Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Bagaimana cara mencari Tuhan?

Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

372_jak_najit_boha.jpg

Bagaimana cara mencari Tuhan?

Ditambah: 07.03.2011
Display: 237720x
Topik: Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?
PrintTisk

Di dalam setiap orang dicipta dalam keinginan untuk Tuhan. Dalam masyarakat masa lalu untuk generasi mencipta pelbagai dewa pada istilah mereka sendiri, dan bahkan orang-orang saat ini memiliki keinginan untuk menyembah sesuatu, bahkan jika itu hanya sebagai muzik, budaya, sukan atau wang. Kerinduan untuk Tuhan mengatakan kepada kita bahawa Allah itu.

Pertama-tama, ingatlah bahawa kita harus mencari Tuhan untuk apa dia dan bagaimana kita manusia muncul. Jika kita terlihat berbeza dari sumber yang Allah sendiri memberi kita, kita menemukan hanya makhluk kuat dari Iblis, Lucifer, yang cuba untuk meniru Tuhan. Seluruh sejarah reigns dari dunia kita jatuh dan membawa orang ke dalam penyembahan palsu. Aduk kebenaran dengan kebohongan dan dengan demikian jauh dari Allah yang benar dan hanya, Pencipta alam semesta.

Saya yakin anda semua setuju bahawa negara kita adalah jahat. Ada sangat kuat dan aktif. Alkitab berbicara tentang pemberontakan terhadap Allah di syurga. Mighty Angel pembawa obor - Lucifer ingin sama dengan Allah dan mula di syurga, di mana tidak ada yang tahu dosa, menyalahkan Tuhan. Ia ingin berada di tempatnya. Lucifer bukan setan dengan tanduk, adalah yang sangat cerdas. Ia berbohong di langit dan dipindahkan ke pemberontakan oleh Bumi kita yang terletak membawa manusia Adam yang pertama dan Hawa.

Wahyu Yohanes 12,7-9 - Pertarungan terjadi langit: Michael dan malaikat-malaikatnya berperang melawan naga itu. Dan naga dan malaikat-malaikatnya berperang, tetapi tidak berjaya. Langit ada tempat dijumpai untuk mereka dan naga besar - si ular tua, yang disebut Iblis atau Satan, yang menyesatkan seluruh dunia - digulingkan. Ia dilemparkan ke bumi dan malaikat-malaikatnya diusir dengan dia.

Jahat tidak dapat dihancurkan dengan kekerasan, tetapi harus dikuasai oleh hakikat ilahi cinta dan keadilan. Isa - Anak Allah telah menunjukkan kepada dunia watak Sang Pencipta yang mencintai ciptaan-Nya. Walaupun upah yang menyalahi undang-undang Allah adalah kematian, Allah mengasihi kita sehingga Dia memberikan Anak-Nya untuk mati bagi kita. Yang menerima kematian Yesus bagi, pertobatan dan pengampunan dosa-dosa kita akan hidup, akan dapat kembali kepada Bapa, Sang Pencipta - Allah Cinta.

Yohanes 3:16 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.

Orang menduga bahawa Allah, tetapi tidak indra sendiri tahu, bukan alasan atau penyelidikan saintifik. Jika kita tentang pengetahuan Allah untuk bergantung pada diri kita sendiri, kita akan mengenal Tuhan. Mungkin itu sebabnya banyak orang saat ini mengatakan bahawa Allah tidak, kerana ia tidak dapat melihat atau "merasa".

Mari kita beberapa jalan untuk mengetahui Allah. Jalan yang Allah sendiri memberi kita, dan ternyata kami mencari selepas itu kita pergi ketika kita tidak bisa menemukan Tuhan. Mereka sangat erat mengikuti jalan yang tidak banyak orang, namun mereka hanyalah salah satu cara. Segala sesuatu yang lain adalah sebahagian dari dunia kafir, Allah telah mengutuk, dan memperingatkan dia. Jalan lain hanya mengarah ke imitasi Allah-Lucifer.

1 Allah telah dinyatakan kepada kita dalam firman-Nya -. Alkitab, yang ditugaskan untuk menulis orang yang dipimpin Roh Kudus

2nd Allah telah dinyatakan kepada kita dalam sejarah bangsa Israel, yang dipimpin dan dilindungi oleh perbuatan kuat, tetapi juga mendedahkan keadilan dan esensi dari hukum Allah.

