Ms.AmazingHope.net (Pada halaman rumah) Ms.AmazingHope.net

Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian

Apa itu kematian?

57_hrbitov.jpg

Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian

Ditambah: 29.07.2010
Display: 357651x
Topik: Apa itu kematian?
PrintTisk

Kematian adalah tidak benar-benar sangat bagus kata, yang akan orang untuk berbicara. Hal ini dikelilingi oleh misteri besar. Bagi banyak orang ini merupakan misteri besar, sebuah tanda tanya besar.

Saya ingin membawa artikel ini, bagaimana dengan kematian mengatakan buku, yang merupakan buku yang paling popular di dunia. Ini adalah buku yang membawa harapan dalam hidup kita, menjelaskan kepada kita siapa kita, mengapa di dunia kita dan ke mana kita pergi selepas kematian. Ini adalah buku yang nenek moyang kita adalah dalam pemilikan hukumannya, penyeksaan dan membakar gereja mereka sendiri. Buku ini adalah Alkitab. Apa yang Alkitab begitu rahsia bahawa dia begitu takut Gereja pada Zaman Pertengahan? Dalam Alkitab anda akan menemui jawapan yang betul untuk semua soalan dalam hidup anda yang tidak sesuai dengan ajaran dan tradisi Gereja Katolik.

Dalam Alkitab kita baca di banyak tempat, apa yang terjadi pada manusia selepas kematiannya. Saya dapat meyakinkan anda bahawa kematian adalah apa-apa. Orang yang mati, ia tahu apa-apa, tidak ada yang mengganggunya atau sakit hati. Pergi ke syurga atau ke neraka, tidur sampai dengan kedatangan Tuhan kita Yesus Kristus.

Kejadian 2,7 - maka Tuhan Allah membentuk manusia dari debu tanah dan menghembuskan nafas ke dalam hidungnya nafas kehidupan. Jadi orang itu menjadi makhluk yang hidup.

Dalam ayat ini tidak menulis bahawa seseorang itu harus fikiran. Ada tertulis bahawa ketika Allah meniupkan ke dalam tubuh manusia nafas kehidupan, manusia itu menjadi makhluk "hidup".

1 Korintus 15,45 - Jadi ada tertulis: manusia yang pertama, Adam menjadi makhluk yang hidup, Adam yang terkini, semangat yang memberi hidup.

Manusia adalah kombinasi dari tubuh dan "nafas kehidupan", apa yang merupakan jiwa "hidup". Jika kombinasi dari serpihan, tubuh kembali ke negara dari mana ia diambil, nafas kehidupan (roh) kembali ke Allah yang memberikannya jiwa "" - seorang lelaki - tidak ada lagi. Kematian berlaku.

Lihatlah ayat-ayat dari Alkitab yang mengatakan kematian adalah apa-apa.

Pengkhotbah 12,7 - Sebelum debu kembali ke negara, di mana digunakan, dan kembali semangat untuk Allah yang memberikannya.

Pengkhotbah 9,5 - hidup tahu bahawa mereka akan mati, tetapi orang mati tahu apa-apa dan menunggu tanpa ganjaran lebih, memori sudah dilupakan.

Job 7,9 - sebagai awan berlalu dan kehilangan orang yang jatuh ke dalam kubur, semakin gagal.

Job 16,22 - Tahun mondar-mandir saya adalah datang ke sebuah akhir, akan perjalanan yang aku kembali.

Mazmur 104,29 - Apabila anda menyembunyikan wajah anda, mereka takut, apabila anda mengambil napas mereka, mereka mati dan kembali ke debu.

Mazmur 115,17 Ini bukan mati yang memuji-muji TUHAN, orang-orang yang pergi ke diam;

Ibrani 9,27 - Orang-orang yang telah ditetapkan untuk mati hanya satu kali, dan kemudian menunggu persidangan.

Salah satu delusi agama terbesar di dunia ini, ajaran tentang keabadian jiwa. Hal ini membolehkan mendorong spiritisme, menyebabkan hantu, komunikasi dengan Allahyarham. Alkitab tidak menulis di mana-mana pada keabadian jiwa. Setelah kematian tidak ada kehidupan, baik fizikal mahupun mental. Manusia mati tidur dan tahu apa-apa.


Berkaitan artikel dari media - Apa itu kematian?

Video - Cari Kebenaran - kabar baik tentang neraka

196_dobre_zpravy_o_pekle.jpg Apa itu kematian dan apa setelah kematian? Apa itu neraka, di mana neraka itu? Apakah neraka nyata, atau rekaan belaka? Ini benar-benar Tuhan yang penuh kasih mengizinkan seperti orang-orang kejam dan ...
Ditambah: 01.11.2010
Display: 201524x

Jiwa yang tidak dapat dibunuh - Matius 10.28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Matius 10,28 - Jangan takut orang-orang yang membunuh tubuh tetapi tidak dapat membunuh jiwa. Sebaliknya, takut akan Dia yang dapat membinasakan baik jiwa dan tubuh di neraka.10 bab dari Injil Matius, ...
Ditambah: 05.04.2011
Display: 210091x

Kematian, adalah sesuatu selepas kematian?

72_co_je_po_smrti.jpg Apa itu mati?Pertama orang dibahagi menjadi dua bahagian - tubuh dan jiwa dari ahli falsafah Plato. Dia mengatakan tubuh fana dan jiwa abadi. Yang telah mengadopsi idea agama Kristian, dan memperkenalkan ...
Ditambah: 12.08.2010
Display: 190745x

Seorang jenayah di kayu salib - sudah di syurga, atau saat kedatangan?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Lukas 23, 42-43 - Lalu Yesus berkata: "Ingat saya ketika anda masuk ke dalam kerajaan anda." Isa menjawab: "Sesungguhnya Aku berkata kepadamu, hari ini anda akan dengan saya di syurga."Sebagai bukti ...
Ditambah: 02.11.2010
Display: 153824x

Doktrin palsu keabadian jiwa

58_duch.jpg Ini benar-benar abadi jiwa, atau itu ilusi? Apa yang memberitahu kita ini dalam fikiran Alkitab?Banyak gereja telah mengambil doktrin pagan kematian. Mereka percaya bahawa selepas kematian hanyalah kehidupan bahawa jiwa adalah ...
Ditambah: 30.07.2010
Display: 187162x

Ms.AmazingHope.net - Apa yang terjadi pada manusia selepas kematian