

Api turun dari langit, yang disebutkan dalam Wahyu 13,13 sebagai salah satu tanda-tanda makhluk yang kedua yang membawa penduduk di negara ini, mencadangkan pencurahan palsu "Roh Kudus" (bandingkan dengan peristiwa Pentakosta - Kisah 2: 1-4), yang secara ringkas sebelum akhirnya dunia palsu atau ungkapan "Allah" boleh mengesahkan ajaran bukan alkitabiah (bandingkan dengan peristiwa di atas Gunung Carmel - lihat 1 Korintus 18,20-39).

Menurut 2 Korintus 11,13-15 penipuan Iblis terbesar ialah ia muncul sebagai malaikat terang, cuba untuk meniru kedatangan Yesus Kristus (Matius 24,23-24) dan akan cuba untuk mengalihkan rakyat dari ketaatan kepada Tuhan undang-undang dan taat kepada binatang firman-Nya dan ajaran palsu itu.

Beberapa besar orang akan ditipu. Orang akan percaya Iblis Isa, dia akan tunduk dan menyertai kebangkitan global palsu (Wahyu 13:03). Orang sebenar Tuhan (yang lain) tetapi tidak akan ditipu, kerana setiap mengkaji pembelajaran berdasarkan Alkitab (Yesaya 8,19-20, 2Timoteova 2:15).

Alkitab mengatakan bahawa undang-undang Allah tidak boleh diubah (Matius 05:18), ia menulis bahawa apabila pulangan Isa, setiap mata akan melihat dia (Wahyu 1:7), tidak melanda Bumi, tetapi kekal di dalam awan dan panggilan beliau orang kepada dirinya sendiri (1Tesalonickým 4:16-17). Kami telah ditipu, anda perlu tahu apa peristiwa terkini dan kedatangan kedua Kitab berkata.

Dalam setiap zaman Tuhan telah di bumi orang-orang yang masih setia kepadanya - penganiayaan Kristian di pagan Rom dalam abad pertama Masihi di zaman pertengahan, apabila umat Tuhan ditindas oleh Rom paus. Begitu juga walaupun beroperasi di seluruh dunia-politik agama kuasa, kuasa untuk menguatkuasakan undang-undang yang menyekat kebebasan beragama dan percubaan untuk menggantikan ibadat sebenar ibadat palsu.

Pada akhir kebanyakan dunia akan mematuhi perintah-perintah "binatang" dan "bercakap patung" dan mereka yang enggan tunduk kepada sistem ini akan ekonomi yang kurang bernasib baik (Wahyu 13,16-17). Oleh itu ia tidak berakhir. Baru sistem Dunia agama, sama seperti kepausan zaman pertengahan, akan menguatkuasakan cara ketaatan layak model beliau. "Derhaka" atau "tak dpt menyesuaikan diri" orang, iaitu orang-orang yang kuasa agama-politik enggan tunduk, akan dianiaya, mereka akan meneruskan proses awam (Matius 10,18, Mar 13,11), akan dipenjarakan (Lukas 21,12) dan kemudian meninggal atas mereka ialah maut (Wahyu 20:4).

Ia adalah pada masa itu jelas menunjukkan yang tergolong dalam sisa umat Tuhan, ternyata, yang merupakan pengikut benar Yesus Kristus. Ternyata, yang kekal setia kepada kebenaran Allah, walaupun di bawah tekanan yang hebat. Semua orang perlu memilih sampingan untuk berdiri, akan terpaksa memilih sama ada untuk taat kepada Allah atau manusia.

Wahyu 14, 12 - Ini menunjukkan ketabahan orang-orang kudus yang memelihara perintah-perintah Allah dan iman Yesus.

Mazmur 46,2-3 - Tuhan adalah tempat perlindungan dan kekuatan kita, membantu dalam masalah sentiasa terbukti. Oleh itu kita tidak akan takut, walaupun bumi dan terbalik asas telah berpindah gunung di tengah-tengah laut.


Berkaitan artikel dari media - Para nabi dari Alkitab dan hari ini

Panggilan untuk umat Allah - mempelajari tulisan suci kenabian

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Wahyu 1:1-3 - Wahyu Yesus Kristus, yang Allah telah diamanahkan kepadanya untuk menunjukkan hamba-hambanya apa yang harus segera terjadi. Dia menunjukkan itu oleh malaikat, ia menghantar hambanya kepada Yohanes dan ia ...
Ditambah: 04.05.2011
Display: 174916x

Pendirian Adventismu, EG White - Daniel Nubuat 8, 9, Bab

299_egw-vision-with-bible2.jpg Dari hari Adam dan Hawa meninggalkan pintu gerbang, menangis, Taman Eden, Allah mengharapkan orang-orang dari Tuhan, yang memecah kekuatan Lucifer dan mengembalikan syurga duniawi hilang dan jatuh ke dalam dosa. Kedatangan ...
Ditambah: 25.12.2010
Display: 177327x

New Age - yang Maitrea Mesias di dalam nubuatan

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg New Age Movement dalam beberapa tahun terakhir lebih, tumbuh secara berperingkat dan tak terasa, dan masuk ke semua bidang kehidupan kita. Gerakan ini akan tumbuh diam-diam, tetapi sejak tahun 1984, ketika ...
Ditambah: 30.11.2010
Display: 186969x

Binatang Nombor 666, tanda binatang itu dan meterai Allah

447_666.jpg Dalam artikel sebelumnya, kita belajar, yang, menurut Daniel 7 dan Wahyu bab 13 binatang Bab kadang-kadang tidak sesuai. Menurut bukti-bukti yang memberikan kita Alkitab sendiri, adalah seekor binatang yang semakin meningkat ...
Ditambah: 17.07.2011
Display: 483799x

Alkitab Prophecy - 2 Daniel - Sejarah Dunia

182_socha_bible_daniel.jpg Alkitab Prophecy - Patung Daniel, sebuah gambaran dari sejarah duniaTuhan Allah adalah sejarah planet kita tegas di tangan mereka, dengan negara-negara kita mempunyai rancangan besar. Semua mempunyai pengalaman dalam dua kitab ...
Ditambah: 18.10.2010
Display: 327402x

Ms.AmazingHope.net - Binatang dari bumi dan imej binatang itu - Wahyu 13,11