Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

445_jesus_christ.jpg

Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita

Ditambah: 04.07.2011
Display: 201606x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Tuhan dibuat melalui Yesus Kristus Anak-Nya bumi kita dan memberi kita kehidupan. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta yang tidak terhingga. Dia memberikan kita hidup dengan semua yang kita perlukan. Dia menciptakan kita, menciptakan tiap-tiap burung, setiap rumput, pokok setiap, setiap serangga, bunga setiap. Beliau meletakkannya di langit bintang-bintang, matahari bersinar dan semua bergerak. Dia menciptakan seluruh alam semesta, semua bintang jauh, planet dan galaksi. Tuhan Yesus Kristus, Pencipta alam semesta dan pemberi hidup. Tiap-tiap pagi kebangkitan baru, setiap langkah kita, setiap nafas adalah yang kita akan.

Rom 11,36 - Semuanya dari beliau, melalui dia dan bagi dia! Bagi-Nyalah kemuliaan selama-lamanya! Amin.

Kolose 1,16-17 - Semua yang di langit dan di bumi dicipta olehnya - apa yang mereka lihat dan apa yang lihat, pelamin dan dominannya dan kuasa. Melalui dia dan bagi dia segala sesuatu yang dicipta, dan dia sebelum semua dan semua ia berdiri.

Rom 11,34-36 -? "?? Siapa tahu fikiran Tuhan Siapa pernah dinasihatkan dalam sesuatu" "Siapa yang memberikannya kepadanya pertama, menjadikan dia membayar untuk itu Tuhan" Semuanya dari beliau, melalui dia dan bagi dia ! Bagi-Nyalah kemuliaan selama-lamanya! Amin.

John 1,10-11 - Adakah dunia dan dunia berdiri olehnya, tetapi dunia tahu dia tidak. Dia datang kepada dirinya sendiri, tetapi beliau sendiri tidak menerima dia.

Ibrani 1,2-3 - tetapi pada zaman akhir ini berbicara kepada kita melalui Anak-Nya yang dia dilantik waris segala sesuatu dan melalui dia mencipta dunia. Beliau adalah kecerahan kemuliaan dan beliau ungkapan yang bersifat beliau, perkataan yang berkuasa menjalankan segala-galanya. Beliau menjaga pembersihan dosa, dan kemudian duduk di sebelah kanan beta yang tinggi.

Yesus Kristus, Pencipta dan Tuhan semua, abadi, kekal, mengorbankan kedudukannya. Dia turun dari takhta-Nya untuk menyelamatkan kita, manusia membebaskan diri daripada ditawan syaitan dan dosa. Dikorbankan keabadian, beliau meninggalkan takhta-Nya dan datang dalam daging manusia ke dunia ini untuk menyelamatkan kita. Beliau yakin semua beliau, pencipta hidupnya dan pemerintah alam semesta. Apabila ia gagal, dan dosa sebagai Anak manusia, jatuh ke kematian, sama seperti manusia.

Seperti Anak Manusia datang ke dunia ini, hidup dan berdosa. Semuanya datang godaan dunia ini, telah mencuba sebanyak orang lain. Pencipta dan Tuhan alam semesta, dia berjalan di negara kita, cuba semua kesusahan di dunia ini. Beliau dihina, diejek, meludah ke atas, dan seperti kematian orang yang tidak bersalah paling teruk memalukan di atas salib mati syahid.

Filipi 2,7-8 - Sebaliknya, dia menyerahkan dirinya, mengambil intipati hamba, mengambil bentuk manusia. Dia mendapati dirinya di dalam badan sebagai seorang manusia, dia merendahkan dirinya dan menjadi taat sehingga mati - mati di atas salib!