3 Allah telah dinyatakan kepada kita dalam kehidupan anaknya Yesus Kristus yang dikorbankan untuk dosa-dosa kita dan undang-undang Allah diberikan kepada kita oleh rahmat dan kesempatan untuk kembali kepada Bapa.

4 kebesaran Allah dan kebijaksanaan yang terungkap dalam alam.

5 Tuhan menuntut keadilan dan mendedahkan kepada kita tindakan Roh Allah dalam hati kita.

6 Allah menyatakan kepada kita melalui orang - nabi yang hidup menurut prinsip-prinsip Alkitab dan mematuhi sepenuhnya segala nabi-nabi dalam Alkitab tertulis. Lebih dalam uji pasal Alkitab seorang nabi.

Allah dinyatakan kepada kita di dalam Alkitab dan orang-orang Israel

Sebagai benteng di dunia kejahatan dan iman menurun, Allah memutuskan untuk membiarkan buku tulis sendiri. Biarkan individu pertama dan kemudian seluruh bangsa untuk orang-orang yang dipilih-Nya, dan membawanya untuk memberinya bimbingan dan nasihat untuk hidup bahagia. Ini akan berkomunikasi dengan umat-Nya melalui para nabi - orang yang memiliki cara yang berbeza untuk membenarkan dan mereka akan menyampaikan mesej mereka.

Selama berabad-abad, Allah memiliki rencana ini dilaksanakan. Secara berperingkat, memanggil laki-laki dan perempuan dan oleh mimpi nubuatan, visi, dan kadang-kadang bahkan pidato langsung menyerahkan mereka mesej mereka. Dalam perintahnya orang-orang ini untuk merakam mesej untuk menjadi panduan dan mentor dari semua orang. Itulah Alkitab - firman Allah. Dalam Alkitab kita mendapati banyak laporan, tapi tema utama adalah cerita tentang Allah. Jelaskan sebagai besar kasih Allah, mahakuasa, mahatahu, ubiquitarian, baik dan sabar.

Kejadian 6,5-6 - TUHAN melihat betapa di bumi jenis kejahatan manusia dan bahawa semua fikiran yang berputar di hati, sehari selepas hari yang buruk. TUHAN menyesal, kerana Beliau pernah dibuat manusia, dan hal itu memilukan hati.

Keluaran 34,6-7 - Tuhan melaluinya dan menangis: "Tuhan, Tuhan Allah bermurah hati penyayang, sangat sabar, sangat baik dan setia, mengingati rahmat bagi ribuan, mengampuni kesalahan, rasa bersalah dan dosa!.

Mazmur 103, 1-4,8 - Dia akan mengampuni semua kesalahan anda, Dia menyembuhkan anda dari semua penyakit. Dia menebus anda dari jurang kematian, dia mahkota anda dengan cinta dan kelembutan. Tuhan adalah anugerah dan belas kasihan, sangat sabar dan sangat baik. Meningkatkan penyesalan tidak lebih, kemarahan selamanya nakal.

Mazmur 103,17-19 - Tuhan cinta berlangsung dari selalu, selamanya tetap dengan pengikutnya. keadilan-Nya akan lebih cucu dari mereka yang mematuhi kontrak, yang menyebut dan mengingati perintah-perintah-Nya untuk melakukan. Tuhan mendirikan takhta-Nya di syurga, Peraturan kerajaan kekuasaan atas segala sesuatu!

Yohanes 3:16-17 - Kerana Allah begitu mengasihi dunia sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang yang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal. Tuhan tidak mengutus Anak-Nya ke dalam dunia untuk menghakimi dunia, tetapi bahawa dunia melalui dia boleh diselamatkan.

Wahyu yang paling sempurna dari Allah dalam Yesus Kristus - Anak Allah

Kristus hidup kehidupan kemurahan hati yang paling dan paling sempurna dari semua orang. Walaupun ia adalah putra Tuhan tidak ragu-ragu untuk menjalani penderitaan dan kematian menyakitkan untuk itu, jadi kami hanya mencipta makhluk untuk kembali kepada Allah Bapa.

Ibrani 1,1-2 - Allah banyak dan pelbagai cara berbicara sekali untuk para ayah oleh para nabi, tetapi pada hari-hari terakhir yang diucapkan kepada kita dengan Anak-Nya, yang ia menunjuk ahli waris dari segala sesuatu, melalui siapa dia mencipta dunia.