Jadi kerja anda selesai penebusan. Sebagai Pencipta kita, Tuhan alam semesta, datang ke dunia ini, tinggal di sini, beliau menumpahkan darah yang tidak berdosa itu, supaya kita dapat hidup berdosa kekal. Untuk semua orang yang percaya kepadanya dan mengikut undang-undang cintanya mempunyai hidup yang kekal. Menumpahkan darah yang tidak berdosa itu, bagi saya, untuk anda, kita akan mempunyai satu saham di dalam kerajaan kekal syurga. Dia datang kepada kita melalui pengorbanan didamaikan dengan Bapa syurgawi kita itu. Dia hanya sebagai Pencipta kita, kita boleh menyelamatkan mangsa-mangsa mereka dan melarikan diri dari cengkaman dosa. Dia mengasihi kita sedemikian, yang bagi kita semua berdosa bertaruh dia, hidupnya. Bagi kami jadi sengsara dan tidak bernilai, yang tidak berada dalam alam semesta yang luas, tiada penghujung, atau sebagai sebutir pasir.

Rom 5,10-11 - upah dosa ialah maut tetapi karunia Allah ialah hidup yang kekal dalam Kristus Yesus, Tuhan kita.

1 Timothy 2,5-6 - ada satu Tuhan dan satu pengantara antara Allah dan manusia, manusia Kristus Yesus, yang memberikan dirinya sebagai tebusan bagi semua manusia. Kesaksian datang pada masa yang tepat.

2 Korintus 5,18-21 - Semua ini adalah dari Allah, yang mendamaikan kita sendiri melalui Kristus dan memberi kita kementerian perdamaian. Tuhan dalam Kristus memasuki dunia yang aman! Dia berhenti orang merasa bersalah tentang hal ini dan mesej perdamaian yang diamanahkan kepada kami. Oleh itu, sebagai duta Kristus bertanya bagi pihak Kristus, melalui kami seolah-olah meminta Tuhan: user didamaikan kepada Tuhan. Pada dia yang tanpa dosa, dibuat dosa bagi kami, kami di dalam dia kita menjadi kebenaran Allah.

Ia merupakan pengorbanan yang luar biasa untuk Yesus Kristus Tuhan kami lakukan. Beliau yakin semua dia terpaksa menyelamatkan kita. Lalu mereka memberi penghormatan dan pujian kepadanya dengan seorang kenalan. Ia adalah perantara sahaja yang boleh mencuci dosa diri kita, kita boleh berdiri dengan satu vypraným jubah sebelum Bapa syurgawi kita. Terbuka hati anda kepadanya, marilah kita meminta keampunan dan marilah kita cuba untuk membetulkan kesalahan-kesalahan kami, dan menyerahkan mereka. Marilah kita melakukan penebusan dosa, dan bersedia untuk mesyuarat awal dengan Bapa kita. Perjalanan ini adalah lebih dan sejarah dunia kita sudah dalam kesimpulan itu. Marilah kita bersedia dan bersih hati kita dari semua kejahatan di dunia ini. Mari kita belajar bagaimana untuk mengikuti jantung undang-undang, Tuhan yang masih sah.

1 John 2,1-6 - Saya menulis surat ini kepada anda, sayang saya, anda mungkin tidak berdosa. Jika dosa sesiapa, kita mempunyai seorang peguam bela dengan Bapa, Yesus Kristus yang benar. Dia adalah korban pendamaian bagi dosa-dosa kita, dan bukan sahaja untuk kita tetapi juga untuk seluruh dunia. Bagaimana kita tahu bahawa yang kita tahu? Bergantung kepada sama ada kita menyimpan perintah-perintah-Nya. Siapa yang berkata: "Saya tahu dia," tetapi tidak bertindak mengikut perintah-perintah itu adalah pendusta dan tidak benar. Tetapi sesiapa yang menyimpan perkataan, dalam dia cinta Tuhan benar-benar menjadi kenyataan. Oleh itu, mengetahui sama ada kita di dalam dia. Siapa yang mengatakan bahawa dalam dia mesti hidup kerana dia tinggal.

1 John 3.3 - Sesiapa yang berpaut kepadanya harapan ini, berusaha untuk menjadi tulen kerana beliau adalah tulen.

Kolose 1,19-20 - keredhaan Allah kepada semua pas kenyang dalam dia dan melalui dia untuk mendamaikan mereka semua. Darah salib itu, dengan sendirinya, disebabkan bilik untuk yang ada di bumi dan di syurga.

Ibrani 4,14-16 - Apabila kita mempunyai seperti Imam Besar yang indah - Yesus Anak Allah, yang naik ke syurga - marilah kita berpegang teguh kepada agama mereka. Kami, bagaimanapun, imam besar tidak mampu perasaan dengan kelemahan kita, tetapi yang dalam semua segi seperti yang kita cuba, tetapi tanpa dosa. Oleh itu, akses kepada takhta rahmat dengan keberanian, kita boleh mendapatkan rahmat dan karunia apabila kita memerlukan bantuan.

Yesus Kristus sendiri panggilan kami:

Matius 4,17 - Dari masa itu Isa mula mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"

Doa: Tuhan Yesus, terima kasih untuk pengorbanan yang amat besar yang anda telah lakukan untuk kita. Yang anda buat taruhan segala yang anda telah, untuk remeh dan saya boleh menjadi salah satu dengan anda dalam kerajaan anda. Tuhan Yesus Saya suka anda dan ingin melayani anda dengan segenap hati saya. Walaupun penghalang, di mana langkah-langkah, saya tahu anda cinta saya dan mahu dan saya boleh menjadi satu dengan anda dalam kerajaan anda. Ampunkanlah bagiku dosa saya, dan saya terbuka hati saya, panduan saya dengan Roh Kudus anda saya dapat hidup dalam kasih sayang dan harmoni dengan undang-undang anda cinta yang anda berikan kepada kami semua melalui Musa hamba-Nya. Terbuka hati anda kepada semua orang yang mencari kebenaran untuk memahami kedalaman pengorbanan anda untuk kita. Untuk memahami makna undang-undang dan bagaimana untuk menyediakan satu mesyuarat awal dengan anda. Datang tidak lama lagi kerajaan-Mu, Amin


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Video - YESUS

199_film_jezis.jpg YESUS John Heyman dipandang dan juga filem yang paling diterjemahkan dalam sejarah pawagam.Filem ini secara sejarah erat dalam kehidupan Yesus Kristus.Siapakah Yesus? Soalan ini berusaha untuk menjawab diakui penerbit John Heyman. ...
Ditambah: 03.11.2010
Display: 273800x

4 Pengakuan - Jalan kepada Kristus

167_cesta_ke_kristu.jpg Confessions"Dia yang menyembunyikan pelanggarannya tidak akan beruntung, tetapi siapa mengakuinya dan meninggalkannya akan belas kasihan" (Amsal 28.13).Keadaan di mana mereka boleh menerima pengampunan Allah, adalah bebas, adil dan wajar. Tuhan menuntut ...
Ditambah: 07.10.2010
Display: 151149x

2 Bagaimana untuk mencapai kehidupan?

84_cesta_ke_kristu.jpg Manusia adalah makhluk dibuat dalam high mulia dan hadiah. Dia bijaksana dan kesejahteraan dan hidup sesuai dengan Allah. Pikirannya murni dan suci. Untuk ketidaktaatan dan pelanggaran undang-undang, melemah manusia dan mengalahkan ...
Ditambah: 07.09.2010
Display: 123237x

Persiapan akhir

514_egw-country_living.jpg "Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim ...
Ditambah: 23.11.2011
Display: 200426x

5 pengudusan - Jalan kepada Kristus

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 Pengudusanjanji Allah itu adalah: "Kamu akan mencari Aku dan mendapati Aku apabila kamu menanyakan Aku dengan segenap hati" (Yeremia 29.13).Allah harus dilemparkan di jantung, selain itu tidak boleh menjadi perubahan ...
Ditambah: 20.10.2010
Display: 154371x

Ms.AmazingHope.net - Beliau mengorbankan segala-galanya untuk menyelamatkan kita