Galatia 4.4 - Ketika Waktu Ran Out, bagaimanapun, Allah mengutus Anak-Nya, yang lahir dari perempuan, lahir di bawah undang-undang, untuk menebus mereka yang berada di bawah undang-undang, kita menerima hak Anak Allah.

John 14,7-9 - Jika anda mengenal saya, anda akan tahu juga Bapa-Ku. Mulai sekarang anda tahu dan telah melihat dia! "... Siapa yang telah melihat Aku, ia telah melihat Bapa.

Kristus, Anak Allah, menunjukkan kepada kita hidupnya watak Allah, kita tertarik pada tawaran keselamatan. Dalam peribadi Yesus Kristus kita tahu Tuhan. Allah maha besar dan kuat, baik dan penuh kasih, peka terhadap keperluan manusia, sangat sabar, bersedia dan mampu membantu. Allah memiliki rencana ke dunia, yang mengarah ke tujuan ini dan ingin mengembalikan kebahagiaan asli kita. Setelah dibersihkan dengan kejahatan dan dosa dan mengembalikan garis asal dalam ruangan.

Undang-undang baru, dengan butiran kehidupan Yesus Kristus menunjukkan bahawa Allah benar-benar adalah seperti yang kita sudah membahas Perjanjian Lama - cinta yang mendalam. Jadi Perjanjian Lama dan Baru saling melengkapi dan membentuk satu kesatuan tak terpisahkan. Dalam Perjanjian Lama adalah 60-270 Mesias besar dan kecil nubuatan tentang kelahiran, kehidupan dan kematian Yesus Kristus.

Alam menunjukkan kemampuan luar biasa dan pendekatan sistematik untuk Tuhan sebagai pencipta

Di alam, ada ribuan dan ribuan bukti untuk membuktikan bahawa dunia kita, alam semesta dan kita manusia telah membuat yang kuat dan cerdas. Tuhan mempunyai rasa indah keindahan, fungsi, dan semua keunggulan ditubuhkan untuk sukacita kita. Dia merawat setiap detail alam yang indah dan kesenangan kita. Dari semua mikro-kosmos makro dunia dalam rangka bekerja sempurna, dan seperti yang logik, setiap sistem harus sempurna dari penciptanya.

Rom 1.19 - Apa yang dapat diketahui tentang Allah nyata bagi mereka, kerana Allah mendedahkan mereka. Hal-hal yang tak terlihat - kuasa kekal dan sifat ilahi - sudah bisa merasakan penciptaan dunia memandang dalam karyanya.

Undang-undang moral dan hati nurani adalah suara Tuhan dalam manusia

Hati Nurani menunjukkan bahawa setiap orang memiliki dalam diri mereka undang-undang moral yang sama tertulis, yang menghukum kesalahan penyesalan. Tuhan menaruh orang ke jantung undang-undang moral, sehingga orang jika anda masih tidak boleh menekan perbezaan antara yang baik dan yang jahat. Jika salah satu mempertimbangkan fakta, dan jika kita mulai mendengar hati nurani tentunya akan mengubah watak kita dan perilaku.

Rom 2,14-15 - Pagan tidak undang-undang, tapi tentu saja ketika kita sendiri melakukan apa undang-undang menghendaki, maka undang-undang itu sendiri. Dia tidak bertindak, tetapi menunjukkan undang-undang paparan berdaftar di dalam hati mereka. Hal ini memberi kesaksian hati nurani mereka adalah fikiran mereka sendiri kadang-kadang dan kadang-kadang menuduh peguam.

Jadi anda ingin mencari Allah yang hidup nyata yang menguasai seluruh alam semesta dan yang menebus kita orang berdosa? Tetapi Allah yang akan menghakimi semua yang hidup dan mengembalikan konsistensi asli di negara kita?

Lihat dalam Alkitab, Firman Allah kerana Alkitab adalah surat Tuhan untuk kita. Sejarah menunjukkan kepada kita bangsa Israel sebagai Tuhan Yang Maha Esa. Sekarang tanah di bawah dominasi sementara Lucifer, Allah memiliki segala yang ada di bawah kawalan. Ini menunjukkan kecintaan yang besar ia telah bagi kita, tetapi juga apa yang orang inginkan dari kita. Jika kita melihat Yesus Kristus dan jika anda berfikir tentang apa yang dia lakukan untuk kita, alam kita adalah untuk melihat lebih seperti watak Yesus Kristus. Jika anda mahu, taip dalam undang-undang anda Allah - Sepuluh Perintah Allah dalam hati kita dan memulihkan dan membersihkan sifat kita yang berdosa.

Mintalah Tuhan untuk memberi anda tahu. Mintalah Tuhan untuk memberi anda iman anda dan mengubah hati mereka oleh Roh Kudus. Allah mengasihi semua orang tanpa perbezaan. Dia mengasihi anda juga! Bicara padanya dalam doa sebagai sahabatnya, tapi selalu dengan hormat. Percayalah bahawa anda mendengar, kerana ini adalah janji.

Matius 7.7 - Mintalah, maka akan diberikan, mencari dan mencari, ketoklah, maka pintu akan dibukakan.

Yesus Kristus, orang tengah hanya kami, kami menawarkan kesempatan kedua percuma, dan terserah kepada kita apakah kita menerimanya jauh ke dalam hati kita dan kita akan bersatu dengan Kristus setiap hari diperbaharui.

Dengan demikian, langkah pertama dari iman adalah asli dan penyesalan mendalam atas dosa-dosa kita yang disalibkan Pencipta kita dan bertaubat.

Jadi pergi kepadanya dan memintanya untuk membasuh dosa-dosa anda dan memberikan anda hati yang baru. Percayai dia untuk melakukannya, kerana berjanji.

Fikirkan tentang cinta tentang keindahan dan kesempurnaan alam-Nya. Kristus di dalam penafian diri, kerendahan hati di dalam Kristus, Kristus dalam kemurnian dan kekudusan, Kristus dalam cinta tak terlukiskan nya - ini adalah tema untuk meditasi. Hanya jika anda mengasihi Kristus, jika anda mempunyai sebagai contoh, jika mengandalkan sepenuhnya pada dia, hanya akan Anda boleh berpindah ke bentuk.

Dikuduskanlah Allah di pagi hari, apakah itu hal pertama yang anda lakukan: Marilah kita berdoa dengan berkata: "Bawa aku, Tuhan, sebagai milik semua, aku meletakkan semua rencana saya di kaki anda gunakan saya hari ini dalam perkhidmatannya Tinggallah di dalam Aku dan ... beri saya keseluruhan karya yang sempurna di dalam kamu "Jadi berdoa setiap hari .. Setiap pagi menguduskan kepada Allah untuk hari depan. Bawa dengan semua rencananya untuk menyatakan providensiaNya, harus dibuat dan yang tidak. Jadi setiap hari Masukkan hidup anda ke tangan Tuhan dan hidup anda akan menjadi lebih dan lebih kuno setelah kehidupan Kristus.

Lanjutan dalam artikel "Satu-satunya cara ke syurga" atau "Jalan kepada Kristus".


Berkaitan artikel dari media - Titik awal, apa yang boleh saya lakukan?

Bertaubat - ia kini merupakan perkara yang paling penting!

484_pokani.jpg Matthew 4,17 - Dari masa itu, Yesus mula untuk mengajar, "! Kembalilah Kerajaan Syurga sudah dekat!"Apabila Yesus Kristus dan Yohanes Pembaptis mengajar kerajaan yang berdekatan syurga, pertama dipanggil dan dipanggil bertaubat ...
Ditambah: 25.09.2011
Display: 226143x

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 200880x

Alasan untuk Kedatangan Kedua Kristus kepada dunia

247_duvody_prichodu_jezise_krista.jpg Yesus Kristus mati untuk dosa-dosa kita, kemenangan atas kejahatan - syaitan dan mengalahkan dia. Dia menunjukkan seluruh alam semesta, bahawa Allah adalah kasih, namun kita telah berdosa kepada hukum Allah, sedemikian ...
Ditambah: 08.11.2010
Display: 172468x

Persiapan akhir

514_egw-country_living.jpg "Apabila ia datang ujian masa, ternyata, yang ditadbir kehidupan firman Tuhan. Pada musim panas ada terdapat tiada perbezaan di antara pokok-pokok malar hijau dan lain-lain begitu jelas. Tetapi apabila ribut musim ...
Ditambah: 23.11.2011
Display: 202977x

Video - YESUS

199_film_jezis.jpg YESUS John Heyman dipandang dan juga filem yang paling diterjemahkan dalam sejarah pawagam.Filem ini secara sejarah erat dalam kehidupan Yesus Kristus.Siapakah Yesus? Soalan ini berusaha untuk menjawab diakui penerbit John Heyman. ...
Ditambah: 03.11.2010
Display: 276024x

Ms.AmazingHope.net - Bagaimana cara mencari Tuhan